Pages

Thursday, April 5, 2012

::.. Hapdate Turbo - Part 7 USSingapore ..::

ASSALAMUALAIKUM..

nampak tak title saya tu... so makna kata.. edisi TURBO yer... bukan senang nk habiskan kesemua yang ada nieeee... nk meloya dah ni..

habis dah kami jelajah dalam USS ni... around 6pm kot.. ka 5 lbh after asar mcm tu.. so.. sempat jugak p kat hollywood balik sbb ada live show jap.. then ronda2 kat kedai cenderahati... mmg menarik barang2 dia dlm tu.. tapi mahaiiiiii.. hehe.. semuanya MAKAN MODDD!!! style rabak!!! apa yg penting awin dah sampai pun USS ni yg selama ni dok dgr org dok cerita jaaaaaa... haishhh.. lps ni tak yah dok byg2 dah rupanya macam mn.. alhamdulillah rezeki tuhan bg utk kami merantau dan merasa ke tempat org seketika... :)





nice kan??? masa ni dah penat berjalan.. org pun dah tak ramai coz dh lewat petang..

kau adooo???? hahahaha... dpt pegang live hokek!!!


takde gaya mcm nk ambil pingat punnn... hahahahahaa....


live band ni la buat kami patah balik..
auchhh... dosa2 ok.. jgn tengok lebih2... habis iman runtuh.. hahahahahaha...



apakah binatang ni???





tengok sattttttttt.... gedix jaaaaa rupa en hasben ni... sukaaa n0o0o0o0 pmpn tu pegang bahu siap kaki terangkat lagiii.... yg aisya gurl dok menung apa laaaaaa memikior kannnyaaa...





sepanjang kami meninjau kedai souvenir...









nice kan... candy2 penuh bergayut kat pokok ni...
rasa mcm nk ambik makan... tapi semua ni dusta semataaaaaaaaaaaaaa...





ok noe... kami dah tinggalkan USS... plan kami nk ke SENTOSA ISLAND..
mula tu kami pening la nk p... yer la singboard ke sentosa takde lakk... jenuh menapak merata.. tapi last sekali kami jumpa gak tu pun jenuh mencari..
tapi yg ebstnya sepanjang perjalanan tu.. view dia sangatttttlahhhhh cantikkkkkknyaaa... haaaaa// tak tau nk habaq kata cantik yg mcm mn.. bersih...



En hasben sebenarnya nk naik cable car sentosa ni laaa... tapi harganyaaaa pengsan!!! hampir ke seratus duit kita sorang ok... tapi dah sampai kena naik jugak laaa... tingin nk merasa..

tak caya cer intai kat board kuning atas ni..




cantikkan view dia... gayat gila dok atas tuuuuu...



yg nie salah satu pojek kat singapore coming soon... tak siap lagi ni..








nie la singa tu... bukti dah mai singapura.. hahahaha.. merepek la..




cantik sgt view time ni... tenang ja rasa... penuh ngn lampu2..

nmpk sgt comei ini candy... haishhh... punya la besar gedabak




sopan ja MM tuh simpuh.. hahahaha


tgk la sat mulut sotong tu.... mcm aisya gurl suka buat...


ok... habis dah part sentosa island.. now time to WATERFRONT.. tmpt ni dekat ja ngn USS... sbb apa awin nk p sana???? jeng..jeng..jeng.. kat sini setiap jumaat, sabtu, ahad, isnin akan ada 1 pertunjukkan yang di panggil CRANE DANCEevery 9pm.. persembahan dia 10 minit ja.. so cepat2 ambik tempat sbb tmpt free.. so bila free ramai la menduyun.. sangat comel pertunjukan ni coz.. crane ni menari2 dgn penuh lampu2.. siap sayap dia kuar melalui air.. ada gambar jantung dia.. mmg sangat kiut dan comel yg takda kat tmpt kita mesia.. hehehee..


starting... tgk color2 tuh pun dah menarik...


tengok2... sayap dia kuar air... sangat kreatif dan inovatif..



nmpk tu kat jantung dia ada LCD.. mcm transperent gitu...



oklahhh.... dah letih sangatttt... bas yg ambik kitaorg tu.. dia cakap pkl 9.30 make sure tunggu kat tmpt sampai tadi.. so.. takut jugak kena tinggal.. turun la awai sikit tunggu kat bas... aisya gurl mmg dah letih sangat.. terlena dah dia.. sama la awin n asben.. dah lunyai sangat..long journey dlm USS tu... kaki pun minta nyawa.. nasihat pada semua yg nk p USS.. tak pyh nk vogue segala bagai ngn high heel ka apa kaaaa... pakailah sandle ja ok... mmg confom selamat.. selesa dan tenang ja perjalanan tu.. klu tk bw kuar duit utk beli selipar ya di sana... blh hilang mod kot klu sakit kaki ni..



bye2 johorians.... bye2 singaporeans.... ada masa kita jumpa lagi.. sampai sudah hajat awin utk ke Johor dan singapura.. Tks God's atas rezekimu yang tak terhingga...

ok.. mesti ampa semua nk tau kan berapa kos awin habiskan di sana..
tiket flight awin booking air asia , awin book sekali ngn hotel.. dapat la murah.. around 700 mcm tu.. utk tiket USS awin beli on9 pakai kedit kad maybank coz ada less 15% kot ka 30% cmtuh... duit mesia dalam 3++ mcm tu... utk tiket bus ke singapore 2 org RM50.. total semua campur makan, soping bla..bla..bla... bawah 3K..


OK, BYE!!

0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM..

nampak tak title saya tu... so makna kata.. edisi TURBO yer... bukan senang nk habiskan kesemua yang ada nieeee... nk meloya dah ni..

habis dah kami jelajah dalam USS ni... around 6pm kot.. ka 5 lbh after asar mcm tu.. so.. sempat jugak p kat hollywood balik sbb ada live show jap.. then ronda2 kat kedai cenderahati... mmg menarik barang2 dia dlm tu.. tapi mahaiiiiii.. hehe.. semuanya MAKAN MODDD!!! style rabak!!! apa yg penting awin dah sampai pun USS ni yg selama ni dok dgr org dok cerita jaaaaaa... haishhh.. lps ni tak yah dok byg2 dah rupanya macam mn.. alhamdulillah rezeki tuhan bg utk kami merantau dan merasa ke tempat org seketika... :)





nice kan??? masa ni dah penat berjalan.. org pun dah tak ramai coz dh lewat petang..

kau adooo???? hahahaha... dpt pegang live hokek!!!


takde gaya mcm nk ambil pingat punnn... hahahahahaa....


live band ni la buat kami patah balik..
auchhh... dosa2 ok.. jgn tengok lebih2... habis iman runtuh.. hahahahahaha...



apakah binatang ni???





tengok sattttttttt.... gedix jaaaaa rupa en hasben ni... sukaaa n0o0o0o0 pmpn tu pegang bahu siap kaki terangkat lagiii.... yg aisya gurl dok menung apa laaaaaa memikior kannnyaaa...





sepanjang kami meninjau kedai souvenir...









nice kan... candy2 penuh bergayut kat pokok ni...
rasa mcm nk ambik makan... tapi semua ni dusta semataaaaaaaaaaaaaa...





ok noe... kami dah tinggalkan USS... plan kami nk ke SENTOSA ISLAND..
mula tu kami pening la nk p... yer la singboard ke sentosa takde lakk... jenuh menapak merata.. tapi last sekali kami jumpa gak tu pun jenuh mencari..
tapi yg ebstnya sepanjang perjalanan tu.. view dia sangatttttlahhhhh cantikkkkkknyaaa... haaaaa// tak tau nk habaq kata cantik yg mcm mn.. bersih...



En hasben sebenarnya nk naik cable car sentosa ni laaa... tapi harganyaaaa pengsan!!! hampir ke seratus duit kita sorang ok... tapi dah sampai kena naik jugak laaa... tingin nk merasa..

tak caya cer intai kat board kuning atas ni..




cantikkan view dia... gayat gila dok atas tuuuuu...



yg nie salah satu pojek kat singapore coming soon... tak siap lagi ni..








nie la singa tu... bukti dah mai singapura.. hahahaha.. merepek la..




cantik sgt view time ni... tenang ja rasa... penuh ngn lampu2..

nmpk sgt comei ini candy... haishhh... punya la besar gedabak




sopan ja MM tuh simpuh.. hahahaha


tgk la sat mulut sotong tu.... mcm aisya gurl suka buat...


ok... habis dah part sentosa island.. now time to WATERFRONT.. tmpt ni dekat ja ngn USS... sbb apa awin nk p sana???? jeng..jeng..jeng.. kat sini setiap jumaat, sabtu, ahad, isnin akan ada 1 pertunjukkan yang di panggil CRANE DANCEevery 9pm.. persembahan dia 10 minit ja.. so cepat2 ambik tempat sbb tmpt free.. so bila free ramai la menduyun.. sangat comel pertunjukan ni coz.. crane ni menari2 dgn penuh lampu2.. siap sayap dia kuar melalui air.. ada gambar jantung dia.. mmg sangat kiut dan comel yg takda kat tmpt kita mesia.. hehehee..


starting... tgk color2 tuh pun dah menarik...


tengok2... sayap dia kuar air... sangat kreatif dan inovatif..



nmpk tu kat jantung dia ada LCD.. mcm transperent gitu...



oklahhh.... dah letih sangatttt... bas yg ambik kitaorg tu.. dia cakap pkl 9.30 make sure tunggu kat tmpt sampai tadi.. so.. takut jugak kena tinggal.. turun la awai sikit tunggu kat bas... aisya gurl mmg dah letih sangat.. terlena dah dia.. sama la awin n asben.. dah lunyai sangat..long journey dlm USS tu... kaki pun minta nyawa.. nasihat pada semua yg nk p USS.. tak pyh nk vogue segala bagai ngn high heel ka apa kaaaa... pakailah sandle ja ok... mmg confom selamat.. selesa dan tenang ja perjalanan tu.. klu tk bw kuar duit utk beli selipar ya di sana... blh hilang mod kot klu sakit kaki ni..



bye2 johorians.... bye2 singaporeans.... ada masa kita jumpa lagi.. sampai sudah hajat awin utk ke Johor dan singapura.. Tks God's atas rezekimu yang tak terhingga...

ok.. mesti ampa semua nk tau kan berapa kos awin habiskan di sana..
tiket flight awin booking air asia , awin book sekali ngn hotel.. dapat la murah.. around 700 mcm tu.. utk tiket USS awin beli on9 pakai kedit kad maybank coz ada less 15% kot ka 30% cmtuh... duit mesia dalam 3++ mcm tu... utk tiket bus ke singapore 2 org RM50.. total semua campur makan, soping bla..bla..bla... bawah 3K..


OK, BYE!!

0 comments:

Post a Comment

said