Pages

Thursday, February 9, 2012

::.. My Day ..::

ASSALAMUALAIKUM...

"Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan MAMA AWIN
Allah selamatkan kamu.."

Semoga Allah berkati usia dengan bertambahnya iman dan taqwa serta dimurahkan rezeki, .. sihat dan sejahtera selalu. Telah bercerita kepada kami Hibban bin Musa telah mengkhabarkan kepada kami

“Abdullah dari Yunus dari Az Zuhriy dari Humaid bin Abdur Rahman bahawa dia mendengar Mu’awiyah berkata; Rasulullah SAW bersabda: “Siapa yang Allah kehendaki baik pada dirinya maka Allah akan fahamkan orang itu dalam urusan agama”.

InsyaALLAH...




tak sambut apa pun.. dah tua gamaknya.. feel nk sambut2 ni tk berasa sangat.. hehe.. so biasa2 saja.. pun hapening sbb kat wall fb d peenuhi dgn ucapan kawan2 tersayang yang sentiasa mendoakan awin.. terima kasih tak terhingga awin ucapkn.. moga tuhan merahmati kawan2 sekalian. amin.
bila usia dah menambah... maka terasa makin hampir kepda 'akhirat' .. duniawi ni dah kurang.. tapi kadang2 tergoda jugak dgn hasutan2 syaitan ni.. jiwa kita ni halus kan.. bukan senang nk menegakkan iman ni.. hati kena kuat.. lawan sedaya boleh tmbah lak kita ni hidup di kelilingi masyarakat .. sabor ok.



selalu soklan yang org akan tanya.. dapat hadiah apa hubby kasi?? kan..kan.. dah sinonim soklan2 macam ni... tak tanya tak blh ka?? hahaha... mesti la org nk share apa yg kita dpt.. kena yang hati busuk mula la depa dok compare hubby dia kasi apa.. hubby aku kasi apa.. agak2 u olls kerana present ni ka hubby kita conpom syg gila kat kita??? i say NO!!! klu dia nk bodek kita setelah dia buat salah or nk kawin 1,2,3 pun dia akan buat bnda yang sama ok!! so... tak semestinya.. cukuplah pada awin hubby kita blh buat kita gembira, terasa kasih sygnya, tanggungjawabnya, dapat bimbing kita ke jalan yang d redhoi... itu sudah memadai.. sbb apa.. kita kena belajar utk mensyukuri apa yang kita dapat.. klu tak baik or buruk mcm mn pun hubby kita.. dah tertulis dia jodoh utk kita.. doa je mampu mengubah segalanya.. dan sabar... tapi klu dah mmg dpt baik.. itu bonus nmnya.. hargai selagi ada.. kerna dia pun pinjaman sementara sahaja utk kita hdp d dunia ini.. cukup masa... dia akan diambil! :(

ok cerita bab hadiah.. selalu en hasben akan bawa awin p mkn2 ala2 kat 5star hotel.. tapi kali ni tak.. awin pilih utk coti2 mesia.. (mesia ka??) hehe.. apa2 pun nnti awin hapdate ok ke mana arah tujuan kami... tq utk en hasben sbb sudi membelanjakan wang segala segi dari flightnya, hotelnya, jalan2nya, mkn2nya... segala laaaa... awin kira tak bw kuar sekupang pun... tapi conpommm la kat sana utk soping mesti kuar jugakkk... tq sayang!!

*gambar di atas hanyalah hiasan dari hasil carian en google*



0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM...

"Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan MAMA AWIN
Allah selamatkan kamu.."

Semoga Allah berkati usia dengan bertambahnya iman dan taqwa serta dimurahkan rezeki, .. sihat dan sejahtera selalu. Telah bercerita kepada kami Hibban bin Musa telah mengkhabarkan kepada kami

“Abdullah dari Yunus dari Az Zuhriy dari Humaid bin Abdur Rahman bahawa dia mendengar Mu’awiyah berkata; Rasulullah SAW bersabda: “Siapa yang Allah kehendaki baik pada dirinya maka Allah akan fahamkan orang itu dalam urusan agama”.

InsyaALLAH...




tak sambut apa pun.. dah tua gamaknya.. feel nk sambut2 ni tk berasa sangat.. hehe.. so biasa2 saja.. pun hapening sbb kat wall fb d peenuhi dgn ucapan kawan2 tersayang yang sentiasa mendoakan awin.. terima kasih tak terhingga awin ucapkn.. moga tuhan merahmati kawan2 sekalian. amin.
bila usia dah menambah... maka terasa makin hampir kepda 'akhirat' .. duniawi ni dah kurang.. tapi kadang2 tergoda jugak dgn hasutan2 syaitan ni.. jiwa kita ni halus kan.. bukan senang nk menegakkan iman ni.. hati kena kuat.. lawan sedaya boleh tmbah lak kita ni hidup di kelilingi masyarakat .. sabor ok.



selalu soklan yang org akan tanya.. dapat hadiah apa hubby kasi?? kan..kan.. dah sinonim soklan2 macam ni... tak tanya tak blh ka?? hahaha... mesti la org nk share apa yg kita dpt.. kena yang hati busuk mula la depa dok compare hubby dia kasi apa.. hubby aku kasi apa.. agak2 u olls kerana present ni ka hubby kita conpom syg gila kat kita??? i say NO!!! klu dia nk bodek kita setelah dia buat salah or nk kawin 1,2,3 pun dia akan buat bnda yang sama ok!! so... tak semestinya.. cukuplah pada awin hubby kita blh buat kita gembira, terasa kasih sygnya, tanggungjawabnya, dapat bimbing kita ke jalan yang d redhoi... itu sudah memadai.. sbb apa.. kita kena belajar utk mensyukuri apa yang kita dapat.. klu tak baik or buruk mcm mn pun hubby kita.. dah tertulis dia jodoh utk kita.. doa je mampu mengubah segalanya.. dan sabar... tapi klu dah mmg dpt baik.. itu bonus nmnya.. hargai selagi ada.. kerna dia pun pinjaman sementara sahaja utk kita hdp d dunia ini.. cukup masa... dia akan diambil! :(

ok cerita bab hadiah.. selalu en hasben akan bawa awin p mkn2 ala2 kat 5star hotel.. tapi kali ni tak.. awin pilih utk coti2 mesia.. (mesia ka??) hehe.. apa2 pun nnti awin hapdate ok ke mana arah tujuan kami... tq utk en hasben sbb sudi membelanjakan wang segala segi dari flightnya, hotelnya, jalan2nya, mkn2nya... segala laaaa... awin kira tak bw kuar sekupang pun... tapi conpommm la kat sana utk soping mesti kuar jugakkk... tq sayang!!

*gambar di atas hanyalah hiasan dari hasil carian en google*



0 comments:

Post a Comment

said