Pages

Wednesday, June 29, 2011

Alhamdulillah...



ASSALAMUALAIKUM n bery good evening..
Lamanyaaaa cek tak hapdate citer kan.. antaranya cek dah selamat melahirkan puteri pada 16/6/11 brsamaan 14Rejab 1432H (Khamis). lepas tu cek kena admit spital awal seminggu dengan mcm2 hal... ,dan macam2 pengalaman duduk kat spital.. huishh.. klu nk citer ,jenuh laaa.. tapi best gak sebab dpt berkongsi pengalaman dgn mummy2 lain kat spital tu.. mcm2 rupanya perihal org mngandung ni dan anak masing2... yang paling tak tahan bila cek kena admit wad Neonatal merangkap wad baby... Ya Allah lagi besar rupanya dugaan ibu2 di luar sana.. memang ada yang sampai menitiskan air mata cek ni klu menengok... kita ni patut bersyukur sbb di beri ujian yang sangat kecil... sempat gak cek chat ngn en hasben..
"kita ni ,kira beruntung la kan... bb takda masalah yang sangat teruk.. cuba tgk yg lain tu.. besar dugaan depa kan..."
"tu la... kita ni ingat kita teruk dah.. rupanya.. ada lagi besar dugaan tu.. syukur laaa.." kata en hasben..
sejak ada bb kecik ni.. en hasben jadi sangat sensitif.. masa bb kena admit kat wad bb.. masa tu cek tak dpt nk tgk sbb kesan czer tak habis bius lagi.. en hasben menitiskan air mata.. huhu dia kata sian kat bb.. mcm lapaq.. dok ngangan mulut tu.. pastu depa drip bb n cucuk kat tangan bb... sian laaaaa... aku pun buat ayat utk melegakan.. takpa.. baik utk bb tu... sbb mulanya bb kena admit kat NICU... tapi tak sampai 1 hari bb dah discharge kat NICU masuk wad biasa ja... ALHAMDULILLAH,.. semuanya selamat.. takda apa yang mebimbangkan... kuasa tuhan. syukur sangat... eh tak nak citer hal bb lagi la.. nk citer hal mula2 kena admit..

13/6/11 - aku diminta utk admit sbb baby kurang gerak... ermmm.. ,risau sangat.. memang baby kurang gerak banyak sangat.. sbb selalu bb sangat aktif.. mungkin aku tak sihat sama.. atas nasihat doktor.. aku pun admit la... ,cek CTG bb.. staff nurse kata ok.. jantung still normal.. cuma kurang carta gerak.. staff nurse kata klu rasa lain cepat2 bgtau.. ermmm.. ,risaunyaaaa hati ni.. doa jer la.. dah stay kat spital ni memang tak leh lena.. yer la.. berubah tmpt tidur la kan.. mana nk pejamnya.. esknya pulak.. cek lagi CTG bb.. seawal 5.40am... tiba2 staff nurse kata.. carta tak ok.. cek pun mula risau.. apa yg mksd tak ok? staff nurse kata sat dia nk p panggil doktor mai cek tgk... then tggu la doktor mai.. doktor cek... dia tanya.. puan ada rasa sakit tak? aku kata... tak pun.. doktor kata takpa.. kita cek lagi jantung anak lagi sekali.. kali ni diaorg suruh aku mengiring lak.. cukup 20 minit.. staff nurse kata. haaaa.. ok ,la dari tadi.. aku tanya la.. tadi tuh kenapa? staff nurse kata.. ,jantung anak laju sangat n tinggi bacaan dia... aku tnya lagi.. apa mksd tu? dia kata.. bahaya jugak klu bacaan tinggi.. tkt anak lemas atau terbelit tali pusat.. aku pun cuak gak a.. then tanya lagi... then cmna ni? nurse kata takpa.. skng bacaan dh ok.. tgk satg ptg lak.. haiyaaaa... cuak d buatnyaaa..
ptg 15/6/11.. Pakar datang n beritahu.. kita akan buat c zer utk u esok pagi ok.. di OT GH... aku pun.. Ok jer la..
nnti sambung ok.... aisya gurl dh bangun...



0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...



ASSALAMUALAIKUM n bery good evening..
Lamanyaaaa cek tak hapdate citer kan.. antaranya cek dah selamat melahirkan puteri pada 16/6/11 brsamaan 14Rejab 1432H (Khamis). lepas tu cek kena admit spital awal seminggu dengan mcm2 hal... ,dan macam2 pengalaman duduk kat spital.. huishh.. klu nk citer ,jenuh laaa.. tapi best gak sebab dpt berkongsi pengalaman dgn mummy2 lain kat spital tu.. mcm2 rupanya perihal org mngandung ni dan anak masing2... yang paling tak tahan bila cek kena admit wad Neonatal merangkap wad baby... Ya Allah lagi besar rupanya dugaan ibu2 di luar sana.. memang ada yang sampai menitiskan air mata cek ni klu menengok... kita ni patut bersyukur sbb di beri ujian yang sangat kecil... sempat gak cek chat ngn en hasben..
"kita ni ,kira beruntung la kan... bb takda masalah yang sangat teruk.. cuba tgk yg lain tu.. besar dugaan depa kan..."
"tu la... kita ni ingat kita teruk dah.. rupanya.. ada lagi besar dugaan tu.. syukur laaa.." kata en hasben..
sejak ada bb kecik ni.. en hasben jadi sangat sensitif.. masa bb kena admit kat wad bb.. masa tu cek tak dpt nk tgk sbb kesan czer tak habis bius lagi.. en hasben menitiskan air mata.. huhu dia kata sian kat bb.. mcm lapaq.. dok ngangan mulut tu.. pastu depa drip bb n cucuk kat tangan bb... sian laaaaa... aku pun buat ayat utk melegakan.. takpa.. baik utk bb tu... sbb mulanya bb kena admit kat NICU... tapi tak sampai 1 hari bb dah discharge kat NICU masuk wad biasa ja... ALHAMDULILLAH,.. semuanya selamat.. takda apa yang mebimbangkan... kuasa tuhan. syukur sangat... eh tak nak citer hal bb lagi la.. nk citer hal mula2 kena admit..

13/6/11 - aku diminta utk admit sbb baby kurang gerak... ermmm.. ,risau sangat.. memang baby kurang gerak banyak sangat.. sbb selalu bb sangat aktif.. mungkin aku tak sihat sama.. atas nasihat doktor.. aku pun admit la... ,cek CTG bb.. staff nurse kata ok.. jantung still normal.. cuma kurang carta gerak.. staff nurse kata klu rasa lain cepat2 bgtau.. ermmm.. ,risaunyaaaa hati ni.. doa jer la.. dah stay kat spital ni memang tak leh lena.. yer la.. berubah tmpt tidur la kan.. mana nk pejamnya.. esknya pulak.. cek lagi CTG bb.. seawal 5.40am... tiba2 staff nurse kata.. carta tak ok.. cek pun mula risau.. apa yg mksd tak ok? staff nurse kata sat dia nk p panggil doktor mai cek tgk... then tggu la doktor mai.. doktor cek... dia tanya.. puan ada rasa sakit tak? aku kata... tak pun.. doktor kata takpa.. kita cek lagi jantung anak lagi sekali.. kali ni diaorg suruh aku mengiring lak.. cukup 20 minit.. staff nurse kata. haaaa.. ok ,la dari tadi.. aku tanya la.. tadi tuh kenapa? staff nurse kata.. ,jantung anak laju sangat n tinggi bacaan dia... aku tnya lagi.. apa mksd tu? dia kata.. bahaya jugak klu bacaan tinggi.. tkt anak lemas atau terbelit tali pusat.. aku pun cuak gak a.. then tanya lagi... then cmna ni? nurse kata takpa.. skng bacaan dh ok.. tgk satg ptg lak.. haiyaaaa... cuak d buatnyaaa..
ptg 15/6/11.. Pakar datang n beritahu.. kita akan buat c zer utk u esok pagi ok.. di OT GH... aku pun.. Ok jer la..
nnti sambung ok.... aisya gurl dh bangun...



0 comments:

Post a Comment

said