Pages

Friday, August 10, 2012

::. 21 Ramadhan??? huh .::

ASSALAMUALAIKUM..

21 ramadhan??? alahaiiii.. so fast.. pejam celik.. pejam celik.. dah nk ke penghujungnya kan... meaning.. raya pun semakin hampir? tak terasa kan.. dan alhamdulillah sehingga ke hari ini.. awin dapat berpuasa penuh.. dan dengan harapan berbunga2 mekar dapatlah awin cukupkan sehingga 29 ramadhan.. mmg tak pernah dapat nikmat sebegini... adatlah sebagai kaum hawa.. mmg tak dpt kita nk elakkan.. 
Ramadhan kali ni agak terindah buat awin... Aisya aledy 1 year.. dah pandai mengusik.. makan..main.. dan macam2 lagi teletah dia yang mencuit hati kami.. dah pandai menyanyi.. dah pandai sapa org.. "HAI!" hehehe... kiut jaa... paling utama bila papa balik.. laju ja mulut tu.. "hai" papa pun nnti sapa balik... "ASSALAMUALAIKUM".. HOW CUTE SAYANG... then "BYE!" nak balik jaaa dari p rumah sapa2... sambil melengang kangkung KAKCHA... "BYE!" hahahaha... then lagi satu.. "APA?" bila mama marah2.. pandai ayat dia.. "APA?" tak jadi marah!!! kak cha!! kak cha!! now mama nk bg gelaran kat dia... CHE BUNGA!!! sbb dia satu2nya BUNGA di hati mama dan papa.. bila mama panggill... CHE BUNGA dia nnti pejam mata sambil senyum!!! gataikannnn... 

iskh... tiba2 pikirkan raya... dr segi persiapan.. kami biasa2 ja.. tak la over bagai.. macam manusia biasa jugak.. tapi mgkin lebih kepada anak2... sbb diaorg yang seronok dan kami pun seronok dpt tgk masing2 dapat pakai bj cantik2... mcm kanak2 yang lain jugak.. mama ngn papa dpt bj sorang selai jaaa.. hehehe... Tema kami tahun ni... HIJAU BUMI TUHAN!!! sejuk mata memandang... hehehe.. utk kak cha.. mama kena beli kain dan jahitkan..sbb kebanyakkan bj baya KAK CHA tak berkenan di hati dan tidak menepati citarasa mama... so better beli ja kain n jahit.. klu dari segi kuih raya.. awin mmg sejak azali buat sendiri.. klu nk order.. hanya order yg ringan2 tu mcm kuih kapit.. kacang2... yang lain buat.. dan WAJIB ada ALMOND LONDON, BISKUT KELAPA DAN CORNFLAKES!! mmg wajib ada... dan 3 ni.. semua awin dah siapkan dari last week.. klu dr segi rumah mmg kami takda prepare yang baru.. biasa2 ja.. sbb lebih bnyk berjalan dari duduk rumah.. confom punya.. dah plan pun tahun ni nak bercuti sama nanti.. tuh pun kena tgk keadaan adik beradik semua... klu tiada aral.. bercuti lah kami.. klu tak.. beraya lagi lahh.. hehe..

pssttt... org lain segala bagai beli utk raya kan.. awin ada 1 lai jaaa.. cmne???? hahahaha... kasut? beg? takda pa ka en hubby??? alaaa... kasut selipar jepun pun takpa.. janji baruuuu... hahahaha.. beg pun tak yah susah2... beg kertas pun ok!!! i tak kisah lahhhh.. hehe... minggu ni last kot soping.. ka ada lagi?? letih dah.. sebab setiap kali soping KAK CHA yang dapat barang... boleh gila tgk bj budak pmpn.. papa pun sama!!! pantang mama kata elok.. ambik saja.. last2 baju KAK CHA penuh almari!!! tak aciiiii tauuuu... JELESSSS... hahahaha... blh cmtu?

ok la.. cukup setakat ni.. mata cek supa ada gammmmmm...




0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM..

21 ramadhan??? alahaiiii.. so fast.. pejam celik.. pejam celik.. dah nk ke penghujungnya kan... meaning.. raya pun semakin hampir? tak terasa kan.. dan alhamdulillah sehingga ke hari ini.. awin dapat berpuasa penuh.. dan dengan harapan berbunga2 mekar dapatlah awin cukupkan sehingga 29 ramadhan.. mmg tak pernah dapat nikmat sebegini... adatlah sebagai kaum hawa.. mmg tak dpt kita nk elakkan.. 
Ramadhan kali ni agak terindah buat awin... Aisya aledy 1 year.. dah pandai mengusik.. makan..main.. dan macam2 lagi teletah dia yang mencuit hati kami.. dah pandai menyanyi.. dah pandai sapa org.. "HAI!" hehehe... kiut jaa... paling utama bila papa balik.. laju ja mulut tu.. "hai" papa pun nnti sapa balik... "ASSALAMUALAIKUM".. HOW CUTE SAYANG... then "BYE!" nak balik jaaa dari p rumah sapa2... sambil melengang kangkung KAKCHA... "BYE!" hahahaha... then lagi satu.. "APA?" bila mama marah2.. pandai ayat dia.. "APA?" tak jadi marah!!! kak cha!! kak cha!! now mama nk bg gelaran kat dia... CHE BUNGA!!! sbb dia satu2nya BUNGA di hati mama dan papa.. bila mama panggill... CHE BUNGA dia nnti pejam mata sambil senyum!!! gataikannnn... 

iskh... tiba2 pikirkan raya... dr segi persiapan.. kami biasa2 ja.. tak la over bagai.. macam manusia biasa jugak.. tapi mgkin lebih kepada anak2... sbb diaorg yang seronok dan kami pun seronok dpt tgk masing2 dapat pakai bj cantik2... mcm kanak2 yang lain jugak.. mama ngn papa dpt bj sorang selai jaaa.. hehehe... Tema kami tahun ni... HIJAU BUMI TUHAN!!! sejuk mata memandang... hehehe.. utk kak cha.. mama kena beli kain dan jahitkan..sbb kebanyakkan bj baya KAK CHA tak berkenan di hati dan tidak menepati citarasa mama... so better beli ja kain n jahit.. klu dari segi kuih raya.. awin mmg sejak azali buat sendiri.. klu nk order.. hanya order yg ringan2 tu mcm kuih kapit.. kacang2... yang lain buat.. dan WAJIB ada ALMOND LONDON, BISKUT KELAPA DAN CORNFLAKES!! mmg wajib ada... dan 3 ni.. semua awin dah siapkan dari last week.. klu dr segi rumah mmg kami takda prepare yang baru.. biasa2 ja.. sbb lebih bnyk berjalan dari duduk rumah.. confom punya.. dah plan pun tahun ni nak bercuti sama nanti.. tuh pun kena tgk keadaan adik beradik semua... klu tiada aral.. bercuti lah kami.. klu tak.. beraya lagi lahh.. hehe..

pssttt... org lain segala bagai beli utk raya kan.. awin ada 1 lai jaaa.. cmne???? hahahaha... kasut? beg? takda pa ka en hubby??? alaaa... kasut selipar jepun pun takpa.. janji baruuuu... hahahaha.. beg pun tak yah susah2... beg kertas pun ok!!! i tak kisah lahhhh.. hehe... minggu ni last kot soping.. ka ada lagi?? letih dah.. sebab setiap kali soping KAK CHA yang dapat barang... boleh gila tgk bj budak pmpn.. papa pun sama!!! pantang mama kata elok.. ambik saja.. last2 baju KAK CHA penuh almari!!! tak aciiiii tauuuu... JELESSSS... hahahaha... blh cmtu?

ok la.. cukup setakat ni.. mata cek supa ada gammmmmm...




0 comments:

Post a Comment

said