Pages

Tuesday, October 18, 2011

::.. Tawa dlm tangisan ..::



Mcm pelik jer n3 aku kali nie kan... :) takda apa yg pelik pun.. semuanya benar2 belaka dan tiada yang tipu2 belaka... hari ni mood relax.. nk kata hapy sgt tak.. sedih sgt tak..

tadi aku g melawat abah pkl 1pm... aku tgk tangan abah dah kena ikat kiri dan kanan.. agak pelik.. nk tnya tapi dr atau nurse takda la pulak.. mcm biasa aku akan pegang tgn abah dan memberi salam sbg tanda aku datang melwat abah.. agak terkejut aku apabila abah membuka mata.. aku kata.. angah ni.. abah tau tak? abah hnya menganguk.. menandakan dia fhm mksd aku.. alhamdulillah.. abah dh blh buka mata... cuma suara abah jer tak kuar.. abah dh sedar.. tapi abah asik sebut nk balik jer.. yer la kan.. sapa yg suka duduk spital.. dgn bermacam2 wayarnya.. sakit klu kita tgk.. apatah lagi org yg menghadapinya.. sempat jugak sembang ngn abah walaupun dlm keadaan abah yg takda sora.. tapi puas rasanya tgk abah dpt bereaksi tadi...

pkl 5pm.. aku dtg lagi,.. tapi kali ni leher abah dah di tebuk sbb abah tak leh nk bernafas mcm biasa.. tiub dari mulut abah dah d buka.. cuma keadaan abah agak lemah.. aku sempat ckp ngn abah.. minta abah terus kuat utk lawan sakitnya... minta abah zikir bnyk2 ingat tuhan agar dpt ringankan beban dan kesakitan abah..

nk kata aku terlalu lega dgn keadaan abah... tak juga.. aku masih risaukan keadaan abah,.. abah hnya sedar tapi condition abah ttp sama.. jantung still lemah, buah pingang pun still same.. no improvement.. tapi aku still mengharapkan agar abah terus d beri kesihatan yang sempurna.. who know.. MIRACLE.. right?.. tawakal.. DIA lebih mengetahui..


itu lah alkisah aku... tajuk aku pn TAWA DLM TANGISAN.. moralnya.. aku hepy tapi terselit kesedihan..


0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...



Mcm pelik jer n3 aku kali nie kan... :) takda apa yg pelik pun.. semuanya benar2 belaka dan tiada yang tipu2 belaka... hari ni mood relax.. nk kata hapy sgt tak.. sedih sgt tak..

tadi aku g melawat abah pkl 1pm... aku tgk tangan abah dah kena ikat kiri dan kanan.. agak pelik.. nk tnya tapi dr atau nurse takda la pulak.. mcm biasa aku akan pegang tgn abah dan memberi salam sbg tanda aku datang melwat abah.. agak terkejut aku apabila abah membuka mata.. aku kata.. angah ni.. abah tau tak? abah hnya menganguk.. menandakan dia fhm mksd aku.. alhamdulillah.. abah dh blh buka mata... cuma suara abah jer tak kuar.. abah dh sedar.. tapi abah asik sebut nk balik jer.. yer la kan.. sapa yg suka duduk spital.. dgn bermacam2 wayarnya.. sakit klu kita tgk.. apatah lagi org yg menghadapinya.. sempat jugak sembang ngn abah walaupun dlm keadaan abah yg takda sora.. tapi puas rasanya tgk abah dpt bereaksi tadi...

pkl 5pm.. aku dtg lagi,.. tapi kali ni leher abah dah di tebuk sbb abah tak leh nk bernafas mcm biasa.. tiub dari mulut abah dah d buka.. cuma keadaan abah agak lemah.. aku sempat ckp ngn abah.. minta abah terus kuat utk lawan sakitnya... minta abah zikir bnyk2 ingat tuhan agar dpt ringankan beban dan kesakitan abah..

nk kata aku terlalu lega dgn keadaan abah... tak juga.. aku masih risaukan keadaan abah,.. abah hnya sedar tapi condition abah ttp sama.. jantung still lemah, buah pingang pun still same.. no improvement.. tapi aku still mengharapkan agar abah terus d beri kesihatan yang sempurna.. who know.. MIRACLE.. right?.. tawakal.. DIA lebih mengetahui..


itu lah alkisah aku... tajuk aku pn TAWA DLM TANGISAN.. moralnya.. aku hepy tapi terselit kesedihan..


0 comments:

Post a Comment

said