Pages

Friday, February 24, 2012

::.. Celebrate??? Tks gurls!! ..::

OMG!!!! awin actually setkan hari ni 24 februari utk meeting 4 our team.. NETBALL USM!! sbb rasanya dah lama tak jumpa gurls2 ni smuaaa.. last jumpa on MILO !! aiyo0o0.. 4 month berlalu sudaaaa... lama kan.. so decide mmg nk plan utk tahun 2012 ni.. n secara kebetulannya jugak... USM akan buat SUKJAB (SUKAN ANTARA JABATAN)
awin terpaksa lantik smua ahli utk AJK awin 4 SUKJAB ni... habis2 semua dok merepek segala bagai la.. gosip la.. bla..blaa..bla.. mmg hapening ok!!! kat UVIEW tu.. dgr sora kami saja!!! meriahhh.. hahahaha.. kami telah mengabaikan sesiapa saja yang ada tika dn waktu itu... semua hav fun coz lama tak jumpa!!!


ni telah di oderkan oleh cik kasma kita.. tapi kna belasah oleh kami2 semua.. sorang ambik sikit... last sekali dia perabih nasi ibu dinie.. muahahaha..




yg nie puan awin oder ok... NASI GORENG CINA tpi melayu yang buat... hahaaha.. quite nice!!

jeng..jeng..jeng..
..
..
..
..

..
..
..
..

..
..
..
..

..
..
..
..
..

..
..
..
..
..


..
..
..
..
..
..
..


..
..
..
..
..
..
..



..
..
..
..
..
..
..



















TARAAAAAA... wahhhhh kawan2 celebrate my birthday n ibu dinie!!!!... tks gurlsss.. i loikeeeee... kek pun sodappppppp...


sangat terharu awin.. best2... nnti kita sambut lagi yer.. surprise lagi.. hehehe... i loikeee..







Tuesday, February 21, 2012

::.. Perghhhhh gila mahaiiiii - part 4 US S'pore ..::

ASSALAMUALAIKUM..

PART 1
PART 2
PART 3

mood malas sebenarnya nk hapdate.. tpi kena jugak la... bukan senang oo0o0 nk habiskan part ke singapore ni.. adoiiii.. 1st time awin buat ber'episod' ni.. jom layannnn kisah selanjutnya bila kami menjejakkan kaki ke ANCIENT EGYPT.. ni kisah ala2 THE MUMMY laaa... dekat sini tak bnyk sgt tmpt yang menarik.. cuma yang menariknya kat sini depa punya indoor ROLLER COSTER.. ok.. kat dalam apa barang pun ampa tak blh bawa masuk ok.. semua kena simpan.. klu takda org pegang locker ada d sediakan.. tapi mahaiiii.. ada kot dlm $20 kot.. tak sure laaa.. tapi ampa try la p ushar.. ok utk ampa nk tau.. satu2nya tmpt ni ja ada surau utk solat.. so... tanya la kat org2 situ.. sbb suraunya sangatlah tersorok..
eh... hr tuh awin lupa la nk habaq... toilet depa ni.. semua takda ayaq ok!!!! tapi ampa jangan takut.. ampa blh pilih toilet paling hujung sekali.. sbb toilet tu ja akan ada ayaq... so tak pyh ampa dok bawa botol mineral susah2 nk usung.. :)





ternakpak bnda ni.. TREASURE HUNTERS.. ampa blh bygkan tak klu sebut jaaaa treasure hunts ni.. sure advanture kan.. hehe... moh awin citerrr...





kereta yang bakal kami naiki utk tresure hunters nya nnti... tgk tu.. cara depa pakai pun depa dah ambik mood.




haaaa... ni lagi satu nk habaq... pasai ayaq jugak ok... ampa jgn dok raplah jingga nk usung mineral berbotol2 ka.. ayaq berjug2 ka... sebab.. kat USS.. merata cerukkk akan ada dispenser ni.. ampa blh ambil free jaaaa.. so.. cukup la klu ampa ada 1 bekas atau beli ja bekas kat USS tu.. sbb botol2 depa cantik2!!!!



haaaaa... nmpk??? ramai??? ok!! kami tetap Q jugak... sbb bukan senang kan nak sampai sini..



anak dara dah stat dah dok garu sana garu sini... tapi mood ok!! langsung tak nangis!!



tukaq pulak.. mama pulak dukung, papa lak ambik gambar...


ok.. now.. we go 4 treasure hunters!!!!
hahahaha... tak adventure langsung!!!! just naik... ronda pelan2... tgk sana tgk sini...
tapi kira ok la... bg anak dara ni naik..



kami jumpa ulaq u!!!!



wahhhhhh... wang emas!!!! ka jongkong emas??? muahahaha...










ok.. habisss... kita p lain pulak... letih dan penat adventures bersama anak dara tadi.. kekekeke...





bila sampai je ke sesuatu themes tu.. depa akan buat suasana tu sebijik macam kat tmpt tu.. tgk tu.. CAIRO MARKET.. hehehe.. realnya punya rasa mcm kat sana.. ngn batu2 batanya..



naaaaaahhh... hambik kauuuu gila besaqqqqq...





nmpk tak tajuk awin??? apa yang mahai??? mesti semua tertanya kan... naaaa meh sini nk citer... d sebabkan kami dah kehausan!!! kami pun nk la beli ayaq.. tp dr mula awin dh nmpk bekas ni!!! kat transformer masa tu... masa tgk tu.. terus kata.. wahhhh cantik.. tingat la kat anak teruna tu... mesti suka kan.. p la tanya.. sekali dia kata.. $28.80... perghhhhh MAHAAAIIIII U!!!!! sbb klu duit mesia most to RM70.. just bottle yg ada kepala transformer!!
masa tu terus diam.. aishhh.. rugi duit!!
tapiiiiiiiiii... bila dah dok nmpk bnyk sgt.. mula laaa iman tak kuat... haishhh tak tahan aih.. awin kata kat papa... nak beli la.. then papa kata.. beli jer la dah nk beli..
huh!! ok.. confom beli... hahahaha..
dah beli.. dia akan boh ayaq.. ikut ayaq apa yg kita mau.. so awin pilih ice lemon tea... klu habis ayaq tu.. blh refill $2. duit mesia most to RM5.



beli mahai2... kena pos la dulu..



papa tlh mengantungkannyaaa.. hehe


dah last tu.. ternampak plak org ni... ok la.. snap sat.. then nantikan sambungan awin di themes LOST WORLD!! ada yang superb di sana.....



::.. Papa Day!! ..::

ASSALAMUALAIKUM...
tak hbs lg N3 singapore... tiba2 mencelah sekejap... hehe.. tak masuk rasa tak best lakk..
dgr tajuk pun blh tau kan... PAPA DAY!!

"semoga ALLAH berkati usia papa, d beri rahmatNYA, di beri hidayahNYA, d beri kesihatan yg smpurna.. tks to complete me n luv u much2!!!!"

awin plan nk kuar, tp sejak anak dara tu terlebih aktifnya.. memikirkan nk p mkn, akan jadi terbantut sebab ribut nnti kedai tu.. ermmm.. spoil ja.. hahaha... so awin rasa better masak ja kat rumah yang somting specel.. lain dr lain.. kan..kan.. kan... jimat pun jimat n lebih rasa kot.. sbb air tangan sorang is3 kan... hehehehe... betapa baiknyaaaaaa awin!! ecececehhh..

tak tau nk mask apa actualy.. p tesco.. just ambik2.. then macam terlintas, nak ada nasi coz papa p gym, so mmg lapaq thp dinosor... ermmm.. nk ada gak wetern..., ok!!! idea is coming!! ala2 kenny rogers pun best!!! tp resepi sndiri la kan... ehehe.. takpa.. janji sodappp..

moh la intaiiii apa yg awin masak.. simple but delicious!!!! papa said.. 'tgk la bini sapa yg masak' aisehhhhh kembang herot semua ada...



taraaaaaaa..... specel 4 u my dear monster...



mkn sampai lebam!!! sbb ayam dia big size!!!



tiba2 teringat kenangan2 bercinta kami dl.. ahakzzzz... gatai kan.. kami kenai tak lama sangat.. dlm 1thn ++ cmtu.. then decide utk merapatkan lagi silaturahim..


sweet like a candy!!! masa ni kat bukit tinggi.. pssttt.. masa ni awin gila kuruih sbb diet tak hingat duniaaa.. adoiiii jelessss tgk gambar sndiri.. bila laaa ,nk mula diet balik niiii... diet..oooo diet.. kembalikan la aura mu ituuuu!!!!




alololo... comey moment ni... u complete me my dear..
tiada yg lebih indah apabila org yg kita syg sudi berkongsi kasih dgn kita utk selamanya...




di antara awal perkenalan kami... sekejap jeee masa berlalu..

Hopefully all ur dream may come true.. i know u can do it better than that.. luv u!!!!!


Monday, February 20, 2012

Superb punya Transformer Ride - Part 3 US S'pore

ASSALAMUALAIKUM...

PART 1
PART 2

bersambung kita di episod yang ke-3... adoiiii bila mau habis ya pak?? hehehe... take time k.. panjang sangat klu nk buat 1 episod... mau cemuih nak baca nnti... dah macam kisah samarinda kan.. nantikan episod seterusnnyaaa.... hehehe.. OK.. JOM... kita sambung journey awin di USS..
kali ni smpai kami di THEME setersnya iaitu SCI FI CITY a.k.a TRANSFORMER..


Sampai ja kat sini u olls akan nampak.. TRANSFORMER THE RIDE. WAJIB utk ampa naik ok... tgk tajuk awin pun ampa dh blh agak.. mmg SUPERB!!! punya transformer ni... realllll ampa akan rasa dok berlawan ngn transformer2 ni semuaaa... awin ingat satu part tu... bila kami terjunam dari bangunan yang tinggi... hashoooo realnyaaa punya ampa akan rasa terjun bangunan ok!!! awin pejam mata.. nasib laaaa jatuh berkecaii,.. ahahaha.. en asben kata dia siap tepis lagi.. lawakkkk walhal lakonan semata.. siap ada aksi masuk dalam mulut naga ka apa ka... perghhhhh... sempoi2!!!!





habis dah naik tu semua... awin ternampak bnda ni... BATTLESTAR GALACTICA : HUMAN & CYLON
sapa yang rasa2 ada heart attack ka.. lemah tenaga ka... blh pengsan ka... d nasihati jangan la naikkkk... mmg gila2 punya gulingan di atas sana... awin mmg target nak naik.. apa jadi pun awin nak naikk... last2.. gelong sorang2... tpi seyes mmg lupa habis semua masalah time tu.. rasa mcm nk melambung kuar pun ada wei.. ngeriii... ngeri...



nmpk tu wait time 10 minutes... haaaaaa... setiap attractions akan ada wait time tu... so yg nie kkira ok la 10 minutes... depa yang kat sana tu semua kata... klu public ka... siap laaaa... sampai 1 jam nnti dok tunggu kat situ... takkan ampa tak mau naik kan??? mesti nak naik punya... mau tak mau... tunggu la jugak... haaaaa... dan di sini la sangat bergunanya EXPRESS PASS!!!





berani????



kedai jualan.. sebelum beli ampa semua kena tanya dl... HALAL ke tak.. kita p negara org kena beringat la selalu ok... bukan MALAYSIA..


bygkannnnnn,...



transformer bummble bee...





suasana ketika di SCI FI CITY..
semua pakat dok tangkap gambar sana sini...



apa nm klon ni pun enth lerrr...
gila tinggi...



anak dara ni.. sat dia jaga.. sat dia lena.. tp alhamdulillah... dia langsung tak meragam... mmg senang la kami meronda.. awin dah standby kipas utk dia..



ni pun entah klon apa...



aisya terpaksa tunggu.. sbb mama ngn papa rotate dok naik roler coster tu... shiankannnn... takpa.. yg pnting kita enjoy!!!

enshennnn!!!! aiyo0o0o.. klu ampa nk tau.. awin nk apdate part 3 ni ja mkn masa 2 hari.. ermmm.. d sebabkan kekengan masa yg tidak mengizinkan... ceeewahhh.. apa celop???

BERSAMBUNG.... nantikan kisah kami ke ANCIENT EGYPT lak..




Friday, February 17, 2012

::.. Finally we r here - Part 2 US S'pore ..::

Part 1

sesiapa yang tak tgk dari awal citer ni.. click ja kat part 1 tu... memudahkan u olls utk baca n jadikan panduan ok.. :)
bersambungnya kisah kali ni... sory la.. pada sesiapa yg ternanti2 citer ni.. awin bz sikit kat opis last week.. so meh nk sambung citer kaih....

perjalanan ke universal studios singapore.. hari kedua di JB, kami bangun seawal 7am.. sebenarnyaaaaaaa kami plan pukul 7 tu dah get ready ok utk brek1st!!! tp!!!!! apa sudah jadi??? papa sedaq2 dah pkl 7 ok!! mujur la bas kami 8.30am ke Singapore.. klu pkl 7??? hambikkkk kauuu!!! kena tinggal laaaaa.. alhamdulillah kan.... thank's GOD!!
So siap2 semua.. tak leh nk lambat2.. sebab tak brek1st lagi.. around pkl 8 cmtu kami dah turun utk cari mkn... d sebabkan kami tak sempat nk mkn kat situ kami tapau ja...nasi lemak 2 bungkus, pau 3 ketul, teh panas 1... k.. gerak ke tune hotel semula...

sambil relax2 tu.. kasi anak dara minum susu dl.. bg dia kenyang2 supaya tak meragam.. ok.. utk yang stay di JB, awin nasihatkan stay kat tune hotel ja.. takpun u olls cari la yg hotel tu ada menyediakan pakej transport ke singapore.. yang bas tu blh ambik u olls kat depan lobby hotel ok.. utk yg stay di tune hotel, mmg ada pakej transport ke USS terus.. blh booking on9, blh booking ketika check in nnti... (shuttle bus ke USS) servis ni memang utk return ok.. dont worry.. semua ni memudahkan u olls semua..


ok.. ni la kedai bas tu ok.. sebelah ngn pintu sevenE kat tune hotel tu.. kat depan kedai2 ni ada kusi utk relax2.. so.. perkhidmatan mmg terbaek...

ni tiket dia... awin beli masa check in hr tu.. awin ambil pukul 8,.30am dan balik pada pukul 9.30pm.. ok la kan.. ada masa panjang sangat kat singapore nti.. rondalah sampai lebam!!!

ok.. nak cerita sikit pengalaman ketika check out johor.. still ok.. takda masalah.. sbb kita malaysia ni tak bnyk ragam pun.. so korang tak pyh dok usung beg semua.. just bawa pasport jaaa.. tuh pun mesin imbas yang sahkan.. so kkorang dah settled... tp kat situ mmg jame.,. sbb berebut ngn org nk pergi kerja gamaknya,.,. semuanya berlari takut bas tu tinggal diaorg.. tp bas yang awin naik ni.. dia selagi tak cukup penumpang.. selagi tu la dia tak jalan.. jangan risau atau rushing ok..

dah habis part kat johor... now kat s'pore lakkk.. ok!!! attention utk para2 lelaki yang 'smoking'!! rokok tak d benarkan ok!! korang tak kan blh bawa masuk.. so abang yg driver tuh minta pada penumpang yang ada rokok, bg jer dekat dia.. biar dia pegang.. supaya tak kkan ada bnyk masalah.. sampai di imigresen singapore.. segala2 beg yang korang bawa.. korang kena bawa turun,.. even makanan sekalipun!!!! seeeee... betapa sshnya nk masuk sana.. awat kita mesia senang jaaaaaaa..... kat imigresen sesi bergambar mmg dilarang keras ok!!! jgn ampa dok gatai2 nk p snap plak!! satg ampa kena byr denda tak pasai.. bukan dalam RM,.. tapi SGD ok!!
lama jugak kat singapore check point tu.. yer la.. dah scan paspot.,. scan beg lak.. scan org lak.. ermmm... takpela.. pengalaman kat tmpt org kan...

ok noe.. here we go,.. dah mula nmpk bangunan2 di singapore... OMG!!! tmpt depa bersih ok!!! sangat disiplinnyaaa... teratur.. haiyaaaa.. kita ni bukan lah tak bersih.. tapi kurengggg.. hehehe... tapi singboard depa agak pening sikit.. macam bnyk yang shortfom.. so.. klu ROAD jadi RD. klu STREET jadi ST. hehehe.. gamaknyaaa laaa kan... agak jauh la perjalanan ke RESORT WORLD NI.. dan sepanjang perjalanan tu sempat jugak la ambik beberapa pic di singapore ni,..




ok!!!! nowwwww dah nmpk besar dannnn gahhhhhh di atas sana,.. RESORT WORLD SENTOSA di mana UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE tu terletak... hehehe.. jakun ok!!!

semangat ok!!! haishhhh gini la ropaaa klu org tak pernah sampaiii... yer laaa tempat rata2 semua rakyat mesia nk p kan...bohonglaaaa klu ampa kata ampa tak mau p!!!! CHEATED!!! masuk jaaa area parking resort world ni.. mmg skali lagi aku TERPEGUN!!! ok... tmptnyaaaaa sangatlahhhh tersusun, teratur, ,kemas dan bla..bla..blaa... tak tau nk habaq laaaa.. mmg ,disiplin gila depa ni.. punya terpegun lupa nk snap masa ni.. :(


see,... dah sampai anak dara ni lena lakkkkk.... tapiiiii...tapiiii... bila kami semua dah hingaq2 dalam bas tu nk turun,.. dia buka mataaaaa... hehe.. dia pun terpegun,.. bukan terpegun kan tmpt tu,. tapi terpegun tgk mak pak dia jakun sangatttt!!! hahahaha.... dah turun semua abg bas tu bgtau.. 'nanti pukul 9.30pm tunggu saya di sini jugak ok, klu sapa lambat, saya tingal'. naaaaa ambik hg... mau aku tercegat sblm 9.30pm lagi kot... tak pasaiiii tidor singapre la hangggg... =))

JENG...JENG..JENG...JENG...


Naik ja escalator tuuuu... pusing ja ke belakanggg.. naaaaaa... ampa akan nampak la bola besaq ni.. di mana acara wajib klu ampa mai USS ni utk tangkap dan posing segala bagai kat sini.. klu sapa2 tak tangkap tu konon maluuu... rugi mampuih la ampaaaa... kenangan ok!!!

ECECEEEEhhh... ,mummy awin pulakkkkk...
haishhhhh sampai jugak akhirnya ke sini,.. ALHAMDULILLAH..

kami tiba seawal jam 10.00 am.. USS pun open at 10am.. so.. mmg right timer laaaahhh... ni kaunter jual tiket.. tapi awin nasihatkan pada siapa yang nk p tu.. elok la beli on9 ok.. bukan sbb apa,. takut2 nti tiket takda!! dgrnya USS ni limit 1 hari utk kemasukkannya... dan klu tak u olls kena Q panjangggggg utk dptkan tiket tu... so awin dah tau.. awin beli 0n9 jer.. pada u olls yang tak tau.. meh (click sini utk beli tiket on9) awin beli on9 tiket ni.. klu u olls ada kedit kad maybank.. siap ada less lagi 15%.. so awin dapat la yang less tu.. utk pengetahuan korang.. USS ni ada lagi satu tiket yang di beri nama EXPRESS PASS. maksudnya... hehe.. klu korang nk tau, bila ada apa2 public holiday.. apa2 mainan korang akan Q sepanjang2nya!!!!! tapiiiiiii bila korang beli express pass ni... korang d beri keutamaan utk potong Q org lain ok!!!! tak pyh dok buang masa nk kena Q segala bagai... dan klu korang nak tau,... ada yang sampai kena Q 1jam 30 minit ok!!!! sanguppppp???? oh no!!!! so..pikir2lahhh dan rancanglah percutian anda sebaik mungkin!!

tinjau2lah jadual utk masuk ke USS!!!


awin dah beli on9, so awin just bawa apa yang di print kan tu and pergi ke GUEST SERVICES tunjukkan kertas yang d print tu... d sebabkan awin bayar pakai kedit kad.. so dia just minta kedit kad tu utk d sahkan byrnnya... apabila dah sah... dia akan bagi tiket masuk utk u olls!!!!




ni la tiket entrance ke USS... come!!!!! let's go!!!




tengokkk.... siap tunjuk lagi tiket papa nak masuk tu... ok ni pintu masuk USS ok.. besarrrrr haaaaaa... hambik kauuu... :))


masa kami sampai tu org tak berapa ramai sangat.. sbb yer la.. seawal pkl 10am tuuu... lagipun kami pergi takda apa2 public holiday langsunggg... senang la skit perjalanan tu.. lagipun mmg papa tak nak pergi time cuti sekolah ke.. atau public apa2.. dia kata.. dah tentu2 ++ mahal.. ++ lah orangnyaaa..


papa dah get ready tolak anak dara utk ke USS...


masuk jaaaa USS ni dah ternampak monorail ni kat atas kepala u olls...

ok.. bila dah entrance tu... jangan lupa utk ambil bnda alah ni ... STUDIO GUIDE.. supaya senang u olls nk tengok ada apa2 show yang korang tak patut lepaskan.. dan senang utk u olls tau d mana sebenarnya u olls berada... MAP ni mmg sangat berguna dan sesuai terutamanya utk org islam sebab tak semua restoran dalam USS ni HALAL ok!!! tgk MAP betui2.. klu halal dia akan ada lambang HALAL pada restoran tu.. tapi andai kata u olls termasuk juga, jgn risau sbb pelayan di sana akan beritahu jika ternampak ada org islam yang masuk...



ada 7 themes utk awin lawati... ermmm.. siap la kau kaki!!!! ,hahhaha..

ok.. next!!! pada semua2 yang ada anak kecil, bukan bb ok... klu bb korang kena baw stroller sendiri macam awin ni haaaa... klu ada kanak2 atau org tua, USS tu sangatlaahhhhh besarnyaaaa, kadang2 anak2 ni tak larat nk jalan siap minta dukung.. tp korang jgn risau.. singgah la di area bawah ni haaaa...


dia akan ada di depannnnn sekali sblm korang mula perjalanan... antara brg yang terdapat di garage ni... mcm kat bawah tu...


harga klu tak silap awin.. stroller budak yang single tu $15 kot.. korang darab la dgn duit kita ok..



tmpt2 teraawal yang kami lawati... jakun tu dah mai.. kepala tu merewang atas,, bawah, kiri, kanan semua ada... hahahahaha...

woodyyyyyyy antara yang 1st kami jumpaaaaa... utk perhatian u olls.. nk tangkap gambar ngn depa2 ni kena beratur ok!!!! bukan suka2 potong line org.. akan ada org yang jaga nnti... klu ampa mai sorang pun jangan risau, ada org akan tlg snapkan utk ampa... :)


lepas kami jumpa woody.... naaaaaaaaaaaaaaaa nala punya gondu!!! kata org penang laaaa.. PANDA!! tingat citer KUNG FU PANDA!!! bestttt kannnnn... cute jer watak diaaa...




apa la anak beranak ni dok sembang kannnn....



kat USS... mmg bnyk bnda yang u olls akan berhenti utk tangkap gambar... gila best!!! superb a... semua cantik2 plakkkk tuuuu... ok.. kami berjalan menuju ke arah HOLLYWOOD dulu... kat sini tak bnyk menarik sangat... ada 1 ja show kat HOLLYWOOD ni...


nmpk tu apa???? hehehehe... mcm pernah nmpk kannn awards niii... jgn jeles ok!!


kat HOLLYWOOD akan ada show ni.. klu kita kat mesia.. panggil KUGIRAN!! hahahahaha,...
handsome2 depaaaa niiii... tggk tuuu papa malu2 lakkkk nk p snap sekali!!!



pak polisi!!!



ok.,. ni la satu2nya show yang ada kat hollywood tu... ampa nmpk tak show times ,diaaaa... so make sure jgn terlepas ok!!


sekarang kami berada di NEW YORK THEMES!! tak dpt sampai sana betui2... dpt aura dia pun kira ok la kan!!!! hahhahaha...


papa pun nak jugakkkkkkkk...



ni la rupanyaaaaaa jalan kat NEW YORK kot erkkkkk... nk kata lelebih tak tau,.. sbb tak pernah sampai pun ,kot sana...





PESANANA RINGKAS UTK AMPA YANG NK P SANA... make sure ampa2 semua jangan terlepas utk masuk 1-1nya show kat new york ni iaitu LIGHTS CAMERA ACTION!! seyessss SUPERB!! kat sini depa nnti tunjuk macam mn depa berlakon klu watak utk berlakunya ribut taufan melanda... seyessss REALLLLLL weiiiii.. dgn sound effectnya, dgn actionnya... fuhhhhh.. mmg buat ampa tersenyum bila kuar...



nmpk tak org beratur panjang tu???? nampak??? hehehe... jgn terkejut ok... inilah realitinnya bila anda berada si USS!!! ahahahaha...
klu agak ngeri ngn benda2 ni semua.. beli la tiket express pass..


punya la terpegun tgk action diaaa... dah last nk kuar baru tingat nk snap.. so yg nie jer gambar diaaa...



klu nk lebih action.. meh tgk video ni...



kuar2 jer dari kitaorg tgk lights action tu... tiba2!!!!!! carli caplin ni mai gosok kepala papa... hahahahaha... seyessss awin pun terkejut ok!!!..
dah alang2 dia ada... kami pun snap la pic..


yg ni... cali caplin sndiri request utk snap ngn anak dara ni...
tp anak dara ni takda pasaaannn ok... hehehe



lepas tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... hahahaha... awin tak tau la apa nm klon ni!!!!! tp awin tau dia femessss... hambik kauuu... seksi + seksa kauuu... hehehe



memulakan balik journey kami d new york tak habis2 lagi.,.. snap sana.. snap sini... moh la tinjauuuu..



gila panjang kannnn??? aiyo0o0o penat aihhhh... hahaha.. bersambung laaaaa... cemuih dah ni..

nantikannnnnn... NEXT kami ke SCI FI CITY themes a.k.a TRANSFORMER!!!























My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

OMG!!!! awin actually setkan hari ni 24 februari utk meeting 4 our team.. NETBALL USM!! sbb rasanya dah lama tak jumpa gurls2 ni smuaaa.. last jumpa on MILO !! aiyo0o0.. 4 month berlalu sudaaaa... lama kan.. so decide mmg nk plan utk tahun 2012 ni.. n secara kebetulannya jugak... USM akan buat SUKJAB (SUKAN ANTARA JABATAN)
awin terpaksa lantik smua ahli utk AJK awin 4 SUKJAB ni... habis2 semua dok merepek segala bagai la.. gosip la.. bla..blaa..bla.. mmg hapening ok!!! kat UVIEW tu.. dgr sora kami saja!!! meriahhh.. hahahaha.. kami telah mengabaikan sesiapa saja yang ada tika dn waktu itu... semua hav fun coz lama tak jumpa!!!


ni telah di oderkan oleh cik kasma kita.. tapi kna belasah oleh kami2 semua.. sorang ambik sikit... last sekali dia perabih nasi ibu dinie.. muahahaha..




yg nie puan awin oder ok... NASI GORENG CINA tpi melayu yang buat... hahaaha.. quite nice!!

jeng..jeng..jeng..
..
..
..
..

..
..
..
..

..
..
..
..

..
..
..
..
..

..
..
..
..
..


..
..
..
..
..
..
..


..
..
..
..
..
..
..



..
..
..
..
..
..
..



















TARAAAAAA... wahhhhh kawan2 celebrate my birthday n ibu dinie!!!!... tks gurlsss.. i loikeeeee... kek pun sodappppppp...


sangat terharu awin.. best2... nnti kita sambut lagi yer.. surprise lagi.. hehehe... i loikeee..







ASSALAMUALAIKUM..

PART 1
PART 2
PART 3

mood malas sebenarnya nk hapdate.. tpi kena jugak la... bukan senang oo0o0 nk habiskan part ke singapore ni.. adoiiii.. 1st time awin buat ber'episod' ni.. jom layannnn kisah selanjutnya bila kami menjejakkan kaki ke ANCIENT EGYPT.. ni kisah ala2 THE MUMMY laaa... dekat sini tak bnyk sgt tmpt yang menarik.. cuma yang menariknya kat sini depa punya indoor ROLLER COSTER.. ok.. kat dalam apa barang pun ampa tak blh bawa masuk ok.. semua kena simpan.. klu takda org pegang locker ada d sediakan.. tapi mahaiiii.. ada kot dlm $20 kot.. tak sure laaa.. tapi ampa try la p ushar.. ok utk ampa nk tau.. satu2nya tmpt ni ja ada surau utk solat.. so... tanya la kat org2 situ.. sbb suraunya sangatlah tersorok..
eh... hr tuh awin lupa la nk habaq... toilet depa ni.. semua takda ayaq ok!!!! tapi ampa jangan takut.. ampa blh pilih toilet paling hujung sekali.. sbb toilet tu ja akan ada ayaq... so tak pyh ampa dok bawa botol mineral susah2 nk usung.. :)





ternakpak bnda ni.. TREASURE HUNTERS.. ampa blh bygkan tak klu sebut jaaaa treasure hunts ni.. sure advanture kan.. hehe... moh awin citerrr...





kereta yang bakal kami naiki utk tresure hunters nya nnti... tgk tu.. cara depa pakai pun depa dah ambik mood.




haaaa... ni lagi satu nk habaq... pasai ayaq jugak ok... ampa jgn dok raplah jingga nk usung mineral berbotol2 ka.. ayaq berjug2 ka... sebab.. kat USS.. merata cerukkk akan ada dispenser ni.. ampa blh ambil free jaaaa.. so.. cukup la klu ampa ada 1 bekas atau beli ja bekas kat USS tu.. sbb botol2 depa cantik2!!!!



haaaaa... nmpk??? ramai??? ok!! kami tetap Q jugak... sbb bukan senang kan nak sampai sini..



anak dara dah stat dah dok garu sana garu sini... tapi mood ok!! langsung tak nangis!!



tukaq pulak.. mama pulak dukung, papa lak ambik gambar...


ok.. now.. we go 4 treasure hunters!!!!
hahahaha... tak adventure langsung!!!! just naik... ronda pelan2... tgk sana tgk sini...
tapi kira ok la... bg anak dara ni naik..



kami jumpa ulaq u!!!!



wahhhhhh... wang emas!!!! ka jongkong emas??? muahahaha...










ok.. habisss... kita p lain pulak... letih dan penat adventures bersama anak dara tadi.. kekekeke...





bila sampai je ke sesuatu themes tu.. depa akan buat suasana tu sebijik macam kat tmpt tu.. tgk tu.. CAIRO MARKET.. hehehe.. realnya punya rasa mcm kat sana.. ngn batu2 batanya..



naaaaaahhh... hambik kauuuu gila besaqqqqq...





nmpk tak tajuk awin??? apa yang mahai??? mesti semua tertanya kan... naaaa meh sini nk citer... d sebabkan kami dah kehausan!!! kami pun nk la beli ayaq.. tp dr mula awin dh nmpk bekas ni!!! kat transformer masa tu... masa tgk tu.. terus kata.. wahhhh cantik.. tingat la kat anak teruna tu... mesti suka kan.. p la tanya.. sekali dia kata.. $28.80... perghhhhh MAHAAAIIIII U!!!!! sbb klu duit mesia most to RM70.. just bottle yg ada kepala transformer!!
masa tu terus diam.. aishhh.. rugi duit!!
tapiiiiiiiiii... bila dah dok nmpk bnyk sgt.. mula laaa iman tak kuat... haishhh tak tahan aih.. awin kata kat papa... nak beli la.. then papa kata.. beli jer la dah nk beli..
huh!! ok.. confom beli... hahahaha..
dah beli.. dia akan boh ayaq.. ikut ayaq apa yg kita mau.. so awin pilih ice lemon tea... klu habis ayaq tu.. blh refill $2. duit mesia most to RM5.



beli mahai2... kena pos la dulu..



papa tlh mengantungkannyaaa.. hehe


dah last tu.. ternampak plak org ni... ok la.. snap sat.. then nantikan sambungan awin di themes LOST WORLD!! ada yang superb di sana.....



ASSALAMUALAIKUM...
tak hbs lg N3 singapore... tiba2 mencelah sekejap... hehe.. tak masuk rasa tak best lakk..
dgr tajuk pun blh tau kan... PAPA DAY!!

"semoga ALLAH berkati usia papa, d beri rahmatNYA, di beri hidayahNYA, d beri kesihatan yg smpurna.. tks to complete me n luv u much2!!!!"

awin plan nk kuar, tp sejak anak dara tu terlebih aktifnya.. memikirkan nk p mkn, akan jadi terbantut sebab ribut nnti kedai tu.. ermmm.. spoil ja.. hahaha... so awin rasa better masak ja kat rumah yang somting specel.. lain dr lain.. kan..kan.. kan... jimat pun jimat n lebih rasa kot.. sbb air tangan sorang is3 kan... hehehehe... betapa baiknyaaaaaa awin!! ecececehhh..

tak tau nk mask apa actualy.. p tesco.. just ambik2.. then macam terlintas, nak ada nasi coz papa p gym, so mmg lapaq thp dinosor... ermmm.. nk ada gak wetern..., ok!!! idea is coming!! ala2 kenny rogers pun best!!! tp resepi sndiri la kan... ehehe.. takpa.. janji sodappp..

moh la intaiiii apa yg awin masak.. simple but delicious!!!! papa said.. 'tgk la bini sapa yg masak' aisehhhhh kembang herot semua ada...



taraaaaaaa..... specel 4 u my dear monster...



mkn sampai lebam!!! sbb ayam dia big size!!!



tiba2 teringat kenangan2 bercinta kami dl.. ahakzzzz... gatai kan.. kami kenai tak lama sangat.. dlm 1thn ++ cmtu.. then decide utk merapatkan lagi silaturahim..


sweet like a candy!!! masa ni kat bukit tinggi.. pssttt.. masa ni awin gila kuruih sbb diet tak hingat duniaaa.. adoiiii jelessss tgk gambar sndiri.. bila laaa ,nk mula diet balik niiii... diet..oooo diet.. kembalikan la aura mu ituuuu!!!!




alololo... comey moment ni... u complete me my dear..
tiada yg lebih indah apabila org yg kita syg sudi berkongsi kasih dgn kita utk selamanya...




di antara awal perkenalan kami... sekejap jeee masa berlalu..

Hopefully all ur dream may come true.. i know u can do it better than that.. luv u!!!!!


ASSALAMUALAIKUM...

PART 1
PART 2

bersambung kita di episod yang ke-3... adoiiii bila mau habis ya pak?? hehehe... take time k.. panjang sangat klu nk buat 1 episod... mau cemuih nak baca nnti... dah macam kisah samarinda kan.. nantikan episod seterusnnyaaa.... hehehe.. OK.. JOM... kita sambung journey awin di USS..
kali ni smpai kami di THEME setersnya iaitu SCI FI CITY a.k.a TRANSFORMER..


Sampai ja kat sini u olls akan nampak.. TRANSFORMER THE RIDE. WAJIB utk ampa naik ok... tgk tajuk awin pun ampa dh blh agak.. mmg SUPERB!!! punya transformer ni... realllll ampa akan rasa dok berlawan ngn transformer2 ni semuaaa... awin ingat satu part tu... bila kami terjunam dari bangunan yang tinggi... hashoooo realnyaaa punya ampa akan rasa terjun bangunan ok!!! awin pejam mata.. nasib laaaa jatuh berkecaii,.. ahahaha.. en asben kata dia siap tepis lagi.. lawakkkk walhal lakonan semata.. siap ada aksi masuk dalam mulut naga ka apa ka... perghhhhh... sempoi2!!!!





habis dah naik tu semua... awin ternampak bnda ni... BATTLESTAR GALACTICA : HUMAN & CYLON
sapa yang rasa2 ada heart attack ka.. lemah tenaga ka... blh pengsan ka... d nasihati jangan la naikkkk... mmg gila2 punya gulingan di atas sana... awin mmg target nak naik.. apa jadi pun awin nak naikk... last2.. gelong sorang2... tpi seyes mmg lupa habis semua masalah time tu.. rasa mcm nk melambung kuar pun ada wei.. ngeriii... ngeri...



nmpk tu wait time 10 minutes... haaaaaa... setiap attractions akan ada wait time tu... so yg nie kkira ok la 10 minutes... depa yang kat sana tu semua kata... klu public ka... siap laaaa... sampai 1 jam nnti dok tunggu kat situ... takkan ampa tak mau naik kan??? mesti nak naik punya... mau tak mau... tunggu la jugak... haaaaa... dan di sini la sangat bergunanya EXPRESS PASS!!!





berani????



kedai jualan.. sebelum beli ampa semua kena tanya dl... HALAL ke tak.. kita p negara org kena beringat la selalu ok... bukan MALAYSIA..


bygkannnnnn,...



transformer bummble bee...





suasana ketika di SCI FI CITY..
semua pakat dok tangkap gambar sana sini...



apa nm klon ni pun enth lerrr...
gila tinggi...



anak dara ni.. sat dia jaga.. sat dia lena.. tp alhamdulillah... dia langsung tak meragam... mmg senang la kami meronda.. awin dah standby kipas utk dia..



ni pun entah klon apa...



aisya terpaksa tunggu.. sbb mama ngn papa rotate dok naik roler coster tu... shiankannnn... takpa.. yg pnting kita enjoy!!!

enshennnn!!!! aiyo0o0o.. klu ampa nk tau.. awin nk apdate part 3 ni ja mkn masa 2 hari.. ermmm.. d sebabkan kekengan masa yg tidak mengizinkan... ceeewahhh.. apa celop???

BERSAMBUNG.... nantikan kisah kami ke ANCIENT EGYPT lak..




Part 1

sesiapa yang tak tgk dari awal citer ni.. click ja kat part 1 tu... memudahkan u olls utk baca n jadikan panduan ok.. :)
bersambungnya kisah kali ni... sory la.. pada sesiapa yg ternanti2 citer ni.. awin bz sikit kat opis last week.. so meh nk sambung citer kaih....

perjalanan ke universal studios singapore.. hari kedua di JB, kami bangun seawal 7am.. sebenarnyaaaaaaa kami plan pukul 7 tu dah get ready ok utk brek1st!!! tp!!!!! apa sudah jadi??? papa sedaq2 dah pkl 7 ok!! mujur la bas kami 8.30am ke Singapore.. klu pkl 7??? hambikkkk kauuu!!! kena tinggal laaaaa.. alhamdulillah kan.... thank's GOD!!
So siap2 semua.. tak leh nk lambat2.. sebab tak brek1st lagi.. around pkl 8 cmtu kami dah turun utk cari mkn... d sebabkan kami tak sempat nk mkn kat situ kami tapau ja...nasi lemak 2 bungkus, pau 3 ketul, teh panas 1... k.. gerak ke tune hotel semula...

sambil relax2 tu.. kasi anak dara minum susu dl.. bg dia kenyang2 supaya tak meragam.. ok.. utk yang stay di JB, awin nasihatkan stay kat tune hotel ja.. takpun u olls cari la yg hotel tu ada menyediakan pakej transport ke singapore.. yang bas tu blh ambik u olls kat depan lobby hotel ok.. utk yg stay di tune hotel, mmg ada pakej transport ke USS terus.. blh booking on9, blh booking ketika check in nnti... (shuttle bus ke USS) servis ni memang utk return ok.. dont worry.. semua ni memudahkan u olls semua..


ok.. ni la kedai bas tu ok.. sebelah ngn pintu sevenE kat tune hotel tu.. kat depan kedai2 ni ada kusi utk relax2.. so.. perkhidmatan mmg terbaek...

ni tiket dia... awin beli masa check in hr tu.. awin ambil pukul 8,.30am dan balik pada pukul 9.30pm.. ok la kan.. ada masa panjang sangat kat singapore nti.. rondalah sampai lebam!!!

ok.. nak cerita sikit pengalaman ketika check out johor.. still ok.. takda masalah.. sbb kita malaysia ni tak bnyk ragam pun.. so korang tak pyh dok usung beg semua.. just bawa pasport jaaa.. tuh pun mesin imbas yang sahkan.. so kkorang dah settled... tp kat situ mmg jame.,. sbb berebut ngn org nk pergi kerja gamaknya,.,. semuanya berlari takut bas tu tinggal diaorg.. tp bas yang awin naik ni.. dia selagi tak cukup penumpang.. selagi tu la dia tak jalan.. jangan risau atau rushing ok..

dah habis part kat johor... now kat s'pore lakkk.. ok!!! attention utk para2 lelaki yang 'smoking'!! rokok tak d benarkan ok!! korang tak kan blh bawa masuk.. so abang yg driver tuh minta pada penumpang yang ada rokok, bg jer dekat dia.. biar dia pegang.. supaya tak kkan ada bnyk masalah.. sampai di imigresen singapore.. segala2 beg yang korang bawa.. korang kena bawa turun,.. even makanan sekalipun!!!! seeeee... betapa sshnya nk masuk sana.. awat kita mesia senang jaaaaaaa..... kat imigresen sesi bergambar mmg dilarang keras ok!!! jgn ampa dok gatai2 nk p snap plak!! satg ampa kena byr denda tak pasai.. bukan dalam RM,.. tapi SGD ok!!
lama jugak kat singapore check point tu.. yer la.. dah scan paspot.,. scan beg lak.. scan org lak.. ermmm... takpela.. pengalaman kat tmpt org kan...

ok noe.. here we go,.. dah mula nmpk bangunan2 di singapore... OMG!!! tmpt depa bersih ok!!! sangat disiplinnyaaa... teratur.. haiyaaaa.. kita ni bukan lah tak bersih.. tapi kurengggg.. hehehe... tapi singboard depa agak pening sikit.. macam bnyk yang shortfom.. so.. klu ROAD jadi RD. klu STREET jadi ST. hehehe.. gamaknyaaa laaa kan... agak jauh la perjalanan ke RESORT WORLD NI.. dan sepanjang perjalanan tu sempat jugak la ambik beberapa pic di singapore ni,..




ok!!!! nowwwww dah nmpk besar dannnn gahhhhhh di atas sana,.. RESORT WORLD SENTOSA di mana UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE tu terletak... hehehe.. jakun ok!!!

semangat ok!!! haishhhh gini la ropaaa klu org tak pernah sampaiii... yer laaa tempat rata2 semua rakyat mesia nk p kan...bohonglaaaa klu ampa kata ampa tak mau p!!!! CHEATED!!! masuk jaaa area parking resort world ni.. mmg skali lagi aku TERPEGUN!!! ok... tmptnyaaaaa sangatlahhhh tersusun, teratur, ,kemas dan bla..bla..blaa... tak tau nk habaq laaaa.. mmg ,disiplin gila depa ni.. punya terpegun lupa nk snap masa ni.. :(


see,... dah sampai anak dara ni lena lakkkkk.... tapiiiii...tapiiii... bila kami semua dah hingaq2 dalam bas tu nk turun,.. dia buka mataaaaa... hehe.. dia pun terpegun,.. bukan terpegun kan tmpt tu,. tapi terpegun tgk mak pak dia jakun sangatttt!!! hahahaha.... dah turun semua abg bas tu bgtau.. 'nanti pukul 9.30pm tunggu saya di sini jugak ok, klu sapa lambat, saya tingal'. naaaaa ambik hg... mau aku tercegat sblm 9.30pm lagi kot... tak pasaiiii tidor singapre la hangggg... =))

JENG...JENG..JENG...JENG...


Naik ja escalator tuuuu... pusing ja ke belakanggg.. naaaaaa... ampa akan nampak la bola besaq ni.. di mana acara wajib klu ampa mai USS ni utk tangkap dan posing segala bagai kat sini.. klu sapa2 tak tangkap tu konon maluuu... rugi mampuih la ampaaaa... kenangan ok!!!

ECECEEEEhhh... ,mummy awin pulakkkkk...
haishhhhh sampai jugak akhirnya ke sini,.. ALHAMDULILLAH..

kami tiba seawal jam 10.00 am.. USS pun open at 10am.. so.. mmg right timer laaaahhh... ni kaunter jual tiket.. tapi awin nasihatkan pada siapa yang nk p tu.. elok la beli on9 ok.. bukan sbb apa,. takut2 nti tiket takda!! dgrnya USS ni limit 1 hari utk kemasukkannya... dan klu tak u olls kena Q panjangggggg utk dptkan tiket tu... so awin dah tau.. awin beli 0n9 jer.. pada u olls yang tak tau.. meh (click sini utk beli tiket on9) awin beli on9 tiket ni.. klu u olls ada kedit kad maybank.. siap ada less lagi 15%.. so awin dapat la yang less tu.. utk pengetahuan korang.. USS ni ada lagi satu tiket yang di beri nama EXPRESS PASS. maksudnya... hehe.. klu korang nk tau, bila ada apa2 public holiday.. apa2 mainan korang akan Q sepanjang2nya!!!!! tapiiiiiii bila korang beli express pass ni... korang d beri keutamaan utk potong Q org lain ok!!!! tak pyh dok buang masa nk kena Q segala bagai... dan klu korang nak tau,... ada yang sampai kena Q 1jam 30 minit ok!!!! sanguppppp???? oh no!!!! so..pikir2lahhh dan rancanglah percutian anda sebaik mungkin!!

tinjau2lah jadual utk masuk ke USS!!!


awin dah beli on9, so awin just bawa apa yang di print kan tu and pergi ke GUEST SERVICES tunjukkan kertas yang d print tu... d sebabkan awin bayar pakai kedit kad.. so dia just minta kedit kad tu utk d sahkan byrnnya... apabila dah sah... dia akan bagi tiket masuk utk u olls!!!!




ni la tiket entrance ke USS... come!!!!! let's go!!!




tengokkk.... siap tunjuk lagi tiket papa nak masuk tu... ok ni pintu masuk USS ok.. besarrrrr haaaaaa... hambik kauuu... :))


masa kami sampai tu org tak berapa ramai sangat.. sbb yer la.. seawal pkl 10am tuuu... lagipun kami pergi takda apa2 public holiday langsunggg... senang la skit perjalanan tu.. lagipun mmg papa tak nak pergi time cuti sekolah ke.. atau public apa2.. dia kata.. dah tentu2 ++ mahal.. ++ lah orangnyaaa..


papa dah get ready tolak anak dara utk ke USS...


masuk jaaaa USS ni dah ternampak monorail ni kat atas kepala u olls...

ok.. bila dah entrance tu... jangan lupa utk ambil bnda alah ni ... STUDIO GUIDE.. supaya senang u olls nk tengok ada apa2 show yang korang tak patut lepaskan.. dan senang utk u olls tau d mana sebenarnya u olls berada... MAP ni mmg sangat berguna dan sesuai terutamanya utk org islam sebab tak semua restoran dalam USS ni HALAL ok!!! tgk MAP betui2.. klu halal dia akan ada lambang HALAL pada restoran tu.. tapi andai kata u olls termasuk juga, jgn risau sbb pelayan di sana akan beritahu jika ternampak ada org islam yang masuk...



ada 7 themes utk awin lawati... ermmm.. siap la kau kaki!!!! ,hahhaha..

ok.. next!!! pada semua2 yang ada anak kecil, bukan bb ok... klu bb korang kena baw stroller sendiri macam awin ni haaaa... klu ada kanak2 atau org tua, USS tu sangatlaahhhhh besarnyaaaa, kadang2 anak2 ni tak larat nk jalan siap minta dukung.. tp korang jgn risau.. singgah la di area bawah ni haaaa...


dia akan ada di depannnnn sekali sblm korang mula perjalanan... antara brg yang terdapat di garage ni... mcm kat bawah tu...


harga klu tak silap awin.. stroller budak yang single tu $15 kot.. korang darab la dgn duit kita ok..



tmpt2 teraawal yang kami lawati... jakun tu dah mai.. kepala tu merewang atas,, bawah, kiri, kanan semua ada... hahahahaha...

woodyyyyyyy antara yang 1st kami jumpaaaaa... utk perhatian u olls.. nk tangkap gambar ngn depa2 ni kena beratur ok!!!! bukan suka2 potong line org.. akan ada org yang jaga nnti... klu ampa mai sorang pun jangan risau, ada org akan tlg snapkan utk ampa... :)


lepas kami jumpa woody.... naaaaaaaaaaaaaaaa nala punya gondu!!! kata org penang laaaa.. PANDA!! tingat citer KUNG FU PANDA!!! bestttt kannnnn... cute jer watak diaaa...




apa la anak beranak ni dok sembang kannnn....



kat USS... mmg bnyk bnda yang u olls akan berhenti utk tangkap gambar... gila best!!! superb a... semua cantik2 plakkkk tuuuu... ok.. kami berjalan menuju ke arah HOLLYWOOD dulu... kat sini tak bnyk menarik sangat... ada 1 ja show kat HOLLYWOOD ni...


nmpk tu apa???? hehehehe... mcm pernah nmpk kannn awards niii... jgn jeles ok!!


kat HOLLYWOOD akan ada show ni.. klu kita kat mesia.. panggil KUGIRAN!! hahahahaha,...
handsome2 depaaaa niiii... tggk tuuu papa malu2 lakkkk nk p snap sekali!!!



pak polisi!!!



ok.,. ni la satu2nya show yang ada kat hollywood tu... ampa nmpk tak show times ,diaaaa... so make sure jgn terlepas ok!!


sekarang kami berada di NEW YORK THEMES!! tak dpt sampai sana betui2... dpt aura dia pun kira ok la kan!!!! hahhahaha...


papa pun nak jugakkkkkkkk...



ni la rupanyaaaaaa jalan kat NEW YORK kot erkkkkk... nk kata lelebih tak tau,.. sbb tak pernah sampai pun ,kot sana...





PESANANA RINGKAS UTK AMPA YANG NK P SANA... make sure ampa2 semua jangan terlepas utk masuk 1-1nya show kat new york ni iaitu LIGHTS CAMERA ACTION!! seyessss SUPERB!! kat sini depa nnti tunjuk macam mn depa berlakon klu watak utk berlakunya ribut taufan melanda... seyessss REALLLLLL weiiiii.. dgn sound effectnya, dgn actionnya... fuhhhhh.. mmg buat ampa tersenyum bila kuar...



nmpk tak org beratur panjang tu???? nampak??? hehehe... jgn terkejut ok... inilah realitinnya bila anda berada si USS!!! ahahahaha...
klu agak ngeri ngn benda2 ni semua.. beli la tiket express pass..


punya la terpegun tgk action diaaa... dah last nk kuar baru tingat nk snap.. so yg nie jer gambar diaaa...



klu nk lebih action.. meh tgk video ni...



kuar2 jer dari kitaorg tgk lights action tu... tiba2!!!!!! carli caplin ni mai gosok kepala papa... hahahahaha... seyessss awin pun terkejut ok!!!..
dah alang2 dia ada... kami pun snap la pic..


yg ni... cali caplin sndiri request utk snap ngn anak dara ni...
tp anak dara ni takda pasaaannn ok... hehehe



lepas tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... hahahaha... awin tak tau la apa nm klon ni!!!!! tp awin tau dia femessss... hambik kauuu... seksi + seksa kauuu... hehehe



memulakan balik journey kami d new york tak habis2 lagi.,.. snap sana.. snap sini... moh la tinjauuuu..



gila panjang kannnn??? aiyo0o0o penat aihhhh... hahaha.. bersambung laaaaa... cemuih dah ni..

nantikannnnnn... NEXT kami ke SCI FI CITY themes a.k.a TRANSFORMER!!!