Pages

Tuesday, November 22, 2011

::.. 5 bulan ..::

yeayyyy!! My anak dara dh lebih 5 bulan... dah mcam2 perangai.. hehe.. pssstt... awin dh stat bg anak dara ni rasa2 bnda mkn ckit.. sbb DR ckp.. klu anak tu ada reaksi bila tgk kita makan.. try suap sikit.. klu dia tak tolak.. ok.. tp klu dia tolak.. dont! so.. anak dara ni.. tak menolak.. marah lagi ada klu tak bg dekat dia.. mulut tu kumat kamit jaaa.. lagipun tak sampai sebulan ja lagi.. anak dara ni dh 6 bulan.. nnti btl2 6 bulan blh la nk stat buat moi sedap2 utk dia.. (x sabaq aihhh.. haha gedikss ja rupaaa)
baru2 ni ada suapkan sikit aisya sup + garlic bread di pizza hut.. kemain lagi anak dara ni.. sedappp gamaknyaaa sampai terangkat2 kaki tangan.. haha.. funnyyy.. tapi tak bnyk.. ada la 5-6 suap.. rasa2 jer dulu k... nnti dh mkn moi baru kita bg mcm2 ok.. then ada la jugak bg dia mkn bengkak roti.. wahhh kemain dia.. pandai mkn... sampai kan hisap2 jari mama dia.. nnti blh beli biskut heinz.. bg dia pegang.. even now pun aisya dh pandai pegang botol sendiri.. sis mizah di nursery pun cakap.. "eh.. aisya dh blh pegang btl sndri... cepat diaa.. " anak pmpn.. mestila kena cepat + rajin.. dont malas2 ok.. mama dont like sayang..
Xtvt aisya pada usia 5 bulan yg mama n papa perasan ialah dah pandai buat bubling (ala2 cikgu safi dok ajaq kat anak buah di AF tu a..) ya allah... seyes mmg papa n mama terkejut tgk aisya sakan punya bubling.. setakat main air liur ok lagi.. ni siap berbubbling tuh tak tahan.. habis percik kat muka mama ni klu dok tngh belek muka dia.. meniarap semua dh sedia maklum.. masa 4 bulan dh dpt skill niarap tu.. la ni dh pandai ngesot dah.. klu mama letak dia elok2 dok atas bantal.. satg 5 minit lepas tu mama tgk bantal ke mana.. aisya ke mana.. iskh3.. ligat sggh laaaa... syggg uuiiii... kamu tu anak dara.. bukan anak teruna.. ni la ayat mama selalu dekat aisya.. lagi... ermm.. lagi.. apa erkkk aisya blh buat... ohhh.. aisya dah terer berwalker... tapi mama tak selalu sgt letak aisya dlm walker.. kadang kala jaaa bila mama nk masak.. sbb aisya blh nmpk muka mama.. so aisya tak rasa duduk sorang2.. hehehe... teman mama ok...
dah pandai ambil kaki dgn tangan.. dan cuba2 buat akrobatik... huissshhh... mama rasa mcm nk patah pingang aisya dok wat mcm tu... bila tarik.. dia buat lagi.. so notyyyy laaaa... last2 mama pun biar laaa.. jgn isap ibu jari udeh lerrr yerr.. hahahahaha...



tgk tu reaksi dia yg suka kebam mulutnyaa... (betuika cek eja?? hhaaa) habis dia kebamm.. dia nnti bubblingg..


gambar sekadar memenuhi ruangan kenangan...

24hb Nov ni ada appointment dgn doktor utk check up aisya 5 bulan... alahaiii kena cucuk laaa..









0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

yeayyyy!! My anak dara dh lebih 5 bulan... dah mcam2 perangai.. hehe.. pssstt... awin dh stat bg anak dara ni rasa2 bnda mkn ckit.. sbb DR ckp.. klu anak tu ada reaksi bila tgk kita makan.. try suap sikit.. klu dia tak tolak.. ok.. tp klu dia tolak.. dont! so.. anak dara ni.. tak menolak.. marah lagi ada klu tak bg dekat dia.. mulut tu kumat kamit jaaa.. lagipun tak sampai sebulan ja lagi.. anak dara ni dh 6 bulan.. nnti btl2 6 bulan blh la nk stat buat moi sedap2 utk dia.. (x sabaq aihhh.. haha gedikss ja rupaaa)
baru2 ni ada suapkan sikit aisya sup + garlic bread di pizza hut.. kemain lagi anak dara ni.. sedappp gamaknyaaa sampai terangkat2 kaki tangan.. haha.. funnyyy.. tapi tak bnyk.. ada la 5-6 suap.. rasa2 jer dulu k... nnti dh mkn moi baru kita bg mcm2 ok.. then ada la jugak bg dia mkn bengkak roti.. wahhh kemain dia.. pandai mkn... sampai kan hisap2 jari mama dia.. nnti blh beli biskut heinz.. bg dia pegang.. even now pun aisya dh pandai pegang botol sendiri.. sis mizah di nursery pun cakap.. "eh.. aisya dh blh pegang btl sndri... cepat diaa.. " anak pmpn.. mestila kena cepat + rajin.. dont malas2 ok.. mama dont like sayang..
Xtvt aisya pada usia 5 bulan yg mama n papa perasan ialah dah pandai buat bubling (ala2 cikgu safi dok ajaq kat anak buah di AF tu a..) ya allah... seyes mmg papa n mama terkejut tgk aisya sakan punya bubling.. setakat main air liur ok lagi.. ni siap berbubbling tuh tak tahan.. habis percik kat muka mama ni klu dok tngh belek muka dia.. meniarap semua dh sedia maklum.. masa 4 bulan dh dpt skill niarap tu.. la ni dh pandai ngesot dah.. klu mama letak dia elok2 dok atas bantal.. satg 5 minit lepas tu mama tgk bantal ke mana.. aisya ke mana.. iskh3.. ligat sggh laaaa... syggg uuiiii... kamu tu anak dara.. bukan anak teruna.. ni la ayat mama selalu dekat aisya.. lagi... ermm.. lagi.. apa erkkk aisya blh buat... ohhh.. aisya dah terer berwalker... tapi mama tak selalu sgt letak aisya dlm walker.. kadang kala jaaa bila mama nk masak.. sbb aisya blh nmpk muka mama.. so aisya tak rasa duduk sorang2.. hehehe... teman mama ok...
dah pandai ambil kaki dgn tangan.. dan cuba2 buat akrobatik... huissshhh... mama rasa mcm nk patah pingang aisya dok wat mcm tu... bila tarik.. dia buat lagi.. so notyyyy laaaa... last2 mama pun biar laaa.. jgn isap ibu jari udeh lerrr yerr.. hahahahaha...



tgk tu reaksi dia yg suka kebam mulutnyaa... (betuika cek eja?? hhaaa) habis dia kebamm.. dia nnti bubblingg..


gambar sekadar memenuhi ruangan kenangan...

24hb Nov ni ada appointment dgn doktor utk check up aisya 5 bulan... alahaiii kena cucuk laaa..









0 comments:

Post a Comment

said