Pages

Monday, April 18, 2011

Persediaan Awal...

Assalamualaikum and berry good murninkkk u 0lls...
Pagi2 senin ni sure ramai yang malassss kan?? kan? kan??
hahahaha.. tapi cek hri ni tak malas.. cam rajin pulakkk.. kat opis cam tak kerja sangattt..
lagipun dah tak larattt laaa.. dah mula rasa tak selesa nk p sana.. nk p sini..
jalan pun tak leh lama2 dah.. klu soping mmg 'out' laaaa.. sat ja.. kiranya p beli bnda yg btl2 perlu n balikkk.. kata nk ushar @ cuci mata lebih2.. tarakkk.. mau menangis balik nati..
dan mangsanyaaa en hasben laaa.. kena urut sana urut sini.. sapu minyak sana.. sapu minyak sini.. huhuhu... dugaaan la.. tapi tks a lot t0 en Hasben sbb rajin gak nk menonyoh walau mata ke lain.. tangan ke lain.. hahahahaha... En hasben kata.. kena la ronda2.. nnti dh pantang tak leh p mana.. lagi cemuih dok rumah... adoiiii ayatttt... mmg tak leh buat apa la en Hasben cek ni.. kaki jalan kaki meronda, ajak la p mana pun.. mesti dia 0k punyaaa... haishhh..
sonok.. memang la sonok.. tapi kena time2 cengini tak sanggup la odennnn..



Last Sabtu baru ni.. cek ngn en Hasben also my m0m.. p JJ Bandar Perda.. last kopek cari barang bb.. mula tu ingat nk soping every month.. tapi dok nmpk mcm dh tak larat nk membw perut n badan nie.. terpaksa la decide habiskan juga membelinya... s0.. sabtu baru ni settle la jugak... cuma ada beberapa benda yg tak utama sangat.. macam JAMU.. takpa.. my m0m ada.. in case.. m0m can buy f0r me.. :) sebelum membeli aku dah buat list utk rujukan supaya takda yg tertinggal.. senang kerja nanti..

CHECKLIST BARANG BB :-

1- Baju & Seluar Lengan Panjang
2- Baju & Seluar Lengan Pendek
3- Sarung Kaki dan Tangan
4- Barut - my m0m buatkan
5- Lampin
6- Pampers (NB)
7- Tuala Mandi
8- Tuala Kecik
9- Blanket
10- Minyak Telon
11- Berus Botol
12- Set Barangan Mandi
13- Nursery Bag
14- Wet Tissue
15- Napy Cream
16- Cotton bud
17- Minyak Mustajab (NR)
18- Vicks
19- Botol Susu
20- Warmer Car & Home
21- Cooler Bag *x beli lagi
22- Bath tub * x beli lagi
23- Raga aksesori *x beli lagi
24- Pemotong Kuku *x beli lagi
25- Thermometer *x beli lagi



Cek sebenarnya dah beli botol susu and warmer Brand TOMMEE TIPPEE... memang cantik n kiut laaa.. tapi baru2 ni tetiba ternampak satu brand ni M0MMA ZERO+.. lagi kiut plak rasanyaaaa.. ermmm.. rambang mata sungguh laaaa.. takpa2.. nk try lelong dl botol TT nie.. klu ada org nak.. leh la beli M0MMA ni.. klu takda.. takpa jugak.. cek guna jaaa TT nie.. jangan membazir.. tak elok ok.. amalan setan tuh.. uhuhu...


nie warmer yg cek dah beli... beli on9 ja.. sbb ada sale..

n botol susu ni TT.. cantik.. sbb pink color.. so.. sesuai utk gegurl.. klu boy dah nmpk pelik



nie dia botol M0MMA ZERO+ yg aku dah jatuh cintaaa... ermmm.. tapi aku nk ambik hat kolor GREEN punya.. sejuk mata memandang..






Kiut2 ja botol dia... geram aihh..

Harap2 ada org nk beli botol yg sedia ada... hahahahaha... klu takda.. takpa.. ok jer!!! pakai jer apa yg dah dibeli... tapi cek dah mmang niat dlm hati.. nk FULL BF ok!!.. if can sampai 3-4 tahun n more!!!.. sbb tuh dan standby semua BF SET.. cek dah beli BP dari brand SPECTRA 3 (utk elektrik) n PUREEN (BATERY-supaya senang nnti cek nk usung p sana sini)

PUREEN-BP batery

SPECTRA 3 - BP electric

Sem0ga cek dpt BF dengan sebaik mungkin.... apapun NAWAITU penting! Kalau jadi d sebaliknya kita terpaksa redho... mungkin ada sebab kenapa kita tak diizinkan utk berbuat demikian... sebagai hambanya.. aku hanya mampu berdoa agar terus di beri kekuatan dan ketabahan nanti... AMIN.







0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

Assalamualaikum and berry good murninkkk u 0lls...
Pagi2 senin ni sure ramai yang malassss kan?? kan? kan??
hahahaha.. tapi cek hri ni tak malas.. cam rajin pulakkk.. kat opis cam tak kerja sangattt..
lagipun dah tak larattt laaa.. dah mula rasa tak selesa nk p sana.. nk p sini..
jalan pun tak leh lama2 dah.. klu soping mmg 'out' laaaa.. sat ja.. kiranya p beli bnda yg btl2 perlu n balikkk.. kata nk ushar @ cuci mata lebih2.. tarakkk.. mau menangis balik nati..
dan mangsanyaaa en hasben laaa.. kena urut sana urut sini.. sapu minyak sana.. sapu minyak sini.. huhuhu... dugaaan la.. tapi tks a lot t0 en Hasben sbb rajin gak nk menonyoh walau mata ke lain.. tangan ke lain.. hahahahaha... En hasben kata.. kena la ronda2.. nnti dh pantang tak leh p mana.. lagi cemuih dok rumah... adoiiii ayatttt... mmg tak leh buat apa la en Hasben cek ni.. kaki jalan kaki meronda, ajak la p mana pun.. mesti dia 0k punyaaa... haishhh..
sonok.. memang la sonok.. tapi kena time2 cengini tak sanggup la odennnn..



Last Sabtu baru ni.. cek ngn en Hasben also my m0m.. p JJ Bandar Perda.. last kopek cari barang bb.. mula tu ingat nk soping every month.. tapi dok nmpk mcm dh tak larat nk membw perut n badan nie.. terpaksa la decide habiskan juga membelinya... s0.. sabtu baru ni settle la jugak... cuma ada beberapa benda yg tak utama sangat.. macam JAMU.. takpa.. my m0m ada.. in case.. m0m can buy f0r me.. :) sebelum membeli aku dah buat list utk rujukan supaya takda yg tertinggal.. senang kerja nanti..

CHECKLIST BARANG BB :-

1- Baju & Seluar Lengan Panjang
2- Baju & Seluar Lengan Pendek
3- Sarung Kaki dan Tangan
4- Barut - my m0m buatkan
5- Lampin
6- Pampers (NB)
7- Tuala Mandi
8- Tuala Kecik
9- Blanket
10- Minyak Telon
11- Berus Botol
12- Set Barangan Mandi
13- Nursery Bag
14- Wet Tissue
15- Napy Cream
16- Cotton bud
17- Minyak Mustajab (NR)
18- Vicks
19- Botol Susu
20- Warmer Car & Home
21- Cooler Bag *x beli lagi
22- Bath tub * x beli lagi
23- Raga aksesori *x beli lagi
24- Pemotong Kuku *x beli lagi
25- Thermometer *x beli lagi



Cek sebenarnya dah beli botol susu and warmer Brand TOMMEE TIPPEE... memang cantik n kiut laaa.. tapi baru2 ni tetiba ternampak satu brand ni M0MMA ZERO+.. lagi kiut plak rasanyaaaa.. ermmm.. rambang mata sungguh laaaa.. takpa2.. nk try lelong dl botol TT nie.. klu ada org nak.. leh la beli M0MMA ni.. klu takda.. takpa jugak.. cek guna jaaa TT nie.. jangan membazir.. tak elok ok.. amalan setan tuh.. uhuhu...


nie warmer yg cek dah beli... beli on9 ja.. sbb ada sale..

n botol susu ni TT.. cantik.. sbb pink color.. so.. sesuai utk gegurl.. klu boy dah nmpk pelik



nie dia botol M0MMA ZERO+ yg aku dah jatuh cintaaa... ermmm.. tapi aku nk ambik hat kolor GREEN punya.. sejuk mata memandang..






Kiut2 ja botol dia... geram aihh..

Harap2 ada org nk beli botol yg sedia ada... hahahahaha... klu takda.. takpa.. ok jer!!! pakai jer apa yg dah dibeli... tapi cek dah mmang niat dlm hati.. nk FULL BF ok!!.. if can sampai 3-4 tahun n more!!!.. sbb tuh dan standby semua BF SET.. cek dah beli BP dari brand SPECTRA 3 (utk elektrik) n PUREEN (BATERY-supaya senang nnti cek nk usung p sana sini)

PUREEN-BP batery

SPECTRA 3 - BP electric

Sem0ga cek dpt BF dengan sebaik mungkin.... apapun NAWAITU penting! Kalau jadi d sebaliknya kita terpaksa redho... mungkin ada sebab kenapa kita tak diizinkan utk berbuat demikian... sebagai hambanya.. aku hanya mampu berdoa agar terus di beri kekuatan dan ketabahan nanti... AMIN.







0 comments:

Post a Comment

said