Pages

Monday, April 6, 2009

zOOm malaysia...

aku menyambut seruan kajaan.. hehehe.. kononnya zOOm malaysia... kali ni aku g ke melaka bandar bersejarah... mmg betul kata org.. melaka best. fuhhh.... bnyk tmpt yg menarik aku pergi.. kat tmpt lain mmg takde kot.... aku stay 3 hari 2 mlm... aku g ngn kawan... kami nie mmg gamble gilerrr.. dah la cuti sekolah.. hotel pa pun tak booking.. kira nasib la nie... kami bertolak agak lewat mlm dgn harapan esok pg2 kami dah blh jalan2... kami sampai pun sekitar jam 7.00 pagi cmtuh la.. ronda2 tgk melaka.. then baru cari hotel. nasib kami mmg baik time tuh... ada jugak bilik ksg utk check in.




ahaaaa.... time utk pusing melaka. 1st kami pergi ke cari mkn.. dlm dok tggu mkn tue... kami ternampak la bot2 kat sungai melaka nie... wahhh menarik. tanya la kat tuan punya kdai..punyala mangkuk ayon... dia blh jawab tak tau!!! iskkkhh.... mcm tue pun ada ka. takpala.. kami ni kan adventure.. so tanya org la.. kebetulan ada polis kat situ..so kami tanya... dan dpt la information.. cari punya cari..punya cari...akhirnya kami dpt... eee..bestnyaaa... dpt naik river cruise melaka. Naik siang tak best sgt.. tapi naik mlm..mmg menarik sgt... mcm kat venice lak... fuhhh mmg class la melaka. Penuh lampu2 menghiasi bandar sejarah melaka.





Then, kami g muzium samudera... murah jer RM3 masuk 3 muzium... sampai nk termonyeh jalan... muzium nie biasa jer..utk tambah ilmu2 sejarah ok la.

Menara Taming Sari..... mmg bestttt.. ms kami g tue.. kena lak time school holiday... org beratur punya la ramai... iskh3.. meriah teramat2, mcm semut. menara ni blh tgk satu melaka... eye on m'sia pun kalah.. Bestt sgt. dia akan bergerak dari bawah dan naik keatas sambil berpusing... so... kita akan nmpk pemandangan sekeliling.. siap ada air cond lagi. Dulu ms kecik2 pnh la g melaka... tapi takde pun menatang ni... hehehe... tak tau la 5 tahun akan dtg.. apa plak la melaka nk create yg blh tarik pelancong. Mmg creative n innovative... solute la.... kui..kui..kui.. ni jer la yg sempat aku shoot ms kat ataihhh menara tue..







pastu kami nek la gak eye on m'sia.... ala... boring laaaa.... tak de yg menarik sgt... rugi la plak naik...hehehe.....

esoknya kami g taman mini m'sia.... ermm..sama gak mcm dulu... cuma yg best nya ms kami g tue..ada persembahan tarian dari student2 mn entah... hapening gak... mcm joget lambak gituu...hahaha.. kami g terminal melaka... besar giler... lain dr yg lain terminal diaorg nie.. complete rsnyee... ada kedai mkn.. tmpt shopping.. A&W.. dah lama tak mkn kan...so kami pun singah la mkn A&W kat terminal.. air dia yg sedap pun... huhu... tak rugi gak kami msk terminal dia... dpt tgk lain dr yg lain terminal kat m'sia nie..tambah2 pudu.. aduhhhh pening pala dbuatnya...




mlmnye.. kami dah lapo... cari la kedai mkn yg menarik utk isi perut nie... kedai nie siap ada band music lagi... cam menarik! tapi servis dia hampeh gilerrrr... dah la mahaiii...tak sedap... meratus sakan la aku ngn member nie... mengkelan d buatnye... aku nk citer kat korang... baik la korg pergi kedai tepi jln yg mmg nmpk cam tak menarik tpi makanan dia sedap n berpatutan.... puas atieeee... mmg black list la kedai tu. aku make sure if dtg melaka lagi.. aku tak akan singgah dah kedai tue.... hahahaha... customer always right!!!!

OTW balik...sempat lagi kami singgah ke Port Dickson... lama giler tak singah... tapi tak best dah le... pantai dia pun dah tak menarik. Kotor jerrr... tapi manusia nie still ramai... Yg bestnyeeee.. kami mkn satay kajang kat Port Dickson.. hehehe... kawan aku nieee tamak.. aku order 15 cucuk.. dia memandai jer p tambah 20 cucuk kononnya lapo giler... haahaha.. sekali dtg.. termonyeh nk mkn. Member aku ni igt satay dia kecik, walhal gedabak punya besar... bergilir2 la kitaorg habiskan... tapi akhirnya kitaorg berjaya jugak habiskan... yeeehaaakkk!!!






Dah bis citer PD... member ni tak pnh msk Putrajaya... nasib la aku igt lagi jln dia.. lagipun awai lagi... so.. singah la.. Ronda p ronda mai.... kami pun cargas pelan2 utk balik penang.......... kami mmg gamble giler... hehehe...tapi best jugak gamble nie... klu terlampau merancang sgt.. mcm2 problem laa.. toi x??? huhu... ni jer la yg aku leh kongsi citer.. esok kerja.. adusss penat gilerr.. tapi bestt. tks 2 my frenz... (hehe..)






0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...

aku menyambut seruan kajaan.. hehehe.. kononnya zOOm malaysia... kali ni aku g ke melaka bandar bersejarah... mmg betul kata org.. melaka best. fuhhh.... bnyk tmpt yg menarik aku pergi.. kat tmpt lain mmg takde kot.... aku stay 3 hari 2 mlm... aku g ngn kawan... kami nie mmg gamble gilerrr.. dah la cuti sekolah.. hotel pa pun tak booking.. kira nasib la nie... kami bertolak agak lewat mlm dgn harapan esok pg2 kami dah blh jalan2... kami sampai pun sekitar jam 7.00 pagi cmtuh la.. ronda2 tgk melaka.. then baru cari hotel. nasib kami mmg baik time tuh... ada jugak bilik ksg utk check in.




ahaaaa.... time utk pusing melaka. 1st kami pergi ke cari mkn.. dlm dok tggu mkn tue... kami ternampak la bot2 kat sungai melaka nie... wahhh menarik. tanya la kat tuan punya kdai..punyala mangkuk ayon... dia blh jawab tak tau!!! iskkkhh.... mcm tue pun ada ka. takpala.. kami ni kan adventure.. so tanya org la.. kebetulan ada polis kat situ..so kami tanya... dan dpt la information.. cari punya cari..punya cari...akhirnya kami dpt... eee..bestnyaaa... dpt naik river cruise melaka. Naik siang tak best sgt.. tapi naik mlm..mmg menarik sgt... mcm kat venice lak... fuhhh mmg class la melaka. Penuh lampu2 menghiasi bandar sejarah melaka.





Then, kami g muzium samudera... murah jer RM3 masuk 3 muzium... sampai nk termonyeh jalan... muzium nie biasa jer..utk tambah ilmu2 sejarah ok la.

Menara Taming Sari..... mmg bestttt.. ms kami g tue.. kena lak time school holiday... org beratur punya la ramai... iskh3.. meriah teramat2, mcm semut. menara ni blh tgk satu melaka... eye on m'sia pun kalah.. Bestt sgt. dia akan bergerak dari bawah dan naik keatas sambil berpusing... so... kita akan nmpk pemandangan sekeliling.. siap ada air cond lagi. Dulu ms kecik2 pnh la g melaka... tapi takde pun menatang ni... hehehe... tak tau la 5 tahun akan dtg.. apa plak la melaka nk create yg blh tarik pelancong. Mmg creative n innovative... solute la.... kui..kui..kui.. ni jer la yg sempat aku shoot ms kat ataihhh menara tue..







pastu kami nek la gak eye on m'sia.... ala... boring laaaa.... tak de yg menarik sgt... rugi la plak naik...hehehe.....

esoknya kami g taman mini m'sia.... ermm..sama gak mcm dulu... cuma yg best nya ms kami g tue..ada persembahan tarian dari student2 mn entah... hapening gak... mcm joget lambak gituu...hahaha.. kami g terminal melaka... besar giler... lain dr yg lain terminal diaorg nie.. complete rsnyee... ada kedai mkn.. tmpt shopping.. A&W.. dah lama tak mkn kan...so kami pun singah la mkn A&W kat terminal.. air dia yg sedap pun... huhu... tak rugi gak kami msk terminal dia... dpt tgk lain dr yg lain terminal kat m'sia nie..tambah2 pudu.. aduhhhh pening pala dbuatnya...




mlmnye.. kami dah lapo... cari la kedai mkn yg menarik utk isi perut nie... kedai nie siap ada band music lagi... cam menarik! tapi servis dia hampeh gilerrrr... dah la mahaiii...tak sedap... meratus sakan la aku ngn member nie... mengkelan d buatnye... aku nk citer kat korang... baik la korg pergi kedai tepi jln yg mmg nmpk cam tak menarik tpi makanan dia sedap n berpatutan.... puas atieeee... mmg black list la kedai tu. aku make sure if dtg melaka lagi.. aku tak akan singgah dah kedai tue.... hahahaha... customer always right!!!!

OTW balik...sempat lagi kami singgah ke Port Dickson... lama giler tak singah... tapi tak best dah le... pantai dia pun dah tak menarik. Kotor jerrr... tapi manusia nie still ramai... Yg bestnyeeee.. kami mkn satay kajang kat Port Dickson.. hehehe... kawan aku nieee tamak.. aku order 15 cucuk.. dia memandai jer p tambah 20 cucuk kononnya lapo giler... haahaha.. sekali dtg.. termonyeh nk mkn. Member aku ni igt satay dia kecik, walhal gedabak punya besar... bergilir2 la kitaorg habiskan... tapi akhirnya kitaorg berjaya jugak habiskan... yeeehaaakkk!!!






Dah bis citer PD... member ni tak pnh msk Putrajaya... nasib la aku igt lagi jln dia.. lagipun awai lagi... so.. singah la.. Ronda p ronda mai.... kami pun cargas pelan2 utk balik penang.......... kami mmg gamble giler... hehehe...tapi best jugak gamble nie... klu terlampau merancang sgt.. mcm2 problem laa.. toi x??? huhu... ni jer la yg aku leh kongsi citer.. esok kerja.. adusss penat gilerr.. tapi bestt. tks 2 my frenz... (hehe..)






0 comments:

Post a Comment

said