Pages

Monday, April 6, 2009

Pulau Redang.....ganu



nie pemandangan dr atas bukit...




yuhuuuu... kali nie aku sambut seruan kajaan ke pulau redang lak... hehe... mmg best giler kenangan kat sana... air dia .. punya la jernih giler.. klu letak penang ngn p.redang nie tak tau la berapa jauhnya tertinggal..... bkn tak nak bangga ngn negeri kelahiran..tapi e2 lah kenyataannya... kan.kan..




bestkan..tgk air laut dia... mcm ni klu.... berendam lama mn pun tak kisah... hitam pun hitam laaa.... kat sana pun aku stay 3D 2N.. pakej. Pulau redang nie... mmg semata2 pulau jer.. takda benda lain.. nk shoping ke.. nk ngidam itu ini ke... tarak laaa.. just apa yg ada lam tu.. tapi best.. makan sekali pakej.. pagi, tghr, ptg n malam.... pastu lenaaa... hehehe... tapi nk tgk org melayu kat sana ssh laaaa... yg bnyknya cina... siap bw geng lagi tue... terasa kerdil sgt ngn diaorg nie... tapi peduli apa kan.... duit masing2... hahaha... yg penting kita enjoy! (mcm pu3 la plak)... haaa... g p.redang nie pun kami gamble gak... tak booking pe pun... just drive n go... kira nasib la. ada...ada la.. klu takda.. takda la.. plan B. kami bertolak sekitar jam 11.. sepanjang tu blh kata..aku nie lena la... tup2 dah sampai ganu... hahaha... aci x?? aci laa... kami sampai sekitar jam 5 pagi if tak silap la... kat jeti merang. Pagi2 buta mn ada travel agent yg buka kan... tapi mujurla ada 1 kedai nie buka... wahh... seawal 5 pagi makcik ni dah buka... dasat..dasat... kami pun kebetulan lapo... so.. berhenti la 4 break1st. dr apa yg makcik nie citer... katanya jeti d merang nie.. klu air surut bot tak leh masuk.. silap2 smpai jam 3 ptg still kat jeti lagi.. alamak!! dah la kami ni takda booking pa lg.. ermmm..... panik gak la.. trus kami drive g ke KT lak... tak sampai 1 jam perjln kami pun sampai... nasib kami mmg baik.. kebetulan kami dok ushar2.. ada la sorg mamat ni mai tanya.. dia nie cam travel agent gak la... fuhhh.. lega dia cakap ada tmpt utk kitaorg.... tapi yg bestnya... bot mamat nie naik kat jeti merang. ahahahhaha.... kami terpaksa la drive balik ke merang. gila kan.... pusing2 habiskan minyak..ok laaa... pengalaman. Mujurlah kami sampai awai di ganu..klu tak.. ermmm... lambat la kami nek bot. Mamat ni ckp..klu nek dr merang 45 minit jer.. klu dr KT kat 2jam.. erkkk... dah la takut mabuk laut..





Aku paling suka.... bila time snorkelling kat marine park tue... alahai... tepi beach jer ikan datang mcm semut... sua jer roti... kerumun dia dtg... wow.. bestttt sgt. Aku risau jer ikan2 tuh gigit tangan.. hehehe.... sekali dia nganga.. silap2 masuk jari aku nie haa.. hahahaha...

ta puas la rasa pergi marine park tue... dah la roti pun terpaksa curi2 ambik org yg tinggal tue... agaknye klu bw seguni pun tak cukup kot erk... hehehehe.... ms kami sampai ke marine park tue..org ya ampun... mcm semut... tuh bkn musim cuti sekolah.. mcmn la agaknya klu musim cuti sekolah kan... mesti nk snorkelling pun tak leh gerak sana sini.. setempat jer... hahahaha... bayangkanlah!!!! mmg gilerrr...

bestttttt laaa ms nie....

sua je roti... kerumun dia dtg..

hahha... muka takuttt...
yehhhh....
P p.redang nie mcm masuk asrama lak aku rasa... hehehe..coz ada jadual dia sendiri yg kita kena ikut... early morning kena bangun 4 brek1st... klu lmbt.. mknla sisa diaorg nie... huhu.. then seawal 10 pg dah g snorkelling... then blk... siap utk lunch lak... then jam 3 plak snorkelling lagi.... balik.. minum ptg lak...then baru ada rest sampai mlm.... mlm kat p.redang ada resort yg hapening giler... siap da karoke lagi... ngn lampu2.. kat resort tmpt aku stay tuh pun best gak... leh relax... release 10sion.. huhu (release ke??)... hahaha... tapi best la dgr bunyi ombak laut mlm2... ngn angin yg sepoi2 bahasa... wahhh... mmg sayu jerrr rasa. Time-time cm nie... kena ksgkn minda.. baru ada feel... sambil menikmati keindahan ciptaan Allah.. Bessttttt kannn.. tngh plak time tuh tngh sabut ngn problem2 kat tmpt keja ke rmh ke.. what ever laa... yg blh dikriminasikan sbg 'problem'... hehehe... teringat aku pada 1 puisi nie.... yg mmg aku suka hayati.. " bisikku pd bulan..kembalikan, keksihku,syurgaku, temanku... malam, jgn kau biar siang.. biar ia sepi seperti aku..."... wahhh... puitis gilerrr.. hahahaha... cayalah farwin.
tak banyak sgt yg blh aku citer...sebab hr2 dia ulang benda yg sama 4 the next day... tapi best. takdela sampai tahap boringg.. klu ada peluang.. aku nk dtg lagi.. InsyaAllah.. nk pergi marine park. hehehe.... kami sepatutnya nek bot seawal 9.30 am... tapi ada sikit masalah yg tak pat nk elak... kami gerak kat jam 11.00 gak ler... ms tue kena plak angin laut... punya la ngantuknya.. sampai jer di jeti merang..kami pun gerak balik... sebab kami nk singgah ke KT lak.. nak cari kopok losong... huhu... kami lunch kat KT.. then lepas lunch kami trus ke kg losong utk beli apa2 yg patut di bawa balik...tak sah rsnya klu tak beli kopok lekor klu dh smpi ke negeri pantai timur nie kan..... dah bis borong2 semua... kami pun pelan2 la drive utk balik ke penang... lagipun esk pgnya aku kena kerja... klu blh biarla sampai awai sikit... tak la letih sgt. Time blk.. aku plak kena drive.... mulanya igt nk drive sekerat jer... last2 drive sampai ke penang... huhuhu... tapi aku dah biasa laaa.... huhu...
kemana la plak destinasi seterusnya kannn... tapi aku tingin sebenarnya nk g ke bkt fraser... tapi diaorg ckp... tak berapa best... alaaa.... cm tuh klu tak merasa la aku nk ke sana kan... selagi aku tak sampai..selagi tu la aku nanti sebut.. hahaha.... klu takde kawan2 yg nk g... aku g sorang la kot??? aci x??? huhu....


































0 comments:

Post a Comment

said

My little angel...

Lilypie Maternity tickers

Total Pageviews

penyeri blog Mummy awin..


Powered By KakiBlog

sahabat handai

~HargaiLah Masa & WaKtu~

~PARA-PARA PENGUNJUNG~ TKS...



nie pemandangan dr atas bukit...




yuhuuuu... kali nie aku sambut seruan kajaan ke pulau redang lak... hehe... mmg best giler kenangan kat sana... air dia .. punya la jernih giler.. klu letak penang ngn p.redang nie tak tau la berapa jauhnya tertinggal..... bkn tak nak bangga ngn negeri kelahiran..tapi e2 lah kenyataannya... kan.kan..




bestkan..tgk air laut dia... mcm ni klu.... berendam lama mn pun tak kisah... hitam pun hitam laaa.... kat sana pun aku stay 3D 2N.. pakej. Pulau redang nie... mmg semata2 pulau jer.. takda benda lain.. nk shoping ke.. nk ngidam itu ini ke... tarak laaa.. just apa yg ada lam tu.. tapi best.. makan sekali pakej.. pagi, tghr, ptg n malam.... pastu lenaaa... hehehe... tapi nk tgk org melayu kat sana ssh laaaa... yg bnyknya cina... siap bw geng lagi tue... terasa kerdil sgt ngn diaorg nie... tapi peduli apa kan.... duit masing2... hahaha... yg penting kita enjoy! (mcm pu3 la plak)... haaa... g p.redang nie pun kami gamble gak... tak booking pe pun... just drive n go... kira nasib la. ada...ada la.. klu takda.. takda la.. plan B. kami bertolak sekitar jam 11.. sepanjang tu blh kata..aku nie lena la... tup2 dah sampai ganu... hahaha... aci x?? aci laa... kami sampai sekitar jam 5 pagi if tak silap la... kat jeti merang. Pagi2 buta mn ada travel agent yg buka kan... tapi mujurla ada 1 kedai nie buka... wahh... seawal 5 pagi makcik ni dah buka... dasat..dasat... kami pun kebetulan lapo... so.. berhenti la 4 break1st. dr apa yg makcik nie citer... katanya jeti d merang nie.. klu air surut bot tak leh masuk.. silap2 smpai jam 3 ptg still kat jeti lagi.. alamak!! dah la kami ni takda booking pa lg.. ermmm..... panik gak la.. trus kami drive g ke KT lak... tak sampai 1 jam perjln kami pun sampai... nasib kami mmg baik.. kebetulan kami dok ushar2.. ada la sorg mamat ni mai tanya.. dia nie cam travel agent gak la... fuhhh.. lega dia cakap ada tmpt utk kitaorg.... tapi yg bestnya... bot mamat nie naik kat jeti merang. ahahahhaha.... kami terpaksa la drive balik ke merang. gila kan.... pusing2 habiskan minyak..ok laaa... pengalaman. Mujurlah kami sampai awai di ganu..klu tak.. ermmm... lambat la kami nek bot. Mamat ni ckp..klu nek dr merang 45 minit jer.. klu dr KT kat 2jam.. erkkk... dah la takut mabuk laut..





Aku paling suka.... bila time snorkelling kat marine park tue... alahai... tepi beach jer ikan datang mcm semut... sua jer roti... kerumun dia dtg... wow.. bestttt sgt. Aku risau jer ikan2 tuh gigit tangan.. hehehe.... sekali dia nganga.. silap2 masuk jari aku nie haa.. hahahaha...

ta puas la rasa pergi marine park tue... dah la roti pun terpaksa curi2 ambik org yg tinggal tue... agaknye klu bw seguni pun tak cukup kot erk... hehehehe.... ms kami sampai ke marine park tue..org ya ampun... mcm semut... tuh bkn musim cuti sekolah.. mcmn la agaknya klu musim cuti sekolah kan... mesti nk snorkelling pun tak leh gerak sana sini.. setempat jer... hahahaha... bayangkanlah!!!! mmg gilerrr...

bestttttt laaa ms nie....

sua je roti... kerumun dia dtg..

hahha... muka takuttt...
yehhhh....
P p.redang nie mcm masuk asrama lak aku rasa... hehehe..coz ada jadual dia sendiri yg kita kena ikut... early morning kena bangun 4 brek1st... klu lmbt.. mknla sisa diaorg nie... huhu.. then seawal 10 pg dah g snorkelling... then blk... siap utk lunch lak... then jam 3 plak snorkelling lagi.... balik.. minum ptg lak...then baru ada rest sampai mlm.... mlm kat p.redang ada resort yg hapening giler... siap da karoke lagi... ngn lampu2.. kat resort tmpt aku stay tuh pun best gak... leh relax... release 10sion.. huhu (release ke??)... hahaha... tapi best la dgr bunyi ombak laut mlm2... ngn angin yg sepoi2 bahasa... wahhh... mmg sayu jerrr rasa. Time-time cm nie... kena ksgkn minda.. baru ada feel... sambil menikmati keindahan ciptaan Allah.. Bessttttt kannn.. tngh plak time tuh tngh sabut ngn problem2 kat tmpt keja ke rmh ke.. what ever laa... yg blh dikriminasikan sbg 'problem'... hehehe... teringat aku pada 1 puisi nie.... yg mmg aku suka hayati.. " bisikku pd bulan..kembalikan, keksihku,syurgaku, temanku... malam, jgn kau biar siang.. biar ia sepi seperti aku..."... wahhh... puitis gilerrr.. hahahaha... cayalah farwin.
tak banyak sgt yg blh aku citer...sebab hr2 dia ulang benda yg sama 4 the next day... tapi best. takdela sampai tahap boringg.. klu ada peluang.. aku nk dtg lagi.. InsyaAllah.. nk pergi marine park. hehehe.... kami sepatutnya nek bot seawal 9.30 am... tapi ada sikit masalah yg tak pat nk elak... kami gerak kat jam 11.00 gak ler... ms tue kena plak angin laut... punya la ngantuknya.. sampai jer di jeti merang..kami pun gerak balik... sebab kami nk singgah ke KT lak.. nak cari kopok losong... huhu... kami lunch kat KT.. then lepas lunch kami trus ke kg losong utk beli apa2 yg patut di bawa balik...tak sah rsnya klu tak beli kopok lekor klu dh smpi ke negeri pantai timur nie kan..... dah bis borong2 semua... kami pun pelan2 la drive utk balik ke penang... lagipun esk pgnya aku kena kerja... klu blh biarla sampai awai sikit... tak la letih sgt. Time blk.. aku plak kena drive.... mulanya igt nk drive sekerat jer... last2 drive sampai ke penang... huhuhu... tapi aku dah biasa laaa.... huhu...
kemana la plak destinasi seterusnya kannn... tapi aku tingin sebenarnya nk g ke bkt fraser... tapi diaorg ckp... tak berapa best... alaaa.... cm tuh klu tak merasa la aku nk ke sana kan... selagi aku tak sampai..selagi tu la aku nanti sebut.. hahaha.... klu takde kawan2 yg nk g... aku g sorang la kot??? aci x??? huhu....


































0 comments:

Post a Comment

said