Pages

Tuesday, September 24, 2013

::Trip to Perhentian Island ::


ASSALAMUALAIKUM...

he huuu... lama cek tak update kan.. bukan malas.. tapi kekangan masa yg jeles kat aku ni...hahahaha... well.. bnyk nk update.. cuti dalam dan luar negara.. tapi gambaq ni jgn di tanya...bnyk yg hilang dek gara2 anak dara tu sorang. ermmmm... well tkapa laaa.. kita maafkan k.. 

ni sebelum kena delete kena update laju2... lepastu dia nak delete.. cek tak heran dah.. hahahaha... konker habis fone ni kat dia skng.. bila minta.. dia nnti cakap.. "aisya nyaaaaa" ok fine!!! 

Nk cerita n kongsi pengalaman pada sesiapa yang nak pergi ke Pulau Perhentian Terengganu... percutian kami adalah tidak dirancang sama sekali.. klu dirancang lain susun sturnya... Kami pergi sempena cuti 1 malaysia.. coz ada 3 hari cuti.. sabtu-isnin. Sabtu tu cek ada kenduri member.. so.. after kenduri baru gerak pelan2 ke kelantan... 
1st chatting between husb n wife setelah siap berbaju untuk pergi kenduri..

Hubby : takmau siap packing baju ka??
Wifey : ????
Hubby : kot la kita nk p mana2 last minit niii...
Wifey : haaa pulakkk... (sambil mengeluh.. masuk dlm rumah balik.. ambik beg n isi baju ikut mana dan)
Hubby : complete ka ni??bawa la baju mandi kiddos kot kita nk p perhentian... 
Wifey : erkkkkk... blh plak mcm tu.. main2 ka?? 
Hubby : serius la ni...
Wifey : OK FINE!!

actualy nk kata hepy tu.. tak sgt.. sbb pikirkan nk hadap 4-5 jam dalam keta... uiiiii sakit pingang weiiii...
 
tapi takpala.. en hubby punya pasai.. sepanjang perjalanan mmg tak tidor.. teman hubby drive.. 4 jam perjalanan n sampai la ke kelantan.. 1st night stay at KB.. coz dah lewat.. pkl7 sampai.. bot utk ke perhentian dah takda... so mlm tu kitaorg jalan2.. ke WAKAF CHE YEH.. utk pengetahuan u oolss.. sabit nk tidoq 1 malam jaaa.. kami tlh mencari sekeliling KB hotel.. tapi malangnya FULL... oh mai gooooddddd.... search dlm mudah and dapat bajet hotel yang harganya hanya RM60... bilik selesa.. so.. hilang masalah.. naik dlm bilik.. letak barang.. n we all keluar balik untuk cari makan... wajib bila dah sampai KB cari NASI KUKUS.. sedap bag ang!!! then dah kenyang.. kitaorg pun cargas pergi ke wakaf che yeh.. mmg hapening gila malam kat sini... yg jual jgn cakap laaaa... antara tempat2 yg wajib lawati..setelah penat berjalan n soping sakan... kitaorg balik lena sbb pagi2 nk bangun awai.. terjah ke kuala besut utk cari pakej ke perhentian...

bangun awal pagi... (kononnnnn) siap2.. terus gerak ke kuala besut.. tak tau jalan.. cuma pandu ikut sign board jer... ikut jer KUALA TERENGGANU then KUALA BESUT akan nmpk signboard JETI PULAU PERHENTIAN folo jer... dr KB ambik masa dlm 1 jam kottt... kitaorg sampai dalam pukul 10.45 mcm tu.. 1st kena cari agent utk ke sana dulu.. kang walk in buatnya takda kosong.. padan muka!!! jangan berangan ok.. coz ada anak kecik ni.. klu berdua ok laaa.. mula2 dikhabarkan penuh... alahaiii.. cari lagi.. then mujuq laaaa ada 1 ja lagi kekosongan di CORAL VIEW ISLAND RESORT... mau ke tak.. kena ambik jugak la... bilik yg saya ambik sekitar RM270/night w/out brekfast.Resortnya memang cantik.. selesa.. tapi makanannya tak berapa nk taste sangat.. saya boleh sajest utk u olls klu nak mkn sedap n harga berpatutan..
 no 1 saya sajest p la makan kat PARADISE.. makanan dia mmg sedap2 belaka.. n harga berpatutan..



  
 antara menu2 di PARADISE



ni lokasi tempat tinggal kami.. sangat selesa.. nyaman.. betui2 seaview..





muka otw ke pulau perhentian.. ngeeeee...



ni 1st sampai ke perhentian island...


tgk la reaksi anak dara yang tak sabaq nk swim dah...


sampai2.. salin baju,,, lunch dulu coz pukul 2pm trip snorkeling.. utk yang tak tahu.. 1 trip snorkeling RM40/head utk 4 tempat. peralatan semua disediakan.. just standby diri jer...





our brekfast... sedap omelete cheese tuh baq ang


ni nasi goreng special katanya... memang special.. macam2 ada.. harga RM12.00



ni plak nasi putih + daging black peper.. RM 10.00




last trip snorkeling...


anak dara ni memang berani... tak sabaq2 dia nk turun... dah turun sikit pun tak takut.. memang superb la kak chaaa... nnti blh belajar swim k..


adik tak leh watpa... kena angin sepoi2 bahasa tu dia lenaaaaaa... so takpa.. ada can mama papa and kak cha snorkeling jap..


dia pun teringin nk pakai... hahaha.. dah tu pandai plak dia napaih kot mulut tu..
















feeling depa 2 beranak ni... kononnnn



nak habaq bagi.. kat coral view.. makan dia biasa2 jaaa.. tak sedap mana.. mahal lak tu.. so prefer p paradise atau mama...


RM15.00



dah kenyang.. apa lagi.. swim lagi....








adik vs kakak...





yg nie kitaorg dah sampai ke pekan terenganu... kat pantai batu burok..










last but not least... PERHENTIAN ISLAND..









 BYE2... wish list kami utk tahun ni dah habis... tapi tingin nk p pulau manukan n sipadan... blh la wish list kami utk next plak... insyaALLAH moga tuhan murahkan rezeki kami anak beranak... and thankful... dapat merasai semua ni... moga kami tak alpa...


My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


ASSALAMUALAIKUM...

he huuu... lama cek tak update kan.. bukan malas.. tapi kekangan masa yg jeles kat aku ni...hahahaha... well.. bnyk nk update.. cuti dalam dan luar negara.. tapi gambaq ni jgn di tanya...bnyk yg hilang dek gara2 anak dara tu sorang. ermmmm... well tkapa laaa.. kita maafkan k.. 

ni sebelum kena delete kena update laju2... lepastu dia nak delete.. cek tak heran dah.. hahahaha... konker habis fone ni kat dia skng.. bila minta.. dia nnti cakap.. "aisya nyaaaaa" ok fine!!! 

Nk cerita n kongsi pengalaman pada sesiapa yang nak pergi ke Pulau Perhentian Terengganu... percutian kami adalah tidak dirancang sama sekali.. klu dirancang lain susun sturnya... Kami pergi sempena cuti 1 malaysia.. coz ada 3 hari cuti.. sabtu-isnin. Sabtu tu cek ada kenduri member.. so.. after kenduri baru gerak pelan2 ke kelantan... 
1st chatting between husb n wife setelah siap berbaju untuk pergi kenduri..

Hubby : takmau siap packing baju ka??
Wifey : ????
Hubby : kot la kita nk p mana2 last minit niii...
Wifey : haaa pulakkk... (sambil mengeluh.. masuk dlm rumah balik.. ambik beg n isi baju ikut mana dan)
Hubby : complete ka ni??bawa la baju mandi kiddos kot kita nk p perhentian... 
Wifey : erkkkkk... blh plak mcm tu.. main2 ka?? 
Hubby : serius la ni...
Wifey : OK FINE!!

actualy nk kata hepy tu.. tak sgt.. sbb pikirkan nk hadap 4-5 jam dalam keta... uiiiii sakit pingang weiiii...
 
tapi takpala.. en hubby punya pasai.. sepanjang perjalanan mmg tak tidor.. teman hubby drive.. 4 jam perjalanan n sampai la ke kelantan.. 1st night stay at KB.. coz dah lewat.. pkl7 sampai.. bot utk ke perhentian dah takda... so mlm tu kitaorg jalan2.. ke WAKAF CHE YEH.. utk pengetahuan u oolss.. sabit nk tidoq 1 malam jaaa.. kami tlh mencari sekeliling KB hotel.. tapi malangnya FULL... oh mai gooooddddd.... search dlm mudah and dapat bajet hotel yang harganya hanya RM60... bilik selesa.. so.. hilang masalah.. naik dlm bilik.. letak barang.. n we all keluar balik untuk cari makan... wajib bila dah sampai KB cari NASI KUKUS.. sedap bag ang!!! then dah kenyang.. kitaorg pun cargas pergi ke wakaf che yeh.. mmg hapening gila malam kat sini... yg jual jgn cakap laaaa... antara tempat2 yg wajib lawati..setelah penat berjalan n soping sakan... kitaorg balik lena sbb pagi2 nk bangun awai.. terjah ke kuala besut utk cari pakej ke perhentian...

bangun awal pagi... (kononnnnn) siap2.. terus gerak ke kuala besut.. tak tau jalan.. cuma pandu ikut sign board jer... ikut jer KUALA TERENGGANU then KUALA BESUT akan nmpk signboard JETI PULAU PERHENTIAN folo jer... dr KB ambik masa dlm 1 jam kottt... kitaorg sampai dalam pukul 10.45 mcm tu.. 1st kena cari agent utk ke sana dulu.. kang walk in buatnya takda kosong.. padan muka!!! jangan berangan ok.. coz ada anak kecik ni.. klu berdua ok laaa.. mula2 dikhabarkan penuh... alahaiii.. cari lagi.. then mujuq laaaa ada 1 ja lagi kekosongan di CORAL VIEW ISLAND RESORT... mau ke tak.. kena ambik jugak la... bilik yg saya ambik sekitar RM270/night w/out brekfast.Resortnya memang cantik.. selesa.. tapi makanannya tak berapa nk taste sangat.. saya boleh sajest utk u olls klu nak mkn sedap n harga berpatutan..
 no 1 saya sajest p la makan kat PARADISE.. makanan dia mmg sedap2 belaka.. n harga berpatutan..



  
 antara menu2 di PARADISE



ni lokasi tempat tinggal kami.. sangat selesa.. nyaman.. betui2 seaview..





muka otw ke pulau perhentian.. ngeeeee...



ni 1st sampai ke perhentian island...


tgk la reaksi anak dara yang tak sabaq nk swim dah...


sampai2.. salin baju,,, lunch dulu coz pukul 2pm trip snorkeling.. utk yang tak tahu.. 1 trip snorkeling RM40/head utk 4 tempat. peralatan semua disediakan.. just standby diri jer...





our brekfast... sedap omelete cheese tuh baq ang


ni nasi goreng special katanya... memang special.. macam2 ada.. harga RM12.00



ni plak nasi putih + daging black peper.. RM 10.00




last trip snorkeling...


anak dara ni memang berani... tak sabaq2 dia nk turun... dah turun sikit pun tak takut.. memang superb la kak chaaa... nnti blh belajar swim k..


adik tak leh watpa... kena angin sepoi2 bahasa tu dia lenaaaaaa... so takpa.. ada can mama papa and kak cha snorkeling jap..


dia pun teringin nk pakai... hahaha.. dah tu pandai plak dia napaih kot mulut tu..
















feeling depa 2 beranak ni... kononnnn



nak habaq bagi.. kat coral view.. makan dia biasa2 jaaa.. tak sedap mana.. mahal lak tu.. so prefer p paradise atau mama...


RM15.00



dah kenyang.. apa lagi.. swim lagi....








adik vs kakak...





yg nie kitaorg dah sampai ke pekan terenganu... kat pantai batu burok..










last but not least... PERHENTIAN ISLAND..









 BYE2... wish list kami utk tahun ni dah habis... tapi tingin nk p pulau manukan n sipadan... blh la wish list kami utk next plak... insyaALLAH moga tuhan murahkan rezeki kami anak beranak... and thankful... dapat merasai semua ni... moga kami tak alpa...