Pages

Tuesday, February 7, 2012

::.. Mini Piza dan Sosej dlm Kelahiran Tok ..::

ASSALAMUALAIKUM..

baru2 ni kami beradik2 ada buat kenduri makan2 bersama famly side abah.. kebetulan hari lahir tok.. so kumpul semua2 n bawa mkn sorang sikit.. macam port luck gi tu haaaa.. so.. awin decide utk buat lasagna, mini piza dan bun sosej. simple jer.. semua makanan tu semua usia blh makan..

meh nk citer mini piza ni.. so simple mimpleeee ok.. so bila2 masa yang u olls nk buat.. boleh cum kena make sure ada roti n sosej ajeee... oppppsss jgn lupa mozarella cheese.

MINI PIZA :
roti di buang kulit
sosej
sos cili
mozarella cheese
mix vege (if suka, x suka jgn boh ok)
basil

cara2:
sapukan permukaan roti dgn sos cili macam sapu majerin tu, ,taburkan sosej yang dislicekan dan klu suka mix vege.. boleh la taburkan sekali. akhir sekali tabur mozarella cheese dan basil.
siap utk di ovenkan atau masuk microve pun boleh..




budak2 mesti suka sebab sinonim ngn makanan depa sosej2 ni..


BUN SOSEJ:
sediakan doh roti (nnti la uploadkan) klu x, guna ja ready made brand kawan.
cocktail cheese
kuning telur

cara2:
bahagikan doh sama besar dgn cocktail cheese supaya senang nk gulung, actually ,u olls boleh ikut cara u olls la.. kreatifkan lah minda tu.. habis gulung sapukan kuning telur pada atas permukaan dan

siap!! dan boleh makannnn.. bolej juga buat edisi minum petang.



tok bersama cucu-cicitnyaaa... ni ada yang tak dpt nk join gak ni.. so tak semua laa..


0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM..

baru2 ni kami beradik2 ada buat kenduri makan2 bersama famly side abah.. kebetulan hari lahir tok.. so kumpul semua2 n bawa mkn sorang sikit.. macam port luck gi tu haaaa.. so.. awin decide utk buat lasagna, mini piza dan bun sosej. simple jer.. semua makanan tu semua usia blh makan..

meh nk citer mini piza ni.. so simple mimpleeee ok.. so bila2 masa yang u olls nk buat.. boleh cum kena make sure ada roti n sosej ajeee... oppppsss jgn lupa mozarella cheese.

MINI PIZA :
roti di buang kulit
sosej
sos cili
mozarella cheese
mix vege (if suka, x suka jgn boh ok)
basil

cara2:
sapukan permukaan roti dgn sos cili macam sapu majerin tu, ,taburkan sosej yang dislicekan dan klu suka mix vege.. boleh la taburkan sekali. akhir sekali tabur mozarella cheese dan basil.
siap utk di ovenkan atau masuk microve pun boleh..




budak2 mesti suka sebab sinonim ngn makanan depa sosej2 ni..


BUN SOSEJ:
sediakan doh roti (nnti la uploadkan) klu x, guna ja ready made brand kawan.
cocktail cheese
kuning telur

cara2:
bahagikan doh sama besar dgn cocktail cheese supaya senang nk gulung, actually ,u olls boleh ikut cara u olls la.. kreatifkan lah minda tu.. habis gulung sapukan kuning telur pada atas permukaan dan

siap!! dan boleh makannnn.. bolej juga buat edisi minum petang.



tok bersama cucu-cicitnyaaa... ni ada yang tak dpt nk join gak ni.. so tak semua laa..


0 comments:

Post a Comment

said