Pages

Thursday, December 16, 2010

LELAKI @ PEREMPUAN??


SALAM SEMUA..
lama tak n3 sebab mood selalu moody... buka ja.. tapi tak leh nk hapdate.. memang takda mood.. bukan malas ok! beza tuh,... hehehe..

skng ni aku dah masuk 12 weeks means 3 bulan kandungan aku skng.. ermm.. alah still tak ok.. kejap gelong kejap k.o... kejap2 lalu makan.. kejap2 tak lalu makan..

kejap2 sakit pala.. kejap2 ok sangattttt... enth lerrr... dah tak larat rasanya.. itulah pengorbanan seorang ibu.. harap2 anak2 kita akan pelihara smua tuh bila dah dewasa... amin!

Just nk kongsi ngn semua... tngh dok skodeng2 web ni.. tiba2 terjumpa benda ni.. rasa mcm nk teroka lak.. tapi still baru.. but tak kisah la.. nnti dah 5 bulan ka kita buat lagi ok.. hehe... apa2pun kita terima seadanya... amin.




Tanda Bayi Lelaki

  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung. - tidak betul, kerana alah yg sgt teruk
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit - tak cek lagi
  • Anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh - tak rasa pun, sama saja.. lagi kurus ada..
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna hehe.. betul
  • Bahagian aerola (daerah hitam di sekitar puting) akan menjadi lebih gelap - semulajadi.. haha..
  • Bentuk perut condong ke arah bawah terlalu awal.. tunggu la 6 bulan ka.. baru cek lain
  • Sukakan makanan yang masam dan masin - masam suka but not masin.. erkk..
  • Suka makan daging dan keju tak suka daging tapi suka keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk - ya!!
  • Tangan selalu kekeringan - tak
  • Suka menghadapkan wajah ke utara semasa tidur takda compas laaaa...
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga bertambah berat badannya. mcm tuh ja tgk... maintain
  • Anda kelihatan lebih berseri semasa hamil - tidak, sangat tidak elok muka ku skng..
  • Hidung tampak lebih mekar -tidak, normal ja
  • Selalu sakit kepala -ya!!!
TANDA BAYI PEREMPUAN
  • Mengalami morning sickness di awal kehamilan - ya!!! sampai tak larat..
  • Merasakan beban berat pada bahagian pinggul dan punggung - tak pun.. sama ja..
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan - ya!!! jelas sgt..
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan daripada sebelumnya - tak pun... biasa saja
  • Bentuk perut condong ke arah atas - too early..
  • Perut tampak agak lonjong - too early..
  • Mengidam makanan yang manis - d awal kehamilan... sangat suka minum air manis
  • Sukakan buah-buahan - ya!!! sampai ada n3 aku tajuk pencarian buah
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam - ya btl!!!
  • Anda lebih cerewet semasa hamil - biasa ja kot..
  • Mudah moody berbanding sebelumnya ya!!!
  • Kulit wajah bermasalah berbanding sebelum hamil - ya!!! tak elokssss... kena touch up tebal2
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya - biasa ja...
  • Payudara kelihatan mengembang - tak perasan lak...
  • Suka menghadapkan wajah ke selatan semasa tidur - xda jawapan gak..

ehhehehe... dah habis... so moral nya... anak apa erk??? nmpk cam sama bnyk jaaa... ermm... apa2 jer la.. janji bb mama sihat ok.. tak sabar sgt... tapi lambat lagi.. nunnnnnnnnnn jun 2011... kah kah kah kah.... takpa.. semangat mau ada...

0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...


SALAM SEMUA..
lama tak n3 sebab mood selalu moody... buka ja.. tapi tak leh nk hapdate.. memang takda mood.. bukan malas ok! beza tuh,... hehehe..

skng ni aku dah masuk 12 weeks means 3 bulan kandungan aku skng.. ermm.. alah still tak ok.. kejap gelong kejap k.o... kejap2 lalu makan.. kejap2 tak lalu makan..

kejap2 sakit pala.. kejap2 ok sangattttt... enth lerrr... dah tak larat rasanya.. itulah pengorbanan seorang ibu.. harap2 anak2 kita akan pelihara smua tuh bila dah dewasa... amin!

Just nk kongsi ngn semua... tngh dok skodeng2 web ni.. tiba2 terjumpa benda ni.. rasa mcm nk teroka lak.. tapi still baru.. but tak kisah la.. nnti dah 5 bulan ka kita buat lagi ok.. hehe... apa2pun kita terima seadanya... amin.




Tanda Bayi Lelaki

  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung. - tidak betul, kerana alah yg sgt teruk
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit - tak cek lagi
  • Anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh - tak rasa pun, sama saja.. lagi kurus ada..
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna hehe.. betul
  • Bahagian aerola (daerah hitam di sekitar puting) akan menjadi lebih gelap - semulajadi.. haha..
  • Bentuk perut condong ke arah bawah terlalu awal.. tunggu la 6 bulan ka.. baru cek lain
  • Sukakan makanan yang masam dan masin - masam suka but not masin.. erkk..
  • Suka makan daging dan keju tak suka daging tapi suka keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk - ya!!
  • Tangan selalu kekeringan - tak
  • Suka menghadapkan wajah ke utara semasa tidur takda compas laaaa...
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga bertambah berat badannya. mcm tuh ja tgk... maintain
  • Anda kelihatan lebih berseri semasa hamil - tidak, sangat tidak elok muka ku skng..
  • Hidung tampak lebih mekar -tidak, normal ja
  • Selalu sakit kepala -ya!!!
TANDA BAYI PEREMPUAN
  • Mengalami morning sickness di awal kehamilan - ya!!! sampai tak larat..
  • Merasakan beban berat pada bahagian pinggul dan punggung - tak pun.. sama ja..
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan - ya!!! jelas sgt..
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan daripada sebelumnya - tak pun... biasa saja
  • Bentuk perut condong ke arah atas - too early..
  • Perut tampak agak lonjong - too early..
  • Mengidam makanan yang manis - d awal kehamilan... sangat suka minum air manis
  • Sukakan buah-buahan - ya!!! sampai ada n3 aku tajuk pencarian buah
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam - ya btl!!!
  • Anda lebih cerewet semasa hamil - biasa ja kot..
  • Mudah moody berbanding sebelumnya ya!!!
  • Kulit wajah bermasalah berbanding sebelum hamil - ya!!! tak elokssss... kena touch up tebal2
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya - biasa ja...
  • Payudara kelihatan mengembang - tak perasan lak...
  • Suka menghadapkan wajah ke selatan semasa tidur - xda jawapan gak..

ehhehehe... dah habis... so moral nya... anak apa erk??? nmpk cam sama bnyk jaaa... ermm... apa2 jer la.. janji bb mama sihat ok.. tak sabar sgt... tapi lambat lagi.. nunnnnnnnnnn jun 2011... kah kah kah kah.... takpa.. semangat mau ada...

0 comments:

Post a Comment

said