Pages

Wednesday, February 15, 2012

::.. Bermulanya percutian hebat- Part 1 US S'pore ..::


ASSALAMUALAIKUM..

terpikir bnyk kali gak nk buat N3 ni... utk kawan2 jugak.. sebab ramai yang tanya mcm mn pengalaman ke singapore... .. sbb N3 kali ni conpom akan ada episod.. awin takkan boleh habiskan nk corat coret tak tau la nk kata ada berapa episod ni... hehe.. eh.eh.. apa ni tiba2 lak ada episod ni.. ingat tak n3 terakhir awin berkenaan MY DAY.. awin ada mention tntg nk pergi bercuti yang d sponsor penuh oleh en hasben.. kan..kan.. haaaa... nidiaaa nk citer.. kami sebenarnya hendak ke UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE.. wow!!! bestttnyaaa.. mmg hitung hari jer laaa.. awin d amanatkan oleh en hasben membuat segala tempahan semua.. so awin 1st2 dah buat tempahan flight dulu.. awin dah booking dari bulan 1 lagi.. bukan apa.. dapat murah ok!!! bajet!! hehehe.. so awin ambik flight PENANG-JOHOR. sbb apa JOHOR?? bukan SINGAPORE?? mai sini nk habaq... JOHOR murah ok.. berbanding SINGAPORE... dok hotel ja riban2.. gilosss.. huk.huk.huk.. so awin ambik pakej air asia go.. booking flight sekali dgn hotel.. murah laa jugak..



papa lan...


mummy awin..


anak dara aisya..


bekalan untuk ke universal studios singapore..



kitaorg kuar rumah seawal 7am.. sbbnya nk brek1st dl.. tak tau nk p mkn mana.. at last p la dok kat mcd rumah awin ni.. so cargas2 semua.. pkl 7.40am cmtuh dah gerak p epot dah.. nk kena check in pkl 8.00am cmtu.. awin dah check in sendiri sebenarnya.. so dah print semua.. cuma settled kan beg saja.. klu tak.. u olls kena pay RM10 setiap sorang ok.. so.. buatlah sndiri.. sep!! kitaorg mmg plan tak nak bawa beg bnyk.. cukup utk 2 beg sandang saja.. supaya senang, awin galas satu.. papa lan satu.. simple jer...

yaaaa... dah nmpk kapal terbang... so ini kali pertama aisya gurl naik flight.. tapi dia bknnya tau apa pun.. yg pasti dia tak reti dok diam ok!! penat mama ngn papa dok layan aisya.. cer tgk tu gamba dia... mmg tak diam.. ada ja tangan dia meraba merata... haish.!!




tgk tu... nk tangkap gambar dia ngn mama pun ssh!! tak diammm walau sesaat..

perjalanan dari penang ke johor tak mkn masa yang lama.. sekitar 1jam sahaja.. satkan.. bygkan klu nek keta??? most 12hour ok!! sakit pingang sait segala segi... so kami depart 8.55am.. arrive at senai epot around10.00am cmtuh... moralnya awin ni tak tau apa pasai johor ni.. ni la 1st time awin ke sana.. dan kami decide utk long ranger.. haahaha.. kami naik turun bas awam.. so pada sapa2 yang nk p.. nk long ranger.. meh awin nk citer apa nak naik..



sampai je kat senai epot.. terus pergi ke kaunter shuttle bus. ( click sini ni link diaaa shuttle bus).. jgn risau akan ada signboard nnti.. so blh follow ja.. so beli tiket RM8 ke bandaraya.. kami naik jam 10.30am punya.. bas ni ekspress.. dia tak ambik penumpang lain dah selain yang naik dari epot senai. boleh nak naik teksi tapi mahai.. sekitar RM50. so kami tak tergesa sangat.. sbb check in hotel jam 2pm.. so blh la relax dulu lunch di bandaraya..




sampai ke bandaraya terus masuk ke CITY SQUARE..



ronda2 dulu sekitar city square... tgk ragam org johor lak.. sebenarnya bila masuk negeri depa.. rasa dah mcm kat singapore sbb org singapore mmg bnyk yg masuk johor utk shping.. depa kata.. johor lagi murah banding singapore... awin setuju!!!


anak dara pun dah keletihan... mujur la awin bawa stroller... klu tak jenuh la kami dok berdukung anak dara ni.. sian dia.. sakit badan nti..so ada stroller dia pun selesa kan.. walau perjalanan kami guna pengangkutan awam.. so itu bukan alasannya...


kitaorg lunch dekat food junction CITY SQUARE jer.. dah tak tau mana nk tuju...



1st tgk ayaq ni dah tergoda.. nama dia klu tak silap jelly longan kot.. harga RM3.50



yg nie.. milik en hasben.. dia tergoda tgk es kacang ni.. harga dia agak mahal.. RM5.00

habis kitaorg makan semua.. awin pun decide nk terus je ke tune hotel.. so dari bandaraya kitaorg ambik teksi ke sana.. dekat dengan area danga bay... tambang RM10.. kira ok laaa..
sbb hntr sampai ke depan pintu hotel terus..

sampai kat hotel around 1.30pm.. so p tanya jugak la kot2 blh check in dah kan.. so mamat kaunter kata.. boleh.. terus check in lah.. badan pun dah lunyai ni... naik turun flight dan bas..


tapi sempat lagi snap suasana bilik tune hotel..


ni la bilik kami.. bilik dia kecil jaaa...

kami semua letih.. so rest2 dulu.. tidur dl.. ahahahaha... yapeda!!!... then bangun semabhyang semua.. baru perut rasa lapaq semua.. so.. awin mengitai dari tirai kamar.. ternampak la kedai ni... haaaaaa sapa pernah tgk JALAN2 CARI MAKAN msti ingat tmpt ni... so hajat utk mkn kat SEKINCHAN IKAN BAKAQ terlaksana di johor...

meh kita post2 manja dulu sblm nk mkn..


klu tingin nk mkn sekinchan ni.. dia betul2 depan tune hotel danga bay..
kat sini semuanya bakaq ok.. goreng2 takda.. so p pilih ikan.. p pilih sayur.. semuanya bakaq ok!!
macam2 ikan ada kat sana.. pilih ja.. mmg berpinau mata nk pilih.. so jgn ikut nafsu tapi ikut iman.. hahahaha..



ni la menu utk kami petang tu.. lepas dari mkn2 semua tu.. kami ambik teksi dan pergi kebandaraya semula.. sbb katanya ada pasar karat kat area city square tuh dari jam 9.00 pm- 3.00am ok!!!.. seyessss mmg panjang gilaaaa.. tp menarik la sbb lain dari uptown2 semua tu.. siap ada live band lagi... nnti la awin upload gambar k..

ok.. kita bersambung ke next episod... nantikan!!!





0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


ASSALAMUALAIKUM..

terpikir bnyk kali gak nk buat N3 ni... utk kawan2 jugak.. sebab ramai yang tanya mcm mn pengalaman ke singapore... .. sbb N3 kali ni conpom akan ada episod.. awin takkan boleh habiskan nk corat coret tak tau la nk kata ada berapa episod ni... hehe.. eh.eh.. apa ni tiba2 lak ada episod ni.. ingat tak n3 terakhir awin berkenaan MY DAY.. awin ada mention tntg nk pergi bercuti yang d sponsor penuh oleh en hasben.. kan..kan.. haaaa... nidiaaa nk citer.. kami sebenarnya hendak ke UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE.. wow!!! bestttnyaaa.. mmg hitung hari jer laaa.. awin d amanatkan oleh en hasben membuat segala tempahan semua.. so awin 1st2 dah buat tempahan flight dulu.. awin dah booking dari bulan 1 lagi.. bukan apa.. dapat murah ok!!! bajet!! hehehe.. so awin ambik flight PENANG-JOHOR. sbb apa JOHOR?? bukan SINGAPORE?? mai sini nk habaq... JOHOR murah ok.. berbanding SINGAPORE... dok hotel ja riban2.. gilosss.. huk.huk.huk.. so awin ambik pakej air asia go.. booking flight sekali dgn hotel.. murah laa jugak..



papa lan...


mummy awin..


anak dara aisya..


bekalan untuk ke universal studios singapore..



kitaorg kuar rumah seawal 7am.. sbbnya nk brek1st dl.. tak tau nk p mkn mana.. at last p la dok kat mcd rumah awin ni.. so cargas2 semua.. pkl 7.40am cmtuh dah gerak p epot dah.. nk kena check in pkl 8.00am cmtu.. awin dah check in sendiri sebenarnya.. so dah print semua.. cuma settled kan beg saja.. klu tak.. u olls kena pay RM10 setiap sorang ok.. so.. buatlah sndiri.. sep!! kitaorg mmg plan tak nak bawa beg bnyk.. cukup utk 2 beg sandang saja.. supaya senang, awin galas satu.. papa lan satu.. simple jer...

yaaaa... dah nmpk kapal terbang... so ini kali pertama aisya gurl naik flight.. tapi dia bknnya tau apa pun.. yg pasti dia tak reti dok diam ok!! penat mama ngn papa dok layan aisya.. cer tgk tu gamba dia... mmg tak diam.. ada ja tangan dia meraba merata... haish.!!




tgk tu... nk tangkap gambar dia ngn mama pun ssh!! tak diammm walau sesaat..

perjalanan dari penang ke johor tak mkn masa yang lama.. sekitar 1jam sahaja.. satkan.. bygkan klu nek keta??? most 12hour ok!! sakit pingang sait segala segi... so kami depart 8.55am.. arrive at senai epot around10.00am cmtuh... moralnya awin ni tak tau apa pasai johor ni.. ni la 1st time awin ke sana.. dan kami decide utk long ranger.. haahaha.. kami naik turun bas awam.. so pada sapa2 yang nk p.. nk long ranger.. meh awin nk citer apa nak naik..



sampai je kat senai epot.. terus pergi ke kaunter shuttle bus. ( click sini ni link diaaa shuttle bus).. jgn risau akan ada signboard nnti.. so blh follow ja.. so beli tiket RM8 ke bandaraya.. kami naik jam 10.30am punya.. bas ni ekspress.. dia tak ambik penumpang lain dah selain yang naik dari epot senai. boleh nak naik teksi tapi mahai.. sekitar RM50. so kami tak tergesa sangat.. sbb check in hotel jam 2pm.. so blh la relax dulu lunch di bandaraya..




sampai ke bandaraya terus masuk ke CITY SQUARE..



ronda2 dulu sekitar city square... tgk ragam org johor lak.. sebenarnya bila masuk negeri depa.. rasa dah mcm kat singapore sbb org singapore mmg bnyk yg masuk johor utk shping.. depa kata.. johor lagi murah banding singapore... awin setuju!!!


anak dara pun dah keletihan... mujur la awin bawa stroller... klu tak jenuh la kami dok berdukung anak dara ni.. sian dia.. sakit badan nti..so ada stroller dia pun selesa kan.. walau perjalanan kami guna pengangkutan awam.. so itu bukan alasannya...


kitaorg lunch dekat food junction CITY SQUARE jer.. dah tak tau mana nk tuju...



1st tgk ayaq ni dah tergoda.. nama dia klu tak silap jelly longan kot.. harga RM3.50



yg nie.. milik en hasben.. dia tergoda tgk es kacang ni.. harga dia agak mahal.. RM5.00

habis kitaorg makan semua.. awin pun decide nk terus je ke tune hotel.. so dari bandaraya kitaorg ambik teksi ke sana.. dekat dengan area danga bay... tambang RM10.. kira ok laaa..
sbb hntr sampai ke depan pintu hotel terus..

sampai kat hotel around 1.30pm.. so p tanya jugak la kot2 blh check in dah kan.. so mamat kaunter kata.. boleh.. terus check in lah.. badan pun dah lunyai ni... naik turun flight dan bas..


tapi sempat lagi snap suasana bilik tune hotel..


ni la bilik kami.. bilik dia kecil jaaa...

kami semua letih.. so rest2 dulu.. tidur dl.. ahahahaha... yapeda!!!... then bangun semabhyang semua.. baru perut rasa lapaq semua.. so.. awin mengitai dari tirai kamar.. ternampak la kedai ni... haaaaaa sapa pernah tgk JALAN2 CARI MAKAN msti ingat tmpt ni... so hajat utk mkn kat SEKINCHAN IKAN BAKAQ terlaksana di johor...

meh kita post2 manja dulu sblm nk mkn..


klu tingin nk mkn sekinchan ni.. dia betul2 depan tune hotel danga bay..
kat sini semuanya bakaq ok.. goreng2 takda.. so p pilih ikan.. p pilih sayur.. semuanya bakaq ok!!
macam2 ikan ada kat sana.. pilih ja.. mmg berpinau mata nk pilih.. so jgn ikut nafsu tapi ikut iman.. hahahaha..



ni la menu utk kami petang tu.. lepas dari mkn2 semua tu.. kami ambik teksi dan pergi kebandaraya semula.. sbb katanya ada pasar karat kat area city square tuh dari jam 9.00 pm- 3.00am ok!!!.. seyessss mmg panjang gilaaaa.. tp menarik la sbb lain dari uptown2 semua tu.. siap ada live band lagi... nnti la awin upload gambar k..

ok.. kita bersambung ke next episod... nantikan!!!





0 comments:

Post a Comment

said