Pages

Sunday, October 30, 2011

Duhai hati..


Salam... n selamat malam.. dah pkl 12.37am... mata ni tak leh nk tido lakk..
aisya pun sama.. tapi now dia dah lena.. entah kenapa hari ni aisya ssh plak nk tido.. selalu senang.. hr ni macam bnyk lak ragamnya.. do no la y...

Nak citer kisah hari ni... entah kenapa.. hati ni rasa tak sedap.. memikirkan sesuatu hal.. bila tak pk.. ook la.. tapi bila pk.. adussss.. sshnyaaa hati ini. makin tak nak d pk.. makin lak dia datang.. adoiiiii... pergilaaa engkau jauh2 duhai hati yg lara ituuuuu... benci ngn perasaan itu...

Jom la kita lupakan kisah duhai hati tu kejap... pening aihhhh dok pikiaq... ,roplah...roplah...
jom nk citer hal hr ni... pkl 2 pm after zohor kitaorg kuar rumah dah... p mkn kat giant.. then ke hospital lawat abah.. then balik dr tu p buat keta cek.. lampu n segala bagai lagi la.. then p cari mkn,.. utk mkn mlm... then terus blk rumah... lepak2.. tgk master chef.. tgk ,citer pebret en hasben channel 551... the lost type... ngeriiii cek tgk... till now cek tak leh tidoq lagi.. layannnnn fb .. layannnn blogger... lagi nk layan apa ntah laaaa...

Dah..dah... nk tutup n3 ni.. peninggggg....


Friday, October 28, 2011

Bercanda di tepi pantai...

Assalamualaikum..
salam 1 mesia..
salam jumaat yg barakah..

Baru2 ni public holiday... kami telah memusingkan diri kami semua 1 penang.. hahahaha.. ayat gilossss... bg pening.. asalnya nk p mkn kat laksa janggus.. tapi bukan cek nk mkn laksa okehhh... mood pantang setaun okeh,, satg mau dok kembang urat... agak blh pakai lama badan ni.. leh jadi mcm2 hal lak... hehehe... no..no..no... jaga badan oso pasang badan... satg laki dok tgk nmpk tk kemas lak.. hehehe... maintain itu harussss... sampai ja balik pulau.. tup2 depa tutup lak.. depa pun sambut deepavali ka??? aishhh... last sekali en hasben kata.. jom kita round island la.. lama tak bercanda katanya... dlm setiap perjalanan tu... macam2 kami berhenti beli makan.. mulanya nampaj cok pisang + apom balik... huhhh... terbaekkkkk... tapi beli sikit lak dah... ermmm.. takpa2.. nnti leh mai lagi.. jalan lagi... tup2 nmpk pulut udang lak... berhenti lagi.. tapau 5.. hahahaha... en hasben kata.. jom kita try dl.. kiranya tang situ gak kami makan sampai ranap 5 tu... fuyo0o0o hebattt.. hahahaha.. dah tu... mula dok rasa kenyang dah.. ronda lak.. smapai la ke batu feringgi... en hasben kata nk amik mood lepak tepi pantai... ermmm.. dh lama tak bercanda katanya... dia kata selalu mai ronda ja.. jommm kita bg anak dara tu kena angin laut lak...




time ni.. cek tngh tggu en hasben bentangkan permaidani indah utk kami lepaking n relax2... sambil menikmati keindahannya.. anak dara tuh dh mcm pelik.. pusing sana.. pusing sini.. heran kot.. tiba2 nmpk dunia ni luas jaaaa...


lamanyaaaaa papa nieeee... aisya said! hahahahaha....





so cute la kamo0o0o..




papa said... ni la satu2nya my anak dara.... hehehehe






soooo hepy dpt angin laut...





dok bergelak sakan ngn papa dia... papa dok bawa keta la sayangggg...

kami dok kat sana pun lama gak... dh jenuh tgk peel2 org bercinta.. iskh2... sggh2 la cek habaq.. depa ni tak tau malu la... klu ampa dh kemaruk sgtttt... ampa p la sewa hotel ka apa ka.. jgn la dok publickan sgt ampa punya giann tu... malu laaaa... ramai yg dok bawa anak2 kecik ni dok jadi tatapan depa lakk... yg bestnyaaaa aku cakap ni bukannya budak2 mudak Melayu ni.. tapi C***..... mmg memalukannnnn... d luar jangkaan juga depa ni.. dah terlampauuu...

langit pun dok nm[k dah gelap.. tanda hujan dok mai.. so.. sblm hujan tu mai.. better mau cargas buang... satg tak pasai jaaaa ampa dok wat marathon kat sana... hahahahah... sambung lagi journey kami.. berhenti beli buah... dok ngup ngap..ngup ngap... sambai habis...

kami singgah makan kat kasim mustafa.. en hasben dok wat ngidam lakkk ayam masak kicap dia ngn nasi minyak... so.. cek mkn tandoori.. depa 2 dok pulun nasi... eheheh..
sory la mkn2 ni tak sempat lak nk snap gambo... sbb kusyuk dpt pekena tandoori.. (my pebret okehhh)

klu tak silap cek.. kami sampai rumah around 8.30pm...




im sooo relax n chilll!






Tuesday, October 25, 2011

Peel terbaru Aisya..



Assalamualaikum.. salam selasa.. salam 25/10/11..
salam 1 m'sia...

wahhhh tajuk pun dah tau apa dia nk d citerkan.. Peel terbaru budak konek ni.. iskh2.. air liur klu jgn citer a... bagai mencurah2 d buatnya.. kalau tadah baldi blh penuh gamaknya.. hehehe.. aisya..aisya..

Makin besar.. makin macam2 peel yg dia dpt.. mcm tu la keadaan klu nk membesar.. hr2 ada ja telatah dia yg terbaru.. yg buat mama dia hari2 nk pegang kamera.. record takpun snap.. agaknya camera ni dh penuh ngn pic dia jer... blh katakan hr2 jugak la snap.. isk2.. aisya..aisya..

tak caya erkkk... tak caya klu meh a.. tgk aksi terbaru aisya...



sudah pandaiiii anak dara ni dok rongkah mulut dia.. bg tarik luas2 tu... esk ni jadi mulut ning baizura baru tau... hahahaha...






sampai kembang hidung dia punya dok rongkahhhh.... aisya..aisya...





tapi yg bestnyaaaa.. dlm dok rongkahhh tu.. dia sempat tgk kamera... hahahahaha... agaknya aisya pun cm mama erk??? suka pose2 ni.... blh kawan nnti ok..




see.... dan lagi tgk kamera... tapi mama dh marah... aisya bawa kuar 1 jari.. yg 1 lagi tttppppp.... syg nk bawa kuar... baju ni basah jgn citer a.... habis lenjunnnn...



Monday, October 24, 2011

Wit luv Aisya..

Assalamualaikum...
Salam Isnin.. ada lagi ka ayat I HATE MONDAY?? hehehe...
so far cek hr ni mmg tak larat sgt nk mai kerja.. sabtu ngn ahad telah berpecah peluh main netball sempena PESTA BOLA JARING.. kaki ngn badan ni jgn cakap a.. mmg outtttt 4 temporary...
dh jln rupa king kong pun ada niee.. waaaa.. sakitttt gilaaa.. tapi hav fun... enjoy sgt ngn gegurls semua.. walaupun ada kalah n menang.. itu semua adat...

Nk N3 hr ni semua bab2 video my anak dara yg cute itu... bnyk sgt simpan kenangan ngn anak dara ni.. suka laaa.. ni antara koleksi yg kami suka tgk aksi aisya gurl.. gelak ngekek.. papa tukang acan.. hehe.. sukanyaaa dia dekat papanyaaa... ni slh satu bukti bhw aisya sgt suka papanyaaaa... ermmmm...



hahahaha... nk gelak lagi sekali bila tgk video ni.. sukaaaaanya kamoooo...

ni lak video saat aisya taknak kat mama n nk papa yg dodoiikannn sampai terlentuk habis dia kat dada papa dia... sabor jerlaaa aisya...





manjakan itu budak... haiyaaa.. papanya pun sukaaaa bila kata bb manja ngn papa dia.. senyum jaaaaa... ala2 senyum gatai gi tuuuu... sukaaaa yaaa...




Saturday, October 22, 2011

mulut hingaq aisya..


Assalamualaikum...
N3 saja gatai nk tinggalkan jejak2 kenangan manis wit my anak dara...


Ni la mulut hingaq anak dara saya.. bukan ada sapa cakap pun ngn dia.. dok meratuih la sorang2... apa bnda tk tau laaa... kadang tu nk tergelak pun ada... dok bygkan klu dia besaq beletiaq sakan laaa.. ka penyeri keadaaan??

time2 gini klu anak dara ni takda kat rumah mesti terasa kensunyiaan nya... sbb dia slalu penyeri keadaan... aksi yg kadang tu d luar jangkaan jugak...


Friday, October 21, 2011

Tarikh yang dikenang sampai bila-bila..

, bAssalamualaikum n bery good murnink yunk2 sekelian...
21/10/11 (jumaat) 1 tarikh yang sampai mati pun akan sy kenang dan ingat..
hari yang sangat istimewa utk 2 org yang saya sayangi..


1 - ABAH
2 - MUHAMMAD HAIKAL FARHAN

'Abah - moga abah terus kuat dan tabah dlm melawan segala kesakitan yang ditanggung.. kami tau abah kuat... abah kena ingat kami semua sayang abah.. zikir bnyk2 ingat Allah selalu mohon agar dia kurangkan sakit abah sekarang.. Sempena hari lahir abah.. angah nk ucapkan semoga abah panjang umur, diberi kesihatan yang sempurna, di beri kekuatan dan terus dpt menjalani ibadah di atas muka bumi ini..'

'Haikal - anak mama yang banyak cakap ni.. mama harap abg dpt jadi anak yang soleh.. jaga perilakumu, jaga tuturmu di khalayak org, jaga solatmu, jada ibadahmu, jaga ibu bapamu dan ingatlah... pelajaran itu sangat penting demi masa depanmu.. jadi anak yang berguna yer sayang... mama sayang sgt anak mama ni... muahhh..muahhh..'





2 insan yg berkongsi tarikh lahir yang sama..



Tuesday, October 18, 2011

::.. Tawa dlm tangisan ..::



Mcm pelik jer n3 aku kali nie kan... :) takda apa yg pelik pun.. semuanya benar2 belaka dan tiada yang tipu2 belaka... hari ni mood relax.. nk kata hapy sgt tak.. sedih sgt tak..

tadi aku g melawat abah pkl 1pm... aku tgk tangan abah dah kena ikat kiri dan kanan.. agak pelik.. nk tnya tapi dr atau nurse takda la pulak.. mcm biasa aku akan pegang tgn abah dan memberi salam sbg tanda aku datang melwat abah.. agak terkejut aku apabila abah membuka mata.. aku kata.. angah ni.. abah tau tak? abah hnya menganguk.. menandakan dia fhm mksd aku.. alhamdulillah.. abah dh blh buka mata... cuma suara abah jer tak kuar.. abah dh sedar.. tapi abah asik sebut nk balik jer.. yer la kan.. sapa yg suka duduk spital.. dgn bermacam2 wayarnya.. sakit klu kita tgk.. apatah lagi org yg menghadapinya.. sempat jugak sembang ngn abah walaupun dlm keadaan abah yg takda sora.. tapi puas rasanya tgk abah dpt bereaksi tadi...

pkl 5pm.. aku dtg lagi,.. tapi kali ni leher abah dah di tebuk sbb abah tak leh nk bernafas mcm biasa.. tiub dari mulut abah dah d buka.. cuma keadaan abah agak lemah.. aku sempat ckp ngn abah.. minta abah terus kuat utk lawan sakitnya... minta abah zikir bnyk2 ingat tuhan agar dpt ringankan beban dan kesakitan abah..

nk kata aku terlalu lega dgn keadaan abah... tak juga.. aku masih risaukan keadaan abah,.. abah hnya sedar tapi condition abah ttp sama.. jantung still lemah, buah pingang pun still same.. no improvement.. tapi aku still mengharapkan agar abah terus d beri kesihatan yang sempurna.. who know.. MIRACLE.. right?.. tawakal.. DIA lebih mengetahui..


itu lah alkisah aku... tajuk aku pn TAWA DLM TANGISAN.. moralnya.. aku hepy tapi terselit kesedihan..


::.. Permintaan atau kemahuan ...::



Assalamualaikum...
Selamat malam... jam menunjukkan 1.13am... mata ni masih lagi tak ngantuk.. tiba2 tingatkan abah yg terlantar di ICU tika ini... sayunya hati.. tuhan jer tau..
Ya Allah.. janganlah kau seksakan ia dgn kesakitan yg ditanggungnya.. ringankan lah bebannya serta KAU sihatkanlah dia seperti sediakala... tiba2 tingatkan 21hb semakin menghampiri.. aku smakin takut utk melaluinya... 21hb adalah hari lahir abah... hari yg aku plan utk sambut hari lahirnya bersama2.. kek pun dh tempah.. aku minta gambar abah di letakkan pada kek tersebut.. harapan aku agar abah masih sempat utk melihat kek hari lahrnya..
"abah.... bangunlah... kami semua rindukan suara abah... kami mahukan abah sihat seperti sediakala.. "

mmg sedih yg teramat bila kenangkan abah.. tapi aku hnya mampu berdoa dan mengaji bagi meringankan beban abah saat ini.. semoga apa yg aku ingin sampaikan.... diterima olehNYA.

Kalau org tanya.. apa permintaan aku utk abah.. ,aku nak abah diberi peluang utk terus dapat beribadah di atas muka bumi ini...
klu org tanya pulak... mcm mn klu umurnya tidak panjang? aku akan jawab... hanya 1 yang aku nak... aku nak utk kali terakhir abah bangun buka mata dan bercakap... izinkan aku mendengar suara abah utk kali yang terakhir... rindu sangatttt...

Semoga abah terus kuat utk melawan kesakitannya...




Sunday, October 16, 2011

Aisya d usia 4 bulan..



Assalamualaikum...

16.10.11 genap usia aisya gurl 4 bulan.. di saat usianya genap 4 bulan.. utk julung2 kalinya.. aisya gurl demam, batuk, selsema... sian anak dara mama ni... hidung merah, muka merah, mulut merah.. agaknya panas... sian dia... sedih sgt tgk aisya gurl dlm keadaan yg mcm ni..




1st time dia demam.. sejak lahir hingga 4 bulan... alhamdulillah aisya selalu sihat dan ceria.. tapi tidak utk kali ini... biasa la hidup ni.. adakala kita sihat.,. adakala kita tak sihat... mama lak asik sibuk ulang alik p spital lawat tok abah yg tenat di icu.. ,macam2 dlm pala mama ni.. mn nk pk kan abah,.. ,nk pk kan aisya gurl yg tidak sihat.. ermmm... sabar... ujian yg menimpa ni masih dlm kawalan.. cuma sedih dlm hati mmg x dpt nk d nafikan.. lbh kenangkan abah yg terlantar dan mengharapkan agar abah dpt bangun seperti sedia kala... rindu sngatttt...



di usia aisya 4 bulan.. aisya dh pandai main.. pandai tgk mana mama n mana papa.. paling suka tgk.. papa... ermmm.. penat tau mama kendong aisya.. hahaha.. no la.. joke jaa.. sapa pun tak kisah.. jnji aisya tau sapa mama n papa aisya... aisya mmg pantang nmpk muka papa dia.. gelak ngekek aja.. senyum sokmo klu nmpk papa dia..lirik mata tu ngekoq ja klu papa tak amik dia... pandaiiii dia no0o0o... nk swoh org angkat dia.. usung sana sini yerk,.... bijak..bijak...
aisya mewarisi bakat yg mama dia ada,... hahahahaha... hat ni kena gelak besaq ckit sbb terkena kat batang hidung sndiri... kah kah kah,... guess.. wat??? hehehee...
en hasben kata.. mulut hingaq macam mama diaaaaa... hahaha.. klu folo papa dia.. sure diam jaaa.. ehem,..ehem.. hingaq bukan bermakna suka beletiaq ok,.. hingaq means cakap tanpa henti... pantang dpt kenal org yg 1 kepala.. habis laaaa... pastu dpt sembang tak hingat d0nia... seperti d0nia ini ana yg punyaaaaa... hahahahaha... mcm tu la aisya,. apa yg mama tgk mulut aisya cukup hingaq... bising ya amat... mcm dok ckp ngn sapa ja.,.. alih2 tgk.. ckp ngn tv ajaaaa... hahahaha.... cuma tika dan saat ini tak berkesempatan lagi nk ,videokan aksi hingaq aisya... yg lain bnyk divideokan agar menjadi kenangan dan memori tatkala aisya besaq nanti... sure aisya pun akan gelak... sbb mcm2 aksi yg aisya suka buat... mama n papa gelarkan aisya sorang yg sgt hapy go lucky!! aisya mmg jenis yg periang.. tak menangis yg saja2.. nangis waktu nk susu atau popo jaaa... tiduq mlm tak pnh nk kacau.. alhamdulillah sgt... mama dpt pelihara aisya dlm keadaan yg mudah dan senang... moga2 bila aisya besaq... aisya juga tak bnyk ragam yer nak..




4 bulan jugak mama dah berjaya fully BF kan aisya... alhamdulillahh.. mudah2an Tuhan murahkan lagi susu dan perbanykkan utk terus membesarkan aisya.. susu ibu ni lain khasiatnya... mudah2an aisya dpt apa yg mama makan melalui susu ibu yer... sejak akhir2 ni susu mama agak merundum mungkin d sebabkan jadual pam mama dah tak teratur.. mn taknya.. asik pk kan abah kat spital.. 2 hari mama skip jadual pam utk aisya.. mujur la stok susu yg ada bnyk membantu... syukur sgt...

ok la guys... ini aja tatapan yg ada utk semua dan juga kenangan utk diri sy sendiri pd bila2 yg sy perlukan kedamaian...




Thursday, October 13, 2011

Redho...



Dimulakan dgn bismillah...
assalamualaikum....

tika dan saat ini... hanya air mata yang menemani... terlalu pasrah namun aku redho utk segalanya.. sukar utk aku terima apa yg terjadi.. dan kenapa di waktu ini.. namun siapalah aku utk menghalang takdir tuhan yang maha esa... aku hnyalah insan kerdil yg hnya mampu pasrah dan berdoa utk ianya berubah menjadi yang lebih baik...

"Abah... angah doakan agar abah kuat dan tabah utk abah lalui kehidupan seperti sediakala... doa angah tak pernah putus2 utk abah.. lagi 1 minggu birthday abah.. niat dan harapan angah agar kami dapat menyambut dgn abah dlm keadaan abah seperti sedia kala... miss u a lot"

Beberapa hari ni.. hidup tak terurus.. hari2 ulang alik utk tgk keadaan abah di ICU.. abah masih tak sedar.. smlm.. kami d kejutkan dgn berita yg tidak menyenangi.. dr ckp.. "jantung dia lemah.. he can go anytime..." tiada apa yg dpt diiringi... hnyalah airmata... tapi hari ni.. abah better dr smlm dr ckp.. hope sgt... keadaan abah akan berubah dr masa ke semasa..

hampir setiap mlm... tidur ni tak pernah lena... wajah abah yg selalu bermain d mata.. takut utk menunggu saat2 yang mecemaskan namun siapala aku utk menghalang kehendaknya...

moga abah d beri peluang utk terus menjalani ibadah di atas muka bumi ini..


Tuesday, October 11, 2011

Pagi yang ceria Aisya...


Assalamualaikum.. salam selasa.. :)
sem0ga hari ini lebih baik dari kelmarin..
Bersyukur dgn rahmatNYA masih lagi bernyawa d atas muka bumi ini dan berpeluang melakukan ibadah selanjutnya.. m0ga hari ini rezeki akan berlipat ganda utk keluarga tercinta..

Demam cek masih tak kebah2 lagi.. alahaiiiii... makin parah lak.. apa kes ni? klu ianya bg menghapuskan dosa2 kecil.. redho... :)

Jom nk citer hal pagi ni... tajuk pun dh sedia maklum tau.. hehehe..
mcm ni la rutin harian aisya.. kena bangun awai.. tp kadang2 tu kena angin mengantuk mengatasi segalanya... dia lena tak ingat gak si konek ni.. tapi klu angin jaga dia mai.. mmg pagi2 dia ceria sokmo.. gelak jerrrr.. pastu mulut hingaqqq... bising.. mmg ceria la aisya gurl ni.. jenis yg x bnyk akai.. x bnyk ragam.. x bnyk songeh kata org penang.. hehehe..
pagi tadi sempat lagi snap pic aisya sambil dok tggu haikal siap2... ntah apa yg sonok sgt pun tak tau a... gelak ya ya jaaa budak ni.. terhibur d pagi hari.. org kata murah rezeki.. amin. mudah2an murah la rezeki kami sekeluarga..




nengok nieee..
sukanyaaa diaaaa..



baru buka mata nie... dah senyum bagaiii



iskh3... budak konek nieee... noty tau... buat mama selalu terbayang kat renyeh dia tu...



dah semakin booolattt syg mama ni..



sayang sgt kat budak konek niee...










Monday, October 10, 2011

Bertutti Frutti

Peace olls...
hehe.. assalamualaikum... selamat sore.. mood tika dan saat ini masih lagi 'lemah'..
d0k s0k seh..s0k seh lagi nie... pala pun mula la gelongg.. nk tidoq tak leh... klu kat rumah harus dahhh niiii... syok la tidoq ngn cuaca suam2 kuku niii... hehe.. tatau nk buat apa.. jom layannnn... xtvt d hujung minggu bersama en asben yg kaki nyongkit.. kerjanya nk menyongkit aajaaaa...

actually hari ahad baru2 ni kitaorg g mkn kat HOTMAS sg. petani... habis makan kitaorg pun balik.. tak de pic apa gambor sbb iphone batery kong teruih.. ermmm.. tak pasan laaa batery kong.. rugi..rugi.. tapi takpe.. perut kenyang.. habis mkn ronda2 jap kat pekan SP tu.. terus blk penang g autocity.. sempat gak charge fone dlm keta jap.. so dpt la pic yg nie aje.. jadi la..
kitaorg mentutti frutti kan diri di sana.. sambil relax2 wit aisya gurl.. syok tmpt dia.. coz ada 2 tgkt.. n tigkat atas leh tgk pemandangan.. relax jer..




gues... how much tis want??



RM27++...




papa sambil layan aisya gurl.. sambil mencantikkan diri di cermin.. hahahaha...
pssttt.. klu nk tau.. en asben ni kan.. pantang jumpa cermin.. korang igt pmpn ja ka ada pangai cmtuh... haaaaa ni dia mamat ni mcm kena sampuk nmpk cermin.. suka sgttttt... mcm gurl2 kan.. hahaha...





Sunday, October 9, 2011

~Jamuan raya bersama aisya~


Assalamualaikum...

dah lama jugak x n3 kan... bnyk citer sebenarnya,,,,, tapi jadi takda masa.. almaklumlah.. bila rutin kerja harian dah bermula.. maka cek pun mula laaa bz... seawal 7am dah kalut kuar rumah hntr anak sekolah.. hntr ngasuh... malam lak.. dh kalut nk prepare apa yg ptt kat famly utk mkn malam,... mmg terhad sgt masa cek la ni.. klu ada pun tinggal mata ni jer yg nk pejam..
haishhh.. takpe la.. demi tugas dan tanggungjawab...

ermm... tambah2 ada si kecik tonek tuuuu... hhehe... hari2 kira nk hadap muka dia aja.. tambah skng ni dah gelak ngekek... ishhh... sonok nk acan.. dh pandai main.. klu x dlyan.. marah... sabor jer la... mmg terasa cepat sggh masa ni.. sebulan sebulan masa berlalu.. tup,..tup esk ni dah setahun.. ermmm... ingat lagi masa ngandung kan aisya.. mmg bnyk dugaan yg menanti... tapi 'redho'.. d setiap penghujung solat mmg tak pnh lekang utk berdoa.. biar lah aku ssh d saat bayi ini d dalam perutku.. namun jgnlah kau ssh kan akan selepas kelahirannya.. dan alhamdulillah.. aisya sangat senang utk di jaga... tak bnyk ragam maupun karenahnya.. aisya seorg bb yg sgt ceria.. setiap masa tak pernah lekang dr senyuman.. aisya juga suka menyembang.. agaknya rabong mcm maknya la kot.. erk... hahahaha... cakap tak leh henti punya... keh keh keh..
kehadiran aisya mmg menceriakan suasana skrg... tanpa aisya terasa sunyi dgn suaranya yg sememangnya riuh rendah... kalau letak aisya depan tv.. mcm faham sgt dia.. ermmm... hari2 yg membuatkan mama selalu tersenyum di opis klu tingat kan aisya gurl... sweet la sayang... :)

nak share gambar ni.. gambar ni diambil masa kenduri aisya + jamuan raya ...









Wednesday, October 5, 2011

Saya Rindu Keadaan Dulu...

Salam..

apa yg blh d ucapkan lagi klu badan sakit, lidah payau.. hidung tersumbat... arghhhhhh.. menci laaa.. m0od umbang ambing d buatnya.. bila la cek nk back to normal??? dah seminggu cek demam.. batuk.. selsema.. sgt2 menganggu rutin harian.. tapi tu la.. mungkin nk menghapuskan dosa2 kecil yang ada.. (dosa besaq bila lak nk hapus???) hehhe...

apa puncanya pun tah laa... tiba2 batuk takdad sora segala bagaiii dah nieee.. aiyo0o0.. hancummm cemedang dh nie.. berselerak habis bakteria kat merata2 ni.. habisss.. jahanam semua yg kena bakteria cek nie.. hehe.. sowyyy no0o0o... tak sengaja..

tp yg bestnya.. cek sorang ja kat rumah tu batuk la apa laaa... yg lain hokeyyy ajaaa??? aci x?? tak aci laaaa.. paling tak d sangka.. my bb gurl.. dah la nyusu badan.. setiap masa kerja nya mengepit ajaa.. tapi alhamdulillah.. antibodi anak mama ni kuat sggh... tak jangkit lak kat dia.. aisya most to 4 month... tak pernah lagi kena demam o kembung perut... agakya aisya gurl ni meragam ke tak erk... ?? cucuk pun aisya gurl hokey aja.. demam idak.. nangis idak... haishhh kuat sggh no0o.. dia ikut sapa ntah... conpom2 la mama dia.. klu papa dia.. mesti dh keriau segala bagaiii sbb papa nya nmpk cam gagah.. hahahaha... tapi... penakutttttt... klu demam.. out terus... mmg terlentang jer laaa kerja nyaa...

tapikan...tapikan...tapikan... sggh pun demam la apa la.. tapi cek tak pernah mc lagi.. masih bertahan.. sbb rasa2 mcm ok lagi utk mai opis... good la awin ni.. hehehe.. =))




mcm nie la keadaan aku... tapi still ok..


habis tisu berdozen2 dah... dok s0h seh..s0h seh...



mcm nk terkuaq dh anak rongkong cek nie...


M0ga2 cek cepat sembuh... amin.



My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


Salam... n selamat malam.. dah pkl 12.37am... mata ni tak leh nk tido lakk..
aisya pun sama.. tapi now dia dah lena.. entah kenapa hari ni aisya ssh plak nk tido.. selalu senang.. hr ni macam bnyk lak ragamnya.. do no la y...

Nak citer kisah hari ni... entah kenapa.. hati ni rasa tak sedap.. memikirkan sesuatu hal.. bila tak pk.. ook la.. tapi bila pk.. adussss.. sshnyaaa hati ini. makin tak nak d pk.. makin lak dia datang.. adoiiiii... pergilaaa engkau jauh2 duhai hati yg lara ituuuuu... benci ngn perasaan itu...

Jom la kita lupakan kisah duhai hati tu kejap... pening aihhhh dok pikiaq... ,roplah...roplah...
jom nk citer hal hr ni... pkl 2 pm after zohor kitaorg kuar rumah dah... p mkn kat giant.. then ke hospital lawat abah.. then balik dr tu p buat keta cek.. lampu n segala bagai lagi la.. then p cari mkn,.. utk mkn mlm... then terus blk rumah... lepak2.. tgk master chef.. tgk ,citer pebret en hasben channel 551... the lost type... ngeriiii cek tgk... till now cek tak leh tidoq lagi.. layannnnn fb .. layannnn blogger... lagi nk layan apa ntah laaaa...

Dah..dah... nk tutup n3 ni.. peninggggg....


Assalamualaikum..
salam 1 mesia..
salam jumaat yg barakah..

Baru2 ni public holiday... kami telah memusingkan diri kami semua 1 penang.. hahahaha.. ayat gilossss... bg pening.. asalnya nk p mkn kat laksa janggus.. tapi bukan cek nk mkn laksa okehhh... mood pantang setaun okeh,, satg mau dok kembang urat... agak blh pakai lama badan ni.. leh jadi mcm2 hal lak... hehehe... no..no..no... jaga badan oso pasang badan... satg laki dok tgk nmpk tk kemas lak.. hehehe... maintain itu harussss... sampai ja balik pulau.. tup2 depa tutup lak.. depa pun sambut deepavali ka??? aishhh... last sekali en hasben kata.. jom kita round island la.. lama tak bercanda katanya... dlm setiap perjalanan tu... macam2 kami berhenti beli makan.. mulanya nampaj cok pisang + apom balik... huhhh... terbaekkkkk... tapi beli sikit lak dah... ermmm.. takpa2.. nnti leh mai lagi.. jalan lagi... tup2 nmpk pulut udang lak... berhenti lagi.. tapau 5.. hahahaha... en hasben kata.. jom kita try dl.. kiranya tang situ gak kami makan sampai ranap 5 tu... fuyo0o0o hebattt.. hahahaha.. dah tu... mula dok rasa kenyang dah.. ronda lak.. smapai la ke batu feringgi... en hasben kata nk amik mood lepak tepi pantai... ermmm.. dh lama tak bercanda katanya... dia kata selalu mai ronda ja.. jommm kita bg anak dara tu kena angin laut lak...




time ni.. cek tngh tggu en hasben bentangkan permaidani indah utk kami lepaking n relax2... sambil menikmati keindahannya.. anak dara tuh dh mcm pelik.. pusing sana.. pusing sini.. heran kot.. tiba2 nmpk dunia ni luas jaaaa...


lamanyaaaaa papa nieeee... aisya said! hahahahaha....





so cute la kamo0o0o..




papa said... ni la satu2nya my anak dara.... hehehehe






soooo hepy dpt angin laut...





dok bergelak sakan ngn papa dia... papa dok bawa keta la sayangggg...

kami dok kat sana pun lama gak... dh jenuh tgk peel2 org bercinta.. iskh2... sggh2 la cek habaq.. depa ni tak tau malu la... klu ampa dh kemaruk sgtttt... ampa p la sewa hotel ka apa ka.. jgn la dok publickan sgt ampa punya giann tu... malu laaaa... ramai yg dok bawa anak2 kecik ni dok jadi tatapan depa lakk... yg bestnyaaaa aku cakap ni bukannya budak2 mudak Melayu ni.. tapi C***..... mmg memalukannnnn... d luar jangkaan juga depa ni.. dah terlampauuu...

langit pun dok nm[k dah gelap.. tanda hujan dok mai.. so.. sblm hujan tu mai.. better mau cargas buang... satg tak pasai jaaaa ampa dok wat marathon kat sana... hahahahah... sambung lagi journey kami.. berhenti beli buah... dok ngup ngap..ngup ngap... sambai habis...

kami singgah makan kat kasim mustafa.. en hasben dok wat ngidam lakkk ayam masak kicap dia ngn nasi minyak... so.. cek mkn tandoori.. depa 2 dok pulun nasi... eheheh..
sory la mkn2 ni tak sempat lak nk snap gambo... sbb kusyuk dpt pekena tandoori.. (my pebret okehhh)

klu tak silap cek.. kami sampai rumah around 8.30pm...




im sooo relax n chilll!








Assalamualaikum.. salam selasa.. salam 25/10/11..
salam 1 m'sia...

wahhhh tajuk pun dah tau apa dia nk d citerkan.. Peel terbaru budak konek ni.. iskh2.. air liur klu jgn citer a... bagai mencurah2 d buatnya.. kalau tadah baldi blh penuh gamaknya.. hehehe.. aisya..aisya..

Makin besar.. makin macam2 peel yg dia dpt.. mcm tu la keadaan klu nk membesar.. hr2 ada ja telatah dia yg terbaru.. yg buat mama dia hari2 nk pegang kamera.. record takpun snap.. agaknya camera ni dh penuh ngn pic dia jer... blh katakan hr2 jugak la snap.. isk2.. aisya..aisya..

tak caya erkkk... tak caya klu meh a.. tgk aksi terbaru aisya...



sudah pandaiiii anak dara ni dok rongkah mulut dia.. bg tarik luas2 tu... esk ni jadi mulut ning baizura baru tau... hahahaha...






sampai kembang hidung dia punya dok rongkahhhh.... aisya..aisya...





tapi yg bestnyaaaa.. dlm dok rongkahhh tu.. dia sempat tgk kamera... hahahahaha... agaknya aisya pun cm mama erk??? suka pose2 ni.... blh kawan nnti ok..




see.... dan lagi tgk kamera... tapi mama dh marah... aisya bawa kuar 1 jari.. yg 1 lagi tttppppp.... syg nk bawa kuar... baju ni basah jgn citer a.... habis lenjunnnn...



Assalamualaikum...
Salam Isnin.. ada lagi ka ayat I HATE MONDAY?? hehehe...
so far cek hr ni mmg tak larat sgt nk mai kerja.. sabtu ngn ahad telah berpecah peluh main netball sempena PESTA BOLA JARING.. kaki ngn badan ni jgn cakap a.. mmg outtttt 4 temporary...
dh jln rupa king kong pun ada niee.. waaaa.. sakitttt gilaaa.. tapi hav fun... enjoy sgt ngn gegurls semua.. walaupun ada kalah n menang.. itu semua adat...

Nk N3 hr ni semua bab2 video my anak dara yg cute itu... bnyk sgt simpan kenangan ngn anak dara ni.. suka laaa.. ni antara koleksi yg kami suka tgk aksi aisya gurl.. gelak ngekek.. papa tukang acan.. hehe.. sukanyaaa dia dekat papanyaaa... ni slh satu bukti bhw aisya sgt suka papanyaaaa... ermmmm...



hahahaha... nk gelak lagi sekali bila tgk video ni.. sukaaaaanya kamoooo...

ni lak video saat aisya taknak kat mama n nk papa yg dodoiikannn sampai terlentuk habis dia kat dada papa dia... sabor jerlaaa aisya...





manjakan itu budak... haiyaaa.. papanya pun sukaaaa bila kata bb manja ngn papa dia.. senyum jaaaaa... ala2 senyum gatai gi tuuuu... sukaaaa yaaa...





Assalamualaikum...
N3 saja gatai nk tinggalkan jejak2 kenangan manis wit my anak dara...


Ni la mulut hingaq anak dara saya.. bukan ada sapa cakap pun ngn dia.. dok meratuih la sorang2... apa bnda tk tau laaa... kadang tu nk tergelak pun ada... dok bygkan klu dia besaq beletiaq sakan laaa.. ka penyeri keadaaan??

time2 gini klu anak dara ni takda kat rumah mesti terasa kensunyiaan nya... sbb dia slalu penyeri keadaan... aksi yg kadang tu d luar jangkaan jugak...


, bAssalamualaikum n bery good murnink yunk2 sekelian...
21/10/11 (jumaat) 1 tarikh yang sampai mati pun akan sy kenang dan ingat..
hari yang sangat istimewa utk 2 org yang saya sayangi..


1 - ABAH
2 - MUHAMMAD HAIKAL FARHAN

'Abah - moga abah terus kuat dan tabah dlm melawan segala kesakitan yang ditanggung.. kami tau abah kuat... abah kena ingat kami semua sayang abah.. zikir bnyk2 ingat Allah selalu mohon agar dia kurangkan sakit abah sekarang.. Sempena hari lahir abah.. angah nk ucapkan semoga abah panjang umur, diberi kesihatan yang sempurna, di beri kekuatan dan terus dpt menjalani ibadah di atas muka bumi ini..'

'Haikal - anak mama yang banyak cakap ni.. mama harap abg dpt jadi anak yang soleh.. jaga perilakumu, jaga tuturmu di khalayak org, jaga solatmu, jada ibadahmu, jaga ibu bapamu dan ingatlah... pelajaran itu sangat penting demi masa depanmu.. jadi anak yang berguna yer sayang... mama sayang sgt anak mama ni... muahhh..muahhh..'





2 insan yg berkongsi tarikh lahir yang sama..





Mcm pelik jer n3 aku kali nie kan... :) takda apa yg pelik pun.. semuanya benar2 belaka dan tiada yang tipu2 belaka... hari ni mood relax.. nk kata hapy sgt tak.. sedih sgt tak..

tadi aku g melawat abah pkl 1pm... aku tgk tangan abah dah kena ikat kiri dan kanan.. agak pelik.. nk tnya tapi dr atau nurse takda la pulak.. mcm biasa aku akan pegang tgn abah dan memberi salam sbg tanda aku datang melwat abah.. agak terkejut aku apabila abah membuka mata.. aku kata.. angah ni.. abah tau tak? abah hnya menganguk.. menandakan dia fhm mksd aku.. alhamdulillah.. abah dh blh buka mata... cuma suara abah jer tak kuar.. abah dh sedar.. tapi abah asik sebut nk balik jer.. yer la kan.. sapa yg suka duduk spital.. dgn bermacam2 wayarnya.. sakit klu kita tgk.. apatah lagi org yg menghadapinya.. sempat jugak sembang ngn abah walaupun dlm keadaan abah yg takda sora.. tapi puas rasanya tgk abah dpt bereaksi tadi...

pkl 5pm.. aku dtg lagi,.. tapi kali ni leher abah dah di tebuk sbb abah tak leh nk bernafas mcm biasa.. tiub dari mulut abah dah d buka.. cuma keadaan abah agak lemah.. aku sempat ckp ngn abah.. minta abah terus kuat utk lawan sakitnya... minta abah zikir bnyk2 ingat tuhan agar dpt ringankan beban dan kesakitan abah..

nk kata aku terlalu lega dgn keadaan abah... tak juga.. aku masih risaukan keadaan abah,.. abah hnya sedar tapi condition abah ttp sama.. jantung still lemah, buah pingang pun still same.. no improvement.. tapi aku still mengharapkan agar abah terus d beri kesihatan yang sempurna.. who know.. MIRACLE.. right?.. tawakal.. DIA lebih mengetahui..


itu lah alkisah aku... tajuk aku pn TAWA DLM TANGISAN.. moralnya.. aku hepy tapi terselit kesedihan..




Assalamualaikum...
Selamat malam... jam menunjukkan 1.13am... mata ni masih lagi tak ngantuk.. tiba2 tingatkan abah yg terlantar di ICU tika ini... sayunya hati.. tuhan jer tau..
Ya Allah.. janganlah kau seksakan ia dgn kesakitan yg ditanggungnya.. ringankan lah bebannya serta KAU sihatkanlah dia seperti sediakala... tiba2 tingatkan 21hb semakin menghampiri.. aku smakin takut utk melaluinya... 21hb adalah hari lahir abah... hari yg aku plan utk sambut hari lahirnya bersama2.. kek pun dh tempah.. aku minta gambar abah di letakkan pada kek tersebut.. harapan aku agar abah masih sempat utk melihat kek hari lahrnya..
"abah.... bangunlah... kami semua rindukan suara abah... kami mahukan abah sihat seperti sediakala.. "

mmg sedih yg teramat bila kenangkan abah.. tapi aku hnya mampu berdoa dan mengaji bagi meringankan beban abah saat ini.. semoga apa yg aku ingin sampaikan.... diterima olehNYA.

Kalau org tanya.. apa permintaan aku utk abah.. ,aku nak abah diberi peluang utk terus dapat beribadah di atas muka bumi ini...
klu org tanya pulak... mcm mn klu umurnya tidak panjang? aku akan jawab... hanya 1 yang aku nak... aku nak utk kali terakhir abah bangun buka mata dan bercakap... izinkan aku mendengar suara abah utk kali yang terakhir... rindu sangatttt...

Semoga abah terus kuat utk melawan kesakitannya...






Assalamualaikum...

16.10.11 genap usia aisya gurl 4 bulan.. di saat usianya genap 4 bulan.. utk julung2 kalinya.. aisya gurl demam, batuk, selsema... sian anak dara mama ni... hidung merah, muka merah, mulut merah.. agaknya panas... sian dia... sedih sgt tgk aisya gurl dlm keadaan yg mcm ni..




1st time dia demam.. sejak lahir hingga 4 bulan... alhamdulillah aisya selalu sihat dan ceria.. tapi tidak utk kali ini... biasa la hidup ni.. adakala kita sihat.,. adakala kita tak sihat... mama lak asik sibuk ulang alik p spital lawat tok abah yg tenat di icu.. ,macam2 dlm pala mama ni.. mn nk pk kan abah,.. ,nk pk kan aisya gurl yg tidak sihat.. ermmm... sabar... ujian yg menimpa ni masih dlm kawalan.. cuma sedih dlm hati mmg x dpt nk d nafikan.. lbh kenangkan abah yg terlantar dan mengharapkan agar abah dpt bangun seperti sedia kala... rindu sngatttt...



di usia aisya 4 bulan.. aisya dh pandai main.. pandai tgk mana mama n mana papa.. paling suka tgk.. papa... ermmm.. penat tau mama kendong aisya.. hahaha.. no la.. joke jaa.. sapa pun tak kisah.. jnji aisya tau sapa mama n papa aisya... aisya mmg pantang nmpk muka papa dia.. gelak ngekek aja.. senyum sokmo klu nmpk papa dia..lirik mata tu ngekoq ja klu papa tak amik dia... pandaiiii dia no0o0o... nk swoh org angkat dia.. usung sana sini yerk,.... bijak..bijak...
aisya mewarisi bakat yg mama dia ada,... hahahahaha... hat ni kena gelak besaq ckit sbb terkena kat batang hidung sndiri... kah kah kah,... guess.. wat??? hehehee...
en hasben kata.. mulut hingaq macam mama diaaaaa... hahaha.. klu folo papa dia.. sure diam jaaa.. ehem,..ehem.. hingaq bukan bermakna suka beletiaq ok,.. hingaq means cakap tanpa henti... pantang dpt kenal org yg 1 kepala.. habis laaaa... pastu dpt sembang tak hingat d0nia... seperti d0nia ini ana yg punyaaaaa... hahahahaha... mcm tu la aisya,. apa yg mama tgk mulut aisya cukup hingaq... bising ya amat... mcm dok ckp ngn sapa ja.,.. alih2 tgk.. ckp ngn tv ajaaaa... hahahaha.... cuma tika dan saat ini tak berkesempatan lagi nk ,videokan aksi hingaq aisya... yg lain bnyk divideokan agar menjadi kenangan dan memori tatkala aisya besaq nanti... sure aisya pun akan gelak... sbb mcm2 aksi yg aisya suka buat... mama n papa gelarkan aisya sorang yg sgt hapy go lucky!! aisya mmg jenis yg periang.. tak menangis yg saja2.. nangis waktu nk susu atau popo jaaa... tiduq mlm tak pnh nk kacau.. alhamdulillah sgt... mama dpt pelihara aisya dlm keadaan yg mudah dan senang... moga2 bila aisya besaq... aisya juga tak bnyk ragam yer nak..




4 bulan jugak mama dah berjaya fully BF kan aisya... alhamdulillahh.. mudah2an Tuhan murahkan lagi susu dan perbanykkan utk terus membesarkan aisya.. susu ibu ni lain khasiatnya... mudah2an aisya dpt apa yg mama makan melalui susu ibu yer... sejak akhir2 ni susu mama agak merundum mungkin d sebabkan jadual pam mama dah tak teratur.. mn taknya.. asik pk kan abah kat spital.. 2 hari mama skip jadual pam utk aisya.. mujur la stok susu yg ada bnyk membantu... syukur sgt...

ok la guys... ini aja tatapan yg ada utk semua dan juga kenangan utk diri sy sendiri pd bila2 yg sy perlukan kedamaian...






Dimulakan dgn bismillah...
assalamualaikum....

tika dan saat ini... hanya air mata yang menemani... terlalu pasrah namun aku redho utk segalanya.. sukar utk aku terima apa yg terjadi.. dan kenapa di waktu ini.. namun siapalah aku utk menghalang takdir tuhan yang maha esa... aku hnyalah insan kerdil yg hnya mampu pasrah dan berdoa utk ianya berubah menjadi yang lebih baik...

"Abah... angah doakan agar abah kuat dan tabah utk abah lalui kehidupan seperti sediakala... doa angah tak pernah putus2 utk abah.. lagi 1 minggu birthday abah.. niat dan harapan angah agar kami dapat menyambut dgn abah dlm keadaan abah seperti sedia kala... miss u a lot"

Beberapa hari ni.. hidup tak terurus.. hari2 ulang alik utk tgk keadaan abah di ICU.. abah masih tak sedar.. smlm.. kami d kejutkan dgn berita yg tidak menyenangi.. dr ckp.. "jantung dia lemah.. he can go anytime..." tiada apa yg dpt diiringi... hnyalah airmata... tapi hari ni.. abah better dr smlm dr ckp.. hope sgt... keadaan abah akan berubah dr masa ke semasa..

hampir setiap mlm... tidur ni tak pernah lena... wajah abah yg selalu bermain d mata.. takut utk menunggu saat2 yang mecemaskan namun siapala aku utk menghalang kehendaknya...

moga abah d beri peluang utk terus menjalani ibadah di atas muka bumi ini..



Assalamualaikum.. salam selasa.. :)
sem0ga hari ini lebih baik dari kelmarin..
Bersyukur dgn rahmatNYA masih lagi bernyawa d atas muka bumi ini dan berpeluang melakukan ibadah selanjutnya.. m0ga hari ini rezeki akan berlipat ganda utk keluarga tercinta..

Demam cek masih tak kebah2 lagi.. alahaiiiii... makin parah lak.. apa kes ni? klu ianya bg menghapuskan dosa2 kecil.. redho... :)

Jom nk citer hal pagi ni... tajuk pun dh sedia maklum tau.. hehehe..
mcm ni la rutin harian aisya.. kena bangun awai.. tp kadang2 tu kena angin mengantuk mengatasi segalanya... dia lena tak ingat gak si konek ni.. tapi klu angin jaga dia mai.. mmg pagi2 dia ceria sokmo.. gelak jerrrr.. pastu mulut hingaqqq... bising.. mmg ceria la aisya gurl ni.. jenis yg x bnyk akai.. x bnyk ragam.. x bnyk songeh kata org penang.. hehehe..
pagi tadi sempat lagi snap pic aisya sambil dok tggu haikal siap2... ntah apa yg sonok sgt pun tak tau a... gelak ya ya jaaa budak ni.. terhibur d pagi hari.. org kata murah rezeki.. amin. mudah2an murah la rezeki kami sekeluarga..




nengok nieee..
sukanyaaa diaaaa..



baru buka mata nie... dah senyum bagaiii



iskh3... budak konek nieee... noty tau... buat mama selalu terbayang kat renyeh dia tu...



dah semakin booolattt syg mama ni..



sayang sgt kat budak konek niee...










Peace olls...
hehe.. assalamualaikum... selamat sore.. mood tika dan saat ini masih lagi 'lemah'..
d0k s0k seh..s0k seh lagi nie... pala pun mula la gelongg.. nk tidoq tak leh... klu kat rumah harus dahhh niiii... syok la tidoq ngn cuaca suam2 kuku niii... hehe.. tatau nk buat apa.. jom layannnn... xtvt d hujung minggu bersama en asben yg kaki nyongkit.. kerjanya nk menyongkit aajaaaa...

actually hari ahad baru2 ni kitaorg g mkn kat HOTMAS sg. petani... habis makan kitaorg pun balik.. tak de pic apa gambor sbb iphone batery kong teruih.. ermmm.. tak pasan laaa batery kong.. rugi..rugi.. tapi takpe.. perut kenyang.. habis mkn ronda2 jap kat pekan SP tu.. terus blk penang g autocity.. sempat gak charge fone dlm keta jap.. so dpt la pic yg nie aje.. jadi la..
kitaorg mentutti frutti kan diri di sana.. sambil relax2 wit aisya gurl.. syok tmpt dia.. coz ada 2 tgkt.. n tigkat atas leh tgk pemandangan.. relax jer..




gues... how much tis want??



RM27++...




papa sambil layan aisya gurl.. sambil mencantikkan diri di cermin.. hahahaha...
pssttt.. klu nk tau.. en asben ni kan.. pantang jumpa cermin.. korang igt pmpn ja ka ada pangai cmtuh... haaaaa ni dia mamat ni mcm kena sampuk nmpk cermin.. suka sgttttt... mcm gurl2 kan.. hahaha...






Assalamualaikum...

dah lama jugak x n3 kan... bnyk citer sebenarnya,,,,, tapi jadi takda masa.. almaklumlah.. bila rutin kerja harian dah bermula.. maka cek pun mula laaa bz... seawal 7am dah kalut kuar rumah hntr anak sekolah.. hntr ngasuh... malam lak.. dh kalut nk prepare apa yg ptt kat famly utk mkn malam,... mmg terhad sgt masa cek la ni.. klu ada pun tinggal mata ni jer yg nk pejam..
haishhh.. takpe la.. demi tugas dan tanggungjawab...

ermm... tambah2 ada si kecik tonek tuuuu... hhehe... hari2 kira nk hadap muka dia aja.. tambah skng ni dah gelak ngekek... ishhh... sonok nk acan.. dh pandai main.. klu x dlyan.. marah... sabor jer la... mmg terasa cepat sggh masa ni.. sebulan sebulan masa berlalu.. tup,..tup esk ni dah setahun.. ermmm... ingat lagi masa ngandung kan aisya.. mmg bnyk dugaan yg menanti... tapi 'redho'.. d setiap penghujung solat mmg tak pnh lekang utk berdoa.. biar lah aku ssh d saat bayi ini d dalam perutku.. namun jgnlah kau ssh kan akan selepas kelahirannya.. dan alhamdulillah.. aisya sangat senang utk di jaga... tak bnyk ragam maupun karenahnya.. aisya seorg bb yg sgt ceria.. setiap masa tak pernah lekang dr senyuman.. aisya juga suka menyembang.. agaknya rabong mcm maknya la kot.. erk... hahahaha... cakap tak leh henti punya... keh keh keh..
kehadiran aisya mmg menceriakan suasana skrg... tanpa aisya terasa sunyi dgn suaranya yg sememangnya riuh rendah... kalau letak aisya depan tv.. mcm faham sgt dia.. ermmm... hari2 yg membuatkan mama selalu tersenyum di opis klu tingat kan aisya gurl... sweet la sayang... :)

nak share gambar ni.. gambar ni diambil masa kenduri aisya + jamuan raya ...









Salam..

apa yg blh d ucapkan lagi klu badan sakit, lidah payau.. hidung tersumbat... arghhhhhh.. menci laaa.. m0od umbang ambing d buatnya.. bila la cek nk back to normal??? dah seminggu cek demam.. batuk.. selsema.. sgt2 menganggu rutin harian.. tapi tu la.. mungkin nk menghapuskan dosa2 kecil yang ada.. (dosa besaq bila lak nk hapus???) hehhe...

apa puncanya pun tah laa... tiba2 batuk takdad sora segala bagaiii dah nieee.. aiyo0o0.. hancummm cemedang dh nie.. berselerak habis bakteria kat merata2 ni.. habisss.. jahanam semua yg kena bakteria cek nie.. hehe.. sowyyy no0o0o... tak sengaja..

tp yg bestnya.. cek sorang ja kat rumah tu batuk la apa laaa... yg lain hokeyyy ajaaa??? aci x?? tak aci laaaa.. paling tak d sangka.. my bb gurl.. dah la nyusu badan.. setiap masa kerja nya mengepit ajaa.. tapi alhamdulillah.. antibodi anak mama ni kuat sggh... tak jangkit lak kat dia.. aisya most to 4 month... tak pernah lagi kena demam o kembung perut... agakya aisya gurl ni meragam ke tak erk... ?? cucuk pun aisya gurl hokey aja.. demam idak.. nangis idak... haishhh kuat sggh no0o.. dia ikut sapa ntah... conpom2 la mama dia.. klu papa dia.. mesti dh keriau segala bagaiii sbb papa nya nmpk cam gagah.. hahahaha... tapi... penakutttttt... klu demam.. out terus... mmg terlentang jer laaa kerja nyaa...

tapikan...tapikan...tapikan... sggh pun demam la apa la.. tapi cek tak pernah mc lagi.. masih bertahan.. sbb rasa2 mcm ok lagi utk mai opis... good la awin ni.. hehehe.. =))




mcm nie la keadaan aku... tapi still ok..


habis tisu berdozen2 dah... dok s0h seh..s0h seh...



mcm nk terkuaq dh anak rongkong cek nie...


M0ga2 cek cepat sembuh... amin.