ASSALAMUALAIKUM..
apabila ikan tongkol tak habis-habis dlm freez.,.. jom kita habiskan dengan masakan yang lain pulak,,... hahahaha... sememangnya awin memang minat masak pindang ni.. masak ni awin rasa paling senang gila.. dan gila pun tak sesenang dia ok!! ado??? takdooo nyeeee...
*Ikan tongkol
*bawang besar, putih & halia
* cili padi
* serbuk kunyit
* air asam jawa
* serbuk perasa
cara2 :
tumis bawang besar, putih dan halia yang dihiris agak garing masukkan air asam jawa dan ikan serta serbuk kunyit (sikit aje, utk warnakan kekuningan) biarkan sehingga mendidih maskkan cili padi dan serbuk perasa.
see.... senangkan??? hehe... sedappp o0o0 klu mkn nasi panas2 bersama masak pindang ni panas2.. lagi best klu dpt mkn supa mcm sup tu... perghhhhh... terbaekkkk awk!!!
apabila ikan tongkol tak habis-habis dlm freez.,.. jom kita habiskan dengan masakan yang lain pulak,,... hahahaha... sememangnya awin memang minat masak pindang ni.. masak ni awin rasa paling senang gila.. dan gila pun tak sesenang dia ok!! ado??? takdooo nyeeee...
*Ikan tongkol
*bawang besar, putih & halia
* cili padi
* serbuk kunyit
* air asam jawa
* serbuk perasa
cara2 :
tumis bawang besar, putih dan halia yang dihiris agak garing masukkan air asam jawa dan ikan serta serbuk kunyit (sikit aje, utk warnakan kekuningan) biarkan sehingga mendidih maskkan cili padi dan serbuk perasa.
see.... senangkan??? hehe... sedappp o0o0 klu mkn nasi panas2 bersama masak pindang ni panas2.. lagi best klu dpt mkn supa mcm sup tu... perghhhhh... terbaekkkk awk!!!
0 comments:
Post a Comment
said