Pages

Wednesday, June 19, 2013

OUR TRIP BANDUNG 2013


ASSALAMUALAIKUM..

Dah lama mummy awien tak hapdate... naaahhh last update march okey!!! gila kentang.. most 3month kosong blog ni... tapi takpa.. meh kita update terkini plak.. actualy tak la terkini.. dah 1m kot.. but try to story jugak la.. alkisha dan pengalaman kami kenegara org... bnyk mengajar.. apa pun 1 ayat yang boleh saya katakan.. SAYA BERUNTUNG JADI RAKYAT MALAYSIA.. sekurang2nya saya tak merempat dan bersusah payah utk cari kerja demi sesuap nasi utk saya dan anak2.. 

last minit perancangan untuk bercuti ke Bandung.. tak sampai 2 weeks.. booking air asia.. booking hotel.. booking pak supir.. everytin last minute.. but alhamdulillah.. selamat pergi dan pulang.. cuma mgkn kesihatan saya di sana kurang memuaskan.. but we njoy.. yg bestnya sempat bersoping!!! weehuuu... 

PENANG -- KL -- BANDUNG
AIR ASIA
10MEI - 14MEI 2013
our memory..





my super duper encem boy!!!





here... BANDUNG.. memang bnyk gerai2 tepi jalan kat bandung.. 1 nasihat saya.. jgn sesekali la makan... sebab dari segi kesihatan.. memang depa tak penting pun... just jual utk cari sesuap nasi.



nie.. masa di TANGKUBAN PARAHU... tempat dia sejuk... tinggi di atas... mmg bau belerang yang amat sangat kuat but still ok... macam2 ada org jual d sini... cuma saya rimas bila kita turun dari kereta.. akan ada la penuh org menjuai yang bersusah payah utk tangkap gambar kita.. bawa kita naik ke atas.. dan akhirnya minta kita beli barangan diaorg... nasihat ke2 saya... JANGAN BELI.. kerana sangat mahal berbanding tempat lain... CUKUPLA SSEKADAR SENYUM dan cakap TAKNAK! Belajar utk jadi keras hati...



here we are..
TANGKUBAN PARAHU...


BOLEH NMPK KAT BELAKANG SAYA TU ADALAH GUNUNG BERAPI YANG LAST SEKALI MELETUP PADA MARCH 2013..


our next destinasi is... KOLAM AIR PANAS.. Gila abaq ang!!! punya ramai merenyut.. kita klu mandi di waktu tengah malam... depa ni spesis mandi tak kira waktu.. tak tau la mgkin cuaca depa sejuk jadi depa tak rasa apa klu mandi time tengahari rembang...


sometimes ada bnda yg kita tak terpk.. tapi ada bnda yg saya respect... tgk mcm atas ni.. every tempat.. memang depa akan boh tikaq ni.. so sangat senang utk sapa2 yang datang.. tak yah cari pot yang selesa.. sbb semua selesa!!! Jom penang... buat mcm ni!!! tapi takut apa tau... habis depa picnic.. depa bawa tikaq ni balik.. hahhaha...



ini budak poyo...


sangat NICE!!!!! ini tempat... namanya KAMPUNG DAUN.. memang kat mesia tak jumpa lagi tmpt seindah ni..SEKIAN!






ini la kereta yang kami naiki selama 5 hari di sana... sangat selesa dan baik sgt pak supirnya!!..


HEAVEN!~!~! hahaha... klu dtg ke bandung.. org kerap p soping di pasar baru.. tapi pak supir ni kata.. disini jauh lebih murah... YAAAAA sangat tepat.. murah ok.. saya habis 3 JUTA rupiah ok!! hahaha..




NASI PADANG.. antara restoran yang wajib p.. banyak tak lauk?? hahaha... jgn takut.. yg mana sentuh saja yang akan di bayar ok...



KAWAH PUTIH.. ohsommmmmm... jejak ja kaki kat sini.. terasa bagai di SYURGA!! tak pnh jejak lagi syurga... tapi dah rasa mcm syurga.. bygkan klu btl2 syurga??? OMG..






TRANS STUDIO...



n last... budak ni letih soping!!! hahahaha...


ADA MASA SY CITER PJG LEBAR.. KLU NK TAU APA2.. mai PM saya.. awien_9031@yahoo.com.my

so... next vacation is..... H..... waitttt... 1 week after raya!!!





My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


ASSALAMUALAIKUM..

Dah lama mummy awien tak hapdate... naaahhh last update march okey!!! gila kentang.. most 3month kosong blog ni... tapi takpa.. meh kita update terkini plak.. actualy tak la terkini.. dah 1m kot.. but try to story jugak la.. alkisha dan pengalaman kami kenegara org... bnyk mengajar.. apa pun 1 ayat yang boleh saya katakan.. SAYA BERUNTUNG JADI RAKYAT MALAYSIA.. sekurang2nya saya tak merempat dan bersusah payah utk cari kerja demi sesuap nasi utk saya dan anak2.. 

last minit perancangan untuk bercuti ke Bandung.. tak sampai 2 weeks.. booking air asia.. booking hotel.. booking pak supir.. everytin last minute.. but alhamdulillah.. selamat pergi dan pulang.. cuma mgkn kesihatan saya di sana kurang memuaskan.. but we njoy.. yg bestnya sempat bersoping!!! weehuuu... 

PENANG -- KL -- BANDUNG
AIR ASIA
10MEI - 14MEI 2013
our memory..





my super duper encem boy!!!





here... BANDUNG.. memang bnyk gerai2 tepi jalan kat bandung.. 1 nasihat saya.. jgn sesekali la makan... sebab dari segi kesihatan.. memang depa tak penting pun... just jual utk cari sesuap nasi.



nie.. masa di TANGKUBAN PARAHU... tempat dia sejuk... tinggi di atas... mmg bau belerang yang amat sangat kuat but still ok... macam2 ada org jual d sini... cuma saya rimas bila kita turun dari kereta.. akan ada la penuh org menjuai yang bersusah payah utk tangkap gambar kita.. bawa kita naik ke atas.. dan akhirnya minta kita beli barangan diaorg... nasihat ke2 saya... JANGAN BELI.. kerana sangat mahal berbanding tempat lain... CUKUPLA SSEKADAR SENYUM dan cakap TAKNAK! Belajar utk jadi keras hati...



here we are..
TANGKUBAN PARAHU...


BOLEH NMPK KAT BELAKANG SAYA TU ADALAH GUNUNG BERAPI YANG LAST SEKALI MELETUP PADA MARCH 2013..


our next destinasi is... KOLAM AIR PANAS.. Gila abaq ang!!! punya ramai merenyut.. kita klu mandi di waktu tengah malam... depa ni spesis mandi tak kira waktu.. tak tau la mgkin cuaca depa sejuk jadi depa tak rasa apa klu mandi time tengahari rembang...


sometimes ada bnda yg kita tak terpk.. tapi ada bnda yg saya respect... tgk mcm atas ni.. every tempat.. memang depa akan boh tikaq ni.. so sangat senang utk sapa2 yang datang.. tak yah cari pot yang selesa.. sbb semua selesa!!! Jom penang... buat mcm ni!!! tapi takut apa tau... habis depa picnic.. depa bawa tikaq ni balik.. hahhaha...



ini budak poyo...


sangat NICE!!!!! ini tempat... namanya KAMPUNG DAUN.. memang kat mesia tak jumpa lagi tmpt seindah ni..SEKIAN!






ini la kereta yang kami naiki selama 5 hari di sana... sangat selesa dan baik sgt pak supirnya!!..


HEAVEN!~!~! hahaha... klu dtg ke bandung.. org kerap p soping di pasar baru.. tapi pak supir ni kata.. disini jauh lebih murah... YAAAAA sangat tepat.. murah ok.. saya habis 3 JUTA rupiah ok!! hahaha..




NASI PADANG.. antara restoran yang wajib p.. banyak tak lauk?? hahaha... jgn takut.. yg mana sentuh saja yang akan di bayar ok...



KAWAH PUTIH.. ohsommmmmm... jejak ja kaki kat sini.. terasa bagai di SYURGA!! tak pnh jejak lagi syurga... tapi dah rasa mcm syurga.. bygkan klu btl2 syurga??? OMG..






TRANS STUDIO...



n last... budak ni letih soping!!! hahahaha...


ADA MASA SY CITER PJG LEBAR.. KLU NK TAU APA2.. mai PM saya.. awien_9031@yahoo.com.my

so... next vacation is..... H..... waitttt... 1 week after raya!!!