Pages

Friday, May 29, 2009

~~MenDakI PunCaK GentiNg... ~~





As-salam
actually aku tatau nk wat apa.. nk update blog pun cam malaih jer... aku tngh bersiap nk g vacation. Kali nie nk g genting highland n k.lumpur... mula2 tuh nak nek bas jer tapi cam nk ronda k.l jer.. so nek la keta. tadi pagi aku dah setle semua tntng vacation kami nie.. aku dah setle payment for hotel, aku dah top up touch n go... kain baju.. umah pun dah setle bg kemas.. so nanti balik tk la 10sionn tgk umah semak kan.. hopefully perjalanan kami selamat pergi dan pulangnya ke tanah air tumpah darah.. hehehe (penang)...

Monday, May 25, 2009


Aku wanita punya hati nurani

Yang tak dapat dibohongi

Pabila cinta tlah membutakan mata

Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata

Pilihan hatiBelahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah

Dari yang maha kuasa

Cintaku padamu tak pernah berubah

Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata

Pilihan hatiBelahan jiwaku ini

Aku wanita

aku kaum hawa

Yang memang rapuh hatinya

Aku wanita aku punya cinta

Selayaknya manusia

Sunday, May 24, 2009

~tak mungkin kerna sayang~


Setiba di persimpangan..
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti
Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali
Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba-tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Friday, May 22, 2009

As salam...
salam jumaat 2 all.. muga2 hr segala penghulu nie dpt memberi kita perihal2 yg baik.. lupa segala duka.. lupa segala tangisan..
huhu.. nie la hasif yg aku rindui... i luv u so muchhh n my luv can't stop n still loving u till end my life.. (huhu..)
takda yg menarik la nk cite.. cuma skng nie dlm mood yg tak baper best.. bila mood tak baper best aku slalu ubah laluan aku.. cuba buat bnda lain lak.. cam skng ni.. aku tngh nk ubah haluan perabot umah aku.. dah boring.. so.. bila dah ubah aku rs kelainannya.. secara tak langsung aku pun rasa la hr2 yg aku lalui tak sama mcm dulu lagi.. hehehe... macam2 ada manusia nie.. pelik toiii!!! cuma inginkan kelainan jer... klu nk ubah ehem..ehem... aci x??? hahaha... yerla nk kelainan kan.. (gila toiii aku nie...) weekend nie apa nk buat erk.. ermmm... g jalan2 cari ketenangan.. (nice!..) 2hr pun ok gak.. kat mn erk??... cameron? not bad!.. sungkai?... not bad!.. tgklah cmne... ikut mood.

Monday, May 18, 2009

~besday boyz kena baling teloqq~ wakakaka

hepy bufday 2 u..
hepy bufday 2 u..
hepy bufday 2 'kapan'..
hepy bufday 2 u....
yehhh!!! ada owg kena baling teloq akhirnyaaaa.. wakakakka
nielah kawan aku.. 'kapan'.. ms nie kitaorg semua penaya dia sempena hr jadi dia.. best giler dpt pekena dia.. heheh.. jgn mare erhh..

actually.. wife dia minta pendapat aku utk wat surprise party utk hubby dia.. pk punya pk.. last2 aku dpt 1 ideal nie.. hehe

kunun-kununnya aku nie kol la si kapan minta tlg dtg kat aku tgkkan keta rosak tak leh start.. anak2 hantu semua dah stanby ngn telornye.. tepungnye.. lama jugak kitaorg tggu si mangsa ni.. kata wife dia.. dia dah majuk sbb wife dia tak beli kek utk dia.. hahhahaha.. tak rock toii.. majuk tk pat kek.. kekekeke..

aku pun igtkan plan dah tak menjadi.. nmpknya kena serbu rumah dia la... hehe.. nasib wife dia pandai berlakon.. sampai menitis air mata la ms tue.. barulah si kapan nie nk dtg.. hehe.. siap la ko kapan.

mcm yg di janjikan.. mangsa keadaan dah sampai.. tapi yg tak bestnya.. apehal la pak hamid lak dtg sama serentak ngn kapan. aduihhh.. planning dh lari ckit.. semua anak2 antu dah tak blh tggu lagi.. last skali cengko pecah tong.. dia berusaha keras gak nk pecahkan teloq kat kapan..
hahahha.. akhirnya kapan kena jugak gedebushhh.. perghhhhh..

mau nk gelak guling aku ms tuh.. kapan lari 1500m.. hahahaha.. tak cukup tanah beb!! mn nk lawan.. anak2 antu ckit punya ramai nk blasah dia sorang.. cengko, along, pokdin, im sorry, pak mid, ad, (lan jugak baekkk..) hehehe.. surrender jer la kapan oooiii..
kat 8 biji kapan kena baling teloq siap tempek tepung lagi kot ataihh.. nasib tarak majerin klu tak leh buat kek truihh... nasib miyamoto tak mai.. klu tak.. ermmm habis laaa..

ms aku nk bg kapan potong kek, isau aku dbuatnye... takut2 dia tempek kan krim kek kat muka aku.. habis jer dia potong cepat2 aku larikan kek.. hehehe.. last sekali bini dia yg jadi mangsa krim.. hahahha..

mmg best bufday boy hr tu.. kaw2 punya ksi kat kapan. aduihhh.. tanpa belas kasihan kena hambat.

nie lah aksi bufday boy yg kena baling teloq... hehehe... baekkk punya

hahahaha,, gaya surrender!!! boleh dia letak rokok tanda kalah?? sabar jer la...

menu hr tu... mcm2 ada.. pizza, kfc, limau, tembikai, air oren, sarsi, ice soda.. junk food.. kenyang jugak la.. tks farah, jamu kitaorg mkn. hehehe

nie lah kapan with isteri tercinta...

alahaiiii kapan.. sampai tinga pun lepa taruh tepung erk... boleh wat cokkodok nieee....

nielah perancang majlis yg berjaya pekenakan kapan, kununnya keta rosak.. hehehe... im sorry la bro..

nie plak along ngn wife n zura.... hapening gila mlm tue.. besttt.. nanti kita wat lagi ok.. tggu time mangsa seterusnya lak.. huhu

nielah perancang ke2 majlis nie... tokey teloq... muahahaha... utk semua.. tks kerna menjayakan majlis baling teloq ngn lancarnya walaupun hampir tak berjaya!
luv u all..... muaahhhh!!

~Miz U...~

as-salam..
tngh aku dok kalut2 nie.. aku rindu kat muhammad hasif farhan.. waaaaaaaaa.. menitis air mata tgk muka dia... tak bleyyy tahannn.. rasa cam nk peluk.. cium.. tapi tak dpt.. cmna erkkk.. waduhhh sedih bangatt.. gonna miz u babe..
doa ku hanya satu...
semoga kau tak lupa diriku..
kasih & sayangmu takkan berbelah bg utkku..
rindumu berpanjangan pdku..

~ BulaN Mei Yg. MaLaP~

As-Salam..
Apa hal Skema jerr tajuk dia nie.. huhu... tatau la nk buat apa.. kerja bnyk, mood tak elok.. hati sedih.. apa kes nieee?? aduihhh.. ni lah kehidupan kan.. ada pasang surutnya.. tatkala kita rasa cam hepi bangattt.. tapi kekadang kita rasa cam alahaiii... boring nk mampuihh. bulan nie bulan tak berapa nk mengambang bg aku.. mcm2 hal aku pk.. dari segi diri aku, family aku, kemudahan aku, kerja aku.. bnyk sgt.. tapi cam besa la aku.. takde tmpt nk citer.. just tulis la panjang2 lam blog nie.. mungkin tuhan nk uji aku. insyaALLAH aku akan jadi wanita yang setabah mungkin. Time nie mmg aku rs boring sangat.. apa yg aku buat semua aku rasa cam tak kena.. semua cam tak betul semua cam benggong.. kadang2 aku tertanya sendiri.. "APA YG AKU CARI??".. aku pun tatau.. tak semua yg kita nak.. akan dimakbulkan. tuhan hanya akan berikan apa yg kita perlu dan bukan yg kita harapkan. Remember that!!
"Cinta"... boringla... takde yg menarik!! cinta nie kdg2 menyakitkan, menyeksakan, buat aku menangis. Tuh yg paling aku tak suka!! tapi.. no body perfect kan!!! salah ke kita nk rasa di hargai? rasa dicintai? rasa disayangi? dibelai? most important.. rasa disanjungi sebagai wanita!
klu perempuan tepi jln takpe la.. takde pasaan! pasangan blh ditukar2.. blh kaya raya lagi! semua di support! tapi aku hanya ingin diberi nilai kebahagiaan.. 2 jer.. blh jadikan aku sbg wanita yg solehah pun dah cukup bermakna buat aku. Tak pyh la ssh2 nk jamu aku dgn duniawi nie.. bkn e2 yg aku cari.. cukup la sekadar blh hidup, blh mkn, blh pakai... aku yakin, klu org kaya sekalipun..klu takda iman.. tak akan rasa nikmat hidup yg sebenar-benarnya! e2 pandangan aku. Mmg btl! hidup ni tingin nk beli apa yg org lain beli.. tapi apa yg kita dpt? hanya lah kepuasan kan!! yg lain??? bangga kerna kita mampu beli. tapi kita bangga ke jadi umatNYA??? bangga yg kita blh hafal 30 juzuk? kita blh mengaji? hafal segala2 hadis.. membeli buku2 agama?? yg tau buku macamn nk cantikkan rumah, beli rumah besar, kereta besar.... tak dinafikan.. kadang2 aku pun jadi mcm tuh.. hurghhhh!!
nanti kita sambung... aku da kerja jap..
hi.. 19/5/09 jam 11.51 mlm
tak leh tido a... tingat mcm2 lam pala nie.. klu takda mslh bkn hidup nmnya.. kan? is ok. aku kena tima apa jua cabaran dn dugaan. cuma kdg2 aku sedih takda tmpt nk bercerita.. asik dgr prob org jer.. prob aku? org mcm aku tak layak ada prob ke? takde kisah sedih ke? off course la ada, cuma mungkin aku bkn jenis yg suka bercerita.. pendam jer lam ati. telan je apa org kata.. mungkin org belum kenal mcmmn aku.. aku klu ada mslh, lebih suka berdiam dr bercakap.. kuar pun mls.. cara utk aku luahkan.. menulis.. agaknya sbb aku suka membaca kot. apa la sedih sgt aku.. aku dlm dilema.. bak kata pepatah 'd luah mati emak, d telan mati bapa' ptt ka aku tolak tntng ati aku seketika? pk kan ati org lain? blh bahagia ka? klu btl blh bahagia.. aku akan buat. tapi??? sapa jaminan aku? ssh la nk buat keputusan..
~aku KesunyiaN~
maafkanlah segala silapku
kini aku sendirian lagi dalam meratapi perpisahan
kini aku rasa sggh kesunyian
tiada tmpt utk aku luahkan
hanya tinggal kini ingatan berkaca
kan ku bawa utk slamanya
biarlah kan daku mengharungi
meskipun tanpa mu menemani
igtlah daku yg sudah tentu kesunyian
selalu ditinggal pergi..
hanya ada titis airmata
sebagai teman ku yg setia..
biarlah aku mengharungi meskipun tanpa
sesiapa..
awien@pinkyz

Friday, May 8, 2009

~epY MotherS Day.. 2 My MumY~

"selamat hari ibu 2 Puan Sri Laily".. (hehehe)..
from me 2 u mummy..... tahun nie aku sambut awal skit.. masing2 sbuk ada kerja weekend nie.. tak kisah la kan janji aku ingat.. hr tuh aku rajin terlebih la pulak, macam2 aku masak... makaroni bakaq la, ayam panggang la, roti pizza la... hehehe.. semua gambar aku upload dlm nie utk jadikan kenangan..

nie lak cup cakes 4 mothers day.... selalu kek sebiji.. ni lain lak.. almaklumlah tngh musim gila cup cakes la katakan.. tp mmg menarik.. budak2 klu tgk mmg kerumun tak kemana dah.. tunggu time jerrr nk belasah hehee...

alahaiiiii sedapnyeeee... rasa mcam nk makan lagi lak.. tapi dah bis la kena belasah cupc cakes nie...

hahahaha... cup cakes dah kena curi lorhhhh.... sapa punya angkara nie.... hehee..

aku dah warning kat budak2 tuh... nk mkn jangan sesekali ambik yg tulisan tuhh... just 4 MY MOM!!!.. specelllll.. kejam tak... budak2 tuh punya la takut nk ambik.. bagus3..

aku tak beli apa pun kat mom.. just celebrate jer... ok la kan.. aku pun dah msk specel lagi... hehehe..

aku sampai rumah mom pun dh petang... so kalut masak makaroni bakaq... then esoknya aku wat ayam panggang, tak sempat nk tangkap gambo.. habis diaorg belasah then baru aku igt.. yg aku lupa ambik gambar.. huhuhu...

dari hati 'anaknda' kepada hati 'ibunda'... kasih selamanya... u r d best mom in whole world!

slurrppp!!!

nie lak roti pizza aku wat utk budak2 nie... punya diaorg ni pulun... sampaikan terpaksa kerat2 bg kecik... adusss.. sedap la tu.. kuang..kuang..kuang... lain kali kita wat lagi ok..

nie lak makaroni bakaq yg aku wat hari tuh... mmg sedap habis.. sampai licin la diaorg makan... cicah lak ngn sos cili.. perghhhh.. menyenget kena.. hahahaha..

yehhhh... nih time dah kena potong... aku paling taktahan yg bhgn ataihh tuh.. mozarella cheese.. wuw.. pebrat tuhhh

hehe... from me.. MAKARONI BAKAQ

nie lak aksi manja kakak aku with their hubby... time ni kak aku lam pantang.. hehehe...
yg nie jerla sempat aku pose kan utk kengkawan... ok lah.. utk semua kaum2 ibu di muka bumi ini... aku nk ucap
SELAMAT HARI IBU..

Wednesday, May 6, 2009

~Hari SediH aQue~

~As-Salam~
Entah naper dah kat 3hr. aku rasa cam moody ckit.. maybe ada benda yg main kat pala aku nie yg buat aku moody.. makin utk aku lupa, makin lak dia igt... naper erk?? aku rasa nie la 1st time aku rasa cam hina sgt.. rasa cam... tatau la aku nk ckp.. aku try tok buang pasaan tu.. but i can't do it!! last2 aku tanya kat diri aku nie.. apa yg aku nak utk idup? "aku nak PEACE dunia & akhirat" tak kira apa segi pun. tu la.. hidup nie nmpk cam mudah tapi hakikatnya.. terselit 1000 yg tersurat. Aku tau.. tak semua yg. kita impikan akan menjadi kenyataan.. tapi sekurang2nya aku mencuba supaya tiada penyesalan dlm diri aku kelak. Tak pasai2 aku bermuhasabah diri lak this week. Tapi ada baiknye... sometimes aku kena kuat utk tempuh idup nie.. aku kena jadi diri aku on b4.. kata2 dia buat aku tersentap seketika, air mata aku gak cam tak leh nk tahan2 g.. menjurai2 twon.. sedihnya aku tuhan jer tau.. waktu mcm nie.. rasa cam nk peluk my mummy n says.. 'i'm so sad'... waaaaaaa...
aku nk org tu tau..
"duit boleh di cari.. tapi kata2 sampai mati org akan ingat" dan lagi satu
"sebesar zarah iman adalah lebih baik daripada kekayaan dunia, kerana ia membawa kepada keselamatan"
i know who am i... n who r u broke my heart? kita tak selalu di atas, kdg2 kita d bawah gak.. waktu d bawah ms tue baru tau langit itu tinggi atau rendah, siapa kawan siapa lawan, siapa yg ada disisi n siapa yg sudi menemani?? time tuh nk nyesal tiada gunanya. Baru kita igt akan siapa yg selalu di sisi kita?? belajarlah dengan bersyukur akan apa yg DIA kurniakan utk kita.
"if u want something,
u just go 4 it,
if u get it, u won,
but if u dont get it,
u dont lost, at least u have tried,
it's never a shame 2 lost after trying,
but it is a shame if u lost without trying,
sit back and thinks about my words,
and u will know, that im not lying.."
~WALLAHUALAM~

~brek1st PagI niE~

nielah brek1st yang sempat aku wat pagi nie... haikal minta, nk bawa bekal pergi sekolah katanya... sedap sgt.. hehehe... macehhh
nama roti nie... ermmmm
ROTI PIZZA CHEESE

nie lah gamba yg sempat aku tangkap utk tatapan semua org... tak susah nk buat. lapo jer ada barang.. mmg bole...

sepatutnya klu nk lebih menarik taruhla mix vegetable.. tapi si haikal nie tak mkn sayur la.. klu taruh pun rasa macam rugi jerrr... membazir kan. lbh baik tak yah bubuh.

sebelum melahap sempat lagi haikal berposing ngn roti nie.. hehehe...

slurrpppp!!! sedapnyeee lalinggg mkn sorang2... hehehe.... mandi ke belum nie??? oklah.. yg nie jer sempat aku kongsi.. daaaaaa...
AS-SALAM

Tuesday, May 5, 2009

@ LakeToWn Bukit MeraH...





Nie masa aku g bukit merah... saja jalan2 rehatkan badan. release 10sionnn.. mandi manda... ok la jugak... haikal & hasif pun hepi sgt.. mandi manda sampai tangan kaki naik kecut dah... tak jemu2..



yg si adik takut nak nyelam... main kot tepi jer... yg si abg lak nyelam tak mau2... nk gelak pun ada gak gelagat diaorg nie... tapi besttt... hapening ada diaorg nie..

miz u baby.... hasif yg manja sgt.... esok besar sure romantik ni... hahahaha.... pastu kuat nangis... pantang apa sikit.. nangis.




yg. mn abg yg. mn adik nie??? cam sama jer... twins kot?? huhu... diaorg nie mandi sampai tak nak balik la.. jenuhhh...org lain dah sejuk terketar2 diaorg relex jerr.. ke buat2 relex.

sempat lagi possing laling nie...



yaaa... naruto mai mandi bukit merah... kahkahkah... dimanakah sakura???



adikkkkkkkkkkkk.....



syggggg hasif.... ala... tak senyum lakk... seyes nyeeee



nielah aku... berangan la tu nk naik moto besauuuu.. hahahaha...


utk farwin..




"apapun yang terjadi berjalanlah tanpa henti...


biar airmata tak tertahan utk di jatuhkan...


nanti kaukan tahu betapa bijaknya hidup...


ingatlah..sepahit apa pun kini.. pengajaran yg beerti..


semoga apa yg terjadi takkan akan merubah apa pun..


semoga mampu kau lawan kesepianmu.."




love...




~Lunch @ EQ Hotel~

Salam....kengkawan, nie adalah ms aku hangout ngn kawan2 ofis. Kami saja nk bg meriah wat mkn2 kat hotel.. sekali sekala kan.. mmg sedap.. makan pun sampai nk termonyeh dah...

nie gambo aku ngn my best frenzzz.... saja edit gambo nie..

me n nurfarahani at EQ hotel... ms nie tngh borak2 kosong sempat jugak la ambik gambar kan... dah kenyang...

nie..time nk lik dah... masing2 tngh cari pot utk ambik gambo... ni gambo candid..hehe.. cam poyo gitu...

ramai jugak yg join sebenarnya.. tapi tak sempat nk ambik gambo reramai lorhhh... yg mn sempat jer...

yg banyaknye gambo kami bertiga laaa.... hehehe.. possing tak mau2...


zura, me and farah....

bestt... mmg besttt sgt mkn kat sana..

nie lak.. mr. azrol with mr. roslan..... sepesyen jer anpa nieee

apa dah jadi ngn gambo nie??? naper yg lain kelabu asap jerrr. huahauhua

zura n me.....

macam model iklan plakkk.... k bis dahhh.. jumpa lagi d lain jamuan...

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...





As-salam
actually aku tatau nk wat apa.. nk update blog pun cam malaih jer... aku tngh bersiap nk g vacation. Kali nie nk g genting highland n k.lumpur... mula2 tuh nak nek bas jer tapi cam nk ronda k.l jer.. so nek la keta. tadi pagi aku dah setle semua tntng vacation kami nie.. aku dah setle payment for hotel, aku dah top up touch n go... kain baju.. umah pun dah setle bg kemas.. so nanti balik tk la 10sionn tgk umah semak kan.. hopefully perjalanan kami selamat pergi dan pulangnya ke tanah air tumpah darah.. hehehe (penang)...

Aku wanita punya hati nurani

Yang tak dapat dibohongi

Pabila cinta tlah membutakan mata

Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata

Pilihan hatiBelahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah

Dari yang maha kuasa

Cintaku padamu tak pernah berubah

Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta

Apakah salah jika engkau ternyata

Pilihan hatiBelahan jiwaku ini

Aku wanita

aku kaum hawa

Yang memang rapuh hatinya

Aku wanita aku punya cinta

Selayaknya manusia

Setiba di persimpangan..
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti
Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali
Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba-tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti
As salam...
salam jumaat 2 all.. muga2 hr segala penghulu nie dpt memberi kita perihal2 yg baik.. lupa segala duka.. lupa segala tangisan..
huhu.. nie la hasif yg aku rindui... i luv u so muchhh n my luv can't stop n still loving u till end my life.. (huhu..)
takda yg menarik la nk cite.. cuma skng nie dlm mood yg tak baper best.. bila mood tak baper best aku slalu ubah laluan aku.. cuba buat bnda lain lak.. cam skng ni.. aku tngh nk ubah haluan perabot umah aku.. dah boring.. so.. bila dah ubah aku rs kelainannya.. secara tak langsung aku pun rasa la hr2 yg aku lalui tak sama mcm dulu lagi.. hehehe... macam2 ada manusia nie.. pelik toiii!!! cuma inginkan kelainan jer... klu nk ubah ehem..ehem... aci x??? hahaha... yerla nk kelainan kan.. (gila toiii aku nie...) weekend nie apa nk buat erk.. ermmm... g jalan2 cari ketenangan.. (nice!..) 2hr pun ok gak.. kat mn erk??... cameron? not bad!.. sungkai?... not bad!.. tgklah cmne... ikut mood.

hepy bufday 2 u..
hepy bufday 2 u..
hepy bufday 2 'kapan'..
hepy bufday 2 u....
yehhh!!! ada owg kena baling teloq akhirnyaaaa.. wakakakka
nielah kawan aku.. 'kapan'.. ms nie kitaorg semua penaya dia sempena hr jadi dia.. best giler dpt pekena dia.. heheh.. jgn mare erhh..

actually.. wife dia minta pendapat aku utk wat surprise party utk hubby dia.. pk punya pk.. last2 aku dpt 1 ideal nie.. hehe

kunun-kununnya aku nie kol la si kapan minta tlg dtg kat aku tgkkan keta rosak tak leh start.. anak2 hantu semua dah stanby ngn telornye.. tepungnye.. lama jugak kitaorg tggu si mangsa ni.. kata wife dia.. dia dah majuk sbb wife dia tak beli kek utk dia.. hahhahaha.. tak rock toii.. majuk tk pat kek.. kekekeke..

aku pun igtkan plan dah tak menjadi.. nmpknya kena serbu rumah dia la... hehe.. nasib wife dia pandai berlakon.. sampai menitis air mata la ms tue.. barulah si kapan nie nk dtg.. hehe.. siap la ko kapan.

mcm yg di janjikan.. mangsa keadaan dah sampai.. tapi yg tak bestnya.. apehal la pak hamid lak dtg sama serentak ngn kapan. aduihhh.. planning dh lari ckit.. semua anak2 antu dah tak blh tggu lagi.. last skali cengko pecah tong.. dia berusaha keras gak nk pecahkan teloq kat kapan..
hahahha.. akhirnya kapan kena jugak gedebushhh.. perghhhhh..

mau nk gelak guling aku ms tuh.. kapan lari 1500m.. hahahaha.. tak cukup tanah beb!! mn nk lawan.. anak2 antu ckit punya ramai nk blasah dia sorang.. cengko, along, pokdin, im sorry, pak mid, ad, (lan jugak baekkk..) hehehe.. surrender jer la kapan oooiii..
kat 8 biji kapan kena baling teloq siap tempek tepung lagi kot ataihh.. nasib tarak majerin klu tak leh buat kek truihh... nasib miyamoto tak mai.. klu tak.. ermmm habis laaa..

ms aku nk bg kapan potong kek, isau aku dbuatnye... takut2 dia tempek kan krim kek kat muka aku.. habis jer dia potong cepat2 aku larikan kek.. hehehe.. last sekali bini dia yg jadi mangsa krim.. hahahha..

mmg best bufday boy hr tu.. kaw2 punya ksi kat kapan. aduihhh.. tanpa belas kasihan kena hambat.

nie lah aksi bufday boy yg kena baling teloq... hehehe... baekkk punya

hahahaha,, gaya surrender!!! boleh dia letak rokok tanda kalah?? sabar jer la...

menu hr tu... mcm2 ada.. pizza, kfc, limau, tembikai, air oren, sarsi, ice soda.. junk food.. kenyang jugak la.. tks farah, jamu kitaorg mkn. hehehe

nie lah kapan with isteri tercinta...

alahaiiii kapan.. sampai tinga pun lepa taruh tepung erk... boleh wat cokkodok nieee....

nielah perancang majlis yg berjaya pekenakan kapan, kununnya keta rosak.. hehehe... im sorry la bro..

nie plak along ngn wife n zura.... hapening gila mlm tue.. besttt.. nanti kita wat lagi ok.. tggu time mangsa seterusnya lak.. huhu

nielah perancang ke2 majlis nie... tokey teloq... muahahaha... utk semua.. tks kerna menjayakan majlis baling teloq ngn lancarnya walaupun hampir tak berjaya!
luv u all..... muaahhhh!!

as-salam..
tngh aku dok kalut2 nie.. aku rindu kat muhammad hasif farhan.. waaaaaaaaa.. menitis air mata tgk muka dia... tak bleyyy tahannn.. rasa cam nk peluk.. cium.. tapi tak dpt.. cmna erkkk.. waduhhh sedih bangatt.. gonna miz u babe..
doa ku hanya satu...
semoga kau tak lupa diriku..
kasih & sayangmu takkan berbelah bg utkku..
rindumu berpanjangan pdku..
As-Salam..
Apa hal Skema jerr tajuk dia nie.. huhu... tatau la nk buat apa.. kerja bnyk, mood tak elok.. hati sedih.. apa kes nieee?? aduihhh.. ni lah kehidupan kan.. ada pasang surutnya.. tatkala kita rasa cam hepi bangattt.. tapi kekadang kita rasa cam alahaiii... boring nk mampuihh. bulan nie bulan tak berapa nk mengambang bg aku.. mcm2 hal aku pk.. dari segi diri aku, family aku, kemudahan aku, kerja aku.. bnyk sgt.. tapi cam besa la aku.. takde tmpt nk citer.. just tulis la panjang2 lam blog nie.. mungkin tuhan nk uji aku. insyaALLAH aku akan jadi wanita yang setabah mungkin. Time nie mmg aku rs boring sangat.. apa yg aku buat semua aku rasa cam tak kena.. semua cam tak betul semua cam benggong.. kadang2 aku tertanya sendiri.. "APA YG AKU CARI??".. aku pun tatau.. tak semua yg kita nak.. akan dimakbulkan. tuhan hanya akan berikan apa yg kita perlu dan bukan yg kita harapkan. Remember that!!
"Cinta"... boringla... takde yg menarik!! cinta nie kdg2 menyakitkan, menyeksakan, buat aku menangis. Tuh yg paling aku tak suka!! tapi.. no body perfect kan!!! salah ke kita nk rasa di hargai? rasa dicintai? rasa disayangi? dibelai? most important.. rasa disanjungi sebagai wanita!
klu perempuan tepi jln takpe la.. takde pasaan! pasangan blh ditukar2.. blh kaya raya lagi! semua di support! tapi aku hanya ingin diberi nilai kebahagiaan.. 2 jer.. blh jadikan aku sbg wanita yg solehah pun dah cukup bermakna buat aku. Tak pyh la ssh2 nk jamu aku dgn duniawi nie.. bkn e2 yg aku cari.. cukup la sekadar blh hidup, blh mkn, blh pakai... aku yakin, klu org kaya sekalipun..klu takda iman.. tak akan rasa nikmat hidup yg sebenar-benarnya! e2 pandangan aku. Mmg btl! hidup ni tingin nk beli apa yg org lain beli.. tapi apa yg kita dpt? hanya lah kepuasan kan!! yg lain??? bangga kerna kita mampu beli. tapi kita bangga ke jadi umatNYA??? bangga yg kita blh hafal 30 juzuk? kita blh mengaji? hafal segala2 hadis.. membeli buku2 agama?? yg tau buku macamn nk cantikkan rumah, beli rumah besar, kereta besar.... tak dinafikan.. kadang2 aku pun jadi mcm tuh.. hurghhhh!!
nanti kita sambung... aku da kerja jap..
hi.. 19/5/09 jam 11.51 mlm
tak leh tido a... tingat mcm2 lam pala nie.. klu takda mslh bkn hidup nmnya.. kan? is ok. aku kena tima apa jua cabaran dn dugaan. cuma kdg2 aku sedih takda tmpt nk bercerita.. asik dgr prob org jer.. prob aku? org mcm aku tak layak ada prob ke? takde kisah sedih ke? off course la ada, cuma mungkin aku bkn jenis yg suka bercerita.. pendam jer lam ati. telan je apa org kata.. mungkin org belum kenal mcmmn aku.. aku klu ada mslh, lebih suka berdiam dr bercakap.. kuar pun mls.. cara utk aku luahkan.. menulis.. agaknya sbb aku suka membaca kot. apa la sedih sgt aku.. aku dlm dilema.. bak kata pepatah 'd luah mati emak, d telan mati bapa' ptt ka aku tolak tntng ati aku seketika? pk kan ati org lain? blh bahagia ka? klu btl blh bahagia.. aku akan buat. tapi??? sapa jaminan aku? ssh la nk buat keputusan..
~aku KesunyiaN~
maafkanlah segala silapku
kini aku sendirian lagi dalam meratapi perpisahan
kini aku rasa sggh kesunyian
tiada tmpt utk aku luahkan
hanya tinggal kini ingatan berkaca
kan ku bawa utk slamanya
biarlah kan daku mengharungi
meskipun tanpa mu menemani
igtlah daku yg sudah tentu kesunyian
selalu ditinggal pergi..
hanya ada titis airmata
sebagai teman ku yg setia..
biarlah aku mengharungi meskipun tanpa
sesiapa..
awien@pinkyz
"selamat hari ibu 2 Puan Sri Laily".. (hehehe)..
from me 2 u mummy..... tahun nie aku sambut awal skit.. masing2 sbuk ada kerja weekend nie.. tak kisah la kan janji aku ingat.. hr tuh aku rajin terlebih la pulak, macam2 aku masak... makaroni bakaq la, ayam panggang la, roti pizza la... hehehe.. semua gambar aku upload dlm nie utk jadikan kenangan..

nie lak cup cakes 4 mothers day.... selalu kek sebiji.. ni lain lak.. almaklumlah tngh musim gila cup cakes la katakan.. tp mmg menarik.. budak2 klu tgk mmg kerumun tak kemana dah.. tunggu time jerrr nk belasah hehee...

alahaiiiii sedapnyeeee... rasa mcam nk makan lagi lak.. tapi dah bis la kena belasah cupc cakes nie...

hahahaha... cup cakes dah kena curi lorhhhh.... sapa punya angkara nie.... hehee..

aku dah warning kat budak2 tuh... nk mkn jangan sesekali ambik yg tulisan tuhh... just 4 MY MOM!!!.. specelllll.. kejam tak... budak2 tuh punya la takut nk ambik.. bagus3..

aku tak beli apa pun kat mom.. just celebrate jer... ok la kan.. aku pun dah msk specel lagi... hehehe..

aku sampai rumah mom pun dh petang... so kalut masak makaroni bakaq... then esoknya aku wat ayam panggang, tak sempat nk tangkap gambo.. habis diaorg belasah then baru aku igt.. yg aku lupa ambik gambar.. huhuhu...

dari hati 'anaknda' kepada hati 'ibunda'... kasih selamanya... u r d best mom in whole world!

slurrppp!!!

nie lak roti pizza aku wat utk budak2 nie... punya diaorg ni pulun... sampaikan terpaksa kerat2 bg kecik... adusss.. sedap la tu.. kuang..kuang..kuang... lain kali kita wat lagi ok..

nie lak makaroni bakaq yg aku wat hari tuh... mmg sedap habis.. sampai licin la diaorg makan... cicah lak ngn sos cili.. perghhhh.. menyenget kena.. hahahaha..

yehhhh... nih time dah kena potong... aku paling taktahan yg bhgn ataihh tuh.. mozarella cheese.. wuw.. pebrat tuhhh

hehe... from me.. MAKARONI BAKAQ

nie lak aksi manja kakak aku with their hubby... time ni kak aku lam pantang.. hehehe...
yg nie jerla sempat aku pose kan utk kengkawan... ok lah.. utk semua kaum2 ibu di muka bumi ini... aku nk ucap
SELAMAT HARI IBU..

~As-Salam~
Entah naper dah kat 3hr. aku rasa cam moody ckit.. maybe ada benda yg main kat pala aku nie yg buat aku moody.. makin utk aku lupa, makin lak dia igt... naper erk?? aku rasa nie la 1st time aku rasa cam hina sgt.. rasa cam... tatau la aku nk ckp.. aku try tok buang pasaan tu.. but i can't do it!! last2 aku tanya kat diri aku nie.. apa yg aku nak utk idup? "aku nak PEACE dunia & akhirat" tak kira apa segi pun. tu la.. hidup nie nmpk cam mudah tapi hakikatnya.. terselit 1000 yg tersurat. Aku tau.. tak semua yg. kita impikan akan menjadi kenyataan.. tapi sekurang2nya aku mencuba supaya tiada penyesalan dlm diri aku kelak. Tak pasai2 aku bermuhasabah diri lak this week. Tapi ada baiknye... sometimes aku kena kuat utk tempuh idup nie.. aku kena jadi diri aku on b4.. kata2 dia buat aku tersentap seketika, air mata aku gak cam tak leh nk tahan2 g.. menjurai2 twon.. sedihnya aku tuhan jer tau.. waktu mcm nie.. rasa cam nk peluk my mummy n says.. 'i'm so sad'... waaaaaaa...
aku nk org tu tau..
"duit boleh di cari.. tapi kata2 sampai mati org akan ingat" dan lagi satu
"sebesar zarah iman adalah lebih baik daripada kekayaan dunia, kerana ia membawa kepada keselamatan"
i know who am i... n who r u broke my heart? kita tak selalu di atas, kdg2 kita d bawah gak.. waktu d bawah ms tue baru tau langit itu tinggi atau rendah, siapa kawan siapa lawan, siapa yg ada disisi n siapa yg sudi menemani?? time tuh nk nyesal tiada gunanya. Baru kita igt akan siapa yg selalu di sisi kita?? belajarlah dengan bersyukur akan apa yg DIA kurniakan utk kita.
"if u want something,
u just go 4 it,
if u get it, u won,
but if u dont get it,
u dont lost, at least u have tried,
it's never a shame 2 lost after trying,
but it is a shame if u lost without trying,
sit back and thinks about my words,
and u will know, that im not lying.."
~WALLAHUALAM~
nielah brek1st yang sempat aku wat pagi nie... haikal minta, nk bawa bekal pergi sekolah katanya... sedap sgt.. hehehe... macehhh
nama roti nie... ermmmm
ROTI PIZZA CHEESE

nie lah gamba yg sempat aku tangkap utk tatapan semua org... tak susah nk buat. lapo jer ada barang.. mmg bole...

sepatutnya klu nk lebih menarik taruhla mix vegetable.. tapi si haikal nie tak mkn sayur la.. klu taruh pun rasa macam rugi jerrr... membazir kan. lbh baik tak yah bubuh.

sebelum melahap sempat lagi haikal berposing ngn roti nie.. hehehe...

slurrpppp!!! sedapnyeee lalinggg mkn sorang2... hehehe.... mandi ke belum nie??? oklah.. yg nie jer sempat aku kongsi.. daaaaaa...
AS-SALAM




Nie masa aku g bukit merah... saja jalan2 rehatkan badan. release 10sionnn.. mandi manda... ok la jugak... haikal & hasif pun hepi sgt.. mandi manda sampai tangan kaki naik kecut dah... tak jemu2..



yg si adik takut nak nyelam... main kot tepi jer... yg si abg lak nyelam tak mau2... nk gelak pun ada gak gelagat diaorg nie... tapi besttt... hapening ada diaorg nie..

miz u baby.... hasif yg manja sgt.... esok besar sure romantik ni... hahahaha.... pastu kuat nangis... pantang apa sikit.. nangis.




yg. mn abg yg. mn adik nie??? cam sama jer... twins kot?? huhu... diaorg nie mandi sampai tak nak balik la.. jenuhhh...org lain dah sejuk terketar2 diaorg relex jerr.. ke buat2 relex.

sempat lagi possing laling nie...



yaaa... naruto mai mandi bukit merah... kahkahkah... dimanakah sakura???



adikkkkkkkkkkkk.....



syggggg hasif.... ala... tak senyum lakk... seyes nyeeee



nielah aku... berangan la tu nk naik moto besauuuu.. hahahaha...


utk farwin..




"apapun yang terjadi berjalanlah tanpa henti...


biar airmata tak tertahan utk di jatuhkan...


nanti kaukan tahu betapa bijaknya hidup...


ingatlah..sepahit apa pun kini.. pengajaran yg beerti..


semoga apa yg terjadi takkan akan merubah apa pun..


semoga mampu kau lawan kesepianmu.."




love...




Salam....kengkawan, nie adalah ms aku hangout ngn kawan2 ofis. Kami saja nk bg meriah wat mkn2 kat hotel.. sekali sekala kan.. mmg sedap.. makan pun sampai nk termonyeh dah...

nie gambo aku ngn my best frenzzz.... saja edit gambo nie..

me n nurfarahani at EQ hotel... ms nie tngh borak2 kosong sempat jugak la ambik gambar kan... dah kenyang...

nie..time nk lik dah... masing2 tngh cari pot utk ambik gambo... ni gambo candid..hehe.. cam poyo gitu...

ramai jugak yg join sebenarnya.. tapi tak sempat nk ambik gambo reramai lorhhh... yg mn sempat jer...

yg banyaknye gambo kami bertiga laaa.... hehehe.. possing tak mau2...


zura, me and farah....

bestt... mmg besttt sgt mkn kat sana..

nie lak.. mr. azrol with mr. roslan..... sepesyen jer anpa nieee

apa dah jadi ngn gambo nie??? naper yg lain kelabu asap jerrr. huahauhua

zura n me.....

macam model iklan plakkk.... k bis dahhh.. jumpa lagi d lain jamuan...