Pages

Friday, October 12, 2012

:: Welcome 2 d world ::

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah.. my maksu dah selamat melahirkan bb boy ke 3.. Syukur sangat. walaupun tak dpt apa yg diidamkan... ini semua tetap anugerah tuhan yang tak terhingga buat kita... Maksu mengalami masalah darah tinggi dan diabetes sepanjang proses hamil. Dan doktor juga sudah sarankan agar maksu wajib bersalin pada minggu 38. dlm bahasa kasaq.. salin paksa! huhuhu... nak dijadikan cerita sblm nurse nk masukkan ubat utk proses cepat bersalin.. CTG anak diperiksa terlebih dahulu.. tapi tak memuaskan.. sabit juga dgn tekanan darah yang tak stabil. Doktor dgn pantas buat persediaan utk operation. Utk selamatkan keadaan ibu dan anak.. kira kes emergency c zer la ni... maksu sempat text kat kami.. "sakit tak angah operation?.. huhu... takot" bila org tngh takot.. jgn la kita menakotkan lagi.. ckp ja takda apa.. insyaALLAH semua selamat.. sakit tu lumrah... :) then pkl 3 dah dpt berita maksu selamat semua dgn bb boy yg seberat dlm 2kg++. maksu pun tak sure berapa.. mmg comey halus mulus ja bb maksu ni... jenis org yg tinggi... esk besaq nti jadi handsome boy.. :) p visit maksu kelmarin petang.. maksu still tak leh mkn or minum.. sbb kena tunggu 6 jam.. tapi maksu nmpk sihat... bb pun sihat...alhamdulillah.. 

MUHAMMAD LUZMAN AQIL 

very d superduper cute bb...


tak sabaq time ceq plak ok!!!!.. adoiiii... klu blh nk cepat2  bersalin ni... sbb tak larat sungguh2 ni... ngn kak cha nya yg suka baring atas perut.. kesian la si adik kat dalam ni...  blm apa2 dah kena lanyak ngn kakak... 

5 wks to go... tapi kannnn.. awin belum basuh lagi semua bj2 bb.. n tak packing apa2 pun lagi... hehehe... sbb plan nk siap2 smua terus msk dlm keta papa... sbb bila dah discharge nnti terus nk balik juru.. so makna kata awin kena prepare la brg2 awin n kak cha jugak... nti klu suruh papa.. habissss laaaa... hahaha..



0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah.. my maksu dah selamat melahirkan bb boy ke 3.. Syukur sangat. walaupun tak dpt apa yg diidamkan... ini semua tetap anugerah tuhan yang tak terhingga buat kita... Maksu mengalami masalah darah tinggi dan diabetes sepanjang proses hamil. Dan doktor juga sudah sarankan agar maksu wajib bersalin pada minggu 38. dlm bahasa kasaq.. salin paksa! huhuhu... nak dijadikan cerita sblm nurse nk masukkan ubat utk proses cepat bersalin.. CTG anak diperiksa terlebih dahulu.. tapi tak memuaskan.. sabit juga dgn tekanan darah yang tak stabil. Doktor dgn pantas buat persediaan utk operation. Utk selamatkan keadaan ibu dan anak.. kira kes emergency c zer la ni... maksu sempat text kat kami.. "sakit tak angah operation?.. huhu... takot" bila org tngh takot.. jgn la kita menakotkan lagi.. ckp ja takda apa.. insyaALLAH semua selamat.. sakit tu lumrah... :) then pkl 3 dah dpt berita maksu selamat semua dgn bb boy yg seberat dlm 2kg++. maksu pun tak sure berapa.. mmg comey halus mulus ja bb maksu ni... jenis org yg tinggi... esk besaq nti jadi handsome boy.. :) p visit maksu kelmarin petang.. maksu still tak leh mkn or minum.. sbb kena tunggu 6 jam.. tapi maksu nmpk sihat... bb pun sihat...alhamdulillah.. 

MUHAMMAD LUZMAN AQIL 

very d superduper cute bb...


tak sabaq time ceq plak ok!!!!.. adoiiii... klu blh nk cepat2  bersalin ni... sbb tak larat sungguh2 ni... ngn kak cha nya yg suka baring atas perut.. kesian la si adik kat dalam ni...  blm apa2 dah kena lanyak ngn kakak... 

5 wks to go... tapi kannnn.. awin belum basuh lagi semua bj2 bb.. n tak packing apa2 pun lagi... hehehe... sbb plan nk siap2 smua terus msk dlm keta papa... sbb bila dah discharge nnti terus nk balik juru.. so makna kata awin kena prepare la brg2 awin n kak cha jugak... nti klu suruh papa.. habissss laaaa... hahaha..



0 comments:

Post a Comment

said