Pages

Sunday, July 22, 2012

::. Dugaan... Cabaran.. IFTAR .::

ASSALAMUALAIKUM..

hari ni hari kedua berpuasa... ALHAMDULILLAH semalam selamat 1 hari walau keadaan sangat tidak mengizinkan dek kerana batuknya, selsemanya, mengandungnya, sakit kepalanya... sangat DUGAAN menimpa.. tapi awin berjaya kuatkan semnagat semuanya... kelmarin kami bawa anak dara jalan2.. asik nangis kat rumah, agaknya boring sangat kot, abang pun takda, klu tak blh jugak dia main ngn abg dalam bilik tu ha.. ni sorang2... mati akai gamaknya.. papa ckp jom mandi kita kuar.. papa nk p komtar walk, dia kata ada memanah kat sana.. nk try la kononnya... terus g komtar... YA ALLAH lama gilaaaaa tak maiii .. so diferent... tapiiiiiii BANYAK SALEEEEE!! wahhhhhh... hehehe.. papa kata.. berkenan klu ambik la.. sbb baju2 budak pmpn lawa2 u olss... p reject shop.. sambaq 2 gon yang sangat cute mute utk aisya... purple 1, merun 1.. then masuk pacific.. nk cari suar jeans dan skirt jeans utk aisya... cari punya cari,.. ronda punya ronda... dapat dahhhh... sangat cuteeeee... agak mahai la bj budak2 ni kannn.. kalah bj org tuaaaa.. haiyaaaa... tapi papa kasi green light.. sekali mama belasah 2 teruihhh.. kekekke.... ok.. now aisya dah bnyk baju raya... tak kira lagi yang mama jahit, tok mama kasi, auntie kasi,.. cikgu zah kasi... ALHAMDULILLAH Aisya Syafiyya sangat murah rezekinya... SYUKUR SANGATTT... tahun ni mama jahit sendiri okkkkk baju kurung aisya... jeng..jeng...jeng... bila dah dpt present mesin jahit,.. apa lagiii haruslahhhhh buat ok... sampai pukul 4.. awin mmg sangat2 tak laratttt... then decide terus nk p perda.. singah pasar ramadhan sana sbb papa mmg every year wajib p sana utk dia cari AYAM PANGGANG BLACK PEPER nya oso MURTABAK TOK KUN.. memandangkan sabtu ahad jatuh 1st n 2nd ramadhan.. kami decide utk to b fair... 1 hari rumah my mom, 1 hari lagi rumah MIL. so.. today time to TTS. makna kata.. cek tak yah masakkkkk... hahahaha... tapi mmg dugaan la mengandung ni.. tak lapaq.. tapi dahaga melampau2... papa sampai kata.. takpa ka posa? bb ok ka? klu dia lapaq mcm mn dia nk habaq?? dia SMS ka?? (hahahahahaa, sempat lagi papa buat lawak ok!!) mcm2 soklan papa nnti tnya.. bb aktif tak? gerak tak? kot dia lapaq satg dia tak larat nk gerak2??? bla..bla..bla..bla... awin diam jaaaa...

Inilah cabaran dan dugaan awin tika 21++ weeks... takpa.. sabaq no0o0o... awai lagi.. doa2 agar terus diberi kekuatan dan hidayah dalam sebulan berpuasa ni...

*kurangkan berfikiran positif terhadap umat kerana bimbang pahala di bulan yang mulia ini akan berkurangan... sentiasalah berfikiran terbuka dengan setiap langkah dan tutur kata mahupun pandangan terhadap umat sekeliling*

0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM..

hari ni hari kedua berpuasa... ALHAMDULILLAH semalam selamat 1 hari walau keadaan sangat tidak mengizinkan dek kerana batuknya, selsemanya, mengandungnya, sakit kepalanya... sangat DUGAAN menimpa.. tapi awin berjaya kuatkan semnagat semuanya... kelmarin kami bawa anak dara jalan2.. asik nangis kat rumah, agaknya boring sangat kot, abang pun takda, klu tak blh jugak dia main ngn abg dalam bilik tu ha.. ni sorang2... mati akai gamaknya.. papa ckp jom mandi kita kuar.. papa nk p komtar walk, dia kata ada memanah kat sana.. nk try la kononnya... terus g komtar... YA ALLAH lama gilaaaaa tak maiii .. so diferent... tapiiiiiii BANYAK SALEEEEE!! wahhhhhh... hehehe.. papa kata.. berkenan klu ambik la.. sbb baju2 budak pmpn lawa2 u olss... p reject shop.. sambaq 2 gon yang sangat cute mute utk aisya... purple 1, merun 1.. then masuk pacific.. nk cari suar jeans dan skirt jeans utk aisya... cari punya cari,.. ronda punya ronda... dapat dahhhh... sangat cuteeeee... agak mahai la bj budak2 ni kannn.. kalah bj org tuaaaa.. haiyaaaa... tapi papa kasi green light.. sekali mama belasah 2 teruihhh.. kekekke.... ok.. now aisya dah bnyk baju raya... tak kira lagi yang mama jahit, tok mama kasi, auntie kasi,.. cikgu zah kasi... ALHAMDULILLAH Aisya Syafiyya sangat murah rezekinya... SYUKUR SANGATTT... tahun ni mama jahit sendiri okkkkk baju kurung aisya... jeng..jeng...jeng... bila dah dpt present mesin jahit,.. apa lagiii haruslahhhhh buat ok... sampai pukul 4.. awin mmg sangat2 tak laratttt... then decide terus nk p perda.. singah pasar ramadhan sana sbb papa mmg every year wajib p sana utk dia cari AYAM PANGGANG BLACK PEPER nya oso MURTABAK TOK KUN.. memandangkan sabtu ahad jatuh 1st n 2nd ramadhan.. kami decide utk to b fair... 1 hari rumah my mom, 1 hari lagi rumah MIL. so.. today time to TTS. makna kata.. cek tak yah masakkkkk... hahahaha... tapi mmg dugaan la mengandung ni.. tak lapaq.. tapi dahaga melampau2... papa sampai kata.. takpa ka posa? bb ok ka? klu dia lapaq mcm mn dia nk habaq?? dia SMS ka?? (hahahahahaa, sempat lagi papa buat lawak ok!!) mcm2 soklan papa nnti tnya.. bb aktif tak? gerak tak? kot dia lapaq satg dia tak larat nk gerak2??? bla..bla..bla..bla... awin diam jaaaa...

Inilah cabaran dan dugaan awin tika 21++ weeks... takpa.. sabaq no0o0o... awai lagi.. doa2 agar terus diberi kekuatan dan hidayah dalam sebulan berpuasa ni...

*kurangkan berfikiran positif terhadap umat kerana bimbang pahala di bulan yang mulia ini akan berkurangan... sentiasalah berfikiran terbuka dengan setiap langkah dan tutur kata mahupun pandangan terhadap umat sekeliling*

0 comments:

Post a Comment

said