Pages

Monday, May 18, 2009

~ BulaN Mei Yg. MaLaP~

As-Salam..
Apa hal Skema jerr tajuk dia nie.. huhu... tatau la nk buat apa.. kerja bnyk, mood tak elok.. hati sedih.. apa kes nieee?? aduihhh.. ni lah kehidupan kan.. ada pasang surutnya.. tatkala kita rasa cam hepi bangattt.. tapi kekadang kita rasa cam alahaiii... boring nk mampuihh. bulan nie bulan tak berapa nk mengambang bg aku.. mcm2 hal aku pk.. dari segi diri aku, family aku, kemudahan aku, kerja aku.. bnyk sgt.. tapi cam besa la aku.. takde tmpt nk citer.. just tulis la panjang2 lam blog nie.. mungkin tuhan nk uji aku. insyaALLAH aku akan jadi wanita yang setabah mungkin. Time nie mmg aku rs boring sangat.. apa yg aku buat semua aku rasa cam tak kena.. semua cam tak betul semua cam benggong.. kadang2 aku tertanya sendiri.. "APA YG AKU CARI??".. aku pun tatau.. tak semua yg kita nak.. akan dimakbulkan. tuhan hanya akan berikan apa yg kita perlu dan bukan yg kita harapkan. Remember that!!
"Cinta"... boringla... takde yg menarik!! cinta nie kdg2 menyakitkan, menyeksakan, buat aku menangis. Tuh yg paling aku tak suka!! tapi.. no body perfect kan!!! salah ke kita nk rasa di hargai? rasa dicintai? rasa disayangi? dibelai? most important.. rasa disanjungi sebagai wanita!
klu perempuan tepi jln takpe la.. takde pasaan! pasangan blh ditukar2.. blh kaya raya lagi! semua di support! tapi aku hanya ingin diberi nilai kebahagiaan.. 2 jer.. blh jadikan aku sbg wanita yg solehah pun dah cukup bermakna buat aku. Tak pyh la ssh2 nk jamu aku dgn duniawi nie.. bkn e2 yg aku cari.. cukup la sekadar blh hidup, blh mkn, blh pakai... aku yakin, klu org kaya sekalipun..klu takda iman.. tak akan rasa nikmat hidup yg sebenar-benarnya! e2 pandangan aku. Mmg btl! hidup ni tingin nk beli apa yg org lain beli.. tapi apa yg kita dpt? hanya lah kepuasan kan!! yg lain??? bangga kerna kita mampu beli. tapi kita bangga ke jadi umatNYA??? bangga yg kita blh hafal 30 juzuk? kita blh mengaji? hafal segala2 hadis.. membeli buku2 agama?? yg tau buku macamn nk cantikkan rumah, beli rumah besar, kereta besar.... tak dinafikan.. kadang2 aku pun jadi mcm tuh.. hurghhhh!!
nanti kita sambung... aku da kerja jap..
hi.. 19/5/09 jam 11.51 mlm
tak leh tido a... tingat mcm2 lam pala nie.. klu takda mslh bkn hidup nmnya.. kan? is ok. aku kena tima apa jua cabaran dn dugaan. cuma kdg2 aku sedih takda tmpt nk bercerita.. asik dgr prob org jer.. prob aku? org mcm aku tak layak ada prob ke? takde kisah sedih ke? off course la ada, cuma mungkin aku bkn jenis yg suka bercerita.. pendam jer lam ati. telan je apa org kata.. mungkin org belum kenal mcmmn aku.. aku klu ada mslh, lebih suka berdiam dr bercakap.. kuar pun mls.. cara utk aku luahkan.. menulis.. agaknya sbb aku suka membaca kot. apa la sedih sgt aku.. aku dlm dilema.. bak kata pepatah 'd luah mati emak, d telan mati bapa' ptt ka aku tolak tntng ati aku seketika? pk kan ati org lain? blh bahagia ka? klu btl blh bahagia.. aku akan buat. tapi??? sapa jaminan aku? ssh la nk buat keputusan..
~aku KesunyiaN~
maafkanlah segala silapku
kini aku sendirian lagi dalam meratapi perpisahan
kini aku rasa sggh kesunyian
tiada tmpt utk aku luahkan
hanya tinggal kini ingatan berkaca
kan ku bawa utk slamanya
biarlah kan daku mengharungi
meskipun tanpa mu menemani
igtlah daku yg sudah tentu kesunyian
selalu ditinggal pergi..
hanya ada titis airmata
sebagai teman ku yg setia..
biarlah aku mengharungi meskipun tanpa
sesiapa..
awien@pinkyz

0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

As-Salam..
Apa hal Skema jerr tajuk dia nie.. huhu... tatau la nk buat apa.. kerja bnyk, mood tak elok.. hati sedih.. apa kes nieee?? aduihhh.. ni lah kehidupan kan.. ada pasang surutnya.. tatkala kita rasa cam hepi bangattt.. tapi kekadang kita rasa cam alahaiii... boring nk mampuihh. bulan nie bulan tak berapa nk mengambang bg aku.. mcm2 hal aku pk.. dari segi diri aku, family aku, kemudahan aku, kerja aku.. bnyk sgt.. tapi cam besa la aku.. takde tmpt nk citer.. just tulis la panjang2 lam blog nie.. mungkin tuhan nk uji aku. insyaALLAH aku akan jadi wanita yang setabah mungkin. Time nie mmg aku rs boring sangat.. apa yg aku buat semua aku rasa cam tak kena.. semua cam tak betul semua cam benggong.. kadang2 aku tertanya sendiri.. "APA YG AKU CARI??".. aku pun tatau.. tak semua yg kita nak.. akan dimakbulkan. tuhan hanya akan berikan apa yg kita perlu dan bukan yg kita harapkan. Remember that!!
"Cinta"... boringla... takde yg menarik!! cinta nie kdg2 menyakitkan, menyeksakan, buat aku menangis. Tuh yg paling aku tak suka!! tapi.. no body perfect kan!!! salah ke kita nk rasa di hargai? rasa dicintai? rasa disayangi? dibelai? most important.. rasa disanjungi sebagai wanita!
klu perempuan tepi jln takpe la.. takde pasaan! pasangan blh ditukar2.. blh kaya raya lagi! semua di support! tapi aku hanya ingin diberi nilai kebahagiaan.. 2 jer.. blh jadikan aku sbg wanita yg solehah pun dah cukup bermakna buat aku. Tak pyh la ssh2 nk jamu aku dgn duniawi nie.. bkn e2 yg aku cari.. cukup la sekadar blh hidup, blh mkn, blh pakai... aku yakin, klu org kaya sekalipun..klu takda iman.. tak akan rasa nikmat hidup yg sebenar-benarnya! e2 pandangan aku. Mmg btl! hidup ni tingin nk beli apa yg org lain beli.. tapi apa yg kita dpt? hanya lah kepuasan kan!! yg lain??? bangga kerna kita mampu beli. tapi kita bangga ke jadi umatNYA??? bangga yg kita blh hafal 30 juzuk? kita blh mengaji? hafal segala2 hadis.. membeli buku2 agama?? yg tau buku macamn nk cantikkan rumah, beli rumah besar, kereta besar.... tak dinafikan.. kadang2 aku pun jadi mcm tuh.. hurghhhh!!
nanti kita sambung... aku da kerja jap..
hi.. 19/5/09 jam 11.51 mlm
tak leh tido a... tingat mcm2 lam pala nie.. klu takda mslh bkn hidup nmnya.. kan? is ok. aku kena tima apa jua cabaran dn dugaan. cuma kdg2 aku sedih takda tmpt nk bercerita.. asik dgr prob org jer.. prob aku? org mcm aku tak layak ada prob ke? takde kisah sedih ke? off course la ada, cuma mungkin aku bkn jenis yg suka bercerita.. pendam jer lam ati. telan je apa org kata.. mungkin org belum kenal mcmmn aku.. aku klu ada mslh, lebih suka berdiam dr bercakap.. kuar pun mls.. cara utk aku luahkan.. menulis.. agaknya sbb aku suka membaca kot. apa la sedih sgt aku.. aku dlm dilema.. bak kata pepatah 'd luah mati emak, d telan mati bapa' ptt ka aku tolak tntng ati aku seketika? pk kan ati org lain? blh bahagia ka? klu btl blh bahagia.. aku akan buat. tapi??? sapa jaminan aku? ssh la nk buat keputusan..
~aku KesunyiaN~
maafkanlah segala silapku
kini aku sendirian lagi dalam meratapi perpisahan
kini aku rasa sggh kesunyian
tiada tmpt utk aku luahkan
hanya tinggal kini ingatan berkaca
kan ku bawa utk slamanya
biarlah kan daku mengharungi
meskipun tanpa mu menemani
igtlah daku yg sudah tentu kesunyian
selalu ditinggal pergi..
hanya ada titis airmata
sebagai teman ku yg setia..
biarlah aku mengharungi meskipun tanpa
sesiapa..
awien@pinkyz

0 comments:

Post a Comment

said