Pages

Wednesday, March 6, 2013

:: Im Back!!! (tips kurus) ::



ASSALAMUALAIKUM..

Ya Allah lama gila tak berblogger kan... betapa sepi blog ni.. lama sggh tak berdedikasi dari hati saya.. hehehe.. Ini semua poyo!!!! 1st ting.. sihat ka kawan2 blogger semua.. saya sihat2 aja.. sejak adanya lagi sorg new bb.. hehehe... kadang2 rasa mcm cacar marba.. kadang2 rasa complete gila.. hahaha... sewel!! but.. im so hepy mom.. kiri kananku ada prince ada princess... both make me smile alwys... thankful!! anugerah tak terhingga hope.. god blesses us. 

apa lagi nk cerita.. ok.. nk luahkan apa yg patut.. mula2 lepas salinkan aisy... tak dinafikan awin mmg quite chubby.. berat tika itu around 67kg.. OMG!! 30 hari pantang tapi tibai nasi tak mau2 punya.. takpala.. kita kasi can pulun betui2.. d next 31... sy dah mula mengcontrolkan diri dari mentibai nasi tak hingat2 punya.. alhamdulillah berjaya kembalikan weight... setelah sebulan brtungkus lumus mendietkan diri... bila start masuk kerja.. semua pakat tanya.. "hg mkn apa wei?.. kurus?" "jamu apa hg mkn blh maintain ni?" "cer hg citer hg diet cmna?" tudiaaa soklan bertalu2 dok maiii... seyesly.. saya nk bgtau kat sini.. saya tak ambik apa2 suplement utk kurus!! mahupun apa2 jamu!! yang saya mkn.. sama mcm org lain.. nasi dan sebagainya cuma saya mengawal kuantitinya.. nak tau rutin saya? jomm.. ushar tgk!!

 PAGI - saya dah lama tak makan roti canai./roti putih/nasi lemak yang saya ambil segelas air masak dan kuih, bihun, tosai.

TENGAHARI - saya ambil nasi sebab fully BF. Saya hanya mkn 2 senduk nasi, sayur yang ekstravaganza dan ikan/ayam/daging (zat utk bb nyusu nnti) segelas air masak/limau suam

MALAM - no more rice!! vege only!! make sure b4 8pm!! 

tips * banyakkan minum air masak kerana dengan meminum air masak yang mencukupi akan membantu berat badan anda lebih cepat turun. 
* kurangkan minum ais
* kurangkan oily
* no fast food

disiplin akan menguruskan diri anda!!!

N now my weight right now is 57 tu pun last 3 weeks. now tak timbang lagi.. saya nak mencapai ke 50kg if can!!






















0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...



ASSALAMUALAIKUM..

Ya Allah lama gila tak berblogger kan... betapa sepi blog ni.. lama sggh tak berdedikasi dari hati saya.. hehehe.. Ini semua poyo!!!! 1st ting.. sihat ka kawan2 blogger semua.. saya sihat2 aja.. sejak adanya lagi sorg new bb.. hehehe... kadang2 rasa mcm cacar marba.. kadang2 rasa complete gila.. hahaha... sewel!! but.. im so hepy mom.. kiri kananku ada prince ada princess... both make me smile alwys... thankful!! anugerah tak terhingga hope.. god blesses us. 

apa lagi nk cerita.. ok.. nk luahkan apa yg patut.. mula2 lepas salinkan aisy... tak dinafikan awin mmg quite chubby.. berat tika itu around 67kg.. OMG!! 30 hari pantang tapi tibai nasi tak mau2 punya.. takpala.. kita kasi can pulun betui2.. d next 31... sy dah mula mengcontrolkan diri dari mentibai nasi tak hingat2 punya.. alhamdulillah berjaya kembalikan weight... setelah sebulan brtungkus lumus mendietkan diri... bila start masuk kerja.. semua pakat tanya.. "hg mkn apa wei?.. kurus?" "jamu apa hg mkn blh maintain ni?" "cer hg citer hg diet cmna?" tudiaaa soklan bertalu2 dok maiii... seyesly.. saya nk bgtau kat sini.. saya tak ambik apa2 suplement utk kurus!! mahupun apa2 jamu!! yang saya mkn.. sama mcm org lain.. nasi dan sebagainya cuma saya mengawal kuantitinya.. nak tau rutin saya? jomm.. ushar tgk!!

 PAGI - saya dah lama tak makan roti canai./roti putih/nasi lemak yang saya ambil segelas air masak dan kuih, bihun, tosai.

TENGAHARI - saya ambil nasi sebab fully BF. Saya hanya mkn 2 senduk nasi, sayur yang ekstravaganza dan ikan/ayam/daging (zat utk bb nyusu nnti) segelas air masak/limau suam

MALAM - no more rice!! vege only!! make sure b4 8pm!! 

tips * banyakkan minum air masak kerana dengan meminum air masak yang mencukupi akan membantu berat badan anda lebih cepat turun. 
* kurangkan minum ais
* kurangkan oily
* no fast food

disiplin akan menguruskan diri anda!!!

N now my weight right now is 57 tu pun last 3 weeks. now tak timbang lagi.. saya nak mencapai ke 50kg if can!!






















0 comments:

Post a Comment

said