Pages

Wednesday, May 6, 2009

~Hari SediH aQue~

~As-Salam~
Entah naper dah kat 3hr. aku rasa cam moody ckit.. maybe ada benda yg main kat pala aku nie yg buat aku moody.. makin utk aku lupa, makin lak dia igt... naper erk?? aku rasa nie la 1st time aku rasa cam hina sgt.. rasa cam... tatau la aku nk ckp.. aku try tok buang pasaan tu.. but i can't do it!! last2 aku tanya kat diri aku nie.. apa yg aku nak utk idup? "aku nak PEACE dunia & akhirat" tak kira apa segi pun. tu la.. hidup nie nmpk cam mudah tapi hakikatnya.. terselit 1000 yg tersurat. Aku tau.. tak semua yg. kita impikan akan menjadi kenyataan.. tapi sekurang2nya aku mencuba supaya tiada penyesalan dlm diri aku kelak. Tak pasai2 aku bermuhasabah diri lak this week. Tapi ada baiknye... sometimes aku kena kuat utk tempuh idup nie.. aku kena jadi diri aku on b4.. kata2 dia buat aku tersentap seketika, air mata aku gak cam tak leh nk tahan2 g.. menjurai2 twon.. sedihnya aku tuhan jer tau.. waktu mcm nie.. rasa cam nk peluk my mummy n says.. 'i'm so sad'... waaaaaaa...
aku nk org tu tau..
"duit boleh di cari.. tapi kata2 sampai mati org akan ingat" dan lagi satu
"sebesar zarah iman adalah lebih baik daripada kekayaan dunia, kerana ia membawa kepada keselamatan"
i know who am i... n who r u broke my heart? kita tak selalu di atas, kdg2 kita d bawah gak.. waktu d bawah ms tue baru tau langit itu tinggi atau rendah, siapa kawan siapa lawan, siapa yg ada disisi n siapa yg sudi menemani?? time tuh nk nyesal tiada gunanya. Baru kita igt akan siapa yg selalu di sisi kita?? belajarlah dengan bersyukur akan apa yg DIA kurniakan utk kita.
"if u want something,
u just go 4 it,
if u get it, u won,
but if u dont get it,
u dont lost, at least u have tried,
it's never a shame 2 lost after trying,
but it is a shame if u lost without trying,
sit back and thinks about my words,
and u will know, that im not lying.."
~WALLAHUALAM~

0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

~As-Salam~
Entah naper dah kat 3hr. aku rasa cam moody ckit.. maybe ada benda yg main kat pala aku nie yg buat aku moody.. makin utk aku lupa, makin lak dia igt... naper erk?? aku rasa nie la 1st time aku rasa cam hina sgt.. rasa cam... tatau la aku nk ckp.. aku try tok buang pasaan tu.. but i can't do it!! last2 aku tanya kat diri aku nie.. apa yg aku nak utk idup? "aku nak PEACE dunia & akhirat" tak kira apa segi pun. tu la.. hidup nie nmpk cam mudah tapi hakikatnya.. terselit 1000 yg tersurat. Aku tau.. tak semua yg. kita impikan akan menjadi kenyataan.. tapi sekurang2nya aku mencuba supaya tiada penyesalan dlm diri aku kelak. Tak pasai2 aku bermuhasabah diri lak this week. Tapi ada baiknye... sometimes aku kena kuat utk tempuh idup nie.. aku kena jadi diri aku on b4.. kata2 dia buat aku tersentap seketika, air mata aku gak cam tak leh nk tahan2 g.. menjurai2 twon.. sedihnya aku tuhan jer tau.. waktu mcm nie.. rasa cam nk peluk my mummy n says.. 'i'm so sad'... waaaaaaa...
aku nk org tu tau..
"duit boleh di cari.. tapi kata2 sampai mati org akan ingat" dan lagi satu
"sebesar zarah iman adalah lebih baik daripada kekayaan dunia, kerana ia membawa kepada keselamatan"
i know who am i... n who r u broke my heart? kita tak selalu di atas, kdg2 kita d bawah gak.. waktu d bawah ms tue baru tau langit itu tinggi atau rendah, siapa kawan siapa lawan, siapa yg ada disisi n siapa yg sudi menemani?? time tuh nk nyesal tiada gunanya. Baru kita igt akan siapa yg selalu di sisi kita?? belajarlah dengan bersyukur akan apa yg DIA kurniakan utk kita.
"if u want something,
u just go 4 it,
if u get it, u won,
but if u dont get it,
u dont lost, at least u have tried,
it's never a shame 2 lost after trying,
but it is a shame if u lost without trying,
sit back and thinks about my words,
and u will know, that im not lying.."
~WALLAHUALAM~

0 comments:

Post a Comment

said