Pages

Tuesday, June 9, 2009

~MendaKi PunCak Genting- Part 2~



As-salam
elooo ebery badi.... malas melanda diri sebenornyee nie.. nk upload gambor ni pun jenuh nk wat.. ada ja yg menghalang.. hehehe.. kita citer yg ringkas2 udah la yerkk..
sekitar jam malaysia 1.30pagi buta.. kami dah gerak tapi aku kena singgah rumah my mom coz ada brg yg tertggl lak.. so sekitar jam 2.00pagi secara rasminya barulah tayar kami nie golek ke genting highlands.... huhu... tol pun ada less bila melepasi jam 12.00 mlm.. so.. ok la kan..

kami drive pun tak laju cam F1.. sbb tak nak nnti sampai early morning sgt.. kami siap berhenti kat Perak river g, tak tahan ngantuk bangattt.. so rest la dulu. nanti kang merbahaya lak memandu dlm keadaan yang ngantuk nie... naya jerrrr... tak kawin aku!! hahahaha....
sekitar jam malaysia 7.30 pagi kami brekpes kat mana erkk... aku lupa la apa ke nm tmpt tuh... yerla.. mn pernah lalu jln tuh kan..so tak mudah utk aku igt.. sorry la.. nanti klu aku igt aku update len okies... kami makan roti canai n roti telur.. sedap wehhh roti canai dia.. ptt la ramai nye manusia kat situ. tak sia2 la kami bhenti kan.


aikal ngn asif asik tanya bila nk sampai.. bila nk sampai... tak sabar dah kot. agaknye dah boring dok lam keta lama sgt. kami sampai di Puncak Genting tuh dlm jam 9.40 pagi cmtuh... punya la ramai manusia kat sana.. yerla school holiday kan.. yg bestnye aku nk check up tuh.. aku dpt no 505.. angka yg tertera skng d kaunter baru 33.. waaaaaaaaaaa... lagi 472 org lagi baru my turn 2 check up.. apa nieeeeee... tak suka..tak suka.. disebabkan nombor yg jauh ntah mn hala perginyaaa... kami pun p la park keta dulu.. ya ampun ni la gi satu masalah.. parking tarakkkkk.. pusing kat 10x kali dah, tak jumpa2 parking.. weiii apa niee... awat time nie la lepa nk mai?? mai la time len.. hehehee.. usaha tangga kejayaan.. akhirnya dpt jugk la parking.. fuhh!!

iskh... sementara dok tggu nk check in yg lambat entah jam bape.. kami ambik inisiatif utk ronda2 n mkn dulu.. perut dh lapo..maklumlah cuaca lak sejuk.. lapa jemedang laaaa.. tapi genting nie mkn semua cekik darah.. ada ka patut roti canai sekeping 3.50hinggit...??? arghhh.. nasi goreng sepinggan 8hinggit.. bek la kami p mkn fast food jer.. kami mkn kfc.. dah bis mkn kami pun ronda la kat indoor tuh.. yg si aikal ngn asif ni dah terketar-ketar la nak nek e2.. nk nek ini.. besala budak2 kan.. nnmpk mainan excitednye terlebih2.. (terlebih suda!) lama jugak kami ronda.. rsnya nombor kitaorg dah terlepas kot.. tapi yg malangnya baru angka seratus seratus lebih... aduhhhh.. bila nk masuk nieee??? dipendekkan citer... kami check in sekitar 2.20 petang.. dasat x??? sampai 9.40 pagi dpt msk bilik 2.20 petang... iskh3.. menguji kesabaran toiiii.. dah dpt msk bilik pa lagi... lena la semua... mata pun ngantuk..

Jam 5.00 petang barulah kami kuar g theme park... tu la disebalik dugaan kami tuh ada hikmahnya... dlm aku dok beratur nk beli tiket.. tup2... Mr R kata tak yah beli ada org kasi tiket nie.. katanya dia beli terlebih.. nak kasi duit dia tak nak. Alhamdulillah... dah jimat 109hinggit utk indoor. Tu la kan... dah di uji dgn dugaan tuh.. ada plak good news utk kami. Tks 2 who's yg give free ticket to my famly..

nie lah sekitar suasana genting hr tu.... ramai orgggg... tatau la mn maiiii.. jenuh selak org baru nmpk jln.. wakakaka... bygkanlahhh!!!!

ms nie if tak silap la... kami nek endoi yg pusing sekitar indoor theme park.. yg lei tgk the hall indoor... budak2 ni jgn ckp a... hepyyyyy....

gambar nie aikal la swoh ambik... ktnya superman dh melekat kat dinding...

ms nie lak... time kat taman bunga 1st world... punya la sejuk nk mampohhh.. eeeee.. tegak bis bulu roma yg ada.. takdan berapa second.. dah cabuttt...

cian kat aikal.. dia nk nek keta ngn asif.. tapi tak pat.. sai tlbh tinggi... so.. sementara asif nek keta kecik tuh dia nek la kuda nie sorang2...

wahhhh.. MR R dah sampai paris lorhhhhh... hehehehe... igtkan lepas australia.. jadila erkkk...

hehehe... cam twins jerr.... diri kat ulat bulu nk ukur tinggi...

dh mcm kat hong kok jerrr.... walhalllll... huhuhuu
apa kesss nie??? ternganga jaaaaa 2 olang nieee... nunggu apa sih???
twins....

ehhh... mn dak kecik tuh??? x nmpk punggg???? ka kecik sgt ka???


aksi sepanjang di genting... dah mcm lipas kudung ja lepa nieee...

nie lak asif....

sukanya asif makan meghi brownnn.... dia ni asik makan jer... bila tanya jemedang nye lapooo.... hehehee...



nie time makan lagi.. mkn meghi brown.. kata asif la.. hehehe...

cian la... ms nie tngh tggu nk check in... smpai dah merangkak2 dah dak asif tuh...

mcm tak mandi jerrr.... hehehe



it's me....

0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...



As-salam
elooo ebery badi.... malas melanda diri sebenornyee nie.. nk upload gambor ni pun jenuh nk wat.. ada ja yg menghalang.. hehehe.. kita citer yg ringkas2 udah la yerkk..
sekitar jam malaysia 1.30pagi buta.. kami dah gerak tapi aku kena singgah rumah my mom coz ada brg yg tertggl lak.. so sekitar jam 2.00pagi secara rasminya barulah tayar kami nie golek ke genting highlands.... huhu... tol pun ada less bila melepasi jam 12.00 mlm.. so.. ok la kan..

kami drive pun tak laju cam F1.. sbb tak nak nnti sampai early morning sgt.. kami siap berhenti kat Perak river g, tak tahan ngantuk bangattt.. so rest la dulu. nanti kang merbahaya lak memandu dlm keadaan yang ngantuk nie... naya jerrrr... tak kawin aku!! hahahaha....
sekitar jam malaysia 7.30 pagi kami brekpes kat mana erkk... aku lupa la apa ke nm tmpt tuh... yerla.. mn pernah lalu jln tuh kan..so tak mudah utk aku igt.. sorry la.. nanti klu aku igt aku update len okies... kami makan roti canai n roti telur.. sedap wehhh roti canai dia.. ptt la ramai nye manusia kat situ. tak sia2 la kami bhenti kan.


aikal ngn asif asik tanya bila nk sampai.. bila nk sampai... tak sabar dah kot. agaknye dah boring dok lam keta lama sgt. kami sampai di Puncak Genting tuh dlm jam 9.40 pagi cmtuh... punya la ramai manusia kat sana.. yerla school holiday kan.. yg bestnye aku nk check up tuh.. aku dpt no 505.. angka yg tertera skng d kaunter baru 33.. waaaaaaaaaaa... lagi 472 org lagi baru my turn 2 check up.. apa nieeeeee... tak suka..tak suka.. disebabkan nombor yg jauh ntah mn hala perginyaaa... kami pun p la park keta dulu.. ya ampun ni la gi satu masalah.. parking tarakkkkk.. pusing kat 10x kali dah, tak jumpa2 parking.. weiii apa niee... awat time nie la lepa nk mai?? mai la time len.. hehehee.. usaha tangga kejayaan.. akhirnya dpt jugk la parking.. fuhh!!

iskh... sementara dok tggu nk check in yg lambat entah jam bape.. kami ambik inisiatif utk ronda2 n mkn dulu.. perut dh lapo..maklumlah cuaca lak sejuk.. lapa jemedang laaaa.. tapi genting nie mkn semua cekik darah.. ada ka patut roti canai sekeping 3.50hinggit...??? arghhh.. nasi goreng sepinggan 8hinggit.. bek la kami p mkn fast food jer.. kami mkn kfc.. dah bis mkn kami pun ronda la kat indoor tuh.. yg si aikal ngn asif ni dah terketar-ketar la nak nek e2.. nk nek ini.. besala budak2 kan.. nnmpk mainan excitednye terlebih2.. (terlebih suda!) lama jugak kami ronda.. rsnya nombor kitaorg dah terlepas kot.. tapi yg malangnya baru angka seratus seratus lebih... aduhhhh.. bila nk masuk nieee??? dipendekkan citer... kami check in sekitar 2.20 petang.. dasat x??? sampai 9.40 pagi dpt msk bilik 2.20 petang... iskh3.. menguji kesabaran toiiii.. dah dpt msk bilik pa lagi... lena la semua... mata pun ngantuk..

Jam 5.00 petang barulah kami kuar g theme park... tu la disebalik dugaan kami tuh ada hikmahnya... dlm aku dok beratur nk beli tiket.. tup2... Mr R kata tak yah beli ada org kasi tiket nie.. katanya dia beli terlebih.. nak kasi duit dia tak nak. Alhamdulillah... dah jimat 109hinggit utk indoor. Tu la kan... dah di uji dgn dugaan tuh.. ada plak good news utk kami. Tks 2 who's yg give free ticket to my famly..

nie lah sekitar suasana genting hr tu.... ramai orgggg... tatau la mn maiiii.. jenuh selak org baru nmpk jln.. wakakaka... bygkanlahhh!!!!

ms nie if tak silap la... kami nek endoi yg pusing sekitar indoor theme park.. yg lei tgk the hall indoor... budak2 ni jgn ckp a... hepyyyyy....

gambar nie aikal la swoh ambik... ktnya superman dh melekat kat dinding...

ms nie lak... time kat taman bunga 1st world... punya la sejuk nk mampohhh.. eeeee.. tegak bis bulu roma yg ada.. takdan berapa second.. dah cabuttt...

cian kat aikal.. dia nk nek keta ngn asif.. tapi tak pat.. sai tlbh tinggi... so.. sementara asif nek keta kecik tuh dia nek la kuda nie sorang2...

wahhhh.. MR R dah sampai paris lorhhhhh... hehehehe... igtkan lepas australia.. jadila erkkk...

hehehe... cam twins jerr.... diri kat ulat bulu nk ukur tinggi...

dh mcm kat hong kok jerrr.... walhalllll... huhuhuu
apa kesss nie??? ternganga jaaaaa 2 olang nieee... nunggu apa sih???
twins....

ehhh... mn dak kecik tuh??? x nmpk punggg???? ka kecik sgt ka???


aksi sepanjang di genting... dah mcm lipas kudung ja lepa nieee...

nie lak asif....

sukanya asif makan meghi brownnn.... dia ni asik makan jer... bila tanya jemedang nye lapooo.... hehehee...



nie time makan lagi.. mkn meghi brown.. kata asif la.. hehehe...

cian la... ms nie tngh tggu nk check in... smpai dah merangkak2 dah dak asif tuh...

mcm tak mandi jerrr.... hehehe



it's me....

0 comments:

Post a Comment

said