Pages

Tuesday, November 29, 2011

::.. Tahun Baru ..::



Assalamualaikum..

Selamat kembali berkhidmat utk semua yg bercuti smpena MAAL HIJRAH... ada lg ke yg sambung cuti?? hehe.. conpom p bercuti sakan ni.. maklumlah cuti sekolah + cuti hujung tahun.. sesi memperabiskan apa yang patut kata member awin... y0 la tuuu.. esk2 ni makan pasiaq (kata org penang)... hahhaha.. anak nk sekolah lagi tauuuuu.. manyak pakai duit lo0o0o... barang itu ini.. haishhh... macam2.. so hujung tahun bukan lah sesi memperabiskan apa yg patut tapi berjimat pa yg patut.. supaya org mkn nasi cek pun akan mkan nasi.. =)) (klu blh sedap.. nk sedap lagi.. mood mkn nasi terpaksa cut.. sbbnya mood diet!!)

Sebut pasal diet... adoiiii meroyan sat... boleh ka nk diet macam mana dulu balik ni? dah terasa besar sana sini dah nie... makan tanpa mengcontrol.. inilah padahnya.. rasakan kauuuuu FARWIN!!!! Ya Allah seyes liiii mmg awin dah gumukssss... terasaaa bila pakai suar jeans.. mula la awin buka balik gambar dulu.. sewaktu awin tngh menggila kurusssss... ampa tak caya ka?? jom tgk gambar lama2 awin... adussss makan hati berulam jantung cek tgk.... nk mcm tuh balikkkkkkk... dapat ka erk??? adoiiiii...
winduuuuuu sama itu 2009... how come??? dapat tak awin mereleasasikan impian ku ini?? adoiiii beratnyaaa nk buat.. dulu rutin awin.. nasi 3 kali semnggu.. tu pun 4 sudu ja.. berlaukkan hanyalah sup sayur sup ikan.. no oil.. no ice.. but somtimes.. klu dh tingin sgt.. + ngn awin punya eksesais... berjogging atau berjalan satu usm ni..

hat ni lagi awin makan hati tgk... nmpk sgt kekurusan awin waktu ni.. iskh.. masa ni klu tak silap berat badan 50kg.. sekarang... OMG..OMG.. 58kg gamaknyaaaa... mana mau lempaq itu 8 kg lagi a??? tak tau laaaa... dah beban ja rasaaa.. iskh klu citer bab kurus ni.. mula laaaa nnti dok termenung la... nk control mkn macam selalu mmg susah da la... pantang tgk org mkn.. awin pun sama naik makan.. cuma bezanya.. mgkin awin tak ambil bnyk.. tapi still rasa mcm mkn macam2... skang ni dh kena cut ambik nasi yg banyak2.. kena study balik la.. berapa kalori yg spttnya awin ambil utk 1 hari. yg pasti tak de minyak.. takda ais.. tp sekali sekala mmg boleh la.. jgn la sampai menderakan diri dari kenikmatan yang ALLAH bagi ok!!!



ni anak dara awin... yg most to 6 month dah.. a.k.a 170 hari... lagi 10 hari mcmtu dh masuk 6 bulan anak mama ni... dah pandai diaaaa... tgk tu nk bawa keta.. kaki pun tak sampai la sayang.. mcm mn nk drive ni??? hehe.. sekali sekala awin akan dgr aisya sebut 'mama' .. bila time dia nangis terutamanya... mmg akan dgr dia sebut dgn jelas.. bila ingat balik time mula2 awin preggy.. rasa mcm iskh.. bila la nk sampai 9 bulan ni.. tak sabaq nk timang bb... but now... aisya dh besar.. dah pandai main.. pandai makan... pandai sembang.. pandai gelak.. baru awin terasa tersangat lah cepat masa ni brlalu... tup2 esk ni anak mama ni dah nk p tadika...


p/s; psssttt... punya lama awin nk siapkan N3 ni.. walhal pendek jaaaa.. sbb mcm2 hal berlaku sambil bercoret.. ngeeee..





0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...



Assalamualaikum..

Selamat kembali berkhidmat utk semua yg bercuti smpena MAAL HIJRAH... ada lg ke yg sambung cuti?? hehe.. conpom p bercuti sakan ni.. maklumlah cuti sekolah + cuti hujung tahun.. sesi memperabiskan apa yang patut kata member awin... y0 la tuuu.. esk2 ni makan pasiaq (kata org penang)... hahhaha.. anak nk sekolah lagi tauuuuu.. manyak pakai duit lo0o0o... barang itu ini.. haishhh... macam2.. so hujung tahun bukan lah sesi memperabiskan apa yg patut tapi berjimat pa yg patut.. supaya org mkn nasi cek pun akan mkan nasi.. =)) (klu blh sedap.. nk sedap lagi.. mood mkn nasi terpaksa cut.. sbbnya mood diet!!)

Sebut pasal diet... adoiiii meroyan sat... boleh ka nk diet macam mana dulu balik ni? dah terasa besar sana sini dah nie... makan tanpa mengcontrol.. inilah padahnya.. rasakan kauuuuu FARWIN!!!! Ya Allah seyes liiii mmg awin dah gumukssss... terasaaa bila pakai suar jeans.. mula la awin buka balik gambar dulu.. sewaktu awin tngh menggila kurusssss... ampa tak caya ka?? jom tgk gambar lama2 awin... adussss makan hati berulam jantung cek tgk.... nk mcm tuh balikkkkkkk... dapat ka erk??? adoiiiii...
winduuuuuu sama itu 2009... how come??? dapat tak awin mereleasasikan impian ku ini?? adoiiii beratnyaaa nk buat.. dulu rutin awin.. nasi 3 kali semnggu.. tu pun 4 sudu ja.. berlaukkan hanyalah sup sayur sup ikan.. no oil.. no ice.. but somtimes.. klu dh tingin sgt.. + ngn awin punya eksesais... berjogging atau berjalan satu usm ni..

hat ni lagi awin makan hati tgk... nmpk sgt kekurusan awin waktu ni.. iskh.. masa ni klu tak silap berat badan 50kg.. sekarang... OMG..OMG.. 58kg gamaknyaaaa... mana mau lempaq itu 8 kg lagi a??? tak tau laaaa... dah beban ja rasaaa.. iskh klu citer bab kurus ni.. mula laaaa nnti dok termenung la... nk control mkn macam selalu mmg susah da la... pantang tgk org mkn.. awin pun sama naik makan.. cuma bezanya.. mgkin awin tak ambil bnyk.. tapi still rasa mcm mkn macam2... skang ni dh kena cut ambik nasi yg banyak2.. kena study balik la.. berapa kalori yg spttnya awin ambil utk 1 hari. yg pasti tak de minyak.. takda ais.. tp sekali sekala mmg boleh la.. jgn la sampai menderakan diri dari kenikmatan yang ALLAH bagi ok!!!



ni anak dara awin... yg most to 6 month dah.. a.k.a 170 hari... lagi 10 hari mcmtu dh masuk 6 bulan anak mama ni... dah pandai diaaaa... tgk tu nk bawa keta.. kaki pun tak sampai la sayang.. mcm mn nk drive ni??? hehe.. sekali sekala awin akan dgr aisya sebut 'mama' .. bila time dia nangis terutamanya... mmg akan dgr dia sebut dgn jelas.. bila ingat balik time mula2 awin preggy.. rasa mcm iskh.. bila la nk sampai 9 bulan ni.. tak sabaq nk timang bb... but now... aisya dh besar.. dah pandai main.. pandai makan... pandai sembang.. pandai gelak.. baru awin terasa tersangat lah cepat masa ni brlalu... tup2 esk ni anak mama ni dah nk p tadika...


p/s; psssttt... punya lama awin nk siapkan N3 ni.. walhal pendek jaaaa.. sbb mcm2 hal berlaku sambil bercoret.. ngeeee..





0 comments:

Post a Comment

said