Pages

Tuesday, August 28, 2012

:: edisi selepas raya ::

Assalamualaikum...

Salam syawal! Mood raya lagi ka?? Awin still on leave!! Bnyk keja nk setel! Alhamdulillah kelmarin dr pg hingga petang dpt jugak setle beberapa perkara but bersambung episodnya pada hr ni.. If ok, tomolo ingat nk msk kerja then cancel 2 hr punya cuti..

Mcm mn raya semua? Ok? Best?? Awin pnya edisi ok! Jalan sakan! Letih! Tp ok la.. X selalu kan.. Habis jelajah perak dah..

Alahaiii.. Nak citer perihal tudung raya!! Sepatutnya pakai during eid.. Tp stock talak!! Dpt la slps raya!! X kisah la. Janji ada n dpt!! Awin besa post dah b4 ni kenaan tudung raya ni.. Tp pasai baru dpt kelmaren, sooooo sad!! Kongsi kat sini jer la!!

Tuesday, August 14, 2012

:: Alhamdulillah... RAYA!! RAYA!! RAYA!! ::


ASSALAMUALAIKUM..

mesti semua mood raya kan??? termasuk la empunya diri ni haaaa... mood raya membuak2 dah ni.. tambah2 lak dah tau segala persiapan bagai dah siap... Dari atas pala sampai hujung kaki... last week en hubs ajak p beli.. so kami telah menyopingkan bj raya kami berdua tanpa menemani anak2.. so sweeetttt... hahahaha lama tak berdating!! best jugak sekali sekala... tenang memilih bj yang diinginkan... 
rasanya tinggal nk beli 1 lagi sport shoes kat anak dara tu... yg ada semua ala2 pmpn gitu.. teringat lak dia ada skirt n suar jenas.. so.. mesti cute kan kalau pakai dengan sport shoes mcm nike ka adidas tu kan... ermm.. takpa2.. ada masa lagi kot.. hope ada size dia.. bj raya abang pun dah siap dah... punya la akaiiiii tahun ni nk berskinny bagaiii... jaket ala2 justin bieber katanyaaa... haaaiiiii... budak2 skng.. 

seperti tahun2 lepas.. awin mmg bukan yang pengoder tegar biskut raya ni.. sbb awin dah terbiasa dgn membuat sendiri.. ada jugak yg order contoh macam kuih kapit, kuih bangkit n kacang2.. selalunya rumah kami takda tetamu pun.. kami ja menyongkit ke rumah org... aci mcm tu??? hahahaha...
dok rasa tahun ni mcm nk buat open house.. tapi rumah awin tu sangat2 tidak selesa.. seriuoslyyy... mcm last year.. awin buat aqiqah utk anak dara tu merangkap open house.. tapi kat rumah mak... selesa.. tahun ni tak plan apa2 lagi.. tgk la keadaan mcm mn kan... 

ALHAMDULILLAH... dapat khabar gembira... tunggu lama dah ni... akhirnyaa tuhan permudahkan jugak utk kami sekeluarga.. harap kami dapat manfaatkannya dgn sebaik mungkin.. demi masa depan anak2 tercinta. Hope tuhan permudahkan juga apa yang ingin kami lakukan. Amin.

Friday, August 10, 2012

::. Lagu pebret kak cha .::


ASSALAMUALAIKUM...

LAGU PEBERET KAK CHA NI..
TAPI DIA HANYA SUKA PART CHORUS JA SAMBIL BADAN DOK GOYANGGGG... keleeeeessss ko kak cha...



Give me a second I,
I need to get my story straight
My friends are in the bathroom getting higher than the Empire State
My lover she’s waiting for me just across the bar
My seat’s been taken by some sunglasses asking bout a scar, and
I know I gave it to you months ago
I know you’re trying to forget
But between the drinks and subtle things
The holes in my apologies, you know
I’m trying hard to take it back
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Now I know that I’m not
All that you got
I guess that I, I just thought
Maybe we could find new ways to fall apart
But our friends are back
So let’s raise a cup
‘Cause I found someone to carry me home
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)
The world is on my side
I have no reason to run
So will someone come and carry me home tonight
The angels never arrived
But I can hear the choir
So will someone come and carry me home
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home tonight
(part yang kak cha sukaaaaaa)
 

::. 21 Ramadhan??? huh .::

ASSALAMUALAIKUM..

21 ramadhan??? alahaiiii.. so fast.. pejam celik.. pejam celik.. dah nk ke penghujungnya kan... meaning.. raya pun semakin hampir? tak terasa kan.. dan alhamdulillah sehingga ke hari ini.. awin dapat berpuasa penuh.. dan dengan harapan berbunga2 mekar dapatlah awin cukupkan sehingga 29 ramadhan.. mmg tak pernah dapat nikmat sebegini... adatlah sebagai kaum hawa.. mmg tak dpt kita nk elakkan.. 
Ramadhan kali ni agak terindah buat awin... Aisya aledy 1 year.. dah pandai mengusik.. makan..main.. dan macam2 lagi teletah dia yang mencuit hati kami.. dah pandai menyanyi.. dah pandai sapa org.. "HAI!" hehehe... kiut jaa... paling utama bila papa balik.. laju ja mulut tu.. "hai" papa pun nnti sapa balik... "ASSALAMUALAIKUM".. HOW CUTE SAYANG... then "BYE!" nak balik jaaa dari p rumah sapa2... sambil melengang kangkung KAKCHA... "BYE!" hahahaha... then lagi satu.. "APA?" bila mama marah2.. pandai ayat dia.. "APA?" tak jadi marah!!! kak cha!! kak cha!! now mama nk bg gelaran kat dia... CHE BUNGA!!! sbb dia satu2nya BUNGA di hati mama dan papa.. bila mama panggill... CHE BUNGA dia nnti pejam mata sambil senyum!!! gataikannnn... 

iskh... tiba2 pikirkan raya... dr segi persiapan.. kami biasa2 ja.. tak la over bagai.. macam manusia biasa jugak.. tapi mgkin lebih kepada anak2... sbb diaorg yang seronok dan kami pun seronok dpt tgk masing2 dapat pakai bj cantik2... mcm kanak2 yang lain jugak.. mama ngn papa dpt bj sorang selai jaaa.. hehehe... Tema kami tahun ni... HIJAU BUMI TUHAN!!! sejuk mata memandang... hehehe.. utk kak cha.. mama kena beli kain dan jahitkan..sbb kebanyakkan bj baya KAK CHA tak berkenan di hati dan tidak menepati citarasa mama... so better beli ja kain n jahit.. klu dari segi kuih raya.. awin mmg sejak azali buat sendiri.. klu nk order.. hanya order yg ringan2 tu mcm kuih kapit.. kacang2... yang lain buat.. dan WAJIB ada ALMOND LONDON, BISKUT KELAPA DAN CORNFLAKES!! mmg wajib ada... dan 3 ni.. semua awin dah siapkan dari last week.. klu dr segi rumah mmg kami takda prepare yang baru.. biasa2 ja.. sbb lebih bnyk berjalan dari duduk rumah.. confom punya.. dah plan pun tahun ni nak bercuti sama nanti.. tuh pun kena tgk keadaan adik beradik semua... klu tiada aral.. bercuti lah kami.. klu tak.. beraya lagi lahh.. hehe..

pssttt... org lain segala bagai beli utk raya kan.. awin ada 1 lai jaaa.. cmne???? hahahaha... kasut? beg? takda pa ka en hubby??? alaaa... kasut selipar jepun pun takpa.. janji baruuuu... hahahaha.. beg pun tak yah susah2... beg kertas pun ok!!! i tak kisah lahhhh.. hehe... minggu ni last kot soping.. ka ada lagi?? letih dah.. sebab setiap kali soping KAK CHA yang dapat barang... boleh gila tgk bj budak pmpn.. papa pun sama!!! pantang mama kata elok.. ambik saja.. last2 baju KAK CHA penuh almari!!! tak aciiiii tauuuu... JELESSSS... hahahaha... blh cmtu?

ok la.. cukup setakat ni.. mata cek supa ada gammmmmm...




Tuesday, August 7, 2012

::. Mood raya tak mai lagi .::

ASSALAMUALAIKUM...

apesal tajuk aku sempoi sgt aih... hahahaha...
mcm mn la mood tuh nk mai.. kuih raya tak bis buat lagi.. bj raya tak siap lagi... tapi anak2 semua settle dah.. depa dah blh raya sakan dan berbagai2... waaaaaaaaa... bila nk dpt bj raya ni??? en hasben!!! tlg jawab saitttt.... penat la cari jubah.. lps tu color plak tak mengena.. asik dok nmpk la warna yg bukan tujuan asal... jgn last minit cek tukaq color dah laaaa... ok..

niiiiiiii... cek nk citer... tngh skodeng2 tudung FAREEDA... yg vouge d vas itu... saya mencari yang menjadi tema saya... fine! dah jumpa! sapa nk tlg beli??? sila angkat tangan dan PM sy ok.. sy bg alamat lengkap kat ampa!! hahahaha...


agak2 ada lagi tak ni????? gila berkenan!!


nice warna dia... sangat APPLE kan...

hat ni mak cek don menggila.. sbb dia set!!!! cek suka kombinasi kolor tudung diaaa... mengena ngn bj raya cek ok!!!!



Thursday, August 2, 2012

::. KAK CHA .::

Assalamualaikum...

Salam 13 ramadhan... Mood ni apesal laaaaa ngantuk gila sangattt.. Smlm lepas iftar solat magrib ngn isya terus tidoq.. En hubs xda.. Bila masa dia blk pun x sedaq dah.. Kebetulan kak cha tidoq awai smlm.. Mmg x dinafikan bulan posa ni waktu tidur agak kurang.. Xpa.. Nti kita qador balik erk!!! Hahahahaha... Dasarrr!!!

Semalam iftar awin hnya masak gulai pari, bayam tumis, ikan grg, sambal belacan dan roti daging cheese. En hubs membeli ayaq oren n kuih2... Tu pun dah penuh meja walhal mkn 3 org ja.. Alhamdulillah rezeki..

Nk cerita teletah kak cha sejak akhir2 ni... Manja!!! Suka tidoq peluk perut mama dia.. Duduk apetah lg.. Dia jeles kot kat adik dia... Hehe. skng ni pandai dah menari.. Dgr lagu ja badan kira gedik!!! Aishhh ikut sapa ni??? Siap buat gaya tu tak tahan.. Nursery ajaq lagu rama2.. Dgn tgn haluih tu dia nnti buat gaya rama2 terbang ngn melayang.. So cuteeeee!!! Bila abg nak snap pic dia.. Malu olls!!! Hahahaha cute sgt! Kak cha.. Kak cha..

hahaha... kak cha la suka main bola...
tgk tu!!! ada aksi lagi ha...
nk duduk pun atas bola... haiyaaaaa
twinkle twinkle litle star....
naaaaa... hambik koooo... apa ke jenis ni kak cha oooiiii???
join me????
apa2 smua nk peluk perut mama...
kak cha vs BOLA
ALAHAIII...
letih posa... muahahaha

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

Assalamualaikum...

Salam syawal! Mood raya lagi ka?? Awin still on leave!! Bnyk keja nk setel! Alhamdulillah kelmarin dr pg hingga petang dpt jugak setle beberapa perkara but bersambung episodnya pada hr ni.. If ok, tomolo ingat nk msk kerja then cancel 2 hr punya cuti..

Mcm mn raya semua? Ok? Best?? Awin pnya edisi ok! Jalan sakan! Letih! Tp ok la.. X selalu kan.. Habis jelajah perak dah..

Alahaiii.. Nak citer perihal tudung raya!! Sepatutnya pakai during eid.. Tp stock talak!! Dpt la slps raya!! X kisah la. Janji ada n dpt!! Awin besa post dah b4 ni kenaan tudung raya ni.. Tp pasai baru dpt kelmaren, sooooo sad!! Kongsi kat sini jer la!!


ASSALAMUALAIKUM..

mesti semua mood raya kan??? termasuk la empunya diri ni haaaa... mood raya membuak2 dah ni.. tambah2 lak dah tau segala persiapan bagai dah siap... Dari atas pala sampai hujung kaki... last week en hubs ajak p beli.. so kami telah menyopingkan bj raya kami berdua tanpa menemani anak2.. so sweeetttt... hahahaha lama tak berdating!! best jugak sekali sekala... tenang memilih bj yang diinginkan... 
rasanya tinggal nk beli 1 lagi sport shoes kat anak dara tu... yg ada semua ala2 pmpn gitu.. teringat lak dia ada skirt n suar jenas.. so.. mesti cute kan kalau pakai dengan sport shoes mcm nike ka adidas tu kan... ermm.. takpa2.. ada masa lagi kot.. hope ada size dia.. bj raya abang pun dah siap dah... punya la akaiiiii tahun ni nk berskinny bagaiii... jaket ala2 justin bieber katanyaaa... haaaiiiii... budak2 skng.. 

seperti tahun2 lepas.. awin mmg bukan yang pengoder tegar biskut raya ni.. sbb awin dah terbiasa dgn membuat sendiri.. ada jugak yg order contoh macam kuih kapit, kuih bangkit n kacang2.. selalunya rumah kami takda tetamu pun.. kami ja menyongkit ke rumah org... aci mcm tu??? hahahaha...
dok rasa tahun ni mcm nk buat open house.. tapi rumah awin tu sangat2 tidak selesa.. seriuoslyyy... mcm last year.. awin buat aqiqah utk anak dara tu merangkap open house.. tapi kat rumah mak... selesa.. tahun ni tak plan apa2 lagi.. tgk la keadaan mcm mn kan... 

ALHAMDULILLAH... dapat khabar gembira... tunggu lama dah ni... akhirnyaa tuhan permudahkan jugak utk kami sekeluarga.. harap kami dapat manfaatkannya dgn sebaik mungkin.. demi masa depan anak2 tercinta. Hope tuhan permudahkan juga apa yang ingin kami lakukan. Amin.


ASSALAMUALAIKUM...

LAGU PEBERET KAK CHA NI..
TAPI DIA HANYA SUKA PART CHORUS JA SAMBIL BADAN DOK GOYANGGGG... keleeeeessss ko kak cha...



Give me a second I,
I need to get my story straight
My friends are in the bathroom getting higher than the Empire State
My lover she’s waiting for me just across the bar
My seat’s been taken by some sunglasses asking bout a scar, and
I know I gave it to you months ago
I know you’re trying to forget
But between the drinks and subtle things
The holes in my apologies, you know
I’m trying hard to take it back
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Now I know that I’m not
All that you got
I guess that I, I just thought
Maybe we could find new ways to fall apart
But our friends are back
So let’s raise a cup
‘Cause I found someone to carry me home
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)
The world is on my side
I have no reason to run
So will someone come and carry me home tonight
The angels never arrived
But I can hear the choir
So will someone come and carry me home
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home tonight
(part yang kak cha sukaaaaaa)
 
ASSALAMUALAIKUM..

21 ramadhan??? alahaiiii.. so fast.. pejam celik.. pejam celik.. dah nk ke penghujungnya kan... meaning.. raya pun semakin hampir? tak terasa kan.. dan alhamdulillah sehingga ke hari ini.. awin dapat berpuasa penuh.. dan dengan harapan berbunga2 mekar dapatlah awin cukupkan sehingga 29 ramadhan.. mmg tak pernah dapat nikmat sebegini... adatlah sebagai kaum hawa.. mmg tak dpt kita nk elakkan.. 
Ramadhan kali ni agak terindah buat awin... Aisya aledy 1 year.. dah pandai mengusik.. makan..main.. dan macam2 lagi teletah dia yang mencuit hati kami.. dah pandai menyanyi.. dah pandai sapa org.. "HAI!" hehehe... kiut jaa... paling utama bila papa balik.. laju ja mulut tu.. "hai" papa pun nnti sapa balik... "ASSALAMUALAIKUM".. HOW CUTE SAYANG... then "BYE!" nak balik jaaa dari p rumah sapa2... sambil melengang kangkung KAKCHA... "BYE!" hahahaha... then lagi satu.. "APA?" bila mama marah2.. pandai ayat dia.. "APA?" tak jadi marah!!! kak cha!! kak cha!! now mama nk bg gelaran kat dia... CHE BUNGA!!! sbb dia satu2nya BUNGA di hati mama dan papa.. bila mama panggill... CHE BUNGA dia nnti pejam mata sambil senyum!!! gataikannnn... 

iskh... tiba2 pikirkan raya... dr segi persiapan.. kami biasa2 ja.. tak la over bagai.. macam manusia biasa jugak.. tapi mgkin lebih kepada anak2... sbb diaorg yang seronok dan kami pun seronok dpt tgk masing2 dapat pakai bj cantik2... mcm kanak2 yang lain jugak.. mama ngn papa dpt bj sorang selai jaaa.. hehehe... Tema kami tahun ni... HIJAU BUMI TUHAN!!! sejuk mata memandang... hehehe.. utk kak cha.. mama kena beli kain dan jahitkan..sbb kebanyakkan bj baya KAK CHA tak berkenan di hati dan tidak menepati citarasa mama... so better beli ja kain n jahit.. klu dari segi kuih raya.. awin mmg sejak azali buat sendiri.. klu nk order.. hanya order yg ringan2 tu mcm kuih kapit.. kacang2... yang lain buat.. dan WAJIB ada ALMOND LONDON, BISKUT KELAPA DAN CORNFLAKES!! mmg wajib ada... dan 3 ni.. semua awin dah siapkan dari last week.. klu dr segi rumah mmg kami takda prepare yang baru.. biasa2 ja.. sbb lebih bnyk berjalan dari duduk rumah.. confom punya.. dah plan pun tahun ni nak bercuti sama nanti.. tuh pun kena tgk keadaan adik beradik semua... klu tiada aral.. bercuti lah kami.. klu tak.. beraya lagi lahh.. hehe..

pssttt... org lain segala bagai beli utk raya kan.. awin ada 1 lai jaaa.. cmne???? hahahaha... kasut? beg? takda pa ka en hubby??? alaaa... kasut selipar jepun pun takpa.. janji baruuuu... hahahaha.. beg pun tak yah susah2... beg kertas pun ok!!! i tak kisah lahhhh.. hehe... minggu ni last kot soping.. ka ada lagi?? letih dah.. sebab setiap kali soping KAK CHA yang dapat barang... boleh gila tgk bj budak pmpn.. papa pun sama!!! pantang mama kata elok.. ambik saja.. last2 baju KAK CHA penuh almari!!! tak aciiiii tauuuu... JELESSSS... hahahaha... blh cmtu?

ok la.. cukup setakat ni.. mata cek supa ada gammmmmm...




ASSALAMUALAIKUM...

apesal tajuk aku sempoi sgt aih... hahahaha...
mcm mn la mood tuh nk mai.. kuih raya tak bis buat lagi.. bj raya tak siap lagi... tapi anak2 semua settle dah.. depa dah blh raya sakan dan berbagai2... waaaaaaaaa... bila nk dpt bj raya ni??? en hasben!!! tlg jawab saitttt.... penat la cari jubah.. lps tu color plak tak mengena.. asik dok nmpk la warna yg bukan tujuan asal... jgn last minit cek tukaq color dah laaaa... ok..

niiiiiiii... cek nk citer... tngh skodeng2 tudung FAREEDA... yg vouge d vas itu... saya mencari yang menjadi tema saya... fine! dah jumpa! sapa nk tlg beli??? sila angkat tangan dan PM sy ok.. sy bg alamat lengkap kat ampa!! hahahaha...


agak2 ada lagi tak ni????? gila berkenan!!


nice warna dia... sangat APPLE kan...

hat ni mak cek don menggila.. sbb dia set!!!! cek suka kombinasi kolor tudung diaaa... mengena ngn bj raya cek ok!!!!



Assalamualaikum...

Salam 13 ramadhan... Mood ni apesal laaaaa ngantuk gila sangattt.. Smlm lepas iftar solat magrib ngn isya terus tidoq.. En hubs xda.. Bila masa dia blk pun x sedaq dah.. Kebetulan kak cha tidoq awai smlm.. Mmg x dinafikan bulan posa ni waktu tidur agak kurang.. Xpa.. Nti kita qador balik erk!!! Hahahahaha... Dasarrr!!!

Semalam iftar awin hnya masak gulai pari, bayam tumis, ikan grg, sambal belacan dan roti daging cheese. En hubs membeli ayaq oren n kuih2... Tu pun dah penuh meja walhal mkn 3 org ja.. Alhamdulillah rezeki..

Nk cerita teletah kak cha sejak akhir2 ni... Manja!!! Suka tidoq peluk perut mama dia.. Duduk apetah lg.. Dia jeles kot kat adik dia... Hehe. skng ni pandai dah menari.. Dgr lagu ja badan kira gedik!!! Aishhh ikut sapa ni??? Siap buat gaya tu tak tahan.. Nursery ajaq lagu rama2.. Dgn tgn haluih tu dia nnti buat gaya rama2 terbang ngn melayang.. So cuteeeee!!! Bila abg nak snap pic dia.. Malu olls!!! Hahahaha cute sgt! Kak cha.. Kak cha..

hahaha... kak cha la suka main bola...
tgk tu!!! ada aksi lagi ha...
nk duduk pun atas bola... haiyaaaaa
twinkle twinkle litle star....
naaaaa... hambik koooo... apa ke jenis ni kak cha oooiiii???
join me????
apa2 smua nk peluk perut mama...
kak cha vs BOLA
ALAHAIII...
letih posa... muahahaha