Pages

Tuesday, June 19, 2012

::.. Sup Tauhu Jepun Amoi ..::

Assalamualaikum.

Salam selasa.. tiba2 hari ni ada mood nk mencoret.. mencoret perihal masak2 ni.. dah lama kan awin tak buat mengila masak yg lain dari yang lain.. hehe.. takpa la.. sabaq saitt.. tngh letih tahap dinosor..

Awin tingin nk buat coklat yang beredible tu.. dah dapat resepi.. dok peram lama dah.. tak buat2 pun.. haish.. klu tgk.. tuh mcm senang.. tapi jadi susah sbb urat balok timbul berketui2 ni haaa... sapa nk tlg hilang ketui2 balok cek ni?? mai saittt.. katuk daih2.. kot2 blh hilang.

lepas tu tingin nk wat Telur Bistik.. sbb en hasb sangat gemar telur2 ni.. hahaha.. so hari ni blh la awin try masak telur bistik.. nnti awin upload k.. kekekeke.. semangat itu harus sbb ada org request!!! i loikeee... baru la masak dgn penuh kasih syg... cewahhhh... yg pasti kena mask sup tokua utk anak dara comel loteee... dia nnti selera makan.. ok hari ni nk publish resepi anak dara plak ok..

BAHAN2NYA :
TAUHU JEPUN
BAWANG PUTIH DI CINCANG
KIUB PATI AYAM
CAROT DI POTONG DADU
UBI KENTANG DI POTONG DADU
SOO ON (MCM BIHUN)
DAUN BWG/SUP

CARA2NYA :
TUMIS BAWANG PUTIH BERSAMA CAROT DAN UBI
MASUKKAN AIR MASAK 1 GELAS
DIIKUTI KIUB PATI AYAM DAN SOO ON
AGAK MENDIDIH MASUKKAN TAUHU
AKHIR SEKALI MASUKKAN DAUN BWG/SUP
 

ni la tauhu jepun.. pada sesiapa tak kenal.. bukan tauhu biasa tau.. dia yg lembut tu..

Makanan pebret aisya...
main banyak...
cobaan utk mkn sndiri..







1 comments:

Atie Zieya said...

hehehe...berseleraaa

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai


~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

Assalamualaikum.

Salam selasa.. tiba2 hari ni ada mood nk mencoret.. mencoret perihal masak2 ni.. dah lama kan awin tak buat mengila masak yg lain dari yang lain.. hehe.. takpa la.. sabaq saitt.. tngh letih tahap dinosor..

Awin tingin nk buat coklat yang beredible tu.. dah dapat resepi.. dok peram lama dah.. tak buat2 pun.. haish.. klu tgk.. tuh mcm senang.. tapi jadi susah sbb urat balok timbul berketui2 ni haaa... sapa nk tlg hilang ketui2 balok cek ni?? mai saittt.. katuk daih2.. kot2 blh hilang.

lepas tu tingin nk wat Telur Bistik.. sbb en hasb sangat gemar telur2 ni.. hahaha.. so hari ni blh la awin try masak telur bistik.. nnti awin upload k.. kekekeke.. semangat itu harus sbb ada org request!!! i loikeee... baru la masak dgn penuh kasih syg... cewahhhh... yg pasti kena mask sup tokua utk anak dara comel loteee... dia nnti selera makan.. ok hari ni nk publish resepi anak dara plak ok..

BAHAN2NYA :
TAUHU JEPUN
BAWANG PUTIH DI CINCANG
KIUB PATI AYAM
CAROT DI POTONG DADU
UBI KENTANG DI POTONG DADU
SOO ON (MCM BIHUN)
DAUN BWG/SUP

CARA2NYA :
TUMIS BAWANG PUTIH BERSAMA CAROT DAN UBI
MASUKKAN AIR MASAK 1 GELAS
DIIKUTI KIUB PATI AYAM DAN SOO ON
AGAK MENDIDIH MASUKKAN TAUHU
AKHIR SEKALI MASUKKAN DAUN BWG/SUP
 

ni la tauhu jepun.. pada sesiapa tak kenal.. bukan tauhu biasa tau.. dia yg lembut tu..

Makanan pebret aisya...
main banyak...
cobaan utk mkn sndiri..







1 comments:

Atie Zieya said...

hehehe...berseleraaa

Post a Comment

said