Pages

Thursday, July 26, 2012

::. IFTAR pada 5 Ramadhan .::

ASSALAMUALAIKUM.. 

Sekejap ja dah masuk 6 Ramadhan hari ni.. most to 1 week.. Syukur masih bernyawa...dan mampu utk melakukan amal ibadatnya... 

tiba2 mood hari ni nk update IFTAR apa semalam.. awin hanya masak pada weekdays.. weekends en hasben kata kita makan luaq.. ok la.. tak la hari2 masak.. ada time jugak utk rest.. nk di jadikan citer.. 1 ramadhan jatuh pada hari sabtu.. so mmg tak masak.. semua p param.. 1st ramadhan kami dah terjah param Bandar Perda, seberang. Sana mmg tmpt pebret en hasben. KEsukaan dia hanyalah ayam pangang black peper dan murtabak tok kun. Tapi memang sedap pun.. tak di nafikan.. masuk 2nd day posa.. kami terjah param Gelugor dan Taman Sardon lak.. klu gelugor awin suka popia basah dia.. mabeloso.. Taman lak Nasi lemak ayam perap dia sedap.. masuk hari ke 3.. dah isnin.. means hari memasak.. awin masak simple2 ja.. sambal tumis ikan bilis, Sup pucuk dan tauhu, sambal belacan. Tup2 en hasben ingat awin tak masak, dia beli nasi lemak ayam perap n kuih n ayaq soya... alahaiiii... dah jadi bnyk menu kan... takpela.. kita pelan2 mkn..

masuk 4th posa.. awin masak GULAI AYAM, UDANG GRG KUNYIT, ROTI SOSEJ CHEESE.

dan menu utk 5th posa... sempat snap plak.. hehehe.. gatai kan..



Cucur Udang mummy awin


kuah kacang buatan sendiri ok...



ikan bet-bet

Add caption
yg kuih2 tu hasil dari en hasben...

0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM.. 

Sekejap ja dah masuk 6 Ramadhan hari ni.. most to 1 week.. Syukur masih bernyawa...dan mampu utk melakukan amal ibadatnya... 

tiba2 mood hari ni nk update IFTAR apa semalam.. awin hanya masak pada weekdays.. weekends en hasben kata kita makan luaq.. ok la.. tak la hari2 masak.. ada time jugak utk rest.. nk di jadikan citer.. 1 ramadhan jatuh pada hari sabtu.. so mmg tak masak.. semua p param.. 1st ramadhan kami dah terjah param Bandar Perda, seberang. Sana mmg tmpt pebret en hasben. KEsukaan dia hanyalah ayam pangang black peper dan murtabak tok kun. Tapi memang sedap pun.. tak di nafikan.. masuk 2nd day posa.. kami terjah param Gelugor dan Taman Sardon lak.. klu gelugor awin suka popia basah dia.. mabeloso.. Taman lak Nasi lemak ayam perap dia sedap.. masuk hari ke 3.. dah isnin.. means hari memasak.. awin masak simple2 ja.. sambal tumis ikan bilis, Sup pucuk dan tauhu, sambal belacan. Tup2 en hasben ingat awin tak masak, dia beli nasi lemak ayam perap n kuih n ayaq soya... alahaiiii... dah jadi bnyk menu kan... takpela.. kita pelan2 mkn..

masuk 4th posa.. awin masak GULAI AYAM, UDANG GRG KUNYIT, ROTI SOSEJ CHEESE.

dan menu utk 5th posa... sempat snap plak.. hehehe.. gatai kan..



Cucur Udang mummy awin


kuah kacang buatan sendiri ok...



ikan bet-bet

Add caption
yg kuih2 tu hasil dari en hasben...

0 comments:

Post a Comment

said