Pages

Monday, September 15, 2014

OUR NEW VACATION WILL B UPLOAD SOON...


ASSALAMUALAIKUM...

Dah lama kan tak buat entry jalan2.. makan2... shoping2... ewahhh.. mcm duit berkepuk aih... nk soping2 plak.... alaaaa.. soping pasar malam jaaaa.. so.. ok la.. still bersyukur..

Tunggu yaaa.. saya akan ceritakan pengalaman perjalanan kami ke KRABI, THAILAND selama 4 hari 3 malam.. sesungguhnya menarik.. tertarik.. d boom... banyak yg saya nk bg tips if ampa2 semua nk p nnti... sbb saya pun sebelum p.. servey2 jugak mana2 blog yang cerita pengalaman depa ke sana.. alhamdulillah sedikit sebanyak banyak membantu...

Just nk sharing.. sbb stgh org ingat kita upload gambaq2 kita p bercuti atas tujuan nak menunjuk.. ingat yer.. rezeki masing2.. jangan kita dengki dengan apa yang orang ada kelebihan tu.. berlapanglah dada.. kadang2 kenapa kita tak mampu jadi mcm org lain.. mungkin org tu telah bersusah payah utk survive.. buat 2 kerja ka.. 3 kerja ka.. demi mencari sesuap nasi dan saving.. jangan kita nampak kesenangan org sahaja.. tapi kita tak lihat pulak kepayahan org... apa yang saya boleh kata.. selagi hidup ni.... bersabarlah dengan apa yang kita hendak kecapi... semakin kita bersusah payah.. semakin dekat rezeki menjemput kita... 

ok.. tunggu naaaa update dari saya..

sekian saya melaporkan dari bilik berita penang mai...

daaaaaa....

Thursday, August 28, 2014

KURUNG SEQUIN 2014

ASSALAMUALAIKUM...

Sequin?? Kurung Sequin... mesti semua tahu kan.. maklumlah tngh femes melampau2 sgt skrg ni.. rugi plak kalau takda koleksi ni.. sbb semua cantik2 n murahhh u ollsss...Tapi dekat i olls ja la murah k... hat lain tu ixtau.. tapi servey2. paling tinggi RM99.. dekat i..

rm99 pun bukan
rm89 pun bukan
rm79 pun bukan...
rm75 pun bukan...

haaaaa... habis tu berapa???? hehehe... stock tak banyak dah.. sapa2 nak boleh follo fb i u olls... 
klik link tu hokey!!! kalau IG try search.. BAJU_KURUNG_MURAH_SEQUIN..
nak lebih cepat u olls leh pm or whatsapp i ok 012 4313961



Friday, August 15, 2014

~ SAPU SAWANG 2014 ~

Assalamualaikum...

Hoiiii lamanyaaa tinggal bersawang.. hahahaha.. soryy laaaa sejak2 bertukar department ni.. kerja menimbun.. but im hepy 4 a new situation... is good for me!!!

Tiba2 tak tau macam mn nk mula... ermm.. lama tak mengarang apa yang nk dikarang... nntila yer... nk tgk apa yg lama sgt tak megemaskini... 

anyway sapa yg sudi baca tu.. tks!! moga Allah berkati kehidupan kita.. diberikan kita rezeki yang berlipat ganda... dirahmati... amin..amin..amin...

Monday, October 28, 2013

Pesta Bola Jaring 2013

Assalamualaikum.

Hehuuuu... weekends saya dipenuhi xtvt netball... dari sabtu pagi hinggalah ke ahad petang sekitar jam 7 baru hbs... tks to olls netbalerz gurls... njoy gila.. berkubang dlm selutnsemua cukup... hepy sbb dpt masuk.final... finaly we deserve it!!!

Johan dalam kategori kumpulan... menang dlm qualifying group... dan melayakkan diri ke separuh akhir sekaligus melayakkan juga diri ke akhir... alhamdulillah.... we do d best..

Ok la kan... mak2 org dok p berjimba dgn anak2 dara yg superb tenaga lompat sana sini... x dinafikan... mmg berat bila umuq meningkat.. nk lari pun semput weiii... tp ttp peform yg terbaikkk utk usm.. n now.. we r 2nd runer up!

Berhujan... berpanas... semua kita lalui... tp dah mmg sejak azali tau.. every yer utk pbj niii wajib hujan.. so... x da yg mustahil... kami dah terbiasa dgn keadaan padang yg lecak... sakan punya berselut masing2..

Tks again 2 my team... KSSUSM.. farah.. fiza.. faridah.. k.lida.. asma.. eryn.. k.azu..k.kas.. jue.. k.sal... oso me Awien!! N many tks to our suporter.. eliza.. sahida.. k.ana n kiddos.. oso my luvly familyy... tks to.en husb yg sangup jaga kiddos sempena i p bersukan 2 hari yerk... luv u...

Tuesday, October 22, 2013

Dinner big family in law....

Assalam..

Hepy tuesday yo.. semoga kita dimurahkan rezeki.. diberkati.. dirahmati.. dan di sanjung tinggi.. mood kerja x berapa memikirkan anak teruna not feeling wel..

Semalam cek cotiii... jaga anak teruna tu.. hari ni back to work.. lahaiiii... nak kata malas.. tu tak . Tp entah lerrr..  jiwa kacau.. ankkk.ooohhhh anakkk... kacau jiwa mama dgn kamu.. xpa.. i know u r strong bb..

Nak cerita ceriti... big family.. dinner... klu xtau.. husb cek ada 10 org adik beradik.. cucu mil ada 24.. hehehehe... cer hampa bygkan... how tht meriah??? Bestkannn... mmg hapening plus pening... sbb tu rasa2 mcm nak anak ramai... tp tuhan izinkannn 4 saja.. i redho u alls.. dari xda... alhamdulillah... sukaaa dgn reaksi anak2 kecil ni... x jemu.. menghiburkan..

Kami makan di hammer bay.. penuh meja u olls.. buat 5 hidangan.. tp x lengkap juga.. ada yg xda.. besala.. bkn senang nk kumpul semua.. tambah2 ada yg diluar kawasan pulau... kita pun faham... tq k yong... uruskan semuanya.. we apreciate its..

Saya selaku ipar..menantu... birass... hepy kerana diberi ruang utk saya menumpang kasih syg.. diberi ruang utk saya bergelak ketawa brsama... brrkongsi suka duka semua.. walaupun x semua saya tahu... tp memadai saya rasa kegembiraannya.. tks to MAK.. Menerima awin as a menantu utk anak mak. Doakan kehidupan kami bahagia till jannah... restu mak penting utk kami terua kekal bahagia... doakan juga agar kami dimurahkan rezeki.. diberkati dan dirahmati.. awin juga sentiasa x lupa utk mendoakan kesihatan mak... kesejahteraan mak.. tks mak.

Utk kakak2ku.. dan adik iparku... tks kerana make my life perfect! Im hepy.. never failed me. Luv u olls frm my heart.

En somi... i luv u. Sometimes we argue.. we fight.. we talk each other... i know.. we try to do d best.. all about our family.. our life... we 1 better than better... for our kiddos.. i know u r d best hubs ever... how i can stop to luv u coz u never failed to luv me..

Eid adha.. 2013

8Assalamualaikum...

Iskhhh dah basi ka citer?? Hehe.. xpa2.. ni ada masa sikit.. sbb aisy cikibom dok lena... dia sakit ni merap sikit.. so.. ni bersantai bersama kak cha.. sambil berblogger...

Raya haji ri tu kami semua berkumpul di rumah tok di sg bakap... dikumpul2 kami punya korban ada 2 ekoq lembu.. huh... kenduri besaq...

Tok masak nasi tomato.. daging hitam.. daging cicah ayaq asam... sup daging bersama tulang2. Huh... mabeloso.. baq ang!! Berkumpul beramai2 memang best klu semua jenis 1 Pala... kan.. hapening sgt..

Raya haji moralnya x kemana.. just p pondok n rumah mil jap . Pastu balik coz kerja esoknyaaaa... werghhhh... malasssss...

Friday, October 18, 2013

Maggi kuah tulang + daging...

Assalam...

Sebelum tu nak habaq... aku tension sebab aku dah draft cantik2 sekali terdelete!!!!!! Dah kena buat 2x kerja!!!!

Xmau ckpx bnyk laaaa...

Aku ada post kat fb n IG.. x sangka ramai plak pm tnya resepi... aku main cincai2 ja ni... sesedap tangan dan rasa aku. Huhu...

Mula2.. tumis bawang besar yg di bland dan cili kering.. kemudian masukkan daging serta tulang.. boh ayaq sebab dan lembutkan daging tu semua. Boh sos tomato banyak sikit biar masam baru ada umphhh... serta sos tiram sikit. Biar mendidih masukkan sawi... dan serbuk perasa. Kemudian baru boh tomato.. taugeh dan apa2 yg ampa rasa nk boh... last kicap dan rasa sesedapnya ok...

Entry bara sebab kena taip 2x!!!!

My small xtvt..

Assalamualaikum...

He hu.. he hu... hapy weekends.. santai di rumah coz hujan dr pagi... kemas rumah.. mop lantai.. basuh baju.. lipat baju... bla.. bla.. bla.. as a fulltime housewives.   Eh yaka??? Hehehehe..

Petang2 ckit baru kita kuar k... relax2.. chil2 dulu kat umah.. dah lama x hapdate citer kan... mood x berapa nak cantik sikit... tp tetap senyum n cool babe. Kena ceria2kan hidup ni... klu murung ja x indah hidup ni babe... hew hew hew...

Weekends ni x kemana pun... just kuar beli brg n makan ja... pizza hut... giant... tanjung pinang cafe... n petang ni nak repeat lg ke giant.. sbb hujan2 ni dpt mkn keow teow sup panas2 sedap baq ang weh... ampa tok sah dok habaq la makan hat mahai2 ni sedap timw hujan... sup panaihhhh sj lawannnyaaaa...

Esok kerja??? Weghhhh... tapjiiu xpaaaa... half day only!!! Umpama x keja la weh.. p punch card.. cari mkn pagi... masuk opis... chat apa2 patut... isu2 semasa... gosippp... pkl 1... chowwww... nk raya haji ni x bnyk yg nk prepare pun... cukup skadar p rmh adik beradik memeriahkan suasana...

Lagi 1 nak habaq kat ampa... penang jame!!!!!! Sekian!

Tuesday, September 24, 2013

::Trip to Perhentian Island ::


ASSALAMUALAIKUM...

he huuu... lama cek tak update kan.. bukan malas.. tapi kekangan masa yg jeles kat aku ni...hahahaha... well.. bnyk nk update.. cuti dalam dan luar negara.. tapi gambaq ni jgn di tanya...bnyk yg hilang dek gara2 anak dara tu sorang. ermmmm... well tkapa laaa.. kita maafkan k.. 

ni sebelum kena delete kena update laju2... lepastu dia nak delete.. cek tak heran dah.. hahahaha... konker habis fone ni kat dia skng.. bila minta.. dia nnti cakap.. "aisya nyaaaaa" ok fine!!! 

Nk cerita n kongsi pengalaman pada sesiapa yang nak pergi ke Pulau Perhentian Terengganu... percutian kami adalah tidak dirancang sama sekali.. klu dirancang lain susun sturnya... Kami pergi sempena cuti 1 malaysia.. coz ada 3 hari cuti.. sabtu-isnin. Sabtu tu cek ada kenduri member.. so.. after kenduri baru gerak pelan2 ke kelantan... 
1st chatting between husb n wife setelah siap berbaju untuk pergi kenduri..

Hubby : takmau siap packing baju ka??
Wifey : ????
Hubby : kot la kita nk p mana2 last minit niii...
Wifey : haaa pulakkk... (sambil mengeluh.. masuk dlm rumah balik.. ambik beg n isi baju ikut mana dan)
Hubby : complete ka ni??bawa la baju mandi kiddos kot kita nk p perhentian... 
Wifey : erkkkkk... blh plak mcm tu.. main2 ka?? 
Hubby : serius la ni...
Wifey : OK FINE!!

actualy nk kata hepy tu.. tak sgt.. sbb pikirkan nk hadap 4-5 jam dalam keta... uiiiii sakit pingang weiiii...
 
tapi takpala.. en hubby punya pasai.. sepanjang perjalanan mmg tak tidor.. teman hubby drive.. 4 jam perjalanan n sampai la ke kelantan.. 1st night stay at KB.. coz dah lewat.. pkl7 sampai.. bot utk ke perhentian dah takda... so mlm tu kitaorg jalan2.. ke WAKAF CHE YEH.. utk pengetahuan u oolss.. sabit nk tidoq 1 malam jaaa.. kami tlh mencari sekeliling KB hotel.. tapi malangnya FULL... oh mai gooooddddd.... search dlm mudah and dapat bajet hotel yang harganya hanya RM60... bilik selesa.. so.. hilang masalah.. naik dlm bilik.. letak barang.. n we all keluar balik untuk cari makan... wajib bila dah sampai KB cari NASI KUKUS.. sedap bag ang!!! then dah kenyang.. kitaorg pun cargas pergi ke wakaf che yeh.. mmg hapening gila malam kat sini... yg jual jgn cakap laaaa... antara tempat2 yg wajib lawati..setelah penat berjalan n soping sakan... kitaorg balik lena sbb pagi2 nk bangun awai.. terjah ke kuala besut utk cari pakej ke perhentian...

bangun awal pagi... (kononnnnn) siap2.. terus gerak ke kuala besut.. tak tau jalan.. cuma pandu ikut sign board jer... ikut jer KUALA TERENGGANU then KUALA BESUT akan nmpk signboard JETI PULAU PERHENTIAN folo jer... dr KB ambik masa dlm 1 jam kottt... kitaorg sampai dalam pukul 10.45 mcm tu.. 1st kena cari agent utk ke sana dulu.. kang walk in buatnya takda kosong.. padan muka!!! jangan berangan ok.. coz ada anak kecik ni.. klu berdua ok laaa.. mula2 dikhabarkan penuh... alahaiii.. cari lagi.. then mujuq laaaa ada 1 ja lagi kekosongan di CORAL VIEW ISLAND RESORT... mau ke tak.. kena ambik jugak la... bilik yg saya ambik sekitar RM270/night w/out brekfast.Resortnya memang cantik.. selesa.. tapi makanannya tak berapa nk taste sangat.. saya boleh sajest utk u olls klu nak mkn sedap n harga berpatutan..
 no 1 saya sajest p la makan kat PARADISE.. makanan dia mmg sedap2 belaka.. n harga berpatutan..



  
 antara menu2 di PARADISE



ni lokasi tempat tinggal kami.. sangat selesa.. nyaman.. betui2 seaview..





muka otw ke pulau perhentian.. ngeeeee...



ni 1st sampai ke perhentian island...


tgk la reaksi anak dara yang tak sabaq nk swim dah...


sampai2.. salin baju,,, lunch dulu coz pukul 2pm trip snorkeling.. utk yang tak tahu.. 1 trip snorkeling RM40/head utk 4 tempat. peralatan semua disediakan.. just standby diri jer...





our brekfast... sedap omelete cheese tuh baq ang


ni nasi goreng special katanya... memang special.. macam2 ada.. harga RM12.00



ni plak nasi putih + daging black peper.. RM 10.00




last trip snorkeling...


anak dara ni memang berani... tak sabaq2 dia nk turun... dah turun sikit pun tak takut.. memang superb la kak chaaa... nnti blh belajar swim k..


adik tak leh watpa... kena angin sepoi2 bahasa tu dia lenaaaaaa... so takpa.. ada can mama papa and kak cha snorkeling jap..


dia pun teringin nk pakai... hahaha.. dah tu pandai plak dia napaih kot mulut tu..
















feeling depa 2 beranak ni... kononnnn



nak habaq bagi.. kat coral view.. makan dia biasa2 jaaa.. tak sedap mana.. mahal lak tu.. so prefer p paradise atau mama...


RM15.00



dah kenyang.. apa lagi.. swim lagi....








adik vs kakak...





yg nie kitaorg dah sampai ke pekan terenganu... kat pantai batu burok..










last but not least... PERHENTIAN ISLAND..









 BYE2... wish list kami utk tahun ni dah habis... tapi tingin nk p pulau manukan n sipadan... blh la wish list kami utk next plak... insyaALLAH moga tuhan murahkan rezeki kami anak beranak... and thankful... dapat merasai semua ni... moga kami tak alpa...


My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


ASSALAMUALAIKUM...

Dah lama kan tak buat entry jalan2.. makan2... shoping2... ewahhh.. mcm duit berkepuk aih... nk soping2 plak.... alaaaa.. soping pasar malam jaaaa.. so.. ok la.. still bersyukur..

Tunggu yaaa.. saya akan ceritakan pengalaman perjalanan kami ke KRABI, THAILAND selama 4 hari 3 malam.. sesungguhnya menarik.. tertarik.. d boom... banyak yg saya nk bg tips if ampa2 semua nk p nnti... sbb saya pun sebelum p.. servey2 jugak mana2 blog yang cerita pengalaman depa ke sana.. alhamdulillah sedikit sebanyak banyak membantu...

Just nk sharing.. sbb stgh org ingat kita upload gambaq2 kita p bercuti atas tujuan nak menunjuk.. ingat yer.. rezeki masing2.. jangan kita dengki dengan apa yang orang ada kelebihan tu.. berlapanglah dada.. kadang2 kenapa kita tak mampu jadi mcm org lain.. mungkin org tu telah bersusah payah utk survive.. buat 2 kerja ka.. 3 kerja ka.. demi mencari sesuap nasi dan saving.. jangan kita nampak kesenangan org sahaja.. tapi kita tak lihat pulak kepayahan org... apa yang saya boleh kata.. selagi hidup ni.... bersabarlah dengan apa yang kita hendak kecapi... semakin kita bersusah payah.. semakin dekat rezeki menjemput kita... 

ok.. tunggu naaaa update dari saya..

sekian saya melaporkan dari bilik berita penang mai...

daaaaaa....
ASSALAMUALAIKUM...

Sequin?? Kurung Sequin... mesti semua tahu kan.. maklumlah tngh femes melampau2 sgt skrg ni.. rugi plak kalau takda koleksi ni.. sbb semua cantik2 n murahhh u ollsss...Tapi dekat i olls ja la murah k... hat lain tu ixtau.. tapi servey2. paling tinggi RM99.. dekat i..

rm99 pun bukan
rm89 pun bukan
rm79 pun bukan...
rm75 pun bukan...

haaaaa... habis tu berapa???? hehehe... stock tak banyak dah.. sapa2 nak boleh follo fb i u olls... 
klik link tu hokey!!! kalau IG try search.. BAJU_KURUNG_MURAH_SEQUIN..
nak lebih cepat u olls leh pm or whatsapp i ok 012 4313961



Assalamualaikum...

Hoiiii lamanyaaa tinggal bersawang.. hahahaha.. soryy laaaa sejak2 bertukar department ni.. kerja menimbun.. but im hepy 4 a new situation... is good for me!!!

Tiba2 tak tau macam mn nk mula... ermm.. lama tak mengarang apa yang nk dikarang... nntila yer... nk tgk apa yg lama sgt tak megemaskini... 

anyway sapa yg sudi baca tu.. tks!! moga Allah berkati kehidupan kita.. diberikan kita rezeki yang berlipat ganda... dirahmati... amin..amin..amin...

Assalamualaikum.

Hehuuuu... weekends saya dipenuhi xtvt netball... dari sabtu pagi hinggalah ke ahad petang sekitar jam 7 baru hbs... tks to olls netbalerz gurls... njoy gila.. berkubang dlm selutnsemua cukup... hepy sbb dpt masuk.final... finaly we deserve it!!!

Johan dalam kategori kumpulan... menang dlm qualifying group... dan melayakkan diri ke separuh akhir sekaligus melayakkan juga diri ke akhir... alhamdulillah.... we do d best..

Ok la kan... mak2 org dok p berjimba dgn anak2 dara yg superb tenaga lompat sana sini... x dinafikan... mmg berat bila umuq meningkat.. nk lari pun semput weiii... tp ttp peform yg terbaikkk utk usm.. n now.. we r 2nd runer up!

Berhujan... berpanas... semua kita lalui... tp dah mmg sejak azali tau.. every yer utk pbj niii wajib hujan.. so... x da yg mustahil... kami dah terbiasa dgn keadaan padang yg lecak... sakan punya berselut masing2..

Tks again 2 my team... KSSUSM.. farah.. fiza.. faridah.. k.lida.. asma.. eryn.. k.azu..k.kas.. jue.. k.sal... oso me Awien!! N many tks to our suporter.. eliza.. sahida.. k.ana n kiddos.. oso my luvly familyy... tks to.en husb yg sangup jaga kiddos sempena i p bersukan 2 hari yerk... luv u...

Assalam..

Hepy tuesday yo.. semoga kita dimurahkan rezeki.. diberkati.. dirahmati.. dan di sanjung tinggi.. mood kerja x berapa memikirkan anak teruna not feeling wel..

Semalam cek cotiii... jaga anak teruna tu.. hari ni back to work.. lahaiiii... nak kata malas.. tu tak . Tp entah lerrr..  jiwa kacau.. ankkk.ooohhhh anakkk... kacau jiwa mama dgn kamu.. xpa.. i know u r strong bb..

Nak cerita ceriti... big family.. dinner... klu xtau.. husb cek ada 10 org adik beradik.. cucu mil ada 24.. hehehehe... cer hampa bygkan... how tht meriah??? Bestkannn... mmg hapening plus pening... sbb tu rasa2 mcm nak anak ramai... tp tuhan izinkannn 4 saja.. i redho u alls.. dari xda... alhamdulillah... sukaaa dgn reaksi anak2 kecil ni... x jemu.. menghiburkan..

Kami makan di hammer bay.. penuh meja u olls.. buat 5 hidangan.. tp x lengkap juga.. ada yg xda.. besala.. bkn senang nk kumpul semua.. tambah2 ada yg diluar kawasan pulau... kita pun faham... tq k yong... uruskan semuanya.. we apreciate its..

Saya selaku ipar..menantu... birass... hepy kerana diberi ruang utk saya menumpang kasih syg.. diberi ruang utk saya bergelak ketawa brsama... brrkongsi suka duka semua.. walaupun x semua saya tahu... tp memadai saya rasa kegembiraannya.. tks to MAK.. Menerima awin as a menantu utk anak mak. Doakan kehidupan kami bahagia till jannah... restu mak penting utk kami terua kekal bahagia... doakan juga agar kami dimurahkan rezeki.. diberkati dan dirahmati.. awin juga sentiasa x lupa utk mendoakan kesihatan mak... kesejahteraan mak.. tks mak.

Utk kakak2ku.. dan adik iparku... tks kerana make my life perfect! Im hepy.. never failed me. Luv u olls frm my heart.

En somi... i luv u. Sometimes we argue.. we fight.. we talk each other... i know.. we try to do d best.. all about our family.. our life... we 1 better than better... for our kiddos.. i know u r d best hubs ever... how i can stop to luv u coz u never failed to luv me..

8Assalamualaikum...

Iskhhh dah basi ka citer?? Hehe.. xpa2.. ni ada masa sikit.. sbb aisy cikibom dok lena... dia sakit ni merap sikit.. so.. ni bersantai bersama kak cha.. sambil berblogger...

Raya haji ri tu kami semua berkumpul di rumah tok di sg bakap... dikumpul2 kami punya korban ada 2 ekoq lembu.. huh... kenduri besaq...

Tok masak nasi tomato.. daging hitam.. daging cicah ayaq asam... sup daging bersama tulang2. Huh... mabeloso.. baq ang!! Berkumpul beramai2 memang best klu semua jenis 1 Pala... kan.. hapening sgt..

Raya haji moralnya x kemana.. just p pondok n rumah mil jap . Pastu balik coz kerja esoknyaaaa... werghhhh... malasssss...

Assalam...

Sebelum tu nak habaq... aku tension sebab aku dah draft cantik2 sekali terdelete!!!!!! Dah kena buat 2x kerja!!!!

Xmau ckpx bnyk laaaa...

Aku ada post kat fb n IG.. x sangka ramai plak pm tnya resepi... aku main cincai2 ja ni... sesedap tangan dan rasa aku. Huhu...

Mula2.. tumis bawang besar yg di bland dan cili kering.. kemudian masukkan daging serta tulang.. boh ayaq sebab dan lembutkan daging tu semua. Boh sos tomato banyak sikit biar masam baru ada umphhh... serta sos tiram sikit. Biar mendidih masukkan sawi... dan serbuk perasa. Kemudian baru boh tomato.. taugeh dan apa2 yg ampa rasa nk boh... last kicap dan rasa sesedapnya ok...

Entry bara sebab kena taip 2x!!!!

Assalamualaikum...

He hu.. he hu... hapy weekends.. santai di rumah coz hujan dr pagi... kemas rumah.. mop lantai.. basuh baju.. lipat baju... bla.. bla.. bla.. as a fulltime housewives.   Eh yaka??? Hehehehe..

Petang2 ckit baru kita kuar k... relax2.. chil2 dulu kat umah.. dah lama x hapdate citer kan... mood x berapa nak cantik sikit... tp tetap senyum n cool babe. Kena ceria2kan hidup ni... klu murung ja x indah hidup ni babe... hew hew hew...

Weekends ni x kemana pun... just kuar beli brg n makan ja... pizza hut... giant... tanjung pinang cafe... n petang ni nak repeat lg ke giant.. sbb hujan2 ni dpt mkn keow teow sup panas2 sedap baq ang weh... ampa tok sah dok habaq la makan hat mahai2 ni sedap timw hujan... sup panaihhhh sj lawannnyaaaa...

Esok kerja??? Weghhhh... tapjiiu xpaaaa... half day only!!! Umpama x keja la weh.. p punch card.. cari mkn pagi... masuk opis... chat apa2 patut... isu2 semasa... gosippp... pkl 1... chowwww... nk raya haji ni x bnyk yg nk prepare pun... cukup skadar p rmh adik beradik memeriahkan suasana...

Lagi 1 nak habaq kat ampa... penang jame!!!!!! Sekian!


ASSALAMUALAIKUM...

he huuu... lama cek tak update kan.. bukan malas.. tapi kekangan masa yg jeles kat aku ni...hahahaha... well.. bnyk nk update.. cuti dalam dan luar negara.. tapi gambaq ni jgn di tanya...bnyk yg hilang dek gara2 anak dara tu sorang. ermmmm... well tkapa laaa.. kita maafkan k.. 

ni sebelum kena delete kena update laju2... lepastu dia nak delete.. cek tak heran dah.. hahahaha... konker habis fone ni kat dia skng.. bila minta.. dia nnti cakap.. "aisya nyaaaaa" ok fine!!! 

Nk cerita n kongsi pengalaman pada sesiapa yang nak pergi ke Pulau Perhentian Terengganu... percutian kami adalah tidak dirancang sama sekali.. klu dirancang lain susun sturnya... Kami pergi sempena cuti 1 malaysia.. coz ada 3 hari cuti.. sabtu-isnin. Sabtu tu cek ada kenduri member.. so.. after kenduri baru gerak pelan2 ke kelantan... 
1st chatting between husb n wife setelah siap berbaju untuk pergi kenduri..

Hubby : takmau siap packing baju ka??
Wifey : ????
Hubby : kot la kita nk p mana2 last minit niii...
Wifey : haaa pulakkk... (sambil mengeluh.. masuk dlm rumah balik.. ambik beg n isi baju ikut mana dan)
Hubby : complete ka ni??bawa la baju mandi kiddos kot kita nk p perhentian... 
Wifey : erkkkkk... blh plak mcm tu.. main2 ka?? 
Hubby : serius la ni...
Wifey : OK FINE!!

actualy nk kata hepy tu.. tak sgt.. sbb pikirkan nk hadap 4-5 jam dalam keta... uiiiii sakit pingang weiiii...
 
tapi takpala.. en hubby punya pasai.. sepanjang perjalanan mmg tak tidor.. teman hubby drive.. 4 jam perjalanan n sampai la ke kelantan.. 1st night stay at KB.. coz dah lewat.. pkl7 sampai.. bot utk ke perhentian dah takda... so mlm tu kitaorg jalan2.. ke WAKAF CHE YEH.. utk pengetahuan u oolss.. sabit nk tidoq 1 malam jaaa.. kami tlh mencari sekeliling KB hotel.. tapi malangnya FULL... oh mai gooooddddd.... search dlm mudah and dapat bajet hotel yang harganya hanya RM60... bilik selesa.. so.. hilang masalah.. naik dlm bilik.. letak barang.. n we all keluar balik untuk cari makan... wajib bila dah sampai KB cari NASI KUKUS.. sedap bag ang!!! then dah kenyang.. kitaorg pun cargas pergi ke wakaf che yeh.. mmg hapening gila malam kat sini... yg jual jgn cakap laaaa... antara tempat2 yg wajib lawati..setelah penat berjalan n soping sakan... kitaorg balik lena sbb pagi2 nk bangun awai.. terjah ke kuala besut utk cari pakej ke perhentian...

bangun awal pagi... (kononnnnn) siap2.. terus gerak ke kuala besut.. tak tau jalan.. cuma pandu ikut sign board jer... ikut jer KUALA TERENGGANU then KUALA BESUT akan nmpk signboard JETI PULAU PERHENTIAN folo jer... dr KB ambik masa dlm 1 jam kottt... kitaorg sampai dalam pukul 10.45 mcm tu.. 1st kena cari agent utk ke sana dulu.. kang walk in buatnya takda kosong.. padan muka!!! jangan berangan ok.. coz ada anak kecik ni.. klu berdua ok laaa.. mula2 dikhabarkan penuh... alahaiii.. cari lagi.. then mujuq laaaa ada 1 ja lagi kekosongan di CORAL VIEW ISLAND RESORT... mau ke tak.. kena ambik jugak la... bilik yg saya ambik sekitar RM270/night w/out brekfast.Resortnya memang cantik.. selesa.. tapi makanannya tak berapa nk taste sangat.. saya boleh sajest utk u olls klu nak mkn sedap n harga berpatutan..
 no 1 saya sajest p la makan kat PARADISE.. makanan dia mmg sedap2 belaka.. n harga berpatutan..



  
 antara menu2 di PARADISE



ni lokasi tempat tinggal kami.. sangat selesa.. nyaman.. betui2 seaview..





muka otw ke pulau perhentian.. ngeeeee...



ni 1st sampai ke perhentian island...


tgk la reaksi anak dara yang tak sabaq nk swim dah...


sampai2.. salin baju,,, lunch dulu coz pukul 2pm trip snorkeling.. utk yang tak tahu.. 1 trip snorkeling RM40/head utk 4 tempat. peralatan semua disediakan.. just standby diri jer...





our brekfast... sedap omelete cheese tuh baq ang


ni nasi goreng special katanya... memang special.. macam2 ada.. harga RM12.00



ni plak nasi putih + daging black peper.. RM 10.00




last trip snorkeling...


anak dara ni memang berani... tak sabaq2 dia nk turun... dah turun sikit pun tak takut.. memang superb la kak chaaa... nnti blh belajar swim k..


adik tak leh watpa... kena angin sepoi2 bahasa tu dia lenaaaaaa... so takpa.. ada can mama papa and kak cha snorkeling jap..


dia pun teringin nk pakai... hahaha.. dah tu pandai plak dia napaih kot mulut tu..
















feeling depa 2 beranak ni... kononnnn



nak habaq bagi.. kat coral view.. makan dia biasa2 jaaa.. tak sedap mana.. mahal lak tu.. so prefer p paradise atau mama...


RM15.00



dah kenyang.. apa lagi.. swim lagi....








adik vs kakak...





yg nie kitaorg dah sampai ke pekan terenganu... kat pantai batu burok..










last but not least... PERHENTIAN ISLAND..









 BYE2... wish list kami utk tahun ni dah habis... tapi tingin nk p pulau manukan n sipadan... blh la wish list kami utk next plak... insyaALLAH moga tuhan murahkan rezeki kami anak beranak... and thankful... dapat merasai semua ni... moga kami tak alpa...