Pages

Tuesday, April 17, 2012

::.. Exhausted ..::



ASSALAMUALAIKUM...

Dah lama awin tak terjah blog ni.. bukan malas ke apa.. tapi bila nk tulis ja... mood tuh tak sampai.. hehe.. gila instagram skng ni... walaupun hnya gambar.. tapi sonok sbb dunia editing ada kat situ.. sesungguhnya saya amat meminati editing ni semua walau sy bukan sehebat editing d luar sana..... memadailah utk sy abadikan segala kenangan sy bersama keluarga tercinta dan tak perlu org lain!

haishhhh tgk tajuk pun dah penattttt!!! sesungguhnyaaaa itulah AYAT yg paling sesuaiiiiii utk tika dan waktu ini... klu tanya dr segi apa... semua segi termasuk.. penat dgn keadaan sekeliling, penat dgn kerja, penat dgn kawan2, penatttttttttt sgtttttt... sesak napas rasaaaaa... :) tapi kot mn pun awin masih mmpu senyum.. itu yang terbaek...

Tempat yang terbaek tika dan waktu ni adalah Encik Asben awin... citer p la apa pun.. dia sangat pendengar yg setia n memahami.. apa jua masalah kami sentiasa bebincang dgn cara yang cukup baik dan menenangkan jiwa.. i loikeee... tak suka klu ada masalah dok p hempas pulas merata tak tau apa punca... meluat i!!! alhamdulillah juga... awin berjaya mengubah sikit perilaku en asben yg dulu awin kira tak berapa sedap nk lihat bila kami gaduh.. semua tu atas izinNYA.. org laki kot mana pun kita kena ckp lemah lembut.. insyaALLAH semuanya akan sempurna.. tambahan en asben sgt + orgnyaaa... mmg kami jarang gaduh.. klu gaduh pun tak pernah la nk maki ka.. nk ckp hg aku ka... nk cakap bnda2 yg tidak sedap d dengar ka... semua tu awin dah ckp awai2 dgn en asben... gaduh takmo dgr bnda2 pelik... diam suda.. if ada masalah pun.. jgn dok p citer kat org kata bini aku macam ni... laki aku mcm ni.. macam ni... BERETIKA lah anda dlm menjaga maruah pasangan... bila ada perasaan saling berjaga.. pasti BAHAGIA yang kita dapat.. dan hormat menghormati... ehhh lari tajuk pulak...

lately ni awin sangat letihhhh... tak tau laaaa... jeng..jeng..jeng... :) ku hanya mampu tersenyum dan tak perlu berkata apa2... skng ni sibuk dengan conferencenya... sukannya... ptg2 dah kalut training segala bagai.. futsal la, netbal la, badminton la, boling la, mak aiiii semua awin masuk. mana la tak penatnyaaaaa... hehehehe... tapi takpa.. kita enjoy ok!! sekali sekala bnda ni sangat perlu kerana menghilangkan tension yang ada.. bagus kan... klu tak confom monyok jaaaa muka ni.. ermmm.. hidup lah dgn penuh warna warni kerna hidup kita d muka bumi ini hanya lah skali.. yang kekal nnti DISANAAAA...

pagi ni awin bawa aisya gurl p checkup.. macam biasa.. seawal 7am aisya dah bngun and awin mandikan dia.. sonok bagai dia bila bangun pagi2 ni.. ingat nk p jalan ka sayang?? klinik saja k... hehe.. tungu sabtu ahad baru kita jalan.. pakaikan sedondon ngn mama hr ni.. aisya bergon blue.. mama berkurung biru.. papa jer kelabu.. heehe... kebetulan plak.. hntr ke nursery pun cikgu zah dh tegur.. sedondon ngn mama diaaa... sweetttt sgttt.. hr ni punya la ramai p checkup.. sampai sekitar 8.20 cmtuh... sampai ke 9.30.. nama tak d panggil2 pun.. haishhh... mula laaaa angin pasang surut timbul. timbang semua dah setel.. nurse kata.. awat panjang terlebih2 sgt ni... entah ler.. dah gitu tumbesarannya.. aisya dok chit chat bagai la ngn nurse situ... depa dok gelak ja tgk dia... ehehe.. kuat nyembang!!! nurse kata tumbesar aisya semua ok.. nurse tanya dah blh merangkak? dah.. duduk? dah.. boleh pegang? dah... blh panggil mama papa? dah.. tapi more to papa.. hahahaa... then bgtau.. 1-2 tapak pun dah... tapi tak kuat lagi.. nurse.. amboiiii tak sabaq nk jalan ka??? baru 10 bulan... tapi kan nurse... gg baru 2 tau!! awin kata... laaaa... kata nurse... hehehehe.. takpa2... yg penting sihat... ok! next appt 19/6/12 jam 8.00am... standby anak dara.. kamu bakal di cucuk!! klu dah blh jalan time ni.. mesti jalan senget2 kan.. so cuteeee... hehe.. sat ja anak mama papa ni besar... dah 1 thn.. dah blh ada adik ni... jeng..jeng..jeng...

oklah.. bye!





Thursday, April 5, 2012

::.. Hapdate Turbo - Part 7 USSingapore ..::

ASSALAMUALAIKUM..

nampak tak title saya tu... so makna kata.. edisi TURBO yer... bukan senang nk habiskan kesemua yang ada nieeee... nk meloya dah ni..

habis dah kami jelajah dalam USS ni... around 6pm kot.. ka 5 lbh after asar mcm tu.. so.. sempat jugak p kat hollywood balik sbb ada live show jap.. then ronda2 kat kedai cenderahati... mmg menarik barang2 dia dlm tu.. tapi mahaiiiiii.. hehe.. semuanya MAKAN MODDD!!! style rabak!!! apa yg penting awin dah sampai pun USS ni yg selama ni dok dgr org dok cerita jaaaaaa... haishhh.. lps ni tak yah dok byg2 dah rupanya macam mn.. alhamdulillah rezeki tuhan bg utk kami merantau dan merasa ke tempat org seketika... :)





nice kan??? masa ni dah penat berjalan.. org pun dah tak ramai coz dh lewat petang..

kau adooo???? hahahaha... dpt pegang live hokek!!!


takde gaya mcm nk ambil pingat punnn... hahahahahaa....


live band ni la buat kami patah balik..
auchhh... dosa2 ok.. jgn tengok lebih2... habis iman runtuh.. hahahahahaha...



apakah binatang ni???





tengok sattttttttt.... gedix jaaaaa rupa en hasben ni... sukaaa n0o0o0o0 pmpn tu pegang bahu siap kaki terangkat lagiii.... yg aisya gurl dok menung apa laaaaaa memikior kannnyaaa...





sepanjang kami meninjau kedai souvenir...









nice kan... candy2 penuh bergayut kat pokok ni...
rasa mcm nk ambik makan... tapi semua ni dusta semataaaaaaaaaaaaaa...





ok noe... kami dah tinggalkan USS... plan kami nk ke SENTOSA ISLAND..
mula tu kami pening la nk p... yer la singboard ke sentosa takde lakk... jenuh menapak merata.. tapi last sekali kami jumpa gak tu pun jenuh mencari..
tapi yg ebstnya sepanjang perjalanan tu.. view dia sangatttttlahhhhh cantikkkkkknyaaa... haaaaa// tak tau nk habaq kata cantik yg mcm mn.. bersih...



En hasben sebenarnya nk naik cable car sentosa ni laaa... tapi harganyaaaa pengsan!!! hampir ke seratus duit kita sorang ok... tapi dah sampai kena naik jugak laaa... tingin nk merasa..

tak caya cer intai kat board kuning atas ni..




cantikkan view dia... gayat gila dok atas tuuuuu...



yg nie salah satu pojek kat singapore coming soon... tak siap lagi ni..








nie la singa tu... bukti dah mai singapura.. hahahaha.. merepek la..




cantik sgt view time ni... tenang ja rasa... penuh ngn lampu2..

nmpk sgt comei ini candy... haishhh... punya la besar gedabak




sopan ja MM tuh simpuh.. hahahaha


tgk la sat mulut sotong tu.... mcm aisya gurl suka buat...


ok... habis dah part sentosa island.. now time to WATERFRONT.. tmpt ni dekat ja ngn USS... sbb apa awin nk p sana???? jeng..jeng..jeng.. kat sini setiap jumaat, sabtu, ahad, isnin akan ada 1 pertunjukkan yang di panggil CRANE DANCEevery 9pm.. persembahan dia 10 minit ja.. so cepat2 ambik tempat sbb tmpt free.. so bila free ramai la menduyun.. sangat comel pertunjukan ni coz.. crane ni menari2 dgn penuh lampu2.. siap sayap dia kuar melalui air.. ada gambar jantung dia.. mmg sangat kiut dan comel yg takda kat tmpt kita mesia.. hehehee..


starting... tgk color2 tuh pun dah menarik...


tengok2... sayap dia kuar air... sangat kreatif dan inovatif..



nmpk tu kat jantung dia ada LCD.. mcm transperent gitu...



oklahhh.... dah letih sangatttt... bas yg ambik kitaorg tu.. dia cakap pkl 9.30 make sure tunggu kat tmpt sampai tadi.. so.. takut jugak kena tinggal.. turun la awai sikit tunggu kat bas... aisya gurl mmg dah letih sangat.. terlena dah dia.. sama la awin n asben.. dah lunyai sangat..long journey dlm USS tu... kaki pun minta nyawa.. nasihat pada semua yg nk p USS.. tak pyh nk vogue segala bagai ngn high heel ka apa kaaaa... pakailah sandle ja ok... mmg confom selamat.. selesa dan tenang ja perjalanan tu.. klu tk bw kuar duit utk beli selipar ya di sana... blh hilang mod kot klu sakit kaki ni..



bye2 johorians.... bye2 singaporeans.... ada masa kita jumpa lagi.. sampai sudah hajat awin utk ke Johor dan singapura.. Tks God's atas rezekimu yang tak terhingga...

ok.. mesti ampa semua nk tau kan berapa kos awin habiskan di sana..
tiket flight awin booking air asia , awin book sekali ngn hotel.. dapat la murah.. around 700 mcm tu.. utk tiket USS awin beli on9 pakai kedit kad maybank coz ada less 15% kot ka 30% cmtuh... duit mesia dalam 3++ mcm tu... utk tiket bus ke singapore 2 org RM50.. total semua campur makan, soping bla..bla..bla... bawah 3K..


OK, BYE!!

Wednesday, April 4, 2012

::.. Wow!!! mmg sempoi lahhh - PART 6 USSingapore ..::



ASSALAMUALAIKUM..

Yayyyy... sedar tak sedar dah buat part 6.. ini bermakna tinggal 1 part lagi.. habis laaa... hehehehe... ok.. now here we go.. THE LOST WORLD.. bukan tambun ok.. USS ok.. ngeeeee ~

see... sangt panas terik ok.. tapi alhamdulillah cuaca sgt baik.. hujan pun tapi sekejap ja.. so tak membantutkan perjalananan kami kat dlm USS ni.. gurl mcm biasa.. sat lena.. sat jaga.. so on/of.. tapi dia sgt baik dan memahami berada di tempat org.. takde nk merengek atau bebai yang bukan2... b a good gurl syg... :) senang kan mak pak dia nk merongeng.. heeee..
apa yang awin nk citer bila masuk sini.. everyting tntg DINOSOR.. klu budak2 yg obeyessss gila akt DINOSOR... ha elok laaaa bawa masuk sini.. mmg depa nnti jakun sat.. kat sini takda yg menarik sangat.. tapiiiiiiiiiiii... satg i citer ok... step by step... (msti tak sabaq ni)



Jom kita intai apa yg menarik kat sini...


lbh sinonim ngn nama JURASSIC PARK sebenarnya... sebut lost world depa buat tak heran sangat... tapi bila sebut JURASSIC PARK.. wahhhhhh... hehehehe... ngn mulut ternangan nyaaaa...

posing dulu laaahhh...


ini bukan la kereta hiasan.. tapi gerai menjual makanan... mengikut sangat temanyaaaaaa kannnn.... bukan setakat itu.. staf yang bekerja pun memakai pakaian ala2 zaman jurassic park..







WAJIB pose duluuuu..



tau tak apa benda ni??? iskh2.... klu bebudak cepat jer depa jawab.. TELUQ DINOSOR!!!



ok... ni antara mainan yang extreme yang ada kat lost world ni... yg ni en hasben sorang jer naik.. awin malas nk p dah sebab en hasben kata klu naik tu confom basah... tapikannnn awin dah servey habis2an b4 g USS.. ramai suruh bawa rain coat sndiri.. kat USS pun ada, tapi agak mahal.. klu beli kat mesia kat watson dlm RM3 jaaa.. so ampa stadnby la rain coat ok..


en hasben kata... ada yang tak pakai.. mmg basah lencun laaaaa.. mujuq awin dh beli awai2..








eh..eh... awat en hasben sorang rain coat warna kuning??? yg lain putih?? hehehehe... sebab!!! putih tuh depa beli kat USS... kuning made from mesia ok!!


ok..ok..ok... part ni paling best n semangat nk tulis... jom kita intai gambar dl..


yg nie tak ramai kan org.. sbb kami antara yang terawal beratur...


yg nie tahap ok lagi...


tediaaaaa....
ambik ampa... sat ja penuh ngn manusia..

ok.. startingnya... tmpt ni namanya WATERWORLD.. Sapa penah tgk citer ni??? haaaa... klu pnh tgk ampa tau la macam mn actionnya... kat sini depa akan berlakon live mcm mn depa berlakon dlm tv tu... mmg real habis kat sini.. siap ada tembak2.. terbakar2.. meletup2... dannnnnnnnn... utk pengetahuan korang.. setiap kerusi yg korang duduk tu ada warnanyaaaa... paling depan klu duduk.. alamatnya ampa kena simbah ayaq kawwww punya... then mai 2nd lak... kena tempias2 jaaa... klu nk tahap selamat.. dok la paling atassss... so kami ambik tempat paling atas sbb ada bb ok... nnti lencun lak kami semuaaa..

utk pengetahuan jugak... waterworld ni 1 hari 2x saja tayangan ni.. lepas tu klu terlepas mmg takda laaaa... tak silap 12.30 1... pkl 4 satu kot... so makesure ampa tak terlepas ngn tayangan ni... nk Q dia pun blh tahan.. sbb tayangan 2x saja kan.. semua pakat pulun laaa nk p.

action2 kat sini mmg superb!!!! mcm ni rupanyaaaaaa depa ni berlakon.. hehehehe.. dok ingat p berlakon kat laut laaaa.. rupaaaanyaaaa kat dalam kolam ja weiii.. hehehe..







nmpk tak mamat tu... dia sedang memercikkan ayaq kat semua penonton..

















start dah aksi meletupkan apa yang ada... REALKN?????











adoiiii... seksa rasa nk habiskan N3 niii... kah kah kah kah..




ok bye!!



My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...



ASSALAMUALAIKUM...

Dah lama awin tak terjah blog ni.. bukan malas ke apa.. tapi bila nk tulis ja... mood tuh tak sampai.. hehe.. gila instagram skng ni... walaupun hnya gambar.. tapi sonok sbb dunia editing ada kat situ.. sesungguhnya saya amat meminati editing ni semua walau sy bukan sehebat editing d luar sana..... memadailah utk sy abadikan segala kenangan sy bersama keluarga tercinta dan tak perlu org lain!

haishhhh tgk tajuk pun dah penattttt!!! sesungguhnyaaaa itulah AYAT yg paling sesuaiiiiii utk tika dan waktu ini... klu tanya dr segi apa... semua segi termasuk.. penat dgn keadaan sekeliling, penat dgn kerja, penat dgn kawan2, penatttttttttt sgtttttt... sesak napas rasaaaaa... :) tapi kot mn pun awin masih mmpu senyum.. itu yang terbaek...

Tempat yang terbaek tika dan waktu ni adalah Encik Asben awin... citer p la apa pun.. dia sangat pendengar yg setia n memahami.. apa jua masalah kami sentiasa bebincang dgn cara yang cukup baik dan menenangkan jiwa.. i loikeee... tak suka klu ada masalah dok p hempas pulas merata tak tau apa punca... meluat i!!! alhamdulillah juga... awin berjaya mengubah sikit perilaku en asben yg dulu awin kira tak berapa sedap nk lihat bila kami gaduh.. semua tu atas izinNYA.. org laki kot mana pun kita kena ckp lemah lembut.. insyaALLAH semuanya akan sempurna.. tambahan en asben sgt + orgnyaaa... mmg kami jarang gaduh.. klu gaduh pun tak pernah la nk maki ka.. nk ckp hg aku ka... nk cakap bnda2 yg tidak sedap d dengar ka... semua tu awin dah ckp awai2 dgn en asben... gaduh takmo dgr bnda2 pelik... diam suda.. if ada masalah pun.. jgn dok p citer kat org kata bini aku macam ni... laki aku mcm ni.. macam ni... BERETIKA lah anda dlm menjaga maruah pasangan... bila ada perasaan saling berjaga.. pasti BAHAGIA yang kita dapat.. dan hormat menghormati... ehhh lari tajuk pulak...

lately ni awin sangat letihhhh... tak tau laaaa... jeng..jeng..jeng... :) ku hanya mampu tersenyum dan tak perlu berkata apa2... skng ni sibuk dengan conferencenya... sukannya... ptg2 dah kalut training segala bagai.. futsal la, netbal la, badminton la, boling la, mak aiiii semua awin masuk. mana la tak penatnyaaaaa... hehehehe... tapi takpa.. kita enjoy ok!! sekali sekala bnda ni sangat perlu kerana menghilangkan tension yang ada.. bagus kan... klu tak confom monyok jaaaa muka ni.. ermmm.. hidup lah dgn penuh warna warni kerna hidup kita d muka bumi ini hanya lah skali.. yang kekal nnti DISANAAAA...

pagi ni awin bawa aisya gurl p checkup.. macam biasa.. seawal 7am aisya dah bngun and awin mandikan dia.. sonok bagai dia bila bangun pagi2 ni.. ingat nk p jalan ka sayang?? klinik saja k... hehe.. tungu sabtu ahad baru kita jalan.. pakaikan sedondon ngn mama hr ni.. aisya bergon blue.. mama berkurung biru.. papa jer kelabu.. heehe... kebetulan plak.. hntr ke nursery pun cikgu zah dh tegur.. sedondon ngn mama diaaa... sweetttt sgttt.. hr ni punya la ramai p checkup.. sampai sekitar 8.20 cmtuh... sampai ke 9.30.. nama tak d panggil2 pun.. haishhh... mula laaaa angin pasang surut timbul. timbang semua dah setel.. nurse kata.. awat panjang terlebih2 sgt ni... entah ler.. dah gitu tumbesarannya.. aisya dok chit chat bagai la ngn nurse situ... depa dok gelak ja tgk dia... ehehe.. kuat nyembang!!! nurse kata tumbesar aisya semua ok.. nurse tanya dah blh merangkak? dah.. duduk? dah.. boleh pegang? dah... blh panggil mama papa? dah.. tapi more to papa.. hahahaa... then bgtau.. 1-2 tapak pun dah... tapi tak kuat lagi.. nurse.. amboiiii tak sabaq nk jalan ka??? baru 10 bulan... tapi kan nurse... gg baru 2 tau!! awin kata... laaaa... kata nurse... hehehehe.. takpa2... yg penting sihat... ok! next appt 19/6/12 jam 8.00am... standby anak dara.. kamu bakal di cucuk!! klu dah blh jalan time ni.. mesti jalan senget2 kan.. so cuteeee... hehe.. sat ja anak mama papa ni besar... dah 1 thn.. dah blh ada adik ni... jeng..jeng..jeng...

oklah.. bye!





ASSALAMUALAIKUM..

nampak tak title saya tu... so makna kata.. edisi TURBO yer... bukan senang nk habiskan kesemua yang ada nieeee... nk meloya dah ni..

habis dah kami jelajah dalam USS ni... around 6pm kot.. ka 5 lbh after asar mcm tu.. so.. sempat jugak p kat hollywood balik sbb ada live show jap.. then ronda2 kat kedai cenderahati... mmg menarik barang2 dia dlm tu.. tapi mahaiiiiii.. hehe.. semuanya MAKAN MODDD!!! style rabak!!! apa yg penting awin dah sampai pun USS ni yg selama ni dok dgr org dok cerita jaaaaaa... haishhh.. lps ni tak yah dok byg2 dah rupanya macam mn.. alhamdulillah rezeki tuhan bg utk kami merantau dan merasa ke tempat org seketika... :)





nice kan??? masa ni dah penat berjalan.. org pun dah tak ramai coz dh lewat petang..

kau adooo???? hahahaha... dpt pegang live hokek!!!


takde gaya mcm nk ambil pingat punnn... hahahahahaa....


live band ni la buat kami patah balik..
auchhh... dosa2 ok.. jgn tengok lebih2... habis iman runtuh.. hahahahahaha...



apakah binatang ni???





tengok sattttttttt.... gedix jaaaaa rupa en hasben ni... sukaaa n0o0o0o0 pmpn tu pegang bahu siap kaki terangkat lagiii.... yg aisya gurl dok menung apa laaaaaa memikior kannnyaaa...





sepanjang kami meninjau kedai souvenir...









nice kan... candy2 penuh bergayut kat pokok ni...
rasa mcm nk ambik makan... tapi semua ni dusta semataaaaaaaaaaaaaa...





ok noe... kami dah tinggalkan USS... plan kami nk ke SENTOSA ISLAND..
mula tu kami pening la nk p... yer la singboard ke sentosa takde lakk... jenuh menapak merata.. tapi last sekali kami jumpa gak tu pun jenuh mencari..
tapi yg ebstnya sepanjang perjalanan tu.. view dia sangatttttlahhhhh cantikkkkkknyaaa... haaaaa// tak tau nk habaq kata cantik yg mcm mn.. bersih...



En hasben sebenarnya nk naik cable car sentosa ni laaa... tapi harganyaaaa pengsan!!! hampir ke seratus duit kita sorang ok... tapi dah sampai kena naik jugak laaa... tingin nk merasa..

tak caya cer intai kat board kuning atas ni..




cantikkan view dia... gayat gila dok atas tuuuuu...



yg nie salah satu pojek kat singapore coming soon... tak siap lagi ni..








nie la singa tu... bukti dah mai singapura.. hahahaha.. merepek la..




cantik sgt view time ni... tenang ja rasa... penuh ngn lampu2..

nmpk sgt comei ini candy... haishhh... punya la besar gedabak




sopan ja MM tuh simpuh.. hahahaha


tgk la sat mulut sotong tu.... mcm aisya gurl suka buat...


ok... habis dah part sentosa island.. now time to WATERFRONT.. tmpt ni dekat ja ngn USS... sbb apa awin nk p sana???? jeng..jeng..jeng.. kat sini setiap jumaat, sabtu, ahad, isnin akan ada 1 pertunjukkan yang di panggil CRANE DANCEevery 9pm.. persembahan dia 10 minit ja.. so cepat2 ambik tempat sbb tmpt free.. so bila free ramai la menduyun.. sangat comel pertunjukan ni coz.. crane ni menari2 dgn penuh lampu2.. siap sayap dia kuar melalui air.. ada gambar jantung dia.. mmg sangat kiut dan comel yg takda kat tmpt kita mesia.. hehehee..


starting... tgk color2 tuh pun dah menarik...


tengok2... sayap dia kuar air... sangat kreatif dan inovatif..



nmpk tu kat jantung dia ada LCD.. mcm transperent gitu...



oklahhh.... dah letih sangatttt... bas yg ambik kitaorg tu.. dia cakap pkl 9.30 make sure tunggu kat tmpt sampai tadi.. so.. takut jugak kena tinggal.. turun la awai sikit tunggu kat bas... aisya gurl mmg dah letih sangat.. terlena dah dia.. sama la awin n asben.. dah lunyai sangat..long journey dlm USS tu... kaki pun minta nyawa.. nasihat pada semua yg nk p USS.. tak pyh nk vogue segala bagai ngn high heel ka apa kaaaa... pakailah sandle ja ok... mmg confom selamat.. selesa dan tenang ja perjalanan tu.. klu tk bw kuar duit utk beli selipar ya di sana... blh hilang mod kot klu sakit kaki ni..



bye2 johorians.... bye2 singaporeans.... ada masa kita jumpa lagi.. sampai sudah hajat awin utk ke Johor dan singapura.. Tks God's atas rezekimu yang tak terhingga...

ok.. mesti ampa semua nk tau kan berapa kos awin habiskan di sana..
tiket flight awin booking air asia , awin book sekali ngn hotel.. dapat la murah.. around 700 mcm tu.. utk tiket USS awin beli on9 pakai kedit kad maybank coz ada less 15% kot ka 30% cmtuh... duit mesia dalam 3++ mcm tu... utk tiket bus ke singapore 2 org RM50.. total semua campur makan, soping bla..bla..bla... bawah 3K..


OK, BYE!!


ASSALAMUALAIKUM..

Yayyyy... sedar tak sedar dah buat part 6.. ini bermakna tinggal 1 part lagi.. habis laaa... hehehehe... ok.. now here we go.. THE LOST WORLD.. bukan tambun ok.. USS ok.. ngeeeee ~

see... sangt panas terik ok.. tapi alhamdulillah cuaca sgt baik.. hujan pun tapi sekejap ja.. so tak membantutkan perjalananan kami kat dlm USS ni.. gurl mcm biasa.. sat lena.. sat jaga.. so on/of.. tapi dia sgt baik dan memahami berada di tempat org.. takde nk merengek atau bebai yang bukan2... b a good gurl syg... :) senang kan mak pak dia nk merongeng.. heeee..
apa yang awin nk citer bila masuk sini.. everyting tntg DINOSOR.. klu budak2 yg obeyessss gila akt DINOSOR... ha elok laaaa bawa masuk sini.. mmg depa nnti jakun sat.. kat sini takda yg menarik sangat.. tapiiiiiiiiiiii... satg i citer ok... step by step... (msti tak sabaq ni)



Jom kita intai apa yg menarik kat sini...


lbh sinonim ngn nama JURASSIC PARK sebenarnya... sebut lost world depa buat tak heran sangat... tapi bila sebut JURASSIC PARK.. wahhhhhh... hehehehe... ngn mulut ternangan nyaaaa...

posing dulu laaahhh...


ini bukan la kereta hiasan.. tapi gerai menjual makanan... mengikut sangat temanyaaaaaa kannnn.... bukan setakat itu.. staf yang bekerja pun memakai pakaian ala2 zaman jurassic park..







WAJIB pose duluuuu..



tau tak apa benda ni??? iskh2.... klu bebudak cepat jer depa jawab.. TELUQ DINOSOR!!!



ok... ni antara mainan yang extreme yang ada kat lost world ni... yg ni en hasben sorang jer naik.. awin malas nk p dah sebab en hasben kata klu naik tu confom basah... tapikannnn awin dah servey habis2an b4 g USS.. ramai suruh bawa rain coat sndiri.. kat USS pun ada, tapi agak mahal.. klu beli kat mesia kat watson dlm RM3 jaaa.. so ampa stadnby la rain coat ok..


en hasben kata... ada yang tak pakai.. mmg basah lencun laaaaa.. mujuq awin dh beli awai2..








eh..eh... awat en hasben sorang rain coat warna kuning??? yg lain putih?? hehehehe... sebab!!! putih tuh depa beli kat USS... kuning made from mesia ok!!


ok..ok..ok... part ni paling best n semangat nk tulis... jom kita intai gambar dl..


yg nie tak ramai kan org.. sbb kami antara yang terawal beratur...


yg nie tahap ok lagi...


tediaaaaa....
ambik ampa... sat ja penuh ngn manusia..

ok.. startingnya... tmpt ni namanya WATERWORLD.. Sapa penah tgk citer ni??? haaaa... klu pnh tgk ampa tau la macam mn actionnya... kat sini depa akan berlakon live mcm mn depa berlakon dlm tv tu... mmg real habis kat sini.. siap ada tembak2.. terbakar2.. meletup2... dannnnnnnnn... utk pengetahuan korang.. setiap kerusi yg korang duduk tu ada warnanyaaaa... paling depan klu duduk.. alamatnya ampa kena simbah ayaq kawwww punya... then mai 2nd lak... kena tempias2 jaaa... klu nk tahap selamat.. dok la paling atassss... so kami ambik tempat paling atas sbb ada bb ok... nnti lencun lak kami semuaaa..

utk pengetahuan jugak... waterworld ni 1 hari 2x saja tayangan ni.. lepas tu klu terlepas mmg takda laaaa... tak silap 12.30 1... pkl 4 satu kot... so makesure ampa tak terlepas ngn tayangan ni... nk Q dia pun blh tahan.. sbb tayangan 2x saja kan.. semua pakat pulun laaa nk p.

action2 kat sini mmg superb!!!! mcm ni rupanyaaaaaa depa ni berlakon.. hehehehe.. dok ingat p berlakon kat laut laaaa.. rupaaaanyaaaa kat dalam kolam ja weiii.. hehehe..







nmpk tak mamat tu... dia sedang memercikkan ayaq kat semua penonton..

















start dah aksi meletupkan apa yang ada... REALKN?????











adoiiii... seksa rasa nk habiskan N3 niii... kah kah kah kah..




ok bye!!