Pages

Monday, November 14, 2011

Ku ada kerna kau ada...

Apala skema betoiiii tajuk aku nieee... ececehhh... hahaha.. bery good morning olls... ASSALAMUALAIKUM.. bergumbiralah kita d hari isnin yg kononya.. I HATE MONDAY BLUES!!!

hari ni jiwa awin ting tong!! macam tin kosong yang di lempaq kat tepi jalan sambil berbunyi2... haa.. gitu lahh.. nk kata kosong.. tak jugak.. awin ada anak2 disisi.. hehehe.. penawar duka ku.. tapi mmg ting tong habis lahh.. nk citer story di hari cuti yang segala macam bagai ada.. terkejut?? sedih?? suka?? semua2 laaa ada dlm jiwa ni..

mesti kita akan rasa kecewa bila apa yg harapkan semuanya d luar kawalan dan bukan jangkaan kita.. malah lebih memeritkan bila bnda tu berulang kali terjadi... werghhhhh... (sambil 2-2 belah tangan menarik rambut..)
again... abah awin admit kat spital.. keadaan abah yg sukar nafas memaksa utk kami hntr abah ke hospital semula.. kali ni harap abah akan duduk shingga sembuh... jgn minta balik dah ok.. :) cuma mgkin keadaan wad yg ramai org menjadi sedikit rimas utk abah berehat.. bkn mengurangkan sakit.. malah menambah.. nurse pun mula la ada angin pasang surut.. tak reti nk ckp elok2.. awat depa ingat depa ja ka kerja banyak?? klu ampa rasa tak leh nk sabaq.. tak pyh jadi nurse ok.. tapi x semua la awin tuju.. s0me ppl only.. dh itu tugas ampa... jalan kan saja.. ok.. itu awin mmg sedikit marah.. bila ingat n terbyg nurse tu.. hadoiii... dah macam singa lapaq jadinyaa... jadilah manusia yg btl2 iklas dlm bekerja.. jgn terlalu memikirkan diri sndiri.. thts all!! ingatkan dh tak jejak lagi ke hospital tu... iskh.. siapa la kita nk kata tak jejak.. tapi kalau ALLAH kata.. hg kena jejak.. maka jejak laaa kat situ.. :)

cuti baru ni awin bnyk menghabiskan masa d rumah mama awin di juru.. memang mama dh plan utk masak lontong.. bahan yg awin beli asalnya nk buat masa raya haji tu.. tapi d sebabkan semua dh kenyang makan dek jemputan org.. so decide tak yah buat la.. dan setelah d tolak bahagi darab tambah.. buatlah pada hari sabtu baru2 ni.. so awin pun setelah pergi melawat abah di CCU tghr tu.. terus brgerak ke rumah mama di juru.. bila sampai.. lontong dh siap.. dan apa lagi.. sental laaaa... lapaqqqq.. awin x mkn sejak pagi lagi. perut ni dh nyanyi lagu sedih beribu sesalan oleh 3 suara tu tauuuu... sibaik dia tak majuk ngn i... hahaha.. klu tak.. masuk angin kuar asap laaa.. memang sedap bila dapat makan makanan dari air tangan org yg kita sayang.. klu org lain kata tak sedap.. pada awin biar p la kat hg.. hahaha.. mungkin stgh org angap.. dia lagi terer masak dari mak awin.. yer la.. sapa nk kata.. dia masak tak sedap kan.. klu awin pun.. awin akan kata awin masak sedap.. hehehe.. (sambil tunjuk gigi yang tak beropa putih tu..) awin tidur juru 1 malam.. saja relax2 kat sana.. sembang2 n gos2 ngn my mom.. awin mmg rapat ngn mama.. tapi awin jarang nk citer masalah awin pd mama actualy klu masalah rumahtngga.. mgkin pd awin rumahtangga terlalu sensitif utk kita citer pada org.. tambah2 yg awin paham.. seorang isteri wajib menjaga maruah suami.. walau macam mn buruk pun dia.. dia tetap suami kita yang sah... memang dari dulu awin praktikkan mcm ni.. awin rasa tak perlu org lain tahu.. biarlah awin pendam sorang.. sbb awin percaya.. semua org ada masalahnya.. cuma kita ja yg membezakan.. pandai menilai atau menyelesaikan masalah tu.. tapi bila kita tanya org d sekeliling.. mesti awin akan dgr 1 masalah yg sama.. dimana sang suami tidak pandai memujuk dan suami suka ikut kehenddak dia jaaa... ye ke??? dalam erti kata lain... suami yang ego? mcm tu erk? hehehe... gamaknyaaa... klu masalah tu kecik ja.. awin rasa jgn simpan sangat.. tapi klu bnda tu big problem.. nasihatnya.. belajarlah utk berkomunikasi agar ada jalan penyelesainnya... jgn biar lama2.. takut nnti memakan diri.. awin pun klu ada masalah.. mmg klu blh tak nak simpan.. klu blh tanya direct.. go on jer.. demi kebaikan bersama.. tapi ingatlah.. dengan kata2 kadang.. boleh merubah segalanya... berhati2 lah bila mula bertutur tak kira dlm apa jua keadaan sekalipun... ini nasihat utama utk diri awin dan juga suami2 d luar sana.. wanita ni sensitif.. hatinya terlalu rapuh,, sekali dia terluka.. kadang2 menyimpan 1000 dendam d hatinya.. wanita juga sangat setia pada pasangannya... ssh pada sorang wanita utk berlaku curang dgn pasangannya.. namun bila keadaan merubah segalanya.. tidak mustahil utk ini semua berlaku... namun harus tahu juga dosa2 kita sbg isteri.. ikutkan amarah kita yg merana..
tak pasai2 kita kena tangung dosa tu kerana marahkan org lain.. wajarkah??? sangatlah tak wajar ok.. no.no..no... jgn buat kerja gila.. sematkanlah semua yang manis2 ja dlm hati ni bila timbul perasaan marah.. insyaALLAH hti kita akan lembut nanti... jgn bnyk igt apa yg menyakitkan hati.. pegang 1 ayat ni.. NO BODY PERFECT.. ok.. dah..dah.. isu2 mcm ni buat org cemuihhh nk baca.. haha.. sapa yg tak suka sila la click page yg anda suka.. tiada paksaan utk naikkan rating awin... eehehe.. (gelak jahat ni..)


semalam hari ahad.. anak awin ni sampai dh majuk2 minta kasut bola... sbbnya dia dpt wakil sekolah utk next year main bola nnti.. awin tak terkejut sbb awin tau dia mmg dari kecik sangat2 gila terhadap bola.. so.. bg kata2 semangat jr la.. kita org pergi al-ikhsan tinjau2 tgk... ada la 2 jenis ja.. rega pun ok.. tapi tak bnyk pilihan.. so awin decide.. take time la supaya dpt yg btl2 dia suka.. so ok la.. nnti blh survey tmpt lain pulak.. bnyk masa lagi.. jgn majuk2 ok..

lepas pada tu.. awin bawa diaorg g boder.. baca2 buku..dedahkan aisya gurl dgn buku2 yg warna warni.. mata aisya pun liaq la bila awin tunjuk buku2 mcm tu... tanda yg positif.. nnti besar aisya mesti rajin belajar ok.. jgn malas2 tau,,

ermmm... itu la rutin awin di hari cuti.. tapi apa kena mengena la pulak ngn tajuk skema tu erk??? biarlah rahsiaaaa... jahatx?? jahat kannnnn...


0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

Apala skema betoiiii tajuk aku nieee... ececehhh... hahaha.. bery good morning olls... ASSALAMUALAIKUM.. bergumbiralah kita d hari isnin yg kononya.. I HATE MONDAY BLUES!!!

hari ni jiwa awin ting tong!! macam tin kosong yang di lempaq kat tepi jalan sambil berbunyi2... haa.. gitu lahh.. nk kata kosong.. tak jugak.. awin ada anak2 disisi.. hehehe.. penawar duka ku.. tapi mmg ting tong habis lahh.. nk citer story di hari cuti yang segala macam bagai ada.. terkejut?? sedih?? suka?? semua2 laaa ada dlm jiwa ni..

mesti kita akan rasa kecewa bila apa yg harapkan semuanya d luar kawalan dan bukan jangkaan kita.. malah lebih memeritkan bila bnda tu berulang kali terjadi... werghhhhh... (sambil 2-2 belah tangan menarik rambut..)
again... abah awin admit kat spital.. keadaan abah yg sukar nafas memaksa utk kami hntr abah ke hospital semula.. kali ni harap abah akan duduk shingga sembuh... jgn minta balik dah ok.. :) cuma mgkin keadaan wad yg ramai org menjadi sedikit rimas utk abah berehat.. bkn mengurangkan sakit.. malah menambah.. nurse pun mula la ada angin pasang surut.. tak reti nk ckp elok2.. awat depa ingat depa ja ka kerja banyak?? klu ampa rasa tak leh nk sabaq.. tak pyh jadi nurse ok.. tapi x semua la awin tuju.. s0me ppl only.. dh itu tugas ampa... jalan kan saja.. ok.. itu awin mmg sedikit marah.. bila ingat n terbyg nurse tu.. hadoiii... dah macam singa lapaq jadinyaa... jadilah manusia yg btl2 iklas dlm bekerja.. jgn terlalu memikirkan diri sndiri.. thts all!! ingatkan dh tak jejak lagi ke hospital tu... iskh.. siapa la kita nk kata tak jejak.. tapi kalau ALLAH kata.. hg kena jejak.. maka jejak laaa kat situ.. :)

cuti baru ni awin bnyk menghabiskan masa d rumah mama awin di juru.. memang mama dh plan utk masak lontong.. bahan yg awin beli asalnya nk buat masa raya haji tu.. tapi d sebabkan semua dh kenyang makan dek jemputan org.. so decide tak yah buat la.. dan setelah d tolak bahagi darab tambah.. buatlah pada hari sabtu baru2 ni.. so awin pun setelah pergi melawat abah di CCU tghr tu.. terus brgerak ke rumah mama di juru.. bila sampai.. lontong dh siap.. dan apa lagi.. sental laaaa... lapaqqqq.. awin x mkn sejak pagi lagi. perut ni dh nyanyi lagu sedih beribu sesalan oleh 3 suara tu tauuuu... sibaik dia tak majuk ngn i... hahaha.. klu tak.. masuk angin kuar asap laaa.. memang sedap bila dapat makan makanan dari air tangan org yg kita sayang.. klu org lain kata tak sedap.. pada awin biar p la kat hg.. hahaha.. mungkin stgh org angap.. dia lagi terer masak dari mak awin.. yer la.. sapa nk kata.. dia masak tak sedap kan.. klu awin pun.. awin akan kata awin masak sedap.. hehehe.. (sambil tunjuk gigi yang tak beropa putih tu..) awin tidur juru 1 malam.. saja relax2 kat sana.. sembang2 n gos2 ngn my mom.. awin mmg rapat ngn mama.. tapi awin jarang nk citer masalah awin pd mama actualy klu masalah rumahtngga.. mgkin pd awin rumahtangga terlalu sensitif utk kita citer pada org.. tambah2 yg awin paham.. seorang isteri wajib menjaga maruah suami.. walau macam mn buruk pun dia.. dia tetap suami kita yang sah... memang dari dulu awin praktikkan mcm ni.. awin rasa tak perlu org lain tahu.. biarlah awin pendam sorang.. sbb awin percaya.. semua org ada masalahnya.. cuma kita ja yg membezakan.. pandai menilai atau menyelesaikan masalah tu.. tapi bila kita tanya org d sekeliling.. mesti awin akan dgr 1 masalah yg sama.. dimana sang suami tidak pandai memujuk dan suami suka ikut kehenddak dia jaaa... ye ke??? dalam erti kata lain... suami yang ego? mcm tu erk? hehehe... gamaknyaaa... klu masalah tu kecik ja.. awin rasa jgn simpan sangat.. tapi klu bnda tu big problem.. nasihatnya.. belajarlah utk berkomunikasi agar ada jalan penyelesainnya... jgn biar lama2.. takut nnti memakan diri.. awin pun klu ada masalah.. mmg klu blh tak nak simpan.. klu blh tanya direct.. go on jer.. demi kebaikan bersama.. tapi ingatlah.. dengan kata2 kadang.. boleh merubah segalanya... berhati2 lah bila mula bertutur tak kira dlm apa jua keadaan sekalipun... ini nasihat utama utk diri awin dan juga suami2 d luar sana.. wanita ni sensitif.. hatinya terlalu rapuh,, sekali dia terluka.. kadang2 menyimpan 1000 dendam d hatinya.. wanita juga sangat setia pada pasangannya... ssh pada sorang wanita utk berlaku curang dgn pasangannya.. namun bila keadaan merubah segalanya.. tidak mustahil utk ini semua berlaku... namun harus tahu juga dosa2 kita sbg isteri.. ikutkan amarah kita yg merana..
tak pasai2 kita kena tangung dosa tu kerana marahkan org lain.. wajarkah??? sangatlah tak wajar ok.. no.no..no... jgn buat kerja gila.. sematkanlah semua yang manis2 ja dlm hati ni bila timbul perasaan marah.. insyaALLAH hti kita akan lembut nanti... jgn bnyk igt apa yg menyakitkan hati.. pegang 1 ayat ni.. NO BODY PERFECT.. ok.. dah..dah.. isu2 mcm ni buat org cemuihhh nk baca.. haha.. sapa yg tak suka sila la click page yg anda suka.. tiada paksaan utk naikkan rating awin... eehehe.. (gelak jahat ni..)


semalam hari ahad.. anak awin ni sampai dh majuk2 minta kasut bola... sbbnya dia dpt wakil sekolah utk next year main bola nnti.. awin tak terkejut sbb awin tau dia mmg dari kecik sangat2 gila terhadap bola.. so.. bg kata2 semangat jr la.. kita org pergi al-ikhsan tinjau2 tgk... ada la 2 jenis ja.. rega pun ok.. tapi tak bnyk pilihan.. so awin decide.. take time la supaya dpt yg btl2 dia suka.. so ok la.. nnti blh survey tmpt lain pulak.. bnyk masa lagi.. jgn majuk2 ok..

lepas pada tu.. awin bawa diaorg g boder.. baca2 buku..dedahkan aisya gurl dgn buku2 yg warna warni.. mata aisya pun liaq la bila awin tunjuk buku2 mcm tu... tanda yg positif.. nnti besar aisya mesti rajin belajar ok.. jgn malas2 tau,,

ermmm... itu la rutin awin di hari cuti.. tapi apa kena mengena la pulak ngn tajuk skema tu erk??? biarlah rahsiaaaa... jahatx?? jahat kannnnn...


0 comments:

Post a Comment

said