Pages

Tuesday, April 3, 2012

::.. I like a MOv it2!! - Part 5 USSingapore ..::


ASSALAMUALAIKUM..

yaaaaaaaa... akhirnya... awin dapat sambung PART 5.. hehehe... banggga pulak rasaaaaa... jgn marah no0o0o pada sapa yg dok tertunggu2 next episod dr awin.. lama gila kan.. iskh2... p bulan 2.. teediaaaa.. masuk bulan 4 dah oiiiiii... takpa2.. yg penting semangat mau ada k.. ngeeee...


PART 1
PART 2
PART 3
PART 4


ok masuk part 5 ni.. kami telah menjejak kan kaki ke FAR FAR AWAY.. sapa ingat citer madagascar?? citer SHREK?? lagi2.. erm... apa donkey ka.. lupa dah.. ha sini la.. sangat realitinya kami ada kat FAR FAR AWAY ni... suatu kenangan yg blh buat kami tak lupa.. paling best masuk SHREK 4D.. keleeesssss koooo... mmg betui punya real citer ni.. mula2 masuk ja kat pintu masuk ni... tiba2... PRANGGGGGG!!! OMG!!! bekas transformer i jatuhhhh n berkecaiiiiiiiii.... arghhhhhhhhhh... rm100 tuuuuu... haiyaaakkkkk... sudah pecah lol.... mmg rasa nk jerit sekuat2 hatiiiiii ni... tapi apakan daya.. diam terkeduh seribu bahasa.. nk kata apa.. mata ni mampu melihat jaaaaa.. dan mood sy dgn tiba2 sangat SPOILED!!!! terus jadi sngt tidak seronok olsssssss.... rasa mcm nk lariiiiii balik penang teruihhh takpun blh tak nk unduq balik masa dan tika tu...??? boleh kaaaaaa??????? secara tak langsungnya.. sis2 n bro2 yg jaga ntrance tu bgtau.. cuba u oll p tanya balik kedai tu.. blh tak tukar? kata la baru beli.. air pun tak habis lagi... sy pun ngn en hasben terus pergi kedai tadi.. dgn muka dan mood yg sngat mengecewakan... bertanya laaa... "dik.. boleh ka tukar? tadi sy beli kat sini... takdan habis lagi air ni... alahaiii boleh la dek... frust sangat ni..." budak tu dgn muka agak terkejut berkata..."mcm mn blh pecah kak? akak pegang tak kuat kot? sy pun tak psati la blh tukar ke tidk.. " alahaiiiiii mmg hati ni sangatttttt sedihhh... en hasben pun kata "u bg tali then u buat mcm ni kitaorg ingat blh galas la... mana tau galas2 botol ni sendiri yg jatuh... " dgn tak terkata oleh adik tu.. dia pun capai hp n call sombody tanya... "ok, boss kata boleh" dgn muka yang kembali ceria... yayyyyyyyyyyy.. ok jom sambung balik journey sbb mood cek dah kembali bunga2... kami pun masuk dlm pangung SHREK 4D ni.. mula2 tu mmg ampa akan rasa... laaaaa... yg nie jer ka?? ada la beberapa kartun dok sembang p sembang mai.. dah tu kena diri lagi... hadoiiii sakit kaki cekkkk tauuu... dah masuk mmg tak blh kuar... ermmm so tunggu jer laaa.. tapi yg peliknya bila masuk dia bg spek 4D tu.. kami pun pakai la.. tapi bila pakai.. takda apa pun.. ceh tipu laaaa... kah kah kah.. ada la kot dekat 10 minit ke 15 minit mcm tu.. tiba2.. terbuka pintu 1 lagi.. awin ingat habis dah laaa... tuh dlm hati kata la... laaaaaa yg nie ja ka?? ermmmm.. penat aih.. setiba langkahnya kaki ke bilik seterusnya... aikk... macam pangung wayang la pulak.. ada seat bagai ni.. siap depa anounce klu ada bb.. kena duduk kusi sekian2 ni... kami pun ambik part yg bb kena duduk laaa... kebetulan gurl2 lena..
kami pun ok..mcm best ja ni.. ok.. pakai spek..pakai spek... tediaaaaaaaaa... sempoiiiiii sangat 4D habis lahhhh... mmg satu kenangan yg awin tak akan lupa.. realnya citer ni.. takt au nk habaq lagu mana.. klu nk tau ampa kena la p... menyesal kot dah p tapi tak masuk... yg bestnya.. bila shrek tu naik kuda.. ampa real punya rasa mcm naik kuda siap ada angin2 bagai ni.. ngn rasa sejuk semua cukup... mmg terasa akan kita sekali berkuda ngn shrek tu... ada 1 part tu.. kuda ni bersen u olls... paling takt ahan air tu tempias kat kitaorg!!!!! harghhhhh... semua mengelakkkk... yg bestkan... aisya gurl pun kena.. tapi dia blh lena dgn kusyuknyaaaa.. iskh3... mcm3 sebenarnya awin nk citer kisah ni.. tapi tak tergambar dek kata2... susah kan.. nk tau mmg kena p.. WAJIB pada yg rasa diri tu tngh plan ka.. hehe.. (saja perangat ampa semua)


ok.. nmpk tak??? sikit punya besar FAR FAR AWAY tu...



antara kedai2 yg ada di FAR FAR AWAY.. bnyk juai souvenir jaaa... tp ampa mau tau... sgt expensiv hokey!!!! standby duit bnyk2 ckit.. klu tak telan ayaq liuq ja la tgk.. sbb brg2nya sangat2 la cuteeee...


patung ni sapa tak kenai saja laaaa...


jommm... kita terjah MADAGASCAR lak...

perlu dan WAJIB utk naik boat ni ok...



sangat cantik keta2 n apa saja yg da di USS ni... semua kira nk snap jaaa...





ni la SHREK yg awin citer tu... jumpa ja mamat ni... jangan lupa senyum balik.. nnti dia akan sapa u olss. hahahahaha..


ini nNACHOS ya kawan2... cuba teka berapa RM kah beliau yang sejemput itu??? tpikan.. chese dia sangat sedap u olllssss dgn NACHOS dia yg KRUP..KRUP... arghhh best3...
psstt... harga dia kan most to RM10 ok...
berbaloi x??? hahahaha... klu kat penang dpt mkn cheesy wedges 2 kotak kan...


next episod... JURASSIC PARK lak..




dah penat berjalan.. so berhenti makan la dulu... utk pengetahuan ampa semua... nk mkn kat sana sangat lahhhhh mahai... 1 nasi beriani dia RM38.90 keh keh keh.... terkezut???? dont la.. mmg itu realitinya ok...

U OLLS KIRA LA ERK... YG TUH DALAM SGD..



ok.. bye!!

0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


ASSALAMUALAIKUM..

yaaaaaaaa... akhirnya... awin dapat sambung PART 5.. hehehe... banggga pulak rasaaaaa... jgn marah no0o0o pada sapa yg dok tertunggu2 next episod dr awin.. lama gila kan.. iskh2... p bulan 2.. teediaaaa.. masuk bulan 4 dah oiiiiii... takpa2.. yg penting semangat mau ada k.. ngeeee...


PART 1
PART 2
PART 3
PART 4


ok masuk part 5 ni.. kami telah menjejak kan kaki ke FAR FAR AWAY.. sapa ingat citer madagascar?? citer SHREK?? lagi2.. erm... apa donkey ka.. lupa dah.. ha sini la.. sangat realitinya kami ada kat FAR FAR AWAY ni... suatu kenangan yg blh buat kami tak lupa.. paling best masuk SHREK 4D.. keleeesssss koooo... mmg betui punya real citer ni.. mula2 masuk ja kat pintu masuk ni... tiba2... PRANGGGGGG!!! OMG!!! bekas transformer i jatuhhhh n berkecaiiiiiiiii.... arghhhhhhhhhh... rm100 tuuuuu... haiyaaakkkkk... sudah pecah lol.... mmg rasa nk jerit sekuat2 hatiiiiii ni... tapi apakan daya.. diam terkeduh seribu bahasa.. nk kata apa.. mata ni mampu melihat jaaaaa.. dan mood sy dgn tiba2 sangat SPOILED!!!! terus jadi sngt tidak seronok olsssssss.... rasa mcm nk lariiiiii balik penang teruihhh takpun blh tak nk unduq balik masa dan tika tu...??? boleh kaaaaaa??????? secara tak langsungnya.. sis2 n bro2 yg jaga ntrance tu bgtau.. cuba u oll p tanya balik kedai tu.. blh tak tukar? kata la baru beli.. air pun tak habis lagi... sy pun ngn en hasben terus pergi kedai tadi.. dgn muka dan mood yg sngat mengecewakan... bertanya laaa... "dik.. boleh ka tukar? tadi sy beli kat sini... takdan habis lagi air ni... alahaiii boleh la dek... frust sangat ni..." budak tu dgn muka agak terkejut berkata..."mcm mn blh pecah kak? akak pegang tak kuat kot? sy pun tak psati la blh tukar ke tidk.. " alahaiiiiii mmg hati ni sangatttttt sedihhh... en hasben pun kata "u bg tali then u buat mcm ni kitaorg ingat blh galas la... mana tau galas2 botol ni sendiri yg jatuh... " dgn tak terkata oleh adik tu.. dia pun capai hp n call sombody tanya... "ok, boss kata boleh" dgn muka yang kembali ceria... yayyyyyyyyyyy.. ok jom sambung balik journey sbb mood cek dah kembali bunga2... kami pun masuk dlm pangung SHREK 4D ni.. mula2 tu mmg ampa akan rasa... laaaaa... yg nie jer ka?? ada la beberapa kartun dok sembang p sembang mai.. dah tu kena diri lagi... hadoiiii sakit kaki cekkkk tauuu... dah masuk mmg tak blh kuar... ermmm so tunggu jer laaa.. tapi yg peliknya bila masuk dia bg spek 4D tu.. kami pun pakai la.. tapi bila pakai.. takda apa pun.. ceh tipu laaaa... kah kah kah.. ada la kot dekat 10 minit ke 15 minit mcm tu.. tiba2.. terbuka pintu 1 lagi.. awin ingat habis dah laaa... tuh dlm hati kata la... laaaaaa yg nie ja ka?? ermmmm.. penat aih.. setiba langkahnya kaki ke bilik seterusnya... aikk... macam pangung wayang la pulak.. ada seat bagai ni.. siap depa anounce klu ada bb.. kena duduk kusi sekian2 ni... kami pun ambik part yg bb kena duduk laaa... kebetulan gurl2 lena..
kami pun ok..mcm best ja ni.. ok.. pakai spek..pakai spek... tediaaaaaaaaa... sempoiiiiii sangat 4D habis lahhhh... mmg satu kenangan yg awin tak akan lupa.. realnya citer ni.. takt au nk habaq lagu mana.. klu nk tau ampa kena la p... menyesal kot dah p tapi tak masuk... yg bestnya.. bila shrek tu naik kuda.. ampa real punya rasa mcm naik kuda siap ada angin2 bagai ni.. ngn rasa sejuk semua cukup... mmg terasa akan kita sekali berkuda ngn shrek tu... ada 1 part tu.. kuda ni bersen u olls... paling takt ahan air tu tempias kat kitaorg!!!!! harghhhhh... semua mengelakkkk... yg bestkan... aisya gurl pun kena.. tapi dia blh lena dgn kusyuknyaaaa.. iskh3... mcm3 sebenarnya awin nk citer kisah ni.. tapi tak tergambar dek kata2... susah kan.. nk tau mmg kena p.. WAJIB pada yg rasa diri tu tngh plan ka.. hehe.. (saja perangat ampa semua)


ok.. nmpk tak??? sikit punya besar FAR FAR AWAY tu...



antara kedai2 yg ada di FAR FAR AWAY.. bnyk juai souvenir jaaa... tp ampa mau tau... sgt expensiv hokey!!!! standby duit bnyk2 ckit.. klu tak telan ayaq liuq ja la tgk.. sbb brg2nya sangat2 la cuteeee...


patung ni sapa tak kenai saja laaaa...


jommm... kita terjah MADAGASCAR lak...

perlu dan WAJIB utk naik boat ni ok...



sangat cantik keta2 n apa saja yg da di USS ni... semua kira nk snap jaaa...





ni la SHREK yg awin citer tu... jumpa ja mamat ni... jangan lupa senyum balik.. nnti dia akan sapa u olss. hahahahaha..


ini nNACHOS ya kawan2... cuba teka berapa RM kah beliau yang sejemput itu??? tpikan.. chese dia sangat sedap u olllssss dgn NACHOS dia yg KRUP..KRUP... arghhh best3...
psstt... harga dia kan most to RM10 ok...
berbaloi x??? hahahaha... klu kat penang dpt mkn cheesy wedges 2 kotak kan...


next episod... JURASSIC PARK lak..




dah penat berjalan.. so berhenti makan la dulu... utk pengetahuan ampa semua... nk mkn kat sana sangat lahhhhh mahai... 1 nasi beriani dia RM38.90 keh keh keh.... terkezut???? dont la.. mmg itu realitinya ok...

U OLLS KIRA LA ERK... YG TUH DALAM SGD..



ok.. bye!!

0 comments:

Post a Comment

said