Pages

Wednesday, January 26, 2011

rutin harian.....

Assalamualaikum n slmt sejahtera u olls...

hari ni rutin harian aku ttp sama.. datang kerja seperti biasa..
tapi pagi ni aku ada checkup di KK sg dua.. 18 weeks..
mcm biasa aku kuar awai sbb nk bekpes awai.. nnti nk kena check segala bagai..
lama pulak tunggu kat kinik tu...
aku bekpes hari ni makan mee goreng + tauhu sambal + donut + air soya..

ermm.. tak lalu sangat.. mee pun tak habis.. tapi ok la.. dr tak mkn kan..

8.45 am -
aku dah kuar dari opis coz my appt at 9.00 am.
sampai ja kat kinik.. org punya la ramai.. h0pefully tak lama la kena tunggu kan..
ambik nombor.. pas buku kat misi.. then tak sampai beberapa minit nm aku d panggil..
wahhh.. satnyaaaa.. s0ka la cmnie.. tak yah tunggu lama2..
cek berat semua... fuhhhhh.. naik beb.. 2.5kg dlm masa 1 bulan.. OMG!!!!!
apa yg aku mkn? apa yg aku buat? iskh3... termenung sat.. rasanya aku ni sejak
preggy asik tak lalu makan ada la.. sampai kadang tuh terpaksa.. mkn pun.. merapu ja bnyk
ermmmm... sapa yg berat sebenarnya ni??? ka aku yg dah tua? hahahahaha...
tua ka aku nie?? iskh tak lah.... still young ok.. haahahaha

proses ke2 :: makmal
haaaaa... kat sini yg lama sikit.. ramai sangat la.. mungkin sbb campur ngn pesakit luar
sama.. sbb tuh la lambat.. takpe.. tunggu jer la.. mujur dah mkn.. dpt tgk macam2 ragam org
sebenarnya.. hahaha.. peel aku.. kepo ja la.. huhu
tunggu giliran aku then ambik air kencing utk test.. dah ambik tuh terdetik gak.. iskh hope ok la.. jangan kencing kotor lak.. risau aku..
tunggu....tunggu...tunggu... then no di panggil.. huh.. mujur ok.. then kena ketik kat jari
utk ambik darah... ala.. tak sakit pun.. mcm semut gigit jaaaaa... ok dah settle..
alhamdulillah semua ok.. normal seadanya..

proses ke3 :: jumpa misi
jumpa misi ni kiranya acara terakhir aku.. pastu aku leh blah masuk opis semula..
sambil dok tunggu tu.. sembang la ngn sorang momies ni.. dia preggy anak sulung.. aku tanya
berapa bulan.. katanya 8 bulan.. iskh.. aku kata kecik ja perut.. mungkin sbb dia tinggi kot..
tapi memang comei la perut dia.. hehee.. tak kisah.. janji sihat kan.. tapi dia ada masalah dgn
anak dia songsang... ermmm.. takpe.. ada masa lagi.
sembang...sembang..sembang... nama aku d panggil... hehe
misi tanya.. ok ka> sihat? aku kata la sihat... tgk tuh berat badan naik berpa bnyk..
risau ja kot misi marah.. tapi tak.. hehe.. dia tanya kenapa naik bnyk sgt ni.. mkn lalu
ka?? aku kata la.. iskh.. tak la... tuh yg pelik.. dia kata takpa.. jgn ambik benda berminyk..
ermmm.. ok... then cek perut apa semua.. bb pun ok..
finish.. last sekali buat appt utk nest checkup lak.. misi tanya nk bila?? aku jawab bila pun takpa.. then dia bg 28/2 jam 3pm.. hehe.. ok gak..

now aku dah 18weeks n 2 days....
dah leh rasa bb kick.. hari tu saja bg hubby rasa.. dia pun gelak.. ahhh rasa laaa..
apa la dia dok buat kat dalam tu.. ermmm... hope sihat ok.. n jadi anak yg soleh/solehah....



ni la gamaknya rupa anak aku kat dlm.. hehe cut kan..




0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

Assalamualaikum n slmt sejahtera u olls...

hari ni rutin harian aku ttp sama.. datang kerja seperti biasa..
tapi pagi ni aku ada checkup di KK sg dua.. 18 weeks..
mcm biasa aku kuar awai sbb nk bekpes awai.. nnti nk kena check segala bagai..
lama pulak tunggu kat kinik tu...
aku bekpes hari ni makan mee goreng + tauhu sambal + donut + air soya..

ermm.. tak lalu sangat.. mee pun tak habis.. tapi ok la.. dr tak mkn kan..

8.45 am -
aku dah kuar dari opis coz my appt at 9.00 am.
sampai ja kat kinik.. org punya la ramai.. h0pefully tak lama la kena tunggu kan..
ambik nombor.. pas buku kat misi.. then tak sampai beberapa minit nm aku d panggil..
wahhh.. satnyaaaa.. s0ka la cmnie.. tak yah tunggu lama2..
cek berat semua... fuhhhhh.. naik beb.. 2.5kg dlm masa 1 bulan.. OMG!!!!!
apa yg aku mkn? apa yg aku buat? iskh3... termenung sat.. rasanya aku ni sejak
preggy asik tak lalu makan ada la.. sampai kadang tuh terpaksa.. mkn pun.. merapu ja bnyk
ermmmm... sapa yg berat sebenarnya ni??? ka aku yg dah tua? hahahahaha...
tua ka aku nie?? iskh tak lah.... still young ok.. haahahaha

proses ke2 :: makmal
haaaaa... kat sini yg lama sikit.. ramai sangat la.. mungkin sbb campur ngn pesakit luar
sama.. sbb tuh la lambat.. takpe.. tunggu jer la.. mujur dah mkn.. dpt tgk macam2 ragam org
sebenarnya.. hahaha.. peel aku.. kepo ja la.. huhu
tunggu giliran aku then ambik air kencing utk test.. dah ambik tuh terdetik gak.. iskh hope ok la.. jangan kencing kotor lak.. risau aku..
tunggu....tunggu...tunggu... then no di panggil.. huh.. mujur ok.. then kena ketik kat jari
utk ambik darah... ala.. tak sakit pun.. mcm semut gigit jaaaaa... ok dah settle..
alhamdulillah semua ok.. normal seadanya..

proses ke3 :: jumpa misi
jumpa misi ni kiranya acara terakhir aku.. pastu aku leh blah masuk opis semula..
sambil dok tunggu tu.. sembang la ngn sorang momies ni.. dia preggy anak sulung.. aku tanya
berapa bulan.. katanya 8 bulan.. iskh.. aku kata kecik ja perut.. mungkin sbb dia tinggi kot..
tapi memang comei la perut dia.. hehee.. tak kisah.. janji sihat kan.. tapi dia ada masalah dgn
anak dia songsang... ermmm.. takpe.. ada masa lagi.
sembang...sembang..sembang... nama aku d panggil... hehe
misi tanya.. ok ka> sihat? aku kata la sihat... tgk tuh berat badan naik berpa bnyk..
risau ja kot misi marah.. tapi tak.. hehe.. dia tanya kenapa naik bnyk sgt ni.. mkn lalu
ka?? aku kata la.. iskh.. tak la... tuh yg pelik.. dia kata takpa.. jgn ambik benda berminyk..
ermmm.. ok... then cek perut apa semua.. bb pun ok..
finish.. last sekali buat appt utk nest checkup lak.. misi tanya nk bila?? aku jawab bila pun takpa.. then dia bg 28/2 jam 3pm.. hehe.. ok gak..

now aku dah 18weeks n 2 days....
dah leh rasa bb kick.. hari tu saja bg hubby rasa.. dia pun gelak.. ahhh rasa laaa..
apa la dia dok buat kat dalam tu.. ermmm... hope sihat ok.. n jadi anak yg soleh/solehah....



ni la gamaknya rupa anak aku kat dlm.. hehe cut kan..




0 comments:

Post a Comment

said