Pages

Tuesday, May 29, 2012

::.. Sakura ohhhh sakura ..::


Saya dah adict ini lagu... anak dara sy selalu terkebil2 bila sy mengila menyanyikannyaaaa... hahahahaha... dok terbayang muka dia... cute sgtttt yang blurrr ituuu..


Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Di pinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali
Dan ku mengerti
Mengapa masih berdiri
Hadirnya siang berteman mentari
Dan ku bersama
Bintang malam mu mencari kasih ku oohhh
Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita selamanya
Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadir dan pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna
Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu di sini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu oohhh
Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita selamanya
Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Hati ku
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita selamanya

Monday, May 28, 2012

::.. Terukir di bintang ..::

Assalamualaikum...

Sejak skrg ni awin dah jarang nk update apa2 cerita kat blog ni.. rasa mcm malas dah skng ni.. hehehe.. bukan takda cerita nk meluahkan. tapi mcm tak perlu kot... tapi hari ni mood siput sedut mai.. awat laaaaaa mood pasang surut tak tau... seyes tak larat gila.. rasa mcm nk baring ja.. sambil peluk bantal.. tak pejam pun takpa.. tapi dpt relax.. best kannnnn.. 

last week awin cuti panjang.. cuti yang tanpa di rancang.. only tuesday ja awin p kerja.. yg lain semua cuti.. anak dara kesayangan cek demam panas... sian dia.. tapi dia sangat strong.. demam panas mencacak pun tak nangis tak bebai.. tetap main macam biasa.. makan mcm biasa.. alhamdulillah.. tapi kami ni yg risau sangat sbb panas yang tak pernah terjadi utk dia.. malam pun kami gilir2 jaga.. takut2 klu apa2 yg berlaku.. dah p berkinik2.. berpakar2.. semua jawapan sama.. demam biasa ja.. takda infection apa2.. doktor kata.. klu dia demam + muntah + batuk + selsema + tak selera makan.. yang tu mgkin ada infection somting... alhamdulillah... semua jawapan sama dan blh tarik nafas lega sikit.. cuma kami lebih kepada berjaga2.. aisya ni ceria orgnya.. cuma bila demam.. ada time dia rest.. ada time dia lupa dia demam.. time dia rest tu mcm cute ja tgk dia.. sambil sandar kat kusi malas dia tu sambil mama hayun2 dia... sambil dia belai2 tangan mama... manja sangattt anak pmpn ni... dah pandai syg mulut mama... hehe... papa jgn jeles k.. sbb aisya takmo syg papa.. hahahaha... 

hr ni aisya dah stat p nursery balik.. kemain dia.. nampak2 ja cikgu zah dia.. kalut dia terpa p.. nmpk sgt aisya sangat suka p nursery.. so hati mama tak risau sangat sbb klu tak suka must somting wrong somwhere la kan... sat ja.. next month dah nak setahun dia.. 



Tuesday, May 15, 2012

::.. Ikan kekek mak iloi2!! Ikan gelama mak elai2!! ..::

Assalamualaikum..

Tolong lahhhh tajuk dakuuuuu!!! Menyanyi2 sambil berjoget2 depan anak dara ni haaa.. Kekekeke.. Joget sama anak dara niii.. Suka la tuuu..

Nak citer kawe mlm ni x tau nk msk gapo.. Pusing p pusing mai.. Kawe masak ikan gelama buat sambal tumis, goreng ikan, papadom oso telur dadar..

Sambal tumis nk tulis resepi ka? Majoriti semua teror dah buat.. Sbb senang dan mmg kita rakyat mesia suka yg hot n spicy!!!!

Oklah citer jugak bahan2..
Ikan gelama tengkerong
Bwang besar - bland
Belacan - bland
Cili kering - bland
Asam jawa
Garam
Gula

Cara :
Bland bawang dan belacan kemudian tumis sehingga naik bau dan masukkan cili kering yg sudah di bland. Biar sampai mendidih dan pecah minyak sbb klu x pecah minyak erti kata cili tadi x masak elok ok. Dan nmpk pecah minyak masukkan air asam jawa, gula dan garam.

Ok bye!!!

Monday, May 14, 2012

::.. Bersih 3.0?? ..::

Assalamualaikum..

Tajuk!!!! Saspennnn... Sesungguhnya tiada kena mengena ok!!! Nk tau sbb apa meh a tinjau kat bawah niiiii...

Dinner kami mlm ni adalah Ketam masak bersih ehhhh kuning cili api.. Muahaahahaha...

Bahan :
Ketam wajib ada
Bawang besar - ditumbuk
Cili padi - ditumbuk
Serai dititik
Asam keping
Santan

Cara:
Masukkan bwang dan cili padi yg ditumbuk bersama ketam dan biar mendidih seketika masukkan santan bersama asam keping dan serbuk perasa.. Klu nak wangi boleh la hiris daun kunyit sikit

Ok dah.. Simple like a kacang peas!!!!

Ok bye!!

::.. Butter prawn ..::

Assalamualaikum..

Salam minggu semua.. Hari ni just nk share buat resepi baru.. Eh bukan resepi baru tp sy yg baru masak!! Hahaha.. Sbbnyaaaa bila sebut ja udang msti grg kunyit.. Haishhh cemuihhhh.. So search dgn BF i en google resepi udang.. Tup2 ternampak butter prawn!! Quite menarik.. Tgk bahan semua dah ada.. Sooo cargasssssss... Mmg masak dia sgt easy n sgt menyelerakan!! X caya ampa try la buat!!!

Resepinya :
Udang harus ada
Mentega 2 sudu
Daun kari
Susu cair 3 sudu
Lada sulah
Telur kuning 3 bj
Bawang besar dan putih cincang
Cili padi
Gula
Garam

Caranya:
Goreng dulu udang ni separa masak n angkat.
Masukkan mentega dan semua bawang sehngga agak masak.
Kemudian masukkan kuning telur dan kacau perlahan.
Masukkan daun kari dan kacau hingga naik bau
Masukkan udang, gula, garam dan lada sulah dan sedikit susu cair.
Masukkan cili padi akhir sekali dan blh hidang bersama nasi panas.

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


Saya dah adict ini lagu... anak dara sy selalu terkebil2 bila sy mengila menyanyikannyaaaa... hahahahaha... dok terbayang muka dia... cute sgtttt yang blurrr ituuu..


Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Di pinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali
Dan ku mengerti
Mengapa masih berdiri
Hadirnya siang berteman mentari
Dan ku bersama
Bintang malam mu mencari kasih ku oohhh
Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita selamanya
Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadir dan pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna
Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu di sini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu oohhh
Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita selamanya
Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Hati ku
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita selamanya
Assalamualaikum...

Sejak skrg ni awin dah jarang nk update apa2 cerita kat blog ni.. rasa mcm malas dah skng ni.. hehehe.. bukan takda cerita nk meluahkan. tapi mcm tak perlu kot... tapi hari ni mood siput sedut mai.. awat laaaaaa mood pasang surut tak tau... seyes tak larat gila.. rasa mcm nk baring ja.. sambil peluk bantal.. tak pejam pun takpa.. tapi dpt relax.. best kannnnn.. 

last week awin cuti panjang.. cuti yang tanpa di rancang.. only tuesday ja awin p kerja.. yg lain semua cuti.. anak dara kesayangan cek demam panas... sian dia.. tapi dia sangat strong.. demam panas mencacak pun tak nangis tak bebai.. tetap main macam biasa.. makan mcm biasa.. alhamdulillah.. tapi kami ni yg risau sangat sbb panas yang tak pernah terjadi utk dia.. malam pun kami gilir2 jaga.. takut2 klu apa2 yg berlaku.. dah p berkinik2.. berpakar2.. semua jawapan sama.. demam biasa ja.. takda infection apa2.. doktor kata.. klu dia demam + muntah + batuk + selsema + tak selera makan.. yang tu mgkin ada infection somting... alhamdulillah... semua jawapan sama dan blh tarik nafas lega sikit.. cuma kami lebih kepada berjaga2.. aisya ni ceria orgnya.. cuma bila demam.. ada time dia rest.. ada time dia lupa dia demam.. time dia rest tu mcm cute ja tgk dia.. sambil sandar kat kusi malas dia tu sambil mama hayun2 dia... sambil dia belai2 tangan mama... manja sangattt anak pmpn ni... dah pandai syg mulut mama... hehe... papa jgn jeles k.. sbb aisya takmo syg papa.. hahahaha... 

hr ni aisya dah stat p nursery balik.. kemain dia.. nampak2 ja cikgu zah dia.. kalut dia terpa p.. nmpk sgt aisya sangat suka p nursery.. so hati mama tak risau sangat sbb klu tak suka must somting wrong somwhere la kan... sat ja.. next month dah nak setahun dia.. 



Assalamualaikum..

Tolong lahhhh tajuk dakuuuuu!!! Menyanyi2 sambil berjoget2 depan anak dara ni haaa.. Kekekeke.. Joget sama anak dara niii.. Suka la tuuu..

Nak citer kawe mlm ni x tau nk msk gapo.. Pusing p pusing mai.. Kawe masak ikan gelama buat sambal tumis, goreng ikan, papadom oso telur dadar..

Sambal tumis nk tulis resepi ka? Majoriti semua teror dah buat.. Sbb senang dan mmg kita rakyat mesia suka yg hot n spicy!!!!

Oklah citer jugak bahan2..
Ikan gelama tengkerong
Bwang besar - bland
Belacan - bland
Cili kering - bland
Asam jawa
Garam
Gula

Cara :
Bland bawang dan belacan kemudian tumis sehingga naik bau dan masukkan cili kering yg sudah di bland. Biar sampai mendidih dan pecah minyak sbb klu x pecah minyak erti kata cili tadi x masak elok ok. Dan nmpk pecah minyak masukkan air asam jawa, gula dan garam.

Ok bye!!!
Assalamualaikum..

Tajuk!!!! Saspennnn... Sesungguhnya tiada kena mengena ok!!! Nk tau sbb apa meh a tinjau kat bawah niiiii...

Dinner kami mlm ni adalah Ketam masak bersih ehhhh kuning cili api.. Muahaahahaha...

Bahan :
Ketam wajib ada
Bawang besar - ditumbuk
Cili padi - ditumbuk
Serai dititik
Asam keping
Santan

Cara:
Masukkan bwang dan cili padi yg ditumbuk bersama ketam dan biar mendidih seketika masukkan santan bersama asam keping dan serbuk perasa.. Klu nak wangi boleh la hiris daun kunyit sikit

Ok dah.. Simple like a kacang peas!!!!

Ok bye!!
Assalamualaikum..

Salam minggu semua.. Hari ni just nk share buat resepi baru.. Eh bukan resepi baru tp sy yg baru masak!! Hahaha.. Sbbnyaaaa bila sebut ja udang msti grg kunyit.. Haishhh cemuihhhh.. So search dgn BF i en google resepi udang.. Tup2 ternampak butter prawn!! Quite menarik.. Tgk bahan semua dah ada.. Sooo cargasssssss... Mmg masak dia sgt easy n sgt menyelerakan!! X caya ampa try la buat!!!

Resepinya :
Udang harus ada
Mentega 2 sudu
Daun kari
Susu cair 3 sudu
Lada sulah
Telur kuning 3 bj
Bawang besar dan putih cincang
Cili padi
Gula
Garam

Caranya:
Goreng dulu udang ni separa masak n angkat.
Masukkan mentega dan semua bawang sehngga agak masak.
Kemudian masukkan kuning telur dan kacau perlahan.
Masukkan daun kari dan kacau hingga naik bau
Masukkan udang, gula, garam dan lada sulah dan sedikit susu cair.
Masukkan cili padi akhir sekali dan blh hidang bersama nasi panas.