Pages

Thursday, September 27, 2012

:: Set Rawatan Ibu Bersalin (Healthy Mummy) HAR-ONE ::

ASSALAMUALAIKUM.. 

Yeayyyyy... boleh salin dah la.. set ada dah... hahahaha gila punya awien... sy yakin ramai yang rata2 tak tau brand ni.. cuma mungkin semua org besa dgr brand HAR-ONE di sekitar2 farmasi.. and semua org sedia maklum apa kelebihan ikan haruan kan... baik utk luka2 luaran dan juga dalaman.. sangat berkesan! awien disebabkan confom nk kena czer.. so better cari produk yang menjaga dari segi luka2 luaran dan dalaman dengan lebih teliti. HAR-ONE ada jugak set utk yang bersalin normal.. dont wory ok.. jauh murah dari set czer ni.. sapa2 yg pernah pakai Leesa formula.. sama ja sebenarnya... sapa nk tau lebih lanjut pls PM me ok.. ada rahsiaaaa.. hehehe... mai nk terang satu-satu kelebihan produk ni.. so sapa2 yg dok mencari.. mai nk sajest .. mmg terbaek..





MANDIAN HERBA - 35gm x 7 uncang
Diadun khas untuk membersihkan badan ibu, meningkatkan perjalanan darah, mengurangkan angin dalam badan dan menguatkan oto badan. (pssttt... yg nie cek sukaaaa sbb dia bnyk pakai daun2 herba yang baik utk badan kita... salah 1nya.. serai wangi, akar sintok, daun inai..DLL)
1 uncang untuk 2 hari penggunaan

HARGA : RM 65.00





KRIM GOSOK HAR-ONE - 60GM (Utk kegunaan ibu)













Membantu membuang dan mencegah kemasukan angin ke dalam badan serta memanaskan badan.

HARGA : RM 37.00



KRIM TELON HAR-ONE - 60GM (Utk kegunaan Bayi)
Disapu pada perut dan betis bayi bagi mengelakkan kemasukan angin dan kembung perut. Untuk kegunaan bayi sahaja.

HARGA : RM 15.00



KRIM CHANNA - 60 gm Digunakan secara tradisional untuk melegakan luka-luka ringan 


HARGA : RM15.00










LELAWAS UNCANG HAR-ONE - 3GM X 25 UNCANG
Minuman harian untuk melawaskan pembuangan air besar tanpa rasa sakit. Membantu mengecutkan peranakan serta memberi kesihatan badan yang lebih baik.
(saya suka yg nie sebab ramuan dia adalah - Tutup bumi, Sekecut, Akar Serapat, Teja lawang)

HARGA : RM 35.00



REACH 30 TABLET - 80 tablet
Digunakan secara tradisional untuk kesihatan dan menguatkan badan wanita selepas bersalin.
(yg nie pun bagus utk luka dalaman)

HARGA : RM 67.00



TABLET HARUAN OMEGA - 160 tablet
Ini adalah persediaan tradisional. Digunakan secara tradisional untuk melegakan luka-luka kecil dan untuk kesihatan.

HARGA : RM 77.00
(TABLET NI TAHAN SHINGGA 4 BULAN)








KHAS UTK MEREKA YANG CC-REN. HARGA PASARAN RM 340.00.

JIKA BERSALIN NORMAL PUNYA PRICE LAGI MURAH. HARGA PASARAN RM100++.








: online.. Online.. Online :

Apa punya tajuk daaaaa...

Nak citer malam ni x beropa blh nk lena!!! Tiba2 pedih ulu hati sangat!! X tau pasai pa!! Berangin ja rasa!!! Awat ha? Ermmmmm...
Sat ja kan.. Esk dh kamis! Masa itu.... Hr ni agak bz kat opis coz tomolo cek ada proposal defense utk postgraduate.. Depa ni bnyk songeh!! Hahaha..

Tngh cr tajuk nk berbloging!! Tiba2 tingat last week awin sakan bersoping online utk boboi! Yg mn ada sale, smua awin grab! So dapat la 4 helai kot bj kat dia.. Nekad dis week kena setle kan brg bb. Dh 32 wk. Dok relax pa!!!

Td sempat order islamic booc utk kak cha, mmg cr lama dh.
Sebenarnya awin klu bli on9, mmg. X pnh cek tracking no. Tau2 dpt dah brg. Tp kali ni mcm gatai nk check..

Monday, September 24, 2012

: coti2 Mesia :




ASSALAMUALAIKUM..

sejak2 la mmg malas tahap gaban update blog ni... berapa kali buka nk update tapi asik terbengkalai 25 jam.. haaahahahaha... so.. so... so... peram jer la cerita yg basi2 smua tu..

1st.. monday blues ok!!! hari ni cek serba pink!! tis week ada cehckup 26hb.. then ambik date utk refer ke GH.. iskh tak sabaq aihhh.. sbb nk ambik date deliver.. cek request 12.11.12 cantikkan tarikh tu.. tapi tak tau la MH kosong ke tak time tu.. hope kosong la.. if tak.. awin ambik 16.11.12 coz kak cha 16.06.11 senang nk ingat.. ambik pangkal 16 jugekkk... mula tu nk 10.11.12 ikut turutan.. tapi malang tidak berbau jatuh weekends!! klu swasta blh la ampa minta bagai ni.. tapi goment... redho jer laaa.. weekdays sahaja utk Czer.. doa2kan k.. cek dpt tarikh best skit.. diam tak diam dah 31 week... 7 wk from now.. my litle boboi nk jumpa mama papa abg oso kak cha!! cmna la respon kak cha kan??? can't wait!!! 

terus terangnya awin kat ampa semua... tahun depan awin umumkan... tahun saya tak cukup kaki tangan ok!!! 2 anak kecil.. 1 kendong kiri, 1 kendong kanan.. cek tak leh p mn... nek keta pun harap maklum.. tak leh duduk depan dahhhh.. kena a duduk belakang bersama kanak2 ribena kuuu... can't imagin.... hurghh!! blm hadapi tapi dah blh rasa kepenatannya... sorang nangis nk susu... conpom2 sorang lagi pun nangis nk susu jugak.. ermm... mcm biasa.. awin nk BF kan lit boboi ni sehabis baik mcm kak cha jugak... hope susu mama banyak mcm dulu jugak k.. blh buat stok.. kan susu ibu baik utk anak2nya...

2nd.. last weekends baru ni kami p bercoti... jalan2... release2.. cari punya cari.. last2 pilih cameron highlands.. awai2 lagi dah booking hotel dulu.. cari2.. nampak EQ pun ok.. so book.. tapi malangnya.. bilik utk superior dah penuh.. hanya tggl bilik suite jaaa... ermmm.. tanya en hasben.. (sbb harga dia blh tahan jguak) dia kata ok.. so.. awin pun book la atas nm en hasben... mmg klas habis bilik suite ni... ada ruang tamu, 1 bilik, 1 bilik air, 2 lcd tv, dvd, ishhh.. bnyk lagi la.. krianya bilik tu lengkap laaa.. mmg sesuai utk beristirehat... anak2 pun p mandi kolam tapi tak tahan dek sejuk sgt... naik room.. penuh kan air dlm bathtab gn air panas.. berenang la depa 2 beradik dlm tu.... hahahhaa... kali ni tak bnyk tmpt kami p... sbb mmg niat nk rest.. cuma sempat p mkn tmpt pebret en hasben... awin ada pos kat fb.. mkn pancake stawbely... mmg mabeless... mkn sekali tak cukup... order lagi sekali... then lepas tu request kat en hasben nk p BOH PLANTATION.. tmpt dia mmg kedalam... tapi best sbb dpt minum teh yg ORI yg semenangnya takda juai kat mana2 pasar raya ok!!! yg ni mmg kilang dia yg dh hampir 100 tahun lamanya... mlm p pasar mlm brincang... mcm2 jugak la soping, beli bantal kat abg ngn kak cha.. beli sayuq2.. madu.. kasut, sarung tangan utk kak cha.. sbb takut dia sejuk kan.. b=sarungkan utk dia.. dia suka lak... mujuq tak gaduh nk buka... :) beli mkn utk mkn mlm sikit... then terus blk hotel.. rest...

esknya.. bngun awai pagi.. terjah brekfast dulu... mak aiiii EQ punya brek1st mmg termonyeh!!! api cover sampai ke tghr ok... habis mkn smua.. anak2 request nk mandi kolam.. ok la bawa depa p... tapiiiiiii... takdan 10 minit... smua tak tahan dah sejuk... ok jom kita naik... nk prepare sblm check out... smpat jugak la lena kami smua.. hehehe.. then 11.30 kuar p pasar pagi brinchang lak.. kat sini beli mcm2 sampai nk patah tangan bawa... jagung ambik 4 plastic.. beli bola stawbely.. oren.. beli buah stawbely.. kimchan goreng.. mcm2 la remeh temeh punya.. smpat beli keychain utk staf2 opis ni... then request kat en hasben kata tingin nk petik buah dia sndiri... hehehehe.. 1kg RM50... 1/2 kg RM25 limit 3 org saja blh petik.. ok la kami mmg ada 3 pun tolak kak cha... so smua masuk... dapat cari hat besaq2.. merah2... perghhh mmg best laaa.. sonok sangat... sapa2 yg p cameron.. jgn lupa petik sndiri k... habis tu kami ronda2 mana patut.. singah sana.. singah sini... letih dah.. 

minggu ni... minggu mkn stawbely kat rumah... :))

gambaq nti2 la cek masukkan k..










 










 

 






 


 






 


 







Tuesday, September 18, 2012

:: Tak terungkap dek kata2.. ::

Assalamualaikum...

18/9/12 genap 12 hari Abah pergi menghadap penciptaNYA,,, Moga abah damai di sana... Kami anak2 sentiasa mendoakan yang terbaik utk abah... 

نُزُلَهُ، وَوَسِّعْ مُدْخَلَهُ، وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ اْلأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَاراً خَيْراً مِنْ دَارِهِ، وَأَهْلاً خَيْراً مِنْ أَهْلِهِ، وَزَوْجاً خَيْراً مِنْ زَوْجِهِ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ (وَعَذَابِ النَّارِ).
“Ya Allah, ampunilah dia (mayat), berilah rahmat kepadanya, selamatkan dia, ampunilah dan tempatkanlah dia di tempat yang mulia, luaskan kuburannya, mandikan dia dengan air dan salju . Bersihkan dia dari kesalahan-kesalahannya, sebagaimana Engkau membersihkan baju putih dari kotoran, berilah rumah yang lebih baik daripada rumahnya, berilah keluarga (atau istri di syurga) yang lebih baik daripada keluarganya (di dunia), istri (atau suami) yang lebih baik daripada istrinya (atau suaminya di dunia), dan masukkanlah dia ke syurga, jagalah dia dari siksa kubur dan neraka“


hari2 ingatkan dan terbayang wajah abah... seumpama abah masih ada... dulu walaupun abah jauh... tapi di hati dan ingatan tahu yg abah masih bernyawa.. tapi tidak sekarang.. abah pergi dan takkan kembali sampai bila2... bnyk kenangan kecik2 ngn abah... tingat aktiviti kami yg tak pernah lekang.. apa kesukaan abah.. tapi abah bukan jenis yang menyusah kan.. pada dia.. ada..ada.. takda...takda... tak pernah mendesak anak2.. di usia awin 29 tahun, abah di usia 52 tahun. segalanya berakhir.. terputus lah doa dari seorang ayah kepada anaknya... tibalah masanya anak mendoakan yang terbaik utk abah DISANA!! moga abah damai dan tenang di sana.. moga dunia abah di sana lebih indah dari dunia.. ingatlah.. sesungguhnya mati itu pasti.. suatu hari nanti kita pasti bertemu... cuma masa dan waktu yang menentukan segalanya,,

 
  
 

Wednesday, September 5, 2012

:: Minat ka sedap ka??? ::

ASSALAMUALAIKUM..

Apa punya tajuk daaaa... hahaha... perihal kena culture memakai tudung ni.. tak pakai tak tau.. dah pakai baru tau!! rasanya berbaloi kot dgn harganya.. mmg agak melampau!! tapi bila dah sarung baru u oll tau mcm mn kualiti dia dan kesedapan mahupun keselesaannya!! lepas ni kita ikat perut ok!!! tapi cek lbh obses sebab hubs kata cantik!!! dia kata.. mmg nmpk pakai terletak elok.. iskh.. kira dia suka la katanya.. ok!! lepas ni tlg beli lagi ok utk saya!! 

saya tgh mencari kolor2 yg bnyk baju supaya seppppp utk tidak membeli semua kolor.. kekeke... 
setelah di usul periksa... rasanya saya ni bnyk baju warna purple...so nak ada kombinasi warna purple..






cantik kan??? haishhhh.... 





Monday, September 3, 2012

:: bila cuti dah tamat!! ::

Assalamualaikum!!

Hepy working!! Setelah 2 mggu bersakan cuti raya!! Mujuq mood cek x malas nak mai!! Kah kah kah.. Boring dah gamaknya!! Tp mmg berjalan sakan! Poket pun Nk tipis haihhh!! Kena bodek lebih en hubs ni!! Hahahaha... U baik kan en hubs!!

Spjng bercuti ni mmg bnyk keja yg awin settlekan!! Antranya barang2 niaga on9 awin. Alhamdulillah... Dh blh penuhi balik duit yg mn kurang sbb perabih utk stock pun sakan!!!! Tp xpa!! Semua tu rezeki anak2 n future son!! Amin.. Semoga Allah murahkan lagi rezeki kami sekeluarga hendakNya... Boleh p bercuti lagiii.. Ngeeee~

Jom layan gambar sepanjang bercuti sakan ni..

manjakan anak dara saya... masa ni ada di sungai siput... otw ke pangkor...
che bunga!!!! see.. papa kasi bunga kertas kat aisya... apa laaaaaaaa...
1st of syawal... sian.. anak dara demam...
3rd syawal kot.. dah sihat.. blh jalan2... main2... hepy mama tgk...
di hujung cuti... hehehe... lepak di seaside qb sambil mkn Tutti Frutti...
wit umairah...
feeling sensorang sbb tunggu order lambat benorrrrrr.... pssssttt... my 2nd koleksi.. alhamdulillah... en hubs nnti beli lagi tau... hahahaa..
comelnya diaaaaaa... wit new cardigan!!
celebrat birth BIL... cayaq dah eskim kek niiii...
sempat p lawat BB ukasyah yang comel niiiii...
mak ngn anak bajet cun!
jom raya!
y sayunk????
hahahaha... terkedang sudahhhhh... letih beraya...
my monster...
bercanda di tepi pantai..
Add caption














sempat pergi ke rumah terbuka chenko n zura...

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM.. 

Yeayyyyy... boleh salin dah la.. set ada dah... hahahaha gila punya awien... sy yakin ramai yang rata2 tak tau brand ni.. cuma mungkin semua org besa dgr brand HAR-ONE di sekitar2 farmasi.. and semua org sedia maklum apa kelebihan ikan haruan kan... baik utk luka2 luaran dan juga dalaman.. sangat berkesan! awien disebabkan confom nk kena czer.. so better cari produk yang menjaga dari segi luka2 luaran dan dalaman dengan lebih teliti. HAR-ONE ada jugak set utk yang bersalin normal.. dont wory ok.. jauh murah dari set czer ni.. sapa2 yg pernah pakai Leesa formula.. sama ja sebenarnya... sapa nk tau lebih lanjut pls PM me ok.. ada rahsiaaaa.. hehehe... mai nk terang satu-satu kelebihan produk ni.. so sapa2 yg dok mencari.. mai nk sajest .. mmg terbaek..





MANDIAN HERBA - 35gm x 7 uncang
Diadun khas untuk membersihkan badan ibu, meningkatkan perjalanan darah, mengurangkan angin dalam badan dan menguatkan oto badan. (pssttt... yg nie cek sukaaaa sbb dia bnyk pakai daun2 herba yang baik utk badan kita... salah 1nya.. serai wangi, akar sintok, daun inai..DLL)
1 uncang untuk 2 hari penggunaan

HARGA : RM 65.00





KRIM GOSOK HAR-ONE - 60GM (Utk kegunaan ibu)













Membantu membuang dan mencegah kemasukan angin ke dalam badan serta memanaskan badan.

HARGA : RM 37.00



KRIM TELON HAR-ONE - 60GM (Utk kegunaan Bayi)
Disapu pada perut dan betis bayi bagi mengelakkan kemasukan angin dan kembung perut. Untuk kegunaan bayi sahaja.

HARGA : RM 15.00



KRIM CHANNA - 60 gm Digunakan secara tradisional untuk melegakan luka-luka ringan 


HARGA : RM15.00










LELAWAS UNCANG HAR-ONE - 3GM X 25 UNCANG
Minuman harian untuk melawaskan pembuangan air besar tanpa rasa sakit. Membantu mengecutkan peranakan serta memberi kesihatan badan yang lebih baik.
(saya suka yg nie sebab ramuan dia adalah - Tutup bumi, Sekecut, Akar Serapat, Teja lawang)

HARGA : RM 35.00



REACH 30 TABLET - 80 tablet
Digunakan secara tradisional untuk kesihatan dan menguatkan badan wanita selepas bersalin.
(yg nie pun bagus utk luka dalaman)

HARGA : RM 67.00



TABLET HARUAN OMEGA - 160 tablet
Ini adalah persediaan tradisional. Digunakan secara tradisional untuk melegakan luka-luka kecil dan untuk kesihatan.

HARGA : RM 77.00
(TABLET NI TAHAN SHINGGA 4 BULAN)








KHAS UTK MEREKA YANG CC-REN. HARGA PASARAN RM 340.00.

JIKA BERSALIN NORMAL PUNYA PRICE LAGI MURAH. HARGA PASARAN RM100++.








Apa punya tajuk daaaaa...

Nak citer malam ni x beropa blh nk lena!!! Tiba2 pedih ulu hati sangat!! X tau pasai pa!! Berangin ja rasa!!! Awat ha? Ermmmmm...
Sat ja kan.. Esk dh kamis! Masa itu.... Hr ni agak bz kat opis coz tomolo cek ada proposal defense utk postgraduate.. Depa ni bnyk songeh!! Hahaha..

Tngh cr tajuk nk berbloging!! Tiba2 tingat last week awin sakan bersoping online utk boboi! Yg mn ada sale, smua awin grab! So dapat la 4 helai kot bj kat dia.. Nekad dis week kena setle kan brg bb. Dh 32 wk. Dok relax pa!!!

Td sempat order islamic booc utk kak cha, mmg cr lama dh.
Sebenarnya awin klu bli on9, mmg. X pnh cek tracking no. Tau2 dpt dah brg. Tp kali ni mcm gatai nk check..




ASSALAMUALAIKUM..

sejak2 la mmg malas tahap gaban update blog ni... berapa kali buka nk update tapi asik terbengkalai 25 jam.. haaahahahaha... so.. so... so... peram jer la cerita yg basi2 smua tu..

1st.. monday blues ok!!! hari ni cek serba pink!! tis week ada cehckup 26hb.. then ambik date utk refer ke GH.. iskh tak sabaq aihhh.. sbb nk ambik date deliver.. cek request 12.11.12 cantikkan tarikh tu.. tapi tak tau la MH kosong ke tak time tu.. hope kosong la.. if tak.. awin ambik 16.11.12 coz kak cha 16.06.11 senang nk ingat.. ambik pangkal 16 jugekkk... mula tu nk 10.11.12 ikut turutan.. tapi malang tidak berbau jatuh weekends!! klu swasta blh la ampa minta bagai ni.. tapi goment... redho jer laaa.. weekdays sahaja utk Czer.. doa2kan k.. cek dpt tarikh best skit.. diam tak diam dah 31 week... 7 wk from now.. my litle boboi nk jumpa mama papa abg oso kak cha!! cmna la respon kak cha kan??? can't wait!!! 

terus terangnya awin kat ampa semua... tahun depan awin umumkan... tahun saya tak cukup kaki tangan ok!!! 2 anak kecil.. 1 kendong kiri, 1 kendong kanan.. cek tak leh p mn... nek keta pun harap maklum.. tak leh duduk depan dahhhh.. kena a duduk belakang bersama kanak2 ribena kuuu... can't imagin.... hurghh!! blm hadapi tapi dah blh rasa kepenatannya... sorang nangis nk susu... conpom2 sorang lagi pun nangis nk susu jugak.. ermm... mcm biasa.. awin nk BF kan lit boboi ni sehabis baik mcm kak cha jugak... hope susu mama banyak mcm dulu jugak k.. blh buat stok.. kan susu ibu baik utk anak2nya...

2nd.. last weekends baru ni kami p bercoti... jalan2... release2.. cari punya cari.. last2 pilih cameron highlands.. awai2 lagi dah booking hotel dulu.. cari2.. nampak EQ pun ok.. so book.. tapi malangnya.. bilik utk superior dah penuh.. hanya tggl bilik suite jaaa... ermmm.. tanya en hasben.. (sbb harga dia blh tahan jguak) dia kata ok.. so.. awin pun book la atas nm en hasben... mmg klas habis bilik suite ni... ada ruang tamu, 1 bilik, 1 bilik air, 2 lcd tv, dvd, ishhh.. bnyk lagi la.. krianya bilik tu lengkap laaa.. mmg sesuai utk beristirehat... anak2 pun p mandi kolam tapi tak tahan dek sejuk sgt... naik room.. penuh kan air dlm bathtab gn air panas.. berenang la depa 2 beradik dlm tu.... hahahhaa... kali ni tak bnyk tmpt kami p... sbb mmg niat nk rest.. cuma sempat p mkn tmpt pebret en hasben... awin ada pos kat fb.. mkn pancake stawbely... mmg mabeless... mkn sekali tak cukup... order lagi sekali... then lepas tu request kat en hasben nk p BOH PLANTATION.. tmpt dia mmg kedalam... tapi best sbb dpt minum teh yg ORI yg semenangnya takda juai kat mana2 pasar raya ok!!! yg ni mmg kilang dia yg dh hampir 100 tahun lamanya... mlm p pasar mlm brincang... mcm2 jugak la soping, beli bantal kat abg ngn kak cha.. beli sayuq2.. madu.. kasut, sarung tangan utk kak cha.. sbb takut dia sejuk kan.. b=sarungkan utk dia.. dia suka lak... mujuq tak gaduh nk buka... :) beli mkn utk mkn mlm sikit... then terus blk hotel.. rest...

esknya.. bngun awai pagi.. terjah brekfast dulu... mak aiiii EQ punya brek1st mmg termonyeh!!! api cover sampai ke tghr ok... habis mkn smua.. anak2 request nk mandi kolam.. ok la bawa depa p... tapiiiiiii... takdan 10 minit... smua tak tahan dah sejuk... ok jom kita naik... nk prepare sblm check out... smpat jugak la lena kami smua.. hehehe.. then 11.30 kuar p pasar pagi brinchang lak.. kat sini beli mcm2 sampai nk patah tangan bawa... jagung ambik 4 plastic.. beli bola stawbely.. oren.. beli buah stawbely.. kimchan goreng.. mcm2 la remeh temeh punya.. smpat beli keychain utk staf2 opis ni... then request kat en hasben kata tingin nk petik buah dia sndiri... hehehehe.. 1kg RM50... 1/2 kg RM25 limit 3 org saja blh petik.. ok la kami mmg ada 3 pun tolak kak cha... so smua masuk... dapat cari hat besaq2.. merah2... perghhh mmg best laaa.. sonok sangat... sapa2 yg p cameron.. jgn lupa petik sndiri k... habis tu kami ronda2 mana patut.. singah sana.. singah sini... letih dah.. 

minggu ni... minggu mkn stawbely kat rumah... :))

gambaq nti2 la cek masukkan k..










 










 

 






 


 






 


 







Assalamualaikum...

18/9/12 genap 12 hari Abah pergi menghadap penciptaNYA,,, Moga abah damai di sana... Kami anak2 sentiasa mendoakan yang terbaik utk abah... 

نُزُلَهُ، وَوَسِّعْ مُدْخَلَهُ، وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ اْلأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَاراً خَيْراً مِنْ دَارِهِ، وَأَهْلاً خَيْراً مِنْ أَهْلِهِ، وَزَوْجاً خَيْراً مِنْ زَوْجِهِ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ (وَعَذَابِ النَّارِ).
“Ya Allah, ampunilah dia (mayat), berilah rahmat kepadanya, selamatkan dia, ampunilah dan tempatkanlah dia di tempat yang mulia, luaskan kuburannya, mandikan dia dengan air dan salju . Bersihkan dia dari kesalahan-kesalahannya, sebagaimana Engkau membersihkan baju putih dari kotoran, berilah rumah yang lebih baik daripada rumahnya, berilah keluarga (atau istri di syurga) yang lebih baik daripada keluarganya (di dunia), istri (atau suami) yang lebih baik daripada istrinya (atau suaminya di dunia), dan masukkanlah dia ke syurga, jagalah dia dari siksa kubur dan neraka“


hari2 ingatkan dan terbayang wajah abah... seumpama abah masih ada... dulu walaupun abah jauh... tapi di hati dan ingatan tahu yg abah masih bernyawa.. tapi tidak sekarang.. abah pergi dan takkan kembali sampai bila2... bnyk kenangan kecik2 ngn abah... tingat aktiviti kami yg tak pernah lekang.. apa kesukaan abah.. tapi abah bukan jenis yang menyusah kan.. pada dia.. ada..ada.. takda...takda... tak pernah mendesak anak2.. di usia awin 29 tahun, abah di usia 52 tahun. segalanya berakhir.. terputus lah doa dari seorang ayah kepada anaknya... tibalah masanya anak mendoakan yang terbaik utk abah DISANA!! moga abah damai dan tenang di sana.. moga dunia abah di sana lebih indah dari dunia.. ingatlah.. sesungguhnya mati itu pasti.. suatu hari nanti kita pasti bertemu... cuma masa dan waktu yang menentukan segalanya,,

 
  
 
ASSALAMUALAIKUM..

Apa punya tajuk daaaa... hahaha... perihal kena culture memakai tudung ni.. tak pakai tak tau.. dah pakai baru tau!! rasanya berbaloi kot dgn harganya.. mmg agak melampau!! tapi bila dah sarung baru u oll tau mcm mn kualiti dia dan kesedapan mahupun keselesaannya!! lepas ni kita ikat perut ok!!! tapi cek lbh obses sebab hubs kata cantik!!! dia kata.. mmg nmpk pakai terletak elok.. iskh.. kira dia suka la katanya.. ok!! lepas ni tlg beli lagi ok utk saya!! 

saya tgh mencari kolor2 yg bnyk baju supaya seppppp utk tidak membeli semua kolor.. kekeke... 
setelah di usul periksa... rasanya saya ni bnyk baju warna purple...so nak ada kombinasi warna purple..






cantik kan??? haishhhh.... 





Assalamualaikum!!

Hepy working!! Setelah 2 mggu bersakan cuti raya!! Mujuq mood cek x malas nak mai!! Kah kah kah.. Boring dah gamaknya!! Tp mmg berjalan sakan! Poket pun Nk tipis haihhh!! Kena bodek lebih en hubs ni!! Hahahaha... U baik kan en hubs!!

Spjng bercuti ni mmg bnyk keja yg awin settlekan!! Antranya barang2 niaga on9 awin. Alhamdulillah... Dh blh penuhi balik duit yg mn kurang sbb perabih utk stock pun sakan!!!! Tp xpa!! Semua tu rezeki anak2 n future son!! Amin.. Semoga Allah murahkan lagi rezeki kami sekeluarga hendakNya... Boleh p bercuti lagiii.. Ngeeee~

Jom layan gambar sepanjang bercuti sakan ni..

manjakan anak dara saya... masa ni ada di sungai siput... otw ke pangkor...
che bunga!!!! see.. papa kasi bunga kertas kat aisya... apa laaaaaaaa...
1st of syawal... sian.. anak dara demam...
3rd syawal kot.. dah sihat.. blh jalan2... main2... hepy mama tgk...
di hujung cuti... hehehe... lepak di seaside qb sambil mkn Tutti Frutti...
wit umairah...
feeling sensorang sbb tunggu order lambat benorrrrrr.... pssssttt... my 2nd koleksi.. alhamdulillah... en hubs nnti beli lagi tau... hahahaa..
comelnya diaaaaaa... wit new cardigan!!
celebrat birth BIL... cayaq dah eskim kek niiii...
sempat p lawat BB ukasyah yang comel niiiii...
mak ngn anak bajet cun!
jom raya!
y sayunk????
hahahaha... terkedang sudahhhhh... letih beraya...
my monster...
bercanda di tepi pantai..
Add caption














sempat pergi ke rumah terbuka chenko n zura...