Pages

Sunday, June 24, 2012

::. Instagram vs facebook .::

Assalamualaikum...

Salam dari taman belia.. Pool time!! Bw anak2 mandi kolam. Lepak2 berbekal nasi goreng, pizza, kopok goreng.. So.. Santai2 di sini..

Dah boring x tau nk wat apa.. Tiba2 terasa nk create title ni... Dunia fb ni sgt mencabar keimanan seseorang.. sbb kita as a human.. Lahir dgn hati yg berbeza2.. Kadang nmpk mcm baik dn blh buat kawan.. Rupanya hampagas.. Di dalam hati masing2 tersimpan bermcm2 perasaan dan secara x langsung ia menjadi dosa utk diri awin krn tlh membangkitkan isu2 "gosip" pd manusia yg macam ni.. Nawaitu kita bila mengepost sesuatu bukan lah niat utk menunjuk atau gah apa yg aku ada.. Klu di pikirkan.. Ampa pun sana, upload juga segala macam.. Tp x pnh pun aku nk kata ampa mampu ka nk menunjuk ka.. Pada awin cukuplah klu kita belajar utk semat dlm hati kita perkara2 yg positif biarpun nmpk negatif. X perlu awin nk pertikai seseorang dgn apa yg dia miliki sdgkN awin pun bknlah insan yg sempurna sampai blh mepekotak katikkan apa yg mereka perolehi.. Semua itu dgn izinNya.. Dan klu rs diri tu dah penuh ilmu didada juga jgnlah kamu berbangga jugak.. Kadang2 ujian itu kamu lebih berat dr segalanya krn Allah ingin menguji keimananmu setakat mana. Awin akui awin bukanlah insan yg arif dlm agama tp awin juga bukanlah jahil..

Skrg ni mood mcm nk lebih ke instagram.. Coz instagram kawan2 yg tertentu aje.. So tiada unsur khianat.. Atau akan timbul segala mcm prasangka.. Still giat aktif ngn fb.. Tp tgk keadaan la kot.. Skrg nk lebih ke instagram dan blog.. Weeee..

Layan gambar anak2 mandi kolam lahhh...

1 comments:

~MiZz Atie ZieYa~ said...

bestnya..mndi kolam

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

Assalamualaikum...

Salam dari taman belia.. Pool time!! Bw anak2 mandi kolam. Lepak2 berbekal nasi goreng, pizza, kopok goreng.. So.. Santai2 di sini..

Dah boring x tau nk wat apa.. Tiba2 terasa nk create title ni... Dunia fb ni sgt mencabar keimanan seseorang.. sbb kita as a human.. Lahir dgn hati yg berbeza2.. Kadang nmpk mcm baik dn blh buat kawan.. Rupanya hampagas.. Di dalam hati masing2 tersimpan bermcm2 perasaan dan secara x langsung ia menjadi dosa utk diri awin krn tlh membangkitkan isu2 "gosip" pd manusia yg macam ni.. Nawaitu kita bila mengepost sesuatu bukan lah niat utk menunjuk atau gah apa yg aku ada.. Klu di pikirkan.. Ampa pun sana, upload juga segala macam.. Tp x pnh pun aku nk kata ampa mampu ka nk menunjuk ka.. Pada awin cukuplah klu kita belajar utk semat dlm hati kita perkara2 yg positif biarpun nmpk negatif. X perlu awin nk pertikai seseorang dgn apa yg dia miliki sdgkN awin pun bknlah insan yg sempurna sampai blh mepekotak katikkan apa yg mereka perolehi.. Semua itu dgn izinNya.. Dan klu rs diri tu dah penuh ilmu didada juga jgnlah kamu berbangga jugak.. Kadang2 ujian itu kamu lebih berat dr segalanya krn Allah ingin menguji keimananmu setakat mana. Awin akui awin bukanlah insan yg arif dlm agama tp awin juga bukanlah jahil..

Skrg ni mood mcm nk lebih ke instagram.. Coz instagram kawan2 yg tertentu aje.. So tiada unsur khianat.. Atau akan timbul segala mcm prasangka.. Still giat aktif ngn fb.. Tp tgk keadaan la kot.. Skrg nk lebih ke instagram dan blog.. Weeee..

Layan gambar anak2 mandi kolam lahhh...

1 comments:

~MiZz Atie ZieYa~ said...

bestnya..mndi kolam

Post a Comment

said