Pages

Monday, September 24, 2012

: coti2 Mesia :




ASSALAMUALAIKUM..

sejak2 la mmg malas tahap gaban update blog ni... berapa kali buka nk update tapi asik terbengkalai 25 jam.. haaahahahaha... so.. so... so... peram jer la cerita yg basi2 smua tu..

1st.. monday blues ok!!! hari ni cek serba pink!! tis week ada cehckup 26hb.. then ambik date utk refer ke GH.. iskh tak sabaq aihhh.. sbb nk ambik date deliver.. cek request 12.11.12 cantikkan tarikh tu.. tapi tak tau la MH kosong ke tak time tu.. hope kosong la.. if tak.. awin ambik 16.11.12 coz kak cha 16.06.11 senang nk ingat.. ambik pangkal 16 jugekkk... mula tu nk 10.11.12 ikut turutan.. tapi malang tidak berbau jatuh weekends!! klu swasta blh la ampa minta bagai ni.. tapi goment... redho jer laaa.. weekdays sahaja utk Czer.. doa2kan k.. cek dpt tarikh best skit.. diam tak diam dah 31 week... 7 wk from now.. my litle boboi nk jumpa mama papa abg oso kak cha!! cmna la respon kak cha kan??? can't wait!!! 

terus terangnya awin kat ampa semua... tahun depan awin umumkan... tahun saya tak cukup kaki tangan ok!!! 2 anak kecil.. 1 kendong kiri, 1 kendong kanan.. cek tak leh p mn... nek keta pun harap maklum.. tak leh duduk depan dahhhh.. kena a duduk belakang bersama kanak2 ribena kuuu... can't imagin.... hurghh!! blm hadapi tapi dah blh rasa kepenatannya... sorang nangis nk susu... conpom2 sorang lagi pun nangis nk susu jugak.. ermm... mcm biasa.. awin nk BF kan lit boboi ni sehabis baik mcm kak cha jugak... hope susu mama banyak mcm dulu jugak k.. blh buat stok.. kan susu ibu baik utk anak2nya...

2nd.. last weekends baru ni kami p bercoti... jalan2... release2.. cari punya cari.. last2 pilih cameron highlands.. awai2 lagi dah booking hotel dulu.. cari2.. nampak EQ pun ok.. so book.. tapi malangnya.. bilik utk superior dah penuh.. hanya tggl bilik suite jaaa... ermmm.. tanya en hasben.. (sbb harga dia blh tahan jguak) dia kata ok.. so.. awin pun book la atas nm en hasben... mmg klas habis bilik suite ni... ada ruang tamu, 1 bilik, 1 bilik air, 2 lcd tv, dvd, ishhh.. bnyk lagi la.. krianya bilik tu lengkap laaa.. mmg sesuai utk beristirehat... anak2 pun p mandi kolam tapi tak tahan dek sejuk sgt... naik room.. penuh kan air dlm bathtab gn air panas.. berenang la depa 2 beradik dlm tu.... hahahhaa... kali ni tak bnyk tmpt kami p... sbb mmg niat nk rest.. cuma sempat p mkn tmpt pebret en hasben... awin ada pos kat fb.. mkn pancake stawbely... mmg mabeless... mkn sekali tak cukup... order lagi sekali... then lepas tu request kat en hasben nk p BOH PLANTATION.. tmpt dia mmg kedalam... tapi best sbb dpt minum teh yg ORI yg semenangnya takda juai kat mana2 pasar raya ok!!! yg ni mmg kilang dia yg dh hampir 100 tahun lamanya... mlm p pasar mlm brincang... mcm2 jugak la soping, beli bantal kat abg ngn kak cha.. beli sayuq2.. madu.. kasut, sarung tangan utk kak cha.. sbb takut dia sejuk kan.. b=sarungkan utk dia.. dia suka lak... mujuq tak gaduh nk buka... :) beli mkn utk mkn mlm sikit... then terus blk hotel.. rest...

esknya.. bngun awai pagi.. terjah brekfast dulu... mak aiiii EQ punya brek1st mmg termonyeh!!! api cover sampai ke tghr ok... habis mkn smua.. anak2 request nk mandi kolam.. ok la bawa depa p... tapiiiiiii... takdan 10 minit... smua tak tahan dah sejuk... ok jom kita naik... nk prepare sblm check out... smpat jugak la lena kami smua.. hehehe.. then 11.30 kuar p pasar pagi brinchang lak.. kat sini beli mcm2 sampai nk patah tangan bawa... jagung ambik 4 plastic.. beli bola stawbely.. oren.. beli buah stawbely.. kimchan goreng.. mcm2 la remeh temeh punya.. smpat beli keychain utk staf2 opis ni... then request kat en hasben kata tingin nk petik buah dia sndiri... hehehehe.. 1kg RM50... 1/2 kg RM25 limit 3 org saja blh petik.. ok la kami mmg ada 3 pun tolak kak cha... so smua masuk... dapat cari hat besaq2.. merah2... perghhh mmg best laaa.. sonok sangat... sapa2 yg p cameron.. jgn lupa petik sndiri k... habis tu kami ronda2 mana patut.. singah sana.. singah sini... letih dah.. 

minggu ni... minggu mkn stawbely kat rumah... :))

gambaq nti2 la cek masukkan k..










 










 

 






 


 






 


 







0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...




ASSALAMUALAIKUM..

sejak2 la mmg malas tahap gaban update blog ni... berapa kali buka nk update tapi asik terbengkalai 25 jam.. haaahahahaha... so.. so... so... peram jer la cerita yg basi2 smua tu..

1st.. monday blues ok!!! hari ni cek serba pink!! tis week ada cehckup 26hb.. then ambik date utk refer ke GH.. iskh tak sabaq aihhh.. sbb nk ambik date deliver.. cek request 12.11.12 cantikkan tarikh tu.. tapi tak tau la MH kosong ke tak time tu.. hope kosong la.. if tak.. awin ambik 16.11.12 coz kak cha 16.06.11 senang nk ingat.. ambik pangkal 16 jugekkk... mula tu nk 10.11.12 ikut turutan.. tapi malang tidak berbau jatuh weekends!! klu swasta blh la ampa minta bagai ni.. tapi goment... redho jer laaa.. weekdays sahaja utk Czer.. doa2kan k.. cek dpt tarikh best skit.. diam tak diam dah 31 week... 7 wk from now.. my litle boboi nk jumpa mama papa abg oso kak cha!! cmna la respon kak cha kan??? can't wait!!! 

terus terangnya awin kat ampa semua... tahun depan awin umumkan... tahun saya tak cukup kaki tangan ok!!! 2 anak kecil.. 1 kendong kiri, 1 kendong kanan.. cek tak leh p mn... nek keta pun harap maklum.. tak leh duduk depan dahhhh.. kena a duduk belakang bersama kanak2 ribena kuuu... can't imagin.... hurghh!! blm hadapi tapi dah blh rasa kepenatannya... sorang nangis nk susu... conpom2 sorang lagi pun nangis nk susu jugak.. ermm... mcm biasa.. awin nk BF kan lit boboi ni sehabis baik mcm kak cha jugak... hope susu mama banyak mcm dulu jugak k.. blh buat stok.. kan susu ibu baik utk anak2nya...

2nd.. last weekends baru ni kami p bercoti... jalan2... release2.. cari punya cari.. last2 pilih cameron highlands.. awai2 lagi dah booking hotel dulu.. cari2.. nampak EQ pun ok.. so book.. tapi malangnya.. bilik utk superior dah penuh.. hanya tggl bilik suite jaaa... ermmm.. tanya en hasben.. (sbb harga dia blh tahan jguak) dia kata ok.. so.. awin pun book la atas nm en hasben... mmg klas habis bilik suite ni... ada ruang tamu, 1 bilik, 1 bilik air, 2 lcd tv, dvd, ishhh.. bnyk lagi la.. krianya bilik tu lengkap laaa.. mmg sesuai utk beristirehat... anak2 pun p mandi kolam tapi tak tahan dek sejuk sgt... naik room.. penuh kan air dlm bathtab gn air panas.. berenang la depa 2 beradik dlm tu.... hahahhaa... kali ni tak bnyk tmpt kami p... sbb mmg niat nk rest.. cuma sempat p mkn tmpt pebret en hasben... awin ada pos kat fb.. mkn pancake stawbely... mmg mabeless... mkn sekali tak cukup... order lagi sekali... then lepas tu request kat en hasben nk p BOH PLANTATION.. tmpt dia mmg kedalam... tapi best sbb dpt minum teh yg ORI yg semenangnya takda juai kat mana2 pasar raya ok!!! yg ni mmg kilang dia yg dh hampir 100 tahun lamanya... mlm p pasar mlm brincang... mcm2 jugak la soping, beli bantal kat abg ngn kak cha.. beli sayuq2.. madu.. kasut, sarung tangan utk kak cha.. sbb takut dia sejuk kan.. b=sarungkan utk dia.. dia suka lak... mujuq tak gaduh nk buka... :) beli mkn utk mkn mlm sikit... then terus blk hotel.. rest...

esknya.. bngun awai pagi.. terjah brekfast dulu... mak aiiii EQ punya brek1st mmg termonyeh!!! api cover sampai ke tghr ok... habis mkn smua.. anak2 request nk mandi kolam.. ok la bawa depa p... tapiiiiiii... takdan 10 minit... smua tak tahan dah sejuk... ok jom kita naik... nk prepare sblm check out... smpat jugak la lena kami smua.. hehehe.. then 11.30 kuar p pasar pagi brinchang lak.. kat sini beli mcm2 sampai nk patah tangan bawa... jagung ambik 4 plastic.. beli bola stawbely.. oren.. beli buah stawbely.. kimchan goreng.. mcm2 la remeh temeh punya.. smpat beli keychain utk staf2 opis ni... then request kat en hasben kata tingin nk petik buah dia sndiri... hehehehe.. 1kg RM50... 1/2 kg RM25 limit 3 org saja blh petik.. ok la kami mmg ada 3 pun tolak kak cha... so smua masuk... dapat cari hat besaq2.. merah2... perghhh mmg best laaa.. sonok sangat... sapa2 yg p cameron.. jgn lupa petik sndiri k... habis tu kami ronda2 mana patut.. singah sana.. singah sini... letih dah.. 

minggu ni... minggu mkn stawbely kat rumah... :))

gambaq nti2 la cek masukkan k..










 










 

 






 


 






 


 







0 comments:

Post a Comment

said