Pages

Thursday, January 26, 2012

::.. My oreo Cup Cake ..::

ASSALAMUALAIKUM...

bila dah belek blog kak ita masam manis ni.. bnyk lak awin nk try buat mcm2... sebab bnyk yg senang barang utk dicari dan sedap2 di mata awin.. mmg best.. tak caya korang try la geledah blog kak ita tu.. lengkap segala detail kak ita bg utk bg korang faham.. tks yer kak ita.. (kak ita baca ke blog aku? hahahaha) tak kisah la kan..

kali ni awin tertarik utk buat CUP CAKE OREO.. ni gara2 ibu adam ismat p boh kat blog dia dok kempunan cup cake.. awin pun tersampuk sudah... smlm dah siap2 semua sempat post kat fb n tag sama itu ibu laaa.. panggil mai rumah klu dia tingin.. ngeeee... tp ibu demam laaaa.. get well soon dear!! so.. lepas ni tggu turn ibu lak buattt ok.. nnti kita sharing...

cupcake oreo ni mmg senang sangat nk buat.. tak yah nk susah2 ok.. tak caya korang try laaa.. then bila dah masak.. sedapnya bagai menari2 dlm mulut ni haaaa.. mmg lembut.. gebu... sedap jerrrr.. blh la klu nk buat utk minum petang sekali sekala.. awin dpt around 30 CC with topping.. hehe.. ok la tu.. yg snoknya budak2 laaa.. bila kita kalut buat... diaorg 10x kalut laaa.. semua dok hadap depan oven jaa menanti... resepi ni pun awin copy paste aje dr blog kak ita..

actually klu org lain gemar menulis.. awin bg cadangan.. tak yah susah2, KORANG PIC JA PAKAI HENPON.. macam awin ni haaa.. hehe malassss kannnn.. klu guna henpon yg boleh zoom mmg bagus.. takut tulisan tuh kecik sangat... my suggestion jaaa..



OREO CUP CAKE
250 gm butter
1 cwn gula
2 cwn tepung naik sendiri - ita guna tepung kek (awin pun guna tepung kek)
1 sudu kecil baking powder - tepung dan baking powder diayak
4 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
8-10 keping oreo - kisar halus (awin guna 12 keping)

Campurkan butter, gula. tepung, baking powder, telur dan esen vanilla dan pukul selama 2 minit. Jangan terlebih pukul ye!
Campurkan oreo dan kacau rata.
Tuangkan adunan dalam paper cup. Susun atas tray
Bakar dalam oven dgn suhu 170C selama 10 - 15 minit atau sehingga masak.





tengok tu.. ada yg nek gebussss sebab terlebih boh... hahahha.. tapi takpa.. janji menjadi dan sedap!!!
klu ikut resepi kak ita.. kak ita guna buttercream.. tapi awin tukar.. awin guna

WHIP TOPPING

2 cawan Whip Topping base
1 cawan whipping cream ~ atau apa2 bahan cecair


ni gambar whip toping dari blog kak ita.. awin tak sempat nk snap pic whip topping awin.. sebab awin tak ambil biasa punya.. awin guna perisa coklat.. memang sedap brand ni.. rasanya macam eskim ollsss.. mmg dia agak mahai dari whip topping yg lain.. tapi rasanya berbaloi.. :)


0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

ASSALAMUALAIKUM...

bila dah belek blog kak ita masam manis ni.. bnyk lak awin nk try buat mcm2... sebab bnyk yg senang barang utk dicari dan sedap2 di mata awin.. mmg best.. tak caya korang try la geledah blog kak ita tu.. lengkap segala detail kak ita bg utk bg korang faham.. tks yer kak ita.. (kak ita baca ke blog aku? hahahaha) tak kisah la kan..

kali ni awin tertarik utk buat CUP CAKE OREO.. ni gara2 ibu adam ismat p boh kat blog dia dok kempunan cup cake.. awin pun tersampuk sudah... smlm dah siap2 semua sempat post kat fb n tag sama itu ibu laaa.. panggil mai rumah klu dia tingin.. ngeeee... tp ibu demam laaaa.. get well soon dear!! so.. lepas ni tggu turn ibu lak buattt ok.. nnti kita sharing...

cupcake oreo ni mmg senang sangat nk buat.. tak yah nk susah2 ok.. tak caya korang try laaa.. then bila dah masak.. sedapnya bagai menari2 dlm mulut ni haaaa.. mmg lembut.. gebu... sedap jerrrr.. blh la klu nk buat utk minum petang sekali sekala.. awin dpt around 30 CC with topping.. hehe.. ok la tu.. yg snoknya budak2 laaa.. bila kita kalut buat... diaorg 10x kalut laaa.. semua dok hadap depan oven jaa menanti... resepi ni pun awin copy paste aje dr blog kak ita..

actually klu org lain gemar menulis.. awin bg cadangan.. tak yah susah2, KORANG PIC JA PAKAI HENPON.. macam awin ni haaa.. hehe malassss kannnn.. klu guna henpon yg boleh zoom mmg bagus.. takut tulisan tuh kecik sangat... my suggestion jaaa..



OREO CUP CAKE
250 gm butter
1 cwn gula
2 cwn tepung naik sendiri - ita guna tepung kek (awin pun guna tepung kek)
1 sudu kecil baking powder - tepung dan baking powder diayak
4 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
8-10 keping oreo - kisar halus (awin guna 12 keping)

Campurkan butter, gula. tepung, baking powder, telur dan esen vanilla dan pukul selama 2 minit. Jangan terlebih pukul ye!
Campurkan oreo dan kacau rata.
Tuangkan adunan dalam paper cup. Susun atas tray
Bakar dalam oven dgn suhu 170C selama 10 - 15 minit atau sehingga masak.





tengok tu.. ada yg nek gebussss sebab terlebih boh... hahahha.. tapi takpa.. janji menjadi dan sedap!!!
klu ikut resepi kak ita.. kak ita guna buttercream.. tapi awin tukar.. awin guna

WHIP TOPPING

2 cawan Whip Topping base
1 cawan whipping cream ~ atau apa2 bahan cecair


ni gambar whip toping dari blog kak ita.. awin tak sempat nk snap pic whip topping awin.. sebab awin tak ambil biasa punya.. awin guna perisa coklat.. memang sedap brand ni.. rasanya macam eskim ollsss.. mmg dia agak mahai dari whip topping yg lain.. tapi rasanya berbaloi.. :)


0 comments:

Post a Comment

said