Pages

Wednesday, December 7, 2011

::.. Iftar ..::


Assalamualaikum... hepy wednesday..
selamat berposa kepada yang berposa.. awin hari ni dah hari ke3.. dengan harapan nk sambung sampai esok.. tak tau lah boleh ke idak ni... hhehehe..

jom nk citer hal iftar semalam..
keteringinan nk mkn lempeng nyok bersama kari sebenarnya.. tapi ntah mcm mn.. bila balik kari dah jadi sardin.. hahahaha... nmpk sardin.. otomatik tertukar menu lak.. blh ka lagu tu.. blh ja.. bkn org lain nk makan.. diri sendiri ja kan.. so.. bedalll jerrrr... hehehe.. smlm awin masak lempeng nyok + sardin + sup pucuk + ikan goreng bersama Air lemon lime
tapi awin hnya snap lempeng nyok jer la.. yg lain tak sempat.. sbb simple jer pun masaknya..
awin rasa lempeng ni paling senang n mudah utk d buat. petik jari jaaaa... cececece...



hari ni hntr aisya gurl p nursery berbekal kan moi.. yeehaaakkk.. anak mama dah mkn moi.. smlm awin dah buat.. saja bg test.. sedapppp... cece.. diri sndiri ngaku lak.. choiiii.. awin boh ayam + ikan bilis bland + bawang putih bland. nk boh carot tapi lupa beli.. so hr ni pulak la masak boh carot.. so secara rasmi nya juga.. awin dah rasmi slow cooker yang awin beli khas utk buat moi aisya.. sbb bila masak atas periuk ni.. kena selalu menjengah.. so utk elak moi aisya selalu hangit.. awin pun decide beli slow cooker lagi better dan selamat.. tak pyh risau dok kena p kacau nnti.. slow cooker ni senang bnykkk... boh semua bahan lepas tu biar ja sampai dia masak sendiri.. ermm.. ringankan beban yg dok ada ni..

Description
  • Capacity: 5.0 Liters
  • Multi Purpose Automatic Slow Cooker
  • Simple & Elegant Design- Stainless Steel Outer Casing
  • Low, High & Auto Settings
  • Removable Ceramic Inner Round Bowl- Brown Colour
  • Esy Cleaning & Maintenance
  • Cook & Keep Warm for Various Food
  • Suitable for All Occasions
Awin baca dia punya description tuh yang menarik.. bnyk kemudahan.. even aisya dah besar jugak nnti blh masak sup dlm periuk ni.. mmg khas utk aisya sampai la aisya besar nnti..

apa lak menu utk hari ni?? ermmm.. tak pikir lagi.. mgkjn sat lagi kot mood cari menu.. quite bz today..




0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


Assalamualaikum... hepy wednesday..
selamat berposa kepada yang berposa.. awin hari ni dah hari ke3.. dengan harapan nk sambung sampai esok.. tak tau lah boleh ke idak ni... hhehehe..

jom nk citer hal iftar semalam..
keteringinan nk mkn lempeng nyok bersama kari sebenarnya.. tapi ntah mcm mn.. bila balik kari dah jadi sardin.. hahahaha... nmpk sardin.. otomatik tertukar menu lak.. blh ka lagu tu.. blh ja.. bkn org lain nk makan.. diri sendiri ja kan.. so.. bedalll jerrrr... hehehe.. smlm awin masak lempeng nyok + sardin + sup pucuk + ikan goreng bersama Air lemon lime
tapi awin hnya snap lempeng nyok jer la.. yg lain tak sempat.. sbb simple jer pun masaknya..
awin rasa lempeng ni paling senang n mudah utk d buat. petik jari jaaaa... cececece...



hari ni hntr aisya gurl p nursery berbekal kan moi.. yeehaaakkk.. anak mama dah mkn moi.. smlm awin dah buat.. saja bg test.. sedapppp... cece.. diri sndiri ngaku lak.. choiiii.. awin boh ayam + ikan bilis bland + bawang putih bland. nk boh carot tapi lupa beli.. so hr ni pulak la masak boh carot.. so secara rasmi nya juga.. awin dah rasmi slow cooker yang awin beli khas utk buat moi aisya.. sbb bila masak atas periuk ni.. kena selalu menjengah.. so utk elak moi aisya selalu hangit.. awin pun decide beli slow cooker lagi better dan selamat.. tak pyh risau dok kena p kacau nnti.. slow cooker ni senang bnykkk... boh semua bahan lepas tu biar ja sampai dia masak sendiri.. ermm.. ringankan beban yg dok ada ni..

Description
  • Capacity: 5.0 Liters
  • Multi Purpose Automatic Slow Cooker
  • Simple & Elegant Design- Stainless Steel Outer Casing
  • Low, High & Auto Settings
  • Removable Ceramic Inner Round Bowl- Brown Colour
  • Esy Cleaning & Maintenance
  • Cook & Keep Warm for Various Food
  • Suitable for All Occasions
Awin baca dia punya description tuh yang menarik.. bnyk kemudahan.. even aisya dah besar jugak nnti blh masak sup dlm periuk ni.. mmg khas utk aisya sampai la aisya besar nnti..

apa lak menu utk hari ni?? ermmm.. tak pikir lagi.. mgkjn sat lagi kot mood cari menu.. quite bz today..




0 comments:

Post a Comment

said