Pages

Friday, February 17, 2012

::.. Finally we r here - Part 2 US S'pore ..::

Part 1

sesiapa yang tak tgk dari awal citer ni.. click ja kat part 1 tu... memudahkan u olls utk baca n jadikan panduan ok.. :)
bersambungnya kisah kali ni... sory la.. pada sesiapa yg ternanti2 citer ni.. awin bz sikit kat opis last week.. so meh nk sambung citer kaih....

perjalanan ke universal studios singapore.. hari kedua di JB, kami bangun seawal 7am.. sebenarnyaaaaaaa kami plan pukul 7 tu dah get ready ok utk brek1st!!! tp!!!!! apa sudah jadi??? papa sedaq2 dah pkl 7 ok!! mujur la bas kami 8.30am ke Singapore.. klu pkl 7??? hambikkkk kauuu!!! kena tinggal laaaaa.. alhamdulillah kan.... thank's GOD!!
So siap2 semua.. tak leh nk lambat2.. sebab tak brek1st lagi.. around pkl 8 cmtu kami dah turun utk cari mkn... d sebabkan kami tak sempat nk mkn kat situ kami tapau ja...nasi lemak 2 bungkus, pau 3 ketul, teh panas 1... k.. gerak ke tune hotel semula...

sambil relax2 tu.. kasi anak dara minum susu dl.. bg dia kenyang2 supaya tak meragam.. ok.. utk yang stay di JB, awin nasihatkan stay kat tune hotel ja.. takpun u olls cari la yg hotel tu ada menyediakan pakej transport ke singapore.. yang bas tu blh ambik u olls kat depan lobby hotel ok.. utk yg stay di tune hotel, mmg ada pakej transport ke USS terus.. blh booking on9, blh booking ketika check in nnti... (shuttle bus ke USS) servis ni memang utk return ok.. dont worry.. semua ni memudahkan u olls semua..


ok.. ni la kedai bas tu ok.. sebelah ngn pintu sevenE kat tune hotel tu.. kat depan kedai2 ni ada kusi utk relax2.. so.. perkhidmatan mmg terbaek...

ni tiket dia... awin beli masa check in hr tu.. awin ambil pukul 8,.30am dan balik pada pukul 9.30pm.. ok la kan.. ada masa panjang sangat kat singapore nti.. rondalah sampai lebam!!!

ok.. nak cerita sikit pengalaman ketika check out johor.. still ok.. takda masalah.. sbb kita malaysia ni tak bnyk ragam pun.. so korang tak pyh dok usung beg semua.. just bawa pasport jaaa.. tuh pun mesin imbas yang sahkan.. so kkorang dah settled... tp kat situ mmg jame.,. sbb berebut ngn org nk pergi kerja gamaknya,.,. semuanya berlari takut bas tu tinggal diaorg.. tp bas yang awin naik ni.. dia selagi tak cukup penumpang.. selagi tu la dia tak jalan.. jangan risau atau rushing ok..

dah habis part kat johor... now kat s'pore lakkk.. ok!!! attention utk para2 lelaki yang 'smoking'!! rokok tak d benarkan ok!! korang tak kan blh bawa masuk.. so abang yg driver tuh minta pada penumpang yang ada rokok, bg jer dekat dia.. biar dia pegang.. supaya tak kkan ada bnyk masalah.. sampai di imigresen singapore.. segala2 beg yang korang bawa.. korang kena bawa turun,.. even makanan sekalipun!!!! seeeee... betapa sshnya nk masuk sana.. awat kita mesia senang jaaaaaaa..... kat imigresen sesi bergambar mmg dilarang keras ok!!! jgn ampa dok gatai2 nk p snap plak!! satg ampa kena byr denda tak pasai.. bukan dalam RM,.. tapi SGD ok!!
lama jugak kat singapore check point tu.. yer la.. dah scan paspot.,. scan beg lak.. scan org lak.. ermmm... takpela.. pengalaman kat tmpt org kan...

ok noe.. here we go,.. dah mula nmpk bangunan2 di singapore... OMG!!! tmpt depa bersih ok!!! sangat disiplinnyaaa... teratur.. haiyaaaa.. kita ni bukan lah tak bersih.. tapi kurengggg.. hehehe... tapi singboard depa agak pening sikit.. macam bnyk yang shortfom.. so.. klu ROAD jadi RD. klu STREET jadi ST. hehehe.. gamaknyaaa laaa kan... agak jauh la perjalanan ke RESORT WORLD NI.. dan sepanjang perjalanan tu sempat jugak la ambik beberapa pic di singapore ni,..




ok!!!! nowwwww dah nmpk besar dannnn gahhhhhh di atas sana,.. RESORT WORLD SENTOSA di mana UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE tu terletak... hehehe.. jakun ok!!!

semangat ok!!! haishhhh gini la ropaaa klu org tak pernah sampaiii... yer laaa tempat rata2 semua rakyat mesia nk p kan...bohonglaaaa klu ampa kata ampa tak mau p!!!! CHEATED!!! masuk jaaa area parking resort world ni.. mmg skali lagi aku TERPEGUN!!! ok... tmptnyaaaaa sangatlahhhh tersusun, teratur, ,kemas dan bla..bla..blaa... tak tau nk habaq laaaa.. mmg ,disiplin gila depa ni.. punya terpegun lupa nk snap masa ni.. :(


see,... dah sampai anak dara ni lena lakkkkk.... tapiiiii...tapiiii... bila kami semua dah hingaq2 dalam bas tu nk turun,.. dia buka mataaaaa... hehe.. dia pun terpegun,.. bukan terpegun kan tmpt tu,. tapi terpegun tgk mak pak dia jakun sangatttt!!! hahahaha.... dah turun semua abg bas tu bgtau.. 'nanti pukul 9.30pm tunggu saya di sini jugak ok, klu sapa lambat, saya tingal'. naaaaa ambik hg... mau aku tercegat sblm 9.30pm lagi kot... tak pasaiiii tidor singapre la hangggg... =))

JENG...JENG..JENG...JENG...


Naik ja escalator tuuuu... pusing ja ke belakanggg.. naaaaaa... ampa akan nampak la bola besaq ni.. di mana acara wajib klu ampa mai USS ni utk tangkap dan posing segala bagai kat sini.. klu sapa2 tak tangkap tu konon maluuu... rugi mampuih la ampaaaa... kenangan ok!!!

ECECEEEEhhh... ,mummy awin pulakkkkk...
haishhhhh sampai jugak akhirnya ke sini,.. ALHAMDULILLAH..

kami tiba seawal jam 10.00 am.. USS pun open at 10am.. so.. mmg right timer laaaahhh... ni kaunter jual tiket.. tapi awin nasihatkan pada siapa yang nk p tu.. elok la beli on9 ok.. bukan sbb apa,. takut2 nti tiket takda!! dgrnya USS ni limit 1 hari utk kemasukkannya... dan klu tak u olls kena Q panjangggggg utk dptkan tiket tu... so awin dah tau.. awin beli 0n9 jer.. pada u olls yang tak tau.. meh (click sini utk beli tiket on9) awin beli on9 tiket ni.. klu u olls ada kedit kad maybank.. siap ada less lagi 15%.. so awin dapat la yang less tu.. utk pengetahuan korang.. USS ni ada lagi satu tiket yang di beri nama EXPRESS PASS. maksudnya... hehe.. klu korang nk tau, bila ada apa2 public holiday.. apa2 mainan korang akan Q sepanjang2nya!!!!! tapiiiiiii bila korang beli express pass ni... korang d beri keutamaan utk potong Q org lain ok!!!! tak pyh dok buang masa nk kena Q segala bagai... dan klu korang nak tau,... ada yang sampai kena Q 1jam 30 minit ok!!!! sanguppppp???? oh no!!!! so..pikir2lahhh dan rancanglah percutian anda sebaik mungkin!!

tinjau2lah jadual utk masuk ke USS!!!


awin dah beli on9, so awin just bawa apa yang di print kan tu and pergi ke GUEST SERVICES tunjukkan kertas yang d print tu... d sebabkan awin bayar pakai kedit kad.. so dia just minta kedit kad tu utk d sahkan byrnnya... apabila dah sah... dia akan bagi tiket masuk utk u olls!!!!




ni la tiket entrance ke USS... come!!!!! let's go!!!




tengokkk.... siap tunjuk lagi tiket papa nak masuk tu... ok ni pintu masuk USS ok.. besarrrrr haaaaaa... hambik kauuu... :))


masa kami sampai tu org tak berapa ramai sangat.. sbb yer la.. seawal pkl 10am tuuu... lagipun kami pergi takda apa2 public holiday langsunggg... senang la skit perjalanan tu.. lagipun mmg papa tak nak pergi time cuti sekolah ke.. atau public apa2.. dia kata.. dah tentu2 ++ mahal.. ++ lah orangnyaaa..


papa dah get ready tolak anak dara utk ke USS...


masuk jaaaa USS ni dah ternampak monorail ni kat atas kepala u olls...

ok.. bila dah entrance tu... jangan lupa utk ambil bnda alah ni ... STUDIO GUIDE.. supaya senang u olls nk tengok ada apa2 show yang korang tak patut lepaskan.. dan senang utk u olls tau d mana sebenarnya u olls berada... MAP ni mmg sangat berguna dan sesuai terutamanya utk org islam sebab tak semua restoran dalam USS ni HALAL ok!!! tgk MAP betui2.. klu halal dia akan ada lambang HALAL pada restoran tu.. tapi andai kata u olls termasuk juga, jgn risau sbb pelayan di sana akan beritahu jika ternampak ada org islam yang masuk...



ada 7 themes utk awin lawati... ermmm.. siap la kau kaki!!!! ,hahhaha..

ok.. next!!! pada semua2 yang ada anak kecil, bukan bb ok... klu bb korang kena baw stroller sendiri macam awin ni haaaa... klu ada kanak2 atau org tua, USS tu sangatlaahhhhh besarnyaaaa, kadang2 anak2 ni tak larat nk jalan siap minta dukung.. tp korang jgn risau.. singgah la di area bawah ni haaaa...


dia akan ada di depannnnn sekali sblm korang mula perjalanan... antara brg yang terdapat di garage ni... mcm kat bawah tu...


harga klu tak silap awin.. stroller budak yang single tu $15 kot.. korang darab la dgn duit kita ok..



tmpt2 teraawal yang kami lawati... jakun tu dah mai.. kepala tu merewang atas,, bawah, kiri, kanan semua ada... hahahahaha...

woodyyyyyyy antara yang 1st kami jumpaaaaa... utk perhatian u olls.. nk tangkap gambar ngn depa2 ni kena beratur ok!!!! bukan suka2 potong line org.. akan ada org yang jaga nnti... klu ampa mai sorang pun jangan risau, ada org akan tlg snapkan utk ampa... :)


lepas kami jumpa woody.... naaaaaaaaaaaaaaaa nala punya gondu!!! kata org penang laaaa.. PANDA!! tingat citer KUNG FU PANDA!!! bestttt kannnnn... cute jer watak diaaa...




apa la anak beranak ni dok sembang kannnn....



kat USS... mmg bnyk bnda yang u olls akan berhenti utk tangkap gambar... gila best!!! superb a... semua cantik2 plakkkk tuuuu... ok.. kami berjalan menuju ke arah HOLLYWOOD dulu... kat sini tak bnyk menarik sangat... ada 1 ja show kat HOLLYWOOD ni...


nmpk tu apa???? hehehehe... mcm pernah nmpk kannn awards niii... jgn jeles ok!!


kat HOLLYWOOD akan ada show ni.. klu kita kat mesia.. panggil KUGIRAN!! hahahahaha,...
handsome2 depaaaa niiii... tggk tuuu papa malu2 lakkkk nk p snap sekali!!!



pak polisi!!!



ok.,. ni la satu2nya show yang ada kat hollywood tu... ampa nmpk tak show times ,diaaaa... so make sure jgn terlepas ok!!


sekarang kami berada di NEW YORK THEMES!! tak dpt sampai sana betui2... dpt aura dia pun kira ok la kan!!!! hahhahaha...


papa pun nak jugakkkkkkkk...



ni la rupanyaaaaaa jalan kat NEW YORK kot erkkkkk... nk kata lelebih tak tau,.. sbb tak pernah sampai pun ,kot sana...





PESANANA RINGKAS UTK AMPA YANG NK P SANA... make sure ampa2 semua jangan terlepas utk masuk 1-1nya show kat new york ni iaitu LIGHTS CAMERA ACTION!! seyessss SUPERB!! kat sini depa nnti tunjuk macam mn depa berlakon klu watak utk berlakunya ribut taufan melanda... seyessss REALLLLLL weiiiii.. dgn sound effectnya, dgn actionnya... fuhhhhh.. mmg buat ampa tersenyum bila kuar...



nmpk tak org beratur panjang tu???? nampak??? hehehe... jgn terkejut ok... inilah realitinnya bila anda berada si USS!!! ahahahaha...
klu agak ngeri ngn benda2 ni semua.. beli la tiket express pass..


punya la terpegun tgk action diaaa... dah last nk kuar baru tingat nk snap.. so yg nie jer gambar diaaa...



klu nk lebih action.. meh tgk video ni...



kuar2 jer dari kitaorg tgk lights action tu... tiba2!!!!!! carli caplin ni mai gosok kepala papa... hahahahaha... seyessss awin pun terkejut ok!!!..
dah alang2 dia ada... kami pun snap la pic..


yg ni... cali caplin sndiri request utk snap ngn anak dara ni...
tp anak dara ni takda pasaaannn ok... hehehe



lepas tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... hahahaha... awin tak tau la apa nm klon ni!!!!! tp awin tau dia femessss... hambik kauuu... seksi + seksa kauuu... hehehe



memulakan balik journey kami d new york tak habis2 lagi.,.. snap sana.. snap sini... moh la tinjauuuu..



gila panjang kannnn??? aiyo0o0o penat aihhhh... hahaha.. bersambung laaaaa... cemuih dah ni..

nantikannnnnn... NEXT kami ke SCI FI CITY themes a.k.a TRANSFORMER!!!























0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

Part 1

sesiapa yang tak tgk dari awal citer ni.. click ja kat part 1 tu... memudahkan u olls utk baca n jadikan panduan ok.. :)
bersambungnya kisah kali ni... sory la.. pada sesiapa yg ternanti2 citer ni.. awin bz sikit kat opis last week.. so meh nk sambung citer kaih....

perjalanan ke universal studios singapore.. hari kedua di JB, kami bangun seawal 7am.. sebenarnyaaaaaaa kami plan pukul 7 tu dah get ready ok utk brek1st!!! tp!!!!! apa sudah jadi??? papa sedaq2 dah pkl 7 ok!! mujur la bas kami 8.30am ke Singapore.. klu pkl 7??? hambikkkk kauuu!!! kena tinggal laaaaa.. alhamdulillah kan.... thank's GOD!!
So siap2 semua.. tak leh nk lambat2.. sebab tak brek1st lagi.. around pkl 8 cmtu kami dah turun utk cari mkn... d sebabkan kami tak sempat nk mkn kat situ kami tapau ja...nasi lemak 2 bungkus, pau 3 ketul, teh panas 1... k.. gerak ke tune hotel semula...

sambil relax2 tu.. kasi anak dara minum susu dl.. bg dia kenyang2 supaya tak meragam.. ok.. utk yang stay di JB, awin nasihatkan stay kat tune hotel ja.. takpun u olls cari la yg hotel tu ada menyediakan pakej transport ke singapore.. yang bas tu blh ambik u olls kat depan lobby hotel ok.. utk yg stay di tune hotel, mmg ada pakej transport ke USS terus.. blh booking on9, blh booking ketika check in nnti... (shuttle bus ke USS) servis ni memang utk return ok.. dont worry.. semua ni memudahkan u olls semua..


ok.. ni la kedai bas tu ok.. sebelah ngn pintu sevenE kat tune hotel tu.. kat depan kedai2 ni ada kusi utk relax2.. so.. perkhidmatan mmg terbaek...

ni tiket dia... awin beli masa check in hr tu.. awin ambil pukul 8,.30am dan balik pada pukul 9.30pm.. ok la kan.. ada masa panjang sangat kat singapore nti.. rondalah sampai lebam!!!

ok.. nak cerita sikit pengalaman ketika check out johor.. still ok.. takda masalah.. sbb kita malaysia ni tak bnyk ragam pun.. so korang tak pyh dok usung beg semua.. just bawa pasport jaaa.. tuh pun mesin imbas yang sahkan.. so kkorang dah settled... tp kat situ mmg jame.,. sbb berebut ngn org nk pergi kerja gamaknya,.,. semuanya berlari takut bas tu tinggal diaorg.. tp bas yang awin naik ni.. dia selagi tak cukup penumpang.. selagi tu la dia tak jalan.. jangan risau atau rushing ok..

dah habis part kat johor... now kat s'pore lakkk.. ok!!! attention utk para2 lelaki yang 'smoking'!! rokok tak d benarkan ok!! korang tak kan blh bawa masuk.. so abang yg driver tuh minta pada penumpang yang ada rokok, bg jer dekat dia.. biar dia pegang.. supaya tak kkan ada bnyk masalah.. sampai di imigresen singapore.. segala2 beg yang korang bawa.. korang kena bawa turun,.. even makanan sekalipun!!!! seeeee... betapa sshnya nk masuk sana.. awat kita mesia senang jaaaaaaa..... kat imigresen sesi bergambar mmg dilarang keras ok!!! jgn ampa dok gatai2 nk p snap plak!! satg ampa kena byr denda tak pasai.. bukan dalam RM,.. tapi SGD ok!!
lama jugak kat singapore check point tu.. yer la.. dah scan paspot.,. scan beg lak.. scan org lak.. ermmm... takpela.. pengalaman kat tmpt org kan...

ok noe.. here we go,.. dah mula nmpk bangunan2 di singapore... OMG!!! tmpt depa bersih ok!!! sangat disiplinnyaaa... teratur.. haiyaaaa.. kita ni bukan lah tak bersih.. tapi kurengggg.. hehehe... tapi singboard depa agak pening sikit.. macam bnyk yang shortfom.. so.. klu ROAD jadi RD. klu STREET jadi ST. hehehe.. gamaknyaaa laaa kan... agak jauh la perjalanan ke RESORT WORLD NI.. dan sepanjang perjalanan tu sempat jugak la ambik beberapa pic di singapore ni,..




ok!!!! nowwwww dah nmpk besar dannnn gahhhhhh di atas sana,.. RESORT WORLD SENTOSA di mana UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE tu terletak... hehehe.. jakun ok!!!

semangat ok!!! haishhhh gini la ropaaa klu org tak pernah sampaiii... yer laaa tempat rata2 semua rakyat mesia nk p kan...bohonglaaaa klu ampa kata ampa tak mau p!!!! CHEATED!!! masuk jaaa area parking resort world ni.. mmg skali lagi aku TERPEGUN!!! ok... tmptnyaaaaa sangatlahhhh tersusun, teratur, ,kemas dan bla..bla..blaa... tak tau nk habaq laaaa.. mmg ,disiplin gila depa ni.. punya terpegun lupa nk snap masa ni.. :(


see,... dah sampai anak dara ni lena lakkkkk.... tapiiiii...tapiiii... bila kami semua dah hingaq2 dalam bas tu nk turun,.. dia buka mataaaaa... hehe.. dia pun terpegun,.. bukan terpegun kan tmpt tu,. tapi terpegun tgk mak pak dia jakun sangatttt!!! hahahaha.... dah turun semua abg bas tu bgtau.. 'nanti pukul 9.30pm tunggu saya di sini jugak ok, klu sapa lambat, saya tingal'. naaaaa ambik hg... mau aku tercegat sblm 9.30pm lagi kot... tak pasaiiii tidor singapre la hangggg... =))

JENG...JENG..JENG...JENG...


Naik ja escalator tuuuu... pusing ja ke belakanggg.. naaaaaa... ampa akan nampak la bola besaq ni.. di mana acara wajib klu ampa mai USS ni utk tangkap dan posing segala bagai kat sini.. klu sapa2 tak tangkap tu konon maluuu... rugi mampuih la ampaaaa... kenangan ok!!!

ECECEEEEhhh... ,mummy awin pulakkkkk...
haishhhhh sampai jugak akhirnya ke sini,.. ALHAMDULILLAH..

kami tiba seawal jam 10.00 am.. USS pun open at 10am.. so.. mmg right timer laaaahhh... ni kaunter jual tiket.. tapi awin nasihatkan pada siapa yang nk p tu.. elok la beli on9 ok.. bukan sbb apa,. takut2 nti tiket takda!! dgrnya USS ni limit 1 hari utk kemasukkannya... dan klu tak u olls kena Q panjangggggg utk dptkan tiket tu... so awin dah tau.. awin beli 0n9 jer.. pada u olls yang tak tau.. meh (click sini utk beli tiket on9) awin beli on9 tiket ni.. klu u olls ada kedit kad maybank.. siap ada less lagi 15%.. so awin dapat la yang less tu.. utk pengetahuan korang.. USS ni ada lagi satu tiket yang di beri nama EXPRESS PASS. maksudnya... hehe.. klu korang nk tau, bila ada apa2 public holiday.. apa2 mainan korang akan Q sepanjang2nya!!!!! tapiiiiiii bila korang beli express pass ni... korang d beri keutamaan utk potong Q org lain ok!!!! tak pyh dok buang masa nk kena Q segala bagai... dan klu korang nak tau,... ada yang sampai kena Q 1jam 30 minit ok!!!! sanguppppp???? oh no!!!! so..pikir2lahhh dan rancanglah percutian anda sebaik mungkin!!

tinjau2lah jadual utk masuk ke USS!!!


awin dah beli on9, so awin just bawa apa yang di print kan tu and pergi ke GUEST SERVICES tunjukkan kertas yang d print tu... d sebabkan awin bayar pakai kedit kad.. so dia just minta kedit kad tu utk d sahkan byrnnya... apabila dah sah... dia akan bagi tiket masuk utk u olls!!!!




ni la tiket entrance ke USS... come!!!!! let's go!!!




tengokkk.... siap tunjuk lagi tiket papa nak masuk tu... ok ni pintu masuk USS ok.. besarrrrr haaaaaa... hambik kauuu... :))


masa kami sampai tu org tak berapa ramai sangat.. sbb yer la.. seawal pkl 10am tuuu... lagipun kami pergi takda apa2 public holiday langsunggg... senang la skit perjalanan tu.. lagipun mmg papa tak nak pergi time cuti sekolah ke.. atau public apa2.. dia kata.. dah tentu2 ++ mahal.. ++ lah orangnyaaa..


papa dah get ready tolak anak dara utk ke USS...


masuk jaaaa USS ni dah ternampak monorail ni kat atas kepala u olls...

ok.. bila dah entrance tu... jangan lupa utk ambil bnda alah ni ... STUDIO GUIDE.. supaya senang u olls nk tengok ada apa2 show yang korang tak patut lepaskan.. dan senang utk u olls tau d mana sebenarnya u olls berada... MAP ni mmg sangat berguna dan sesuai terutamanya utk org islam sebab tak semua restoran dalam USS ni HALAL ok!!! tgk MAP betui2.. klu halal dia akan ada lambang HALAL pada restoran tu.. tapi andai kata u olls termasuk juga, jgn risau sbb pelayan di sana akan beritahu jika ternampak ada org islam yang masuk...



ada 7 themes utk awin lawati... ermmm.. siap la kau kaki!!!! ,hahhaha..

ok.. next!!! pada semua2 yang ada anak kecil, bukan bb ok... klu bb korang kena baw stroller sendiri macam awin ni haaaa... klu ada kanak2 atau org tua, USS tu sangatlaahhhhh besarnyaaaa, kadang2 anak2 ni tak larat nk jalan siap minta dukung.. tp korang jgn risau.. singgah la di area bawah ni haaaa...


dia akan ada di depannnnn sekali sblm korang mula perjalanan... antara brg yang terdapat di garage ni... mcm kat bawah tu...


harga klu tak silap awin.. stroller budak yang single tu $15 kot.. korang darab la dgn duit kita ok..



tmpt2 teraawal yang kami lawati... jakun tu dah mai.. kepala tu merewang atas,, bawah, kiri, kanan semua ada... hahahahaha...

woodyyyyyyy antara yang 1st kami jumpaaaaa... utk perhatian u olls.. nk tangkap gambar ngn depa2 ni kena beratur ok!!!! bukan suka2 potong line org.. akan ada org yang jaga nnti... klu ampa mai sorang pun jangan risau, ada org akan tlg snapkan utk ampa... :)


lepas kami jumpa woody.... naaaaaaaaaaaaaaaa nala punya gondu!!! kata org penang laaaa.. PANDA!! tingat citer KUNG FU PANDA!!! bestttt kannnnn... cute jer watak diaaa...




apa la anak beranak ni dok sembang kannnn....



kat USS... mmg bnyk bnda yang u olls akan berhenti utk tangkap gambar... gila best!!! superb a... semua cantik2 plakkkk tuuuu... ok.. kami berjalan menuju ke arah HOLLYWOOD dulu... kat sini tak bnyk menarik sangat... ada 1 ja show kat HOLLYWOOD ni...


nmpk tu apa???? hehehehe... mcm pernah nmpk kannn awards niii... jgn jeles ok!!


kat HOLLYWOOD akan ada show ni.. klu kita kat mesia.. panggil KUGIRAN!! hahahahaha,...
handsome2 depaaaa niiii... tggk tuuu papa malu2 lakkkk nk p snap sekali!!!



pak polisi!!!



ok.,. ni la satu2nya show yang ada kat hollywood tu... ampa nmpk tak show times ,diaaaa... so make sure jgn terlepas ok!!


sekarang kami berada di NEW YORK THEMES!! tak dpt sampai sana betui2... dpt aura dia pun kira ok la kan!!!! hahhahaha...


papa pun nak jugakkkkkkkk...



ni la rupanyaaaaaa jalan kat NEW YORK kot erkkkkk... nk kata lelebih tak tau,.. sbb tak pernah sampai pun ,kot sana...





PESANANA RINGKAS UTK AMPA YANG NK P SANA... make sure ampa2 semua jangan terlepas utk masuk 1-1nya show kat new york ni iaitu LIGHTS CAMERA ACTION!! seyessss SUPERB!! kat sini depa nnti tunjuk macam mn depa berlakon klu watak utk berlakunya ribut taufan melanda... seyessss REALLLLLL weiiiii.. dgn sound effectnya, dgn actionnya... fuhhhhh.. mmg buat ampa tersenyum bila kuar...



nmpk tak org beratur panjang tu???? nampak??? hehehe... jgn terkejut ok... inilah realitinnya bila anda berada si USS!!! ahahahaha...
klu agak ngeri ngn benda2 ni semua.. beli la tiket express pass..


punya la terpegun tgk action diaaa... dah last nk kuar baru tingat nk snap.. so yg nie jer gambar diaaa...



klu nk lebih action.. meh tgk video ni...



kuar2 jer dari kitaorg tgk lights action tu... tiba2!!!!!! carli caplin ni mai gosok kepala papa... hahahahaha... seyessss awin pun terkejut ok!!!..
dah alang2 dia ada... kami pun snap la pic..


yg ni... cali caplin sndiri request utk snap ngn anak dara ni...
tp anak dara ni takda pasaaannn ok... hehehe



lepas tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... hahahaha... awin tak tau la apa nm klon ni!!!!! tp awin tau dia femessss... hambik kauuu... seksi + seksa kauuu... hehehe



memulakan balik journey kami d new york tak habis2 lagi.,.. snap sana.. snap sini... moh la tinjauuuu..



gila panjang kannnn??? aiyo0o0o penat aihhhh... hahaha.. bersambung laaaaa... cemuih dah ni..

nantikannnnnn... NEXT kami ke SCI FI CITY themes a.k.a TRANSFORMER!!!























0 comments:

Post a Comment

said