Pages

Wednesday, February 8, 2012

::.. Ayam semerah cintaku padamu ..::


ASSALAMUALAIKUM...

yg nie pojek kelmarin.. makan lunch.. buka freeze nmpk ayam.. so decide buat ayam msk merah.. tapi tajuk awin... hahahaha... kononnnn.. semerah cintaku padamu EN HASBEN!!.. dont kona-kona ok.. sbb awin masak iklas dr hati turun ke naluri en hasben.. cewwwahhhh..

AYAM SEMERAH CINTAKU PADAMU :
ayam seekor
pes cili
bawng merah & putih (bland)
kimball soup
sos tomato
tomato
kulit kayu manis
bunga lawang
buah pelaga
minyak sapi (blh tukar ngn majerin)
perasa

cara2:
tumis minyak sapi bersama 3 beradik, pescili dan bawang yang telah d bland dan sedikit air sehingga pecah minyak.. kemudian masukkan ayam bersama kimball soup dan sos tomato. ikut sesedap rasa yer.. biar mendidih boleh la masukkan tomato yang telah dibelah 4. masukkan serbuk perasa dan rasa agak sedap boleh la kita makan.. :)



* bukan senang nk tangkap gambar bg elok.. awin masih dlm pembelajaran.. kena belajar lebih lagi supaya tidak mensia2kan apa yg kita ada kerana klu setakat nk guna auto ja baik tak pyh pakai dslr* kata2 pujangga dari org2 yang pakar dlm bidang photograhpy!



0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


ASSALAMUALAIKUM...

yg nie pojek kelmarin.. makan lunch.. buka freeze nmpk ayam.. so decide buat ayam msk merah.. tapi tajuk awin... hahahaha... kononnnn.. semerah cintaku padamu EN HASBEN!!.. dont kona-kona ok.. sbb awin masak iklas dr hati turun ke naluri en hasben.. cewwwahhhh..

AYAM SEMERAH CINTAKU PADAMU :
ayam seekor
pes cili
bawng merah & putih (bland)
kimball soup
sos tomato
tomato
kulit kayu manis
bunga lawang
buah pelaga
minyak sapi (blh tukar ngn majerin)
perasa

cara2:
tumis minyak sapi bersama 3 beradik, pescili dan bawang yang telah d bland dan sedikit air sehingga pecah minyak.. kemudian masukkan ayam bersama kimball soup dan sos tomato. ikut sesedap rasa yer.. biar mendidih boleh la masukkan tomato yang telah dibelah 4. masukkan serbuk perasa dan rasa agak sedap boleh la kita makan.. :)



* bukan senang nk tangkap gambar bg elok.. awin masih dlm pembelajaran.. kena belajar lebih lagi supaya tidak mensia2kan apa yg kita ada kerana klu setakat nk guna auto ja baik tak pyh pakai dslr* kata2 pujangga dari org2 yang pakar dlm bidang photograhpy!



0 comments:

Post a Comment

said