Pages

Monday, March 22, 2010

Salam untuk kengkawan semua.. time to cuci sawang... hahahaha.. nk upah maid duit tak cukup high laaaa... wakakakaka.. hr ni di landa keboringan yg terlampau, apa yg menarik hari jumaat hr tu aku g alor star, hotel sentosa. aku ada event kat sana, penat memang penat a... tapi aku puas hati coz berbaloi2.. hhe.. hari sabtu plak aku ada event kat penang.. lagi gila yg nie.. ahad lak kat tepen..

hr ni mata aku dh tak blh buka.. rasa mcm nk ambik garpu tahan biji mata aku nie.. dh nk luruh biji mata ni tergolek dog kat bwh. cmna erkkkkk... waaaaaaa.. nmpk tilam bantal ni besttt woooo... siawwww laaa.. ni nk hilangkan ngantuk aku.. aku terpaksa la buat coretan abadi utk blog sawang ni n aku tlg bersihkan sekali n wash..wash..wash ngn clorox.. hahahahaha..

last week hati aku mmg tak best giler.. mcm2 masalah melanda kat diri aku.. tapi alhamdulillah tuhan tuh sentiasa dgr apa keluhan kita.. dn buktinya minggu ni aku dapat satu senyuman yg sangat di banggakan oleh aku... puas.. sangat puas!! besa la hidup... ada susah ada senang.. klu hdp terlampau senang pun tak best gak.. tak rasa apa itu cabaran hidup nie.. kita tak dapat pengalaman yg mendewasakan kita.. tapi bila kita pernah berada di bawah.. kita bnyk bljr.. pada aku sesekali berada di bawah lbh mematangkan kita dari usia sebenarnya... ermm... aku punya rona kehidupan yg sangat menarik biar pun tak menarik.. hahahaha ...

kita harus percaya.. jika hari ni bkn rezeki kita.. mungkin esok lusa akan ada rezeki utk kita.. siapa tahu.. tuhan penentu segalanya.. apa yg harus kita lakukan sebagai hambanya hanyalah berusaha dan berdoa.. e2 yg terbaik.. sangat2 terbaik. jgn waktu senang kita lupa dia tapi bila susah kita tahu kewujudan dia dan kita dekat dgnnya.. adilkah itu??? hari ni kita berdoa mohon di beri petunjuk dan kemenangan, mungkin hari ni atau bila2 tuhan dah beri petunjuk dan cara2 kemenangan kita, tapi kita tak nampak dan kita tak ambil peluang tersebut lalu kita menolak peluang di depan mata.. dan esok kita berdoa lagi benda yang sama tapi kita masih menolak adakah esok tuhan akan memberi lagi??? selagi ada peluang.. selagi itu lah aku tak pernah jemu utk mencuba. org yang tak berani mecuba adalah org yang selfish! sbb dia tak pernah terpk apa yg dia mahu utk future dia... sapa cakap org pmpn tak mampu buat dan tak blh buat? aku akan bukti kan yg dua kaki aku sbg pmpn blh buat aku berjaya! blh buat aku fikir mn yg terbaik! boleh buat aku kenal apa itu sebenarnya 'life'.. siapa kawan.. siapa lawan! kadang2 org yang paling rapat dgn kita pun blm tntu blh tlg mslh kita.. apa yg dia tau.. bercakap,,bercakap..bercakap... mungkin kadang2 kawan2 kita lupa siapa dia dulu? dan siapa bersama dia dulu? dan siapa yg tanggung segalanya dulu waktu dia perlukan kita. tapi hari ni aku bljr kawan yg lupa kawan, bila dah ada kehidupan sendiri dia tak mampu tlg apa yg aku pernah korbankan utk dia suatu ketika dulu. adilkah itu?? ini kah yg dikatakan 'kawan'?? kawan biarlah kita tanggung sama2.. kita jahat sama2... kita baik sama2.. kita susah sama2.. kita senang sama2... aku harap aku tak lupa kawan2 ssh senang bersama tapi kdg2 kawan2 buat aku lupa siapa itu kawan hanya kerana dia ada kehidupan sendiri...

tapi alhamdulillah... kawan2 aku dulu dan sekarang tak pernah lupa siapa 'kawan' dia. sangat2 bangga!! walau ada di kalangan kawan2 aku yg punya life sendiri.. utk kawan2 aku... aku harap ampa semua epy n bhgia sampai bila2 dn menjadi yg terbaik dr yg terbaik! aku sayang kawan2 aku dr dulu waktu susah dan hingga sekarang! muaaaaahhhh... (untung taw jd diri aku sbb kawan2 aku terlalu ambik berat tntg aku, jgn jeles k.. hehe)


My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

Salam untuk kengkawan semua.. time to cuci sawang... hahahaha.. nk upah maid duit tak cukup high laaaa... wakakakaka.. hr ni di landa keboringan yg terlampau, apa yg menarik hari jumaat hr tu aku g alor star, hotel sentosa. aku ada event kat sana, penat memang penat a... tapi aku puas hati coz berbaloi2.. hhe.. hari sabtu plak aku ada event kat penang.. lagi gila yg nie.. ahad lak kat tepen..

hr ni mata aku dh tak blh buka.. rasa mcm nk ambik garpu tahan biji mata aku nie.. dh nk luruh biji mata ni tergolek dog kat bwh. cmna erkkkkk... waaaaaaa.. nmpk tilam bantal ni besttt woooo... siawwww laaa.. ni nk hilangkan ngantuk aku.. aku terpaksa la buat coretan abadi utk blog sawang ni n aku tlg bersihkan sekali n wash..wash..wash ngn clorox.. hahahahaha..

last week hati aku mmg tak best giler.. mcm2 masalah melanda kat diri aku.. tapi alhamdulillah tuhan tuh sentiasa dgr apa keluhan kita.. dn buktinya minggu ni aku dapat satu senyuman yg sangat di banggakan oleh aku... puas.. sangat puas!! besa la hidup... ada susah ada senang.. klu hdp terlampau senang pun tak best gak.. tak rasa apa itu cabaran hidup nie.. kita tak dapat pengalaman yg mendewasakan kita.. tapi bila kita pernah berada di bawah.. kita bnyk bljr.. pada aku sesekali berada di bawah lbh mematangkan kita dari usia sebenarnya... ermm... aku punya rona kehidupan yg sangat menarik biar pun tak menarik.. hahahaha ...

kita harus percaya.. jika hari ni bkn rezeki kita.. mungkin esok lusa akan ada rezeki utk kita.. siapa tahu.. tuhan penentu segalanya.. apa yg harus kita lakukan sebagai hambanya hanyalah berusaha dan berdoa.. e2 yg terbaik.. sangat2 terbaik. jgn waktu senang kita lupa dia tapi bila susah kita tahu kewujudan dia dan kita dekat dgnnya.. adilkah itu??? hari ni kita berdoa mohon di beri petunjuk dan kemenangan, mungkin hari ni atau bila2 tuhan dah beri petunjuk dan cara2 kemenangan kita, tapi kita tak nampak dan kita tak ambil peluang tersebut lalu kita menolak peluang di depan mata.. dan esok kita berdoa lagi benda yang sama tapi kita masih menolak adakah esok tuhan akan memberi lagi??? selagi ada peluang.. selagi itu lah aku tak pernah jemu utk mencuba. org yang tak berani mecuba adalah org yang selfish! sbb dia tak pernah terpk apa yg dia mahu utk future dia... sapa cakap org pmpn tak mampu buat dan tak blh buat? aku akan bukti kan yg dua kaki aku sbg pmpn blh buat aku berjaya! blh buat aku fikir mn yg terbaik! boleh buat aku kenal apa itu sebenarnya 'life'.. siapa kawan.. siapa lawan! kadang2 org yang paling rapat dgn kita pun blm tntu blh tlg mslh kita.. apa yg dia tau.. bercakap,,bercakap..bercakap... mungkin kadang2 kawan2 kita lupa siapa dia dulu? dan siapa bersama dia dulu? dan siapa yg tanggung segalanya dulu waktu dia perlukan kita. tapi hari ni aku bljr kawan yg lupa kawan, bila dah ada kehidupan sendiri dia tak mampu tlg apa yg aku pernah korbankan utk dia suatu ketika dulu. adilkah itu?? ini kah yg dikatakan 'kawan'?? kawan biarlah kita tanggung sama2.. kita jahat sama2... kita baik sama2.. kita susah sama2.. kita senang sama2... aku harap aku tak lupa kawan2 ssh senang bersama tapi kdg2 kawan2 buat aku lupa siapa itu kawan hanya kerana dia ada kehidupan sendiri...

tapi alhamdulillah... kawan2 aku dulu dan sekarang tak pernah lupa siapa 'kawan' dia. sangat2 bangga!! walau ada di kalangan kawan2 aku yg punya life sendiri.. utk kawan2 aku... aku harap ampa semua epy n bhgia sampai bila2 dn menjadi yg terbaik dr yg terbaik! aku sayang kawan2 aku dr dulu waktu susah dan hingga sekarang! muaaaaahhhh... (untung taw jd diri aku sbb kawan2 aku terlalu ambik berat tntg aku, jgn jeles k.. hehe)